Dacian Cioloş a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că a fost repartizat, ca militar în termen, la Securitate şi printre obiectivele supravegheate a fost şi o intersecţie despre care a aflat ulterior că era de fapt strada care ducea spre casa Doinei Cornea, în contextul acuzaţiilor lui Tăriceanu.

”Domnul Tăriceanu se foloseşte de orice simbol pentru a încerca să mai câştige capital politic. Pare că a descoperit acum nişte secrete uluitoare care sunt de fapt lucruri pe care eu le-am spus public cu sinceritate. De altfel, faptul că cel care atacă pe astfel de subiecte e cineva care a profitat din plin de regimul comunist arată cât de lipsit de simţul proporţiei a ajuns să fie dl Tăriceanu.

Să revenim la tinereţea mea. Cazul pomenit de Tăriceanu e un bun exemplu pentru cât de sinistru a fost regimul comunist şi lumea în care trăiam. Am fost militar în termen, repartizat la o unitate militară care aparţinea de Ministerul de Interne de atunci. Se numeau Trupele de Securitate, cele care au devenit după Revoluţie actuală Jandarmerie. Misiunea noastră de militari în termen era să asigurăm pază la obiective publice. Printre multele obiective la care am fost repartizaţi a fost şi supravegherea unei intersecţii, despre care am aflat mai târziu că era de fapt stradă care ducea spre casă doamnei Cornea”, a declarat pentru MEDIAFAX Dacian Cioloş.

”Lor le datorăm în mare măsură demnitatea noastră că naţiune, şi în memoria lor trebuie să ne continuăm visul european, să ne cerem şansă noastră la dezvoltare în mijlocul familiei europene şi nu la marginea ei, acolo unde dl Tăriceanu şi guvernarea din care face parte ne tot împing. Cred că a te folosi în campanie electorală de un simbol al luptei anticomuniste este un lucru meschin care nu cinsteşte memoria acestor luptători”, a adăugat Cioloş.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Braşov, că Dacian Cioloş a fost militar în trupele de Securitate şi paznic la poarta dizidentei anticomuniste Doinea Cornea, iar la un an de la moartea acesteia şi-a lansat alianţa politică tocmai a Cluj.

“Pe 4 mai, anul acesta s-a împlinit un an de când doamna Doina Cornea nu mai este printre noi Sunteţi printre aceia care i-au fost aproape, aşa cum şi ea v-a fost alături. S-a solidarizat cu voi în 15 noiembrie 1987, motiv pentru care apoi a fost aspru pedepsită de Securitate. Doamna Doina Cornea ne-a lăsat moştenire o lecţie extraordinară, o lecţie a solidarităţii şi a curajului. Dar, la un an de la trecerea ei în nefiinţă, confuzia şi dezinformarea, semănate de moştenitorii Securităţii, au făcut din România un stat captiv. Pe de o parte, îl vedem pe Dacian Cioloş, fost militar în trupele de Securitate şi paznic la poarta dizidentei anticomuniste în 1987, lansându-şi alianţa politică tocmai la Cluj, tocmai exact la un an de la moartea ei”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Braşov.

3 COMMENTS

  1. ca sa fi repartizat la trupele de securitate trebuia sa ai dosar de familie, de cadre, “beton”. Sau pile “superbeton” din aceeasi zona securista sau, in ultima instanta, sa vii de la casa de copii.
    Ori, Daciane, tu nu erai orfan…
    QED
    Numai cind nu a trait anii aia nu stie ca securistii nu “pazeau intersectii” sau “obiective publice”.(poate ca securistii pazeau uzual si muzee, stadioane, statui, poduri, gari, scoli…. nu-i asa, mai Daciane, nepotu lu unchiu lu matale?)

    • Și mai era o regulă. Constituție atletică și înălțime peste medie. Pe când pe nepotu’ lu’ unchiu’ îl cam fură vântul și acum! De, excepția care confirmă regula.

Leave a Reply