Mesajul lui Rares Bogdan, membru PNL, cap de lista la europarlamentare, dupa atacul lui Ciolos la adresa lui Iohannis :

”UNITI impotriva PSD/Alde!

DOAR IMPREUNA PUTEM REUSI! Nu va lasati divizati de consultanti, consilieri sau sfatuitori de rea credinta. Dusmanul Romaniei este PSD si cu ei ne luptam. Nu va lasati provocati si nici manipulati. Nu putem invinge PSD decat IMPREUNA. Nu e loc de divizare sau reprosuri. Luptam si Castigam. IMPREUNA!

Cred că Dacian Cioloș a avut o scăpare de limbaj. O neclaritate. Mai ales că nu există argumente care să susțină ideea pe care a lansat-o. PreședinteleKlaus Iohannis este primul președinte care are curajul să refuze PSD. Este primul președinte care respinge miniștrii pe motive de incompetență sau incompatibilitate morală. A dovedit că poate face Opoziție eficientă PSD. sesizând Curtea Constituțională în cazul proiectelor sau legilor care afectau statul de drept. Nu a tăcut nici un moment, nu a semnat un pact de coabitare cu social-democrații, nu s-a întâlnit pe ascuns cu Liviu Dragnea și nu a încercat niciun moment să negocieze stabilitatea României. Vi se par suficiente argument? Eu zic că sunt, de aceea mi se pare că Dacian Cioloș a exagerat. Cu atât mai mult cu cat el știe foarte bine ce înseamnă responsabilitatea pe care o are Klaus Iohanis în privința guvernarii României. Președintele a este un jucător aspru, dar corect, care nu face compromisuri, Care merge înainte fără ezitare în apărarea statului de drept. Nu vreau niciun moment să intru într-o polemică cu Dacian Cioloș. Adversarul nostru este PSD și mai sunt multe bătălii de dat. Deci, ii rog pe toti cei care simt pericolul reprezentat de Socialistii lui Dragnea sa se bata cu ei si nu cu altcineva. PSD este pericolul numarul unu pentru aceasta tara! Sa nu uitam totusi cine este dusmanul Romaniei. Din ce am citit in media astazi, am aflat ca doua persoane l-au atacat pe Presedintele Romaniei Klaus Iohannis – Dragnea si Ciolos. Mi se pare cam ciudat totusi. Repet pentru toata lumea, sa fie clar, dusmanul Romaniei oamenilor cinstiti este PSD si aliatii sai, sa incercam sa nu confundam lucrurile. Nu vom castiga niciodata daca suntem divizati! Doar IMPREUNA putem reusi.”, scrie Rareș Bogdan pe Facebook.

4 COMMENTS

 1. nu e nimic ciudat, mai Bogdane, da e explicabila neintelegerea asta pentru tine, un ageamiu in ale politicii, un isteroid gol de idei si complet diletant in a intelege ceea ce se petrece acuma prin lume: Dragnea il ataca pe Iohannis dinspre populismul usor nationalist si suveranist, bazat pe un amalgam de accente de stinga si de dreapta dar clar opus orientarii globalistilor federalisti autointitulati proeuropeni, in vreme ce Ciolos il ataca dinspre stinga neomarxista, globalista si ea in securismul ei, dar anarhista si extremista la baza adeptilor partidului asta de copii de securisti.

  Ca si pricepi si tu, e cam ca la Liga Nordului si Cinci Stele din Italia impotriva partidelor traditionale, corupte, profitoare, proeuropene si federaliste (ca de acolo vin privilegiile si pensiile lor) sau cam ca in cazul francez al ultrasocialistilor lui Melenchon si cei ai lui Le Pen care il ataca pe Macron dar din perspective complet diferite.

  PSD e doar cu numele un partid socialist; ei sunt, la ora asta, cei mai apropiati de noul trend populist al lumii industrializate, al Vestului clasic, in vreme ce Iohannis si ai lui sunt pe panta descendenta ai celor care au dus la esecul proiectului Europei unite, adica ai federalistilor globalisti tip Merkel, Macron, etc.

  Problema PSDului e ca pare incapabil sa se redefineasca doctrinar, sa-si asume oficial noua orientare si nici ca nu are ideologi. Dragnea e un orator jalnic si departe de fi un ideolog, desi multe din ideile lui (daca sunt ale lui) sunt ok. Probabil ca si la ei, acum destul de mult curatati de securistii infiltrati cu tonele, sunt doua gasti care se (z)bat: unii mai socialisti altii mai populisti. Scindarea partidului nu s-a produs, eu cred ca va urma anul viitor; alde Ponta nu sunt decit galeata in care se string securistii abandonati pe drum si, cel mai probabil, si ei se vor dizolva intr-unul din partidele globaliste (mizez pe aia ai lui Ciolos, pe baza de afinitati de unitate militara) cam dupa cum cum s-a dizolvat PDLul in PNL. Dupa ce protipendada ALDE se va duce la Bruxelles si dupa ce Tariceanu pierde, si astia vor disparea.

  Voi, PNLul lu Iohannis si Merkel, veti fi marii perdanti ai urmatorilor doi ani pentru simplul motiv ca sunteti desueti, sunteti impotriva trendurilor actuale. A, tu personal te-ai scos, mai Bogdane, stai linistit; o sa ai 19000 de euro pe luna neimpozabili, buget personal de la UE, o sa ai pensie toata viata…. adica citiva ani, citi va mai exista aceasta UE. Daca si asta ti se pare ciudat, afla ca banii tai de la UE se numesc recompensa.

 2. Să zicem că securicii lui Ponta absorb din PSD parlamentari astfel încât alianța actuală pierde majoritatea. Bun. Am scăpat de guvernarea eșuată. Întrebarea care se pune este ce fel de guvernare urmează? PNL+USR+PMP+PROROMÂNIA+UDMR+MINORITĂȚI sau alegeri anticipate?

 3. Ziua Z poate fi ziua de 20 mai. Dacă ICCJ dă achitare cu 3-2 atunci sigur Dragniea va candida la prezidențiale și va fi iepurele neamțului scoțându-l din ecuație pe Tăriceanu.

Leave a Reply