Premierul Nicolae Ciucă aşteaptă de la ministrul Florin Roman o clarificare privind acuzaţiile de plagiat, au precizat surse guvernamentale pentru PS News. Șeful Executivului ar putea lua miercuri o decizie pe acest subiect, dacă ministrul nu va veni cu clarificările solicitate, au mai precizat sursele citate.

„I s-a spus că gestul demisiei ar fi unul onorabil”, spun surse guvernamentale.

Precizăm că PS News l-a contactat pe ministrul Florin Roman pentru o reacție, însă ministrul nu a dorit să comenteze informațiile obținute din surse guvernamentale.

„Nu comentez știri pe surse”, a declarat ministrul Florin Roman pentru PS News.

Și premierul Nicolae Ciucă, precum și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, au fost contactați pe acest subiect, însă nu au răspuns solicitărilor PS News.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman a răspuns, joi, într-o postare pe Facebook, acuzațiilor care i se aduc privind lucrarea de masterat. El afirmă că ”plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică, ceea ce nu a făcut niciodată, drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa sa este nefondată”.

„Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică, ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată”, a scris Roman.

Ministrul precizează că, într-o lucrare de disertaţie de acum 10 ani, a inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor. El a precizat că este ultima sa intervenţie pe această temă. „Am lucruri mult mai importante de făcut decât să răspund la acuzaţii nefondate”, a adăugat Florin Roman.

„La finalul dizertaţiei, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susţină o campanie de denigrare a mea/ sa dovedească fapte de care nu mă fac vinovat. Aceasta e ultima mea intervenţie pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât sa răspuns la acuzaţii nefondate”, mai afirmă Florin Roman.

Leave a Reply