Teatrul Național București a ales să se vândă ieftin pentru Congresul USR, mai ales că vorbim despre un teatru renovat în urmă cu câțiva ani cu peste 60 de milioane de Euro.

Teatrul Național București a primit pentru Congresul USR suma de 15.000 de lei pentru întregul eveniment, potrivit contractului pus la dispoziția PSNEWS.RO de către conducerea teatrului. Directorul TNB Ion Caramitru, tatăl unei celebre voci din USR, a decis că valoarea Sălii Mari este de 15.000 de lei.

Pentru această sumă mică, USR a primit Sala Mare, acces în celelalte zone ale TNB, denumit „foayerul”, pentru 10 ore într-o zi de sâmbătă.

USR a plătit 1.500 de lei pentru fiecare oră petrecută în TNB. Dacă împărțim la aproximativ 500 de participanți de la congres, rezultă că fiecare participant a achitat 30 de lei pentru toată ziua, mult mai puțin decât ar fi încasat TNB doar pentru două ore de spectacol. Din acestă ecuație deducem ori că spectacolele TNB sunt foarte ieftine, ori că TNB se vinde ieftin partidelor politice.

În cazul în care TNB ar fi taxat pentru fiecare loc disponibil în sală, și anume 940 de locuri, așa cum e firesc să se întâmple, indiferent câți participanți vin, USR ar fi trebuit să plătească de două ori mai mult.

Revenind la cei 15.000 de lei plătiți de USR, înseamnă că partidul politic a achitat 30 lei pentru fiecare loc din sala respectivă. Ceea ce ne arată cât de ieftin este cel mai scump și modern teatru din România.

Dacă ne uităm la prețurile pentru sălile din Casa Poporului, o clădire care nu e un reper pentru cultura românească așa cum e TNB, observăm că o sală cu aceeași capacitate ca și Sala Mare de la TNB costă de la 4.000 de Euro în sus, ceea ce înseamnă cu mult peste cei 15.000 de lei plătiți de USR.

Desigur, USR a închiriat doar Sala Mare și spațiul aferent, însă TNB are cea mai mare sală de teatru, pe care Dan Barna a vorbit despre pastile albastre, SF-uri și vise. Totodată, TNB este un reper al culturii noastre și oricine vrea să o transforme într-o mocirlă politică, așa cum a făcut USR, ar trebui să plătească pe măsură.

Aici gasiti contractul TNB – USR publicat de PS News, un site relativ apropiat de PNL :

https://psnews.ro/cat-a-platit-usr-pentru-congresul-de-la-tnb-ce-contine-contractul-de-inchiriere-document-299069/

5 COMMENTS

  1. Cand caramitru pleaca de la TNB vor fi spectacole si va fi TEATRU NATIONAL,nu cardasie politica de doi lei!Atat valoreaza ei,asta stiu,asta fac,sa “suga” in diverse feluri,dar prostie maxima!Sa fie la ei acolo,au mintit o data,a doua oara nu mai tine figura,ulciorul nu merge de multe ori la apa,le bag atatea obstacole de-si iau campii!Vigilentu’,care a mizat pe bun simt,recunostinta,evolutie si s-a fript,acum suflu’in iaurt in lupta cu prostia!Ar trebui constituit un Portret de Presedinte,ROMAN CU PRINCIPII SOLIDE DE FAMILIE SI CARIERA,SA TRAIASCA ROMANESTE SI SA SIMTA ROMANESTE,SA UNEASCA NU SA DEZBINE,PRIN URA,FAKE SI ALTE OBSCURANTISME!NU UN MAMELUC RANJIT,ESCROC DE CASE SI ALTE IMOBILE,IL STIM,NIMIC PE SCAUN,NIMIC SUB SCAUN,ZERO,TIMP PIERDUT IN URA!Pana acum n-am nicio varianta,o am pe a mea de suflet TUDOR GHEORGHE,DAR CINE SUNT EU SA IMPUN?,concluzia pana acum,multi iepuri dar niciun alergator!

  2. Calculul se face , nu la mica intelegere , ca TNB nu e pe persoana fizica, ci conform unor standarde a dreptului de folosinta/ inchiriere, pe o suprafata si pe o unitate de timp.
    Se poate verifica usor si in comparatie cu alte situatii similare ale TNB.
    In caz ca se stabileste un prejudiciu acesta se imputa.

Leave a Reply