Marcel Ciolacu a declarat, înaintea întâlnirii de joi la Guvern cu premierul Florin Cîţu pentru discuţii despre PNRR, că PSD nu are nicio problemă să vină la Guvern ca să abordeze acest subiect pentru că este vorba de un Plan Naţional de Redresarea şi Rezilienţă al României şi al românilor, nu al unui partid sau al unui Executiv. El a mai spus că Planul a fost deja de două ori respins de Comisia Europeană.

„În primul rând, aş dori să mulţumesc partenerilor sociali care ne însoţesc astăzi. Domnului Dumitru Costin, reprezentantul angajatorilor şi domnul Florin Jianu, reprezentantul angajaţilor şi colegilor mei, experţii din PSD. Ştim cu toţii că PNRR a fost respins de două ori de către Comisia Europeană. Salutăm decizia premierului Florin Cîţu de a ne invita astăzi. Nu avem nicio problemă să venim la Guvern, deoarece vorbim de un Plan Naţional al României şi al românilor. De aceea am venit cu partenerii sociali. Nu este un plan al unui partid politic sau nici măcar al unui Guvern. Este un plan care trebuie să schimbe viaţa românilor”, a afirmat Marcel Ciolacu, înainte de a participa la întâlnirea cu prim-ministrul.

El a precizat că nu este tensionat şi nici Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD şi fostul prim-ministru, nu este.

Întrebat dacă nu va exista o informare în Parlament, veţi vota acea ratificare EURATOM, liderul social-democraţilor a răspuns: „Prezentarea PNRR în Parlamentul României este convenită deja cu comisarii europeni şi cu Comisia Europeană. Inclusiv preşedinta Comisiei ne-a scris o scrisoare că este normal ca acest plan să fie prezentat în Parlament”.

România a avut cea mai mare rată a inflaţiei din UE 3 ani la rând, în guvernarea PSD, afirmă premierul Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook, cu câteva ore înaintea întâlnirii cu delegaţia PSD pe tema Planului Naţional de redresare şi Rezilienţă.

„Cine ştie, poate astăzi este ziua în care îşi vor cere scuze”, a spus  Cîţu care a adăugat că acum România este pe locul şase în UE cu o rată a inflaţiei de 2.7%, fiind astfel scoasă din „topul ruşinii”.

 

Leave a Reply