Persoanele cu rinichi unic congenital sau chirurgical pot adesea să ducă o viață normală. La unele dintre acestea, funcția renală poate suferi o ușoară degradare, în timp, care devine manifestă clinic târziu în cursul vieții, fără a avea un impact semnificativ asupra speranței de viață. În schimb, atunci când rinichiul unic este afectat, capacitatea funcțională a acestuia poate scădea sub 15% și atunci devine necesar ca sângele să fie filtrat extracorporal, prin intermediul dializei, pentru tot restul vieții în absența unui transplant renal.

Ilie B. s-a confruntat cu un scenariu asemănător după ce a aflat că are o tumoră pe singurul rinichi funcțional. „Am ajuns la Urgențe și am primit vestea că am o tumoră de 7 cm pe rinichi unic congenital. Mi se spusese că, dacă nu se poate scoate tumora, scoatem rinichiul cu totul și voi face dializă pentru tot restul vieții. Unul dintre medici mi-a recomandat insistent să programez un consult la Conf. Dr. Constantin Gîngu. Acesta m-a primit imediat și, după o lună de investigații necesare, cu rezultatele în mână, mi-a recomandat operația. Astfel, am trecut printr-o intervenție de nefrectomie parțială – iar domnul Conf. Dr. Constantin Gîngu mi-a salvat rinichiul. Funcția renală este normală și nu fac dializă. Revin pentru controale la fiecare 6 luni, iar evoluția mea este foarte bună.”

Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienților acces la intervenții urologice complexe, realizate de medici cu o bogată experiență în chirurgia minim invazivă, și la echipamente medicală de ultimă generație. Conf. Dr. Constantin Gîngu (foto), coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR, abordează cu succes intervenții de mare complexitate, în diverse arii urologice.

Recunoscut pentru talentul său chirurgical de excepție, conferențiarul Gîngu realizează la Spitalul Clinic SANADOR o gamă extinsă de intervenții, inclusiv prin chirurgie robotică:

  • Chirurgie onco-urologică și reconstructivă complexă;
  • Chirurgie de glande suprarenale;
  • Chirurgie renală – nefrectomii, nefroureterectomii;
  • Chirurgie vezicală – rezecții endoscopice, cistectomii radicale pentru tumori vezicale infiltrative cu diverse tipuri de derivații urinare, inclusiv reconstrucții vezicale – neovezică la bărbați sau femei;
  • Patologie testiculară, inclusiv cu limfodisecție retroperitoneală;
  • Tumori peniene, inclusiv cu limfodisecții inghino-femurale;
  • Chirurgia prostatei – rezecții de prostată, prostatectomii radicale cu limfodisecții;
  • Chirurgie reconstructivă uretrală, inclusiv uretroplastii.

Leave a Reply