Intr-o tara condusa de 6 ani de aceeasi majoritate parlamentara, care se lauda in fiecare an cu o crestere economica solida, cu miliarde bune in plus la bugetul de stat, trec anii si banii. Iar autostrazile nu mai apar.

Iata cum recunoaste un vicepresedinte PSD incompetenta si lipsa de vointa a PSD cand vine vorba de autostrazi. Nu sunt de vina, ei, sefii PSD si ministri, sunt de vina subordonatii. Pe care tot ei ii numesc. Ceva mai penibil n-ati citit vreodata.

Fara infrastructura moderna, Romania va fi condamnata la subdezvoltare, iar diferentele prea mari intre regiunile istorice ale tarii vor accentua o polarizare economico-sociala extrem de periculoasa.

Din pacate, nici atitudinea presedintelui Iohannis nu ajuta deloc in acest domeniu aflat in suferinta uriasa. Fara un titular la transporturi de 2 luni, este evident ca progresul in domeniu n-are cum sa se produca, tehnic vorbind.


Gabriel Zetea, vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al PSD Maramureş, a vorbit la Jurnalul de Seară, despre „grupuri de interese” din Ministerul Transporturilor, formate din funcţionari, care erau înţeleşi cu constructorii astfel încât să fie blocaje, transmite Digi24.ro. Potrivit lui Gabriel Zetea, problema autostrăzilor este discutată la fiecare comitet executiv al PSD, atât a celor în faza de proeict, cât şi a celor demarate.

„Am cerut de fiecare dată tuturor miniştrilor transporturilor să pună piciorul pe acceleraţie. Lucrurile sunt extrem de dificile prin prisma legislaţiei greoaie. Dacă în România nu vom ajunge să construim 200 – 250 km de autostradă într-un singur an nu vom putea niciodată să recuperăm decalajul faţă de alte ţări.

Nu e vina vreunui ministru anume, ei sunt demnitari, fie că vorbim de PSD sau de alţii. Acum doi ani erau tehnocraţii, care nu au făcut mare diferenţă faţă de miniştrii politici, poate chiar mai puţin. Vorbim de o problemă de sistem.

În ultimii doi ani s-a încercat eliminarea, distrugerea unor grupuri de interese care mai mult încurcau, fie că sunt funcţionari de la minister, care erau înţeleşi. Nu demnitari, ci funcţionari care erau înţeleşi cu constructorii de autostrăzi, încât să existe blocaje, iar ele să fie perpetuate, aceşti constructori să depună claim-uri la Ministerul Transporturilor că li se pun oprelişti în construcţii. Aceste descoperiri sunt de notorietate. Sper să fie demantelate în totalitate. O să vedeţi foarte multe facturi depuse de constructori. Sunt foarte mulţi funcţionari care blochează, din frică sau din interese proprii”, a declarat Gabriel Zetea, care a refuzat să dea nume.


Si ministrul interimar al Transporturilor Rovana Plumb a recunoscut : avem bani, dar nu avem autostrazi. Nici spitale regionale. Nici cai ferate de mare viteza.

Avem doar promisiuni de 6 ani de cand PSD e la putere, iar zeci de miliarde de euro se duc pe cel mai neinspirat program politico-financiar : PNDL


7 COMMENTS

 1. Atitudinea lui Iohanis ? Asta chiar culmea sa il acuzi pe Iohanis si nu pe Dragnea , sau Tariceanu. Tupeu maxim.

  La fel se intampla in toate domeniile. Defrisarile ilegale continua cu larga participare a lui Dragnea si Tariceanu.

 2. Punem mana de la mana de un voluntariat si facem cativa km de autostrada si chemam inginerii si tehnicienii iesiti la pensie si facem mai multi km ca astia.

 3. Radu Tudor te felicit si te sustin pentru atitudinea ta corecta in raport cu problemele reale ale guvernarii (PSD) – infrastuctura, spitale, etc
  Mi-ar placea si poate ar fi productiv daca si colegii dvs -Mihai Gadea si ceilalti ar fi un pic mai “aplecati” pe aceste probleme … sunt importante si problemele si abuzurile din justitie dar ne dor foarte mult daca nu chiar mai mult cele semnalate din pacate doar de dvs…
  Vorbiti va rog cu ei sa fie un pic mai incisivi cu interlocutorii PSD (Valcov, Teodorovici, Dancila, Olguta ,etc) pe aceste probleme, poate cineva , candva se va trezi….
  Multumesc !
  Apropos, mie nu-mi place pagina “rulanta” de pe blogul dvs,e greu si incomod de urmarit

 4. Nu demnitari, ci funcţionari care erau înţeleşi cu constructorii de autostrăzi, încât să existe blocaje, iar ele să fie perpetuate, aceşti constructori să depună claim-uri la Ministerul Transporturilor că li se pun oprelişti în construcţii.

  Corupția și xenofilia ucide.

Leave a Reply