16 COMMENTS

 1. Nici judecatorii nu se lasa mai prejos,au dat din timp semnalul prin sentinta cu suspendare data lui Mazare si Constantinescu.O rusine,n-o mai aud pe “sefa judecatorilor” acuzand cu malitiozitate Sistemul din Justitie…Tacere totala.

  • Normal ca pensiile procurorilor si judecatorilor trebuie sa ramana unele regesti. Nu din cauza acestora unii stau nevinovati ani multi la racoare iar, altii dovediti de la o posta, zburda nestingheriti prin targ ?

 2. La liber totul şi omul de rând liber dar cu drepturile îngrădite sau limitate până la deposedare şi tot prin hot.judecătoreşti.
  Dar legea aia despre care se tot vorbeşte, cea privind răspunderea, că tot se continuă cu spor ”greşelile” voit, s-a şters din vocalize sau e libertate la orice până la a aresta sau pedepsi nevinovaţii reali care nu-şi permit financiar angajarea unui avocat demn?!
  Cetăţeanul român din ţară este declarat de rea credinţă(vezi cazul omului căruia i s-a luat pământul fără a-i plăti drepturile financiare tot prin hot.jud. pentru a construi o şosea), şi ne trezim toţi cetăţenii români din ţară ca fiind declaraţi infractori prin hot.jud.definitive! Se practică cu succes şi în forţă!
  Doar sfânta dreptate cerească va fi cea demnă pe lumea asta!

 3. Impartirea pe clase a salariilor (facuta de Olguta) este cam asa (o clasa = un punct)
  – clasa I = Inspector principal de poliție, căpitan, agent de poliție, caporal, soldat, băieş, nămolar, spălătoreasă, îngrijitoare, acordor pian-clavecin, taxidermist, desenator artistic, fotograf, masor debutant, supraveghetor de noapte spital (studii generale), manipulant decor
  – clasa a II – a = Comisar șef de poliție, colonel, maior, asistent medical, lector universitar, grefier (studii medii), profesor preuniversitar, șef formație de muncitori, solist vocal, sufleor, sculptor păpuși
  – clasa a III – a = General, chestor general, conferențiar universitar, director casa corpului didactic,
  administrator șef facultate, director adjunct centru județean de transfuzii
  – clasa a IV – a = Șef Stat Major General, șef Departament Ordine și Siguranță Publică,
  profesor universitar, grefier-șef, scenograf, coregraf, solist instrumentist, prim balerin,
  concertmaestru, actor teatru, mânuitor păpuşi-marionete
  DECI:
  1. de la calasa a V – a (coeficienti PESTE 5,00) gasim doar: magistrati, sanatate si invatamant (+ functiile politice).
  2. cea mai marfe functie militara (Șef Stat Major General) egala cu scenograf, coregraf, solist instrumentist,
  3. Colonelul sau comisarul sef (vechime 25-30 de ani) sunt echivalati cu lectorul universitar (vechime 4 sau 6 ani).
  3. din cauza asta au plecat cei din MAI!
  4. Olguta nu a inteles cine i-a pus catusele, sau a inteles dar nu are curaj sa faca ceva. Ea a vazut uniforma de politie la usa celulei – deci sa taie de la politisti!

 4. Domnule Radu Tudor,nu sunt pensii uriase sunt pensii pentru o categorie foarte speciala si extrem de vulnerbila sa va dau un exemplu pentru a va convinge de ce sunt necesare pensii si salarii foarte bune pentru magistrati( procurorii nu ar trebuii sa fie magistrati dar hai..) sa spunem ca o multinationala, sau un dezvoltator imobiliar -a se citi tepar,sau un baiat cu nasu in suflet si ochi albastrii,vrea sa obtine prin cumparare de drepturi succesorale litigioase sa spunem parcul Copou si Gradina Botanica din Iasi( dau un exemplu din orasul meu,pamanturi care ar valora zeci foarte multe zeci daca nu chiar vreo 100 de milioane de euro ) hai sa ne imaginam cum va judeca un proces de o suta de milioane de euro un judecator care are 2000 de lei salariu(dau un exemplu stiu ca au mai mult ) pe luna care stie ca daca nu se capatuieste acum cat e pe functie la pensie nu va avea nicio siguranta financiara,umana,sa ne imaginam si ce calitate umana ar avea viitorii judecatori caci dincolo de pasiune de daruirea pt justitie pentru drept omul cat ar fi el de incoruptibil si dedicat meseriei are nevoi cat se poate de concrete si daca statul nu-i poate sa i le asigure,nu-i nimic o sa vina baietii,lobbisty companiilor de care v-am scris si o sa aiba ei grija sa unga rotitele sistemului judiciar ,noii judecatori ce vor intra in sistem vor intra exclusiv pentru capatuiala .Meseria asta de judecator nu e pentru oricine si consider ca trebuie si o salarizare foarte foarte buna…nu e pledoarie in nume personal sa al familiei eu sunt doar student la drept si oricum vreo sa fiu avocat 🙂

  • POFTIIIIM?PENTRU ACEST FAPT MERITA MAGISTRATUL????HA,HA,HA!CIN AU SA VINA DERBEDEII PESTE TINE,CINE-I PRIMUL CARE TE APARA???

   • magistratul nu te para de derbedei de criminalitate de infractionalitate de batai etc magistratul infaptuieste justitia atat si justitia e in penal civil comercial contencios minor si familie nu numa iin penal toate ramurile dreptuului sunt extrem de important..
    ps politia si organele de ordine apara cetateanul nu judecatorul ,ce spuneti dumneavoastra e frica de coercitie e altceva…

 5. pretul inlocuirii linistite a garniturii de securisti / apevisti ai epocii Basescu e ca le da pensie de 3-5000 de euro lunar, pe linga ca ii lasa in pace cu averile acumulate si hotiile trecutului. Pe astia din asa-zisa justitie nu vor sa ii inlocuiasca, nu vor sa ii deranjeze (ca mai sunt dosare pe rol si Kovesi lucreaza) asa ca ii lasa in pace cu salarii si pensii “europene”.
  Toate taierile si plafonarile se aplica de acum inainte iar cind va veni vremea ca si generatia Dragnea-Iohannis sa fie schimbata desigur ca va exista, timp de 3-6 luni, o portita si pentru ei… bani si imunitate, iata eterna solutie ca o generatie de fanarioti sa lase linistita locul urmatoarei, asa merge sistemul facut de Ei pentru Ei.

  • Gresit! PSD si ALDE SUNT SISTEMUL, numai ca naivi ca dvs. pot crede altfel. Va urez foamete placuta de prin toamna cu acesti ‘luptatori’. Acciza aia de vor s-o mareasca azi va mari in cascada toate celelalte preturi. Deja manareala de la energia electrica a inceput, fiindca altfel n-au de unde sa plateasca pensiile si salariile babane pe care si le-au votat. Deci, inca o data, cu cine lupta? Cand SISTEMUL ii protejeaza la max, mai ales pe Daddy?

 6. Nu au ce face fata de procurori si judecatori pt ca exista o decizie CCR pe tema pensiilor magistratilor pt ca judecatorii CCR ies si ei la pensie. Dar nu m-as mira ca si militarii si politistii sa obtina o decizie asemanatoare daca ataca ordonanta/legea PSD.

  PSD-ul trebuia sa nu fie nesimtit si sa nu voteze pensii speciale in primul rand !

  Eu cred ca singurul lucru care poate fi facut de-acum e sa se bage in Constitutie ca pensiile sa nu mai poata fi date decat pe principiul contributivitatii incepand de la un minim decent pt cei fara contributii de la tara sau saraci, altfel toti vor castiga la CCR.

  Dar asta nu o sa se intample niciodata pt ca si parlamentarii au pensii speciale si parlamentarii le au cele mai mari pt ca ei au stat degeaba in Parlament doar cicluri de 4 ani, nu au avut o cariera de 40 de ani ca unii judecatori sau militari !

  • Folositi niste termeni, decenta (minima), vot, Constitutie, care in conjunctura actuala nu-si au locul pentru mult timp de acum incolo.

  • Exista Decizia CCR 872/2010, dar nu atat de importanta pentru a fi respectata! Ce pacat ca, ceea ce a declarat Ministrul Muncii referitor la pensionare si angajarea la stat, nu se poate aplica retroactiv…CCR ar fi ‘vaduvit’ de un judecator ce cumuleaza pensia cu salariu, in cuantum de cca 7.000 euro/luna (oare o fi dat banii ce i se cuvin doamnei Rarinca?)

 7. Am urmarit cateva zile situatiile prezentate in presa. Concluzia mea e ca se musamalizeaza adevaratul motiv al loviturilor primite la Fondurile de Pensii. Astfel, magistratii apar in tot felul de situatii si clasamente primii, dar evitandu-se a se spune ca ei au cele mai mari pensii, mai mari decat salariile si sunt si singurii care au si beneficiat de acele indexari dupa evolutia salariilor. Sunt si singurii care nu pot primi corectii, conform Constitutiei si CCR. Deci, tot ce se face se face aproape degeaba. Faceti o simulare numai cu magistratii, civili sau militari, cum or fi ei. Nu-i mai puneti in situatiile militarilor, din moment ce au statut SPECIAL. Si sunt singurii, desi in NATO, doar militarii au statut special. In Romania, “modelul” NATO a fost luat de magistrati, iar militarilor taindu-se baza de calcul la 65%, iar acele indexari dupa salariile activilor nu au avut loc pana acum. Daca scoateti magistratii militari din situatiile militarilor veti vedea ca asa e !

 8. Asta este țara în care trăim! O să vedeți sentințe favorabile de aici înainte pentru putere! Numai dumnezeu mai poate face dreptate!

Leave a Reply