Dupa ce a scos pe gura porumbelul 1 cu nationalizarea pensiilor private, considerata “o prostie” de conducerea PSD, ministrul de finante Ionut Misa scoate pe gura porumbelul 2 : deficitul la pensii creste “din cauza cresterii salariilor”. Expresia lui, cuvant cu cuvant. Asadar, balamucul de azi cu mentinerea pensiilor speciale pentru procurori si judecatori, dar taieri la militari si aviatori, e consecinta proastelor calcule facute prin programul de guvernare modificat si atat de laudat. Valcov, mai ai multe din astea?! De 6 luni dai din groapa in groapa cu marele program…

Deficitul la Fondul de pensii este de 14,1 miliarde în acest an, și ar ajunge la 17,2 miliarde lei, anul viitor, dacă nu se indexează pensiile cu inflația, a declarat Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor Publice, referindu-se la pensiile speciale, într-o emisiune la Digi24.

În 2016 deficitul pe fondul de pensii a fost de 15,6 miliarde lei. În afara banilor care se cotizau la Fondul de pensii, mai veneau de la buget, în plus, 15,6 miliarde lei. În 2017, suma este de 14,1 miliarde lei. În 2018 ca estimare se ajungea la 17,2 miliarde, din cauza majorărilor salariale, care determinau automat și o creștere a pensiei. Nemaifiind contributivitate, trebuiau să vină bani de la buget pe fondul de echilibrare. Practic, în permamență, ceilalți români prin impozite și taxe trebuiau să contribuie la aceste pensii”, a spus Mișa.

El a precizat că personalul aeronautic ajunge la o pensie medie de peste 10.800 lei.

“Am făcut o analiză legată de pensia medie la finele lunii mai 2017. La nivelul personalului aeronautic la o pensie medie de 10.849 lei, contributivitatea era de 2.751 lei. Diferența de 8.114 lei veneau de la buget. Vă dați seama cât de mare este decalajul. Există și alte situații în care există astfel de decalaje”, a mai spus ministrul Finanțelor, subliniind că pensia medie în restul sistemului este de 970 lei și va ajunge la 1.070 lei în 2018.

De asemenea, el a precizat că există un termen de 15 septembrie pentru a-și depune dosarul cei care doresc să iasă la pensie și să beneficieze de actualele prevederi legislative, dar se va rupe corelația între creșterea salariului și creșterea pensiei și indexările următoare vor fi făcute doar în raport cu inflația, scrie Agerpres.

8 COMMENTS

 1. Absolut pe toate canalele tv psd-iştii în loc să-şi apere membrii, îşi dau la gioale mai intens ca oricând şi ”stuchiciosul psd” care vine în emisiune la voi, în loc să fie onorabil, se ia de voi şi vă impune numai aberaţii! Cum să ceri să nu fii atacat de presă dacă tocmai voi vă certaţi pe ecrane?! Cum să ceri ‘perierea’ dacă tocmai voi vă atribuiţi unii altora numai ‘infracţiuni’ de care doar voi ştiţi?!
  Voi aţi uitat că doar presa şi poporul vă pot ataca cu argumente reale şi tot aceste 2 categorii se pot plânge de nemerniciile puterii guvernamentale?!
  Dacă tot voi vă plângeţi de propriile nemernicii după ce v-aţi dat beneficii fără limite…la ce staţi în funcţii?
  Am văzut pe toate canalele faultări din psd şi toat şleatha politică la adresa actualului premier şi asta în loc de susţinere, nu ştiu dacă are coadă!
  Dar, de ce îl faultaţi dacă este al vostru?!
  Vâlcov ‘penalul’ e mai bun din punctul vostru de vedere!?
  Credeţi că veţi ieşi mai bine?!
  Personal…nu cred!
  Vedeţi că nu mai aveţi contact cu realitatea zilei omului de rând şi toţi vă duceţi pe copcă scoţând aberaţii pe guri, punându-le în legi şi tot proaste! Ulterior ajung la avocatul ”contra” poporului, nu am auzit de niciun caz dificil să se implice real, doar cazuri simple din presă şi nimic concret pentru viaţa cetăţeanului, a poporului român! Şi ăsta la fel ca medicii şi contabilii scriu şi completează hârtii ca statistici!?

 2. Hai domne ca se mai face o evaluare, isi mai da o data si Olguta demisia, il demit pe Misa, revine Olguta in guvernul nr. 3 si totul merge spre bine 😉

 3. In continuare baietii astia de treaba fac ce vor. Deficit peste deficit. Lumea n-are cu ce trai de pe o luna pe alta . Vai de capul nostru !

 4. de ce creste deficitul la pensii?
  da de ce exista deficit, nu se intreaba?
  da de unde se acopera acest deficit?

  raspunsul e ca intreg modelul statului asistential e defect! dai pensii si drepturi oricit, nu ai suficienti banii deci te imprumuti (platind si dobinda, la greu) dar si maresti taxe si impozite dupa care deturnezi fonduri de la dezvoltare si investitii ca sa acoperi gaura de la pensii si salarii de bugatari… iata solutia falimentului garantat, pe numele sau Socialismul.

  Rational si sustenabil ar fi ca evaziunea sa nu fie 40% ci macar 20% si ca statul, in ansamblul sau, sa nu consume mai mult de 20% din PIB, nu peste 40-50% ca acum. 20% din popor trebuie sa sustina si restul de 80% da astia ultimii voteaza sa fie sustinuti si mai abitir…

  Da cum sa faci asta, cum sa reduci statul asistential si statul corupt si incompetent, ce le mai promiti berbecilor in campanie? Cine te mai voteaza? Asa ca raminem Republica Socialista Romania, faliment, saracie si coruptie garantate.

 5. Nu-nteleg de ce spuneti Valcov cand ar trebui sa spuneti Dragnea !

  Uitati ce bine suna: “balamucul de azi cu mentinerea pensiilor speciale e consecinta proastelor calcule facute prin programul de guvernare modificat si atat de laudat. DRAGNEA, mai ai multe din astea?! De 6 luni dai din groapa in groapa cu marele program… ” !

 6. Radu. avand in vedere atitudinea colegilor tai de redactie care s-au lasat manipulati de propaganda cretina si si-au batut joc de armata iti propun sa le sugerezi ca toate reportajele de la paradele militare sau de la interventiile la catastrofe sa fie redactate cam asa:

  “Un detașament de veșnic nesimțiți militari au acționat la limita riscului asumat, cu hârburile lor de tehnica, cele de 30-40 de ani, salvând din fața puhoaielor locuitorii comunei XX, în timp ce bețivanii satului stăteau cu tuica-nas, pe mesele birtului!
  Primarul comunei dădea ordine și indicații șefului SMG, certandu-l că nu a trimis din timp o companie sa ajute si la secerat și udat grădinile putorilor bețive! Categoric Premierul și Președinții CD și S au solicitat destituirea generalului!”

Leave a Reply