Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a precizat, întrebat dacă ar putea ca social-democraţii să lase PNL portofoliul Apărare, că nu a existat o astfel de discuţie. ”Nu ne interesează subiectele acestea de schimburi, de troc, ci ne interesează stabilitatea guvernării”, a afirmat Oprea.

El a adăugat că va fi o şedinţă a coaliţiei, marţi, şi ulterior un Consiliu Politic Naţional al PSD pentru nominalizarea unui alt ministru al Apărării.

„Decizia pe care a luat-o BPN al PSD este să solicităm de urgenţă convocarea unei şedinte a coaliţiei pentru a avea o discuţie în coaliţie, iar apoi un Consiliu Politic Naţional pentru a desemna imediat în perioada următoare. Ar trebui să însemne repede, probabil mâine ar putea fi un timp potrivit. Ştim că premierul Nicolae Ciucă va pleca la Bruxelles şi credem că lucrurile acestea ar trebui să se întâmple. Probabil extrem de repede, după şedinţa coaliţiei de mâine, să convocăm Consiliul Naţional al PSD, probabil în vreo două zile. Solicitarea făcută de PSD ca premierul să ocupe funcţia interimară de ministru al Apărării s-a şi întâmplat astăzi”, a afirmat Ştefan Radu Oprea, după şedinţa de luni a Biroului Politic al PSD.

Chestionat despre o posibilă cedare a portofoliului Apărării, Oprea a precizat că „nu a fost o astfel de discuţie”, scrie news.ro

Leave a Reply