Președintele PSD, Liviu Dragnea, a salutat miercuri decizia Curții Constituționale a României (CCR) privind creșterea veniturilor cu 15% pentru angajații din sănătate și educație și și-a exprimat speranța că șeful statului va promulga această lege cât mai repede, astfel încât aceasta să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

“Salut decizia CCR privind creșterea veniturilor cu 15% pentru angajații din sănătate și educație! Avem încredere că președintele Iohannis va promulga legea cât mai repede, astfel încât aceste majorări să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017. PSD a luat în calcul aceste majorări în proiectul de buget prezentat încă din campania electorală. Așa cum am luat în calcul și creșterea salariului minim la 1.450 lei începând tot cu 1 ianuarie”, a scris Dragnea pe Facebook.

Miercuri, CCR a decis că este constituțională legea care modifică ordonanța privind salarizarea bugetarilor, după ce a respins sesizările formulate de PNL și de Guvern.

Cele două sesizări au fost conexate în același dosar iar în urma dezbaterilor au fost respinse excepțiile ridicate.

Decizia CCR este definitivă și general obligatorie.

Guvernul și 65 de deputați liberali au formulat câte o obiecție de neconstituționalitate referitoare la Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 20/2016 pentru modificarea și completarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în educație și sănătate în medie cu 15%, scrie Agerpres.

 

5 COMMENTS

 1. O decizie populista si demagogica care nu va rezolva nimic , nici educatia, nici sanatatea si exodul doctorilor, dar va fi un punct pentru alegerile viitoare.
  Psd si cei care i-au votat sunt niste cocalari care risipesc niste bani munciti. Romania e pierduta.

  • Du-te cu idolul tau Basescu Sticle, cocalarule ce esti! Duceti-va cu el la bodega, acolo unde va e locul si de unde v-ati luat gandirea si limbajul, spalatilor pe creier ce sunteti!

 2. M-as bucura ca si eliminarea celor 102 taxe sa fie aprobata de CCR. Sa vedem cum o sa se descurce dragnea. Iar nu o sa fie bani de infrastructura…iar tara asta va merge inapoi in loc sa mearga inainte.

  • Daaaaa, de departe, de-aia nu mai poti tu sa dormi de grija, si nu de faptul ca n-a iesit idolul vostru Basescu Sticle prim-ministru, el si cu toti aburitorii gen PNL-istii Turcan si Falca, gen ex-colonelul WC Turcescu, Basescu Sticle, ventrilocul Neicusor Ban si toata sleahta voastra de adunaturi “de dreapta” slugi, lustruitori de pantofi si de clante ai lui Soros si ai stapanilor de la Bruxelles! Duceti-va cu idolul vostru Basescu Sticle, luati-l si duceti-va cu el direct la bodega, acolo unde va e locul! Paaaa

 3. 🙂 🙂 a început plângăcelile în platou ! Wow!
  🙂 🙂 cât va mai dura campania electo-plânso-penelistă?
  Rastoarnă în platou toată negativitatea încât obosiţi de atâta milogeală de la invitaţi !
  🙂 🙂 îl au pe băse…premier! E colegul lor de suflet!

Leave a Reply