Numarul 2 in partid ca secretar general PNL, preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a declarat miercuri că programul “populist” al PSD, ce oferea ceva concret fiecărei categorii socio-profesionale, a fost perceput ca fiind ceva “mai palpabil” decât cel al PNL şi că speră ca social-democraţii să “pună în practică” proiectele anunţate în campanie.

Liderul liberal a menţionat în primul rând, ca şi cauze ale rezultatului obţinut, în ţară, trendul la nivel naţional care a avantajat PSD.

“A fost un fenomen la nivel naţional, constatat şi în oraşele din Ardeal cu care ne putem compara, în care rezultatele sunt asemănătoare şi arată foarte clar un trend naţional, căruia nu poţi să i te opui în plan local, care a avantajat PSD. Acest trend, în afară de greşelile pe care PNL le-a făcut, cumulate în campanie şi în precampanie la nivel naţional, s-a bazat în principal pe un program populist al PSD care a fost gândit astfel încât să ofere fiecărei categorii socio-profesionale câte ceva în mod concret. Acest program care se referea explicit la majorări de salarii, la tăieri sau reduceri de taxe, de la TVA-uri la orice fel de taxe, la investiţii, domnul Dragnea înnegrea harta cu autostrăzi, acest ceva concret a fost perceput ceva mai palpabil decât proiecte ce vizează dezvoltare, locuri de muncă, din care să ai bani cu care să îmbunătăţeşti şi condiţiile de viaţă ale pensionarilor, bugetarilor etc. În faţa acestei retorici populiste, avem rezultatele acestea”, a de
clarat, într-o conferinţă de presă, Bolojan.

Potrivit acestuia, PNL a obţinut, în Bihor, “un scor sub aşteptări” de 26,96% , iar în Oradea, municipiul reşedinţă de judeţ, 30,19%, cu doar două procente mai mult decât PSD, PNL Bihor urmând să aibă un mandat de senator şi trei mandate de deputat, dar “al treilea este riscant”.

“Acest scor a fost unul sub aşteptările noastre. Trebuie să recunoaştem că ne-am aşteptat la un scor mai bun la nivelul judeţului Bihor, dar aceasta situaţia. Judeţul Bihor e pe locul şapte ca rezultate obţinute, media partidului fiind de aproximativ 20% şi având în vedere şi populaţia maghiară din judeţ, eu cred că suntem undeva pe primele locuri. Dar asta nu înseamnă că suntem mulţumiţi, să ne înţelegem bine”, a afirmat Bolojan.

El a menţionat că se va face, în perioada următoare, o analiză pe localităţi, dar şi la nivel de ţară.

Ilie Bolojan a spus că, după discuţiile recente, s-a stabilit ca, în luna martie sau aprilie, PNL să organizeze Convenţia naţională, cu alegeri la nivel de ţară, pentru un preşedinte, un nou secretar general, “oameni cu legitimitate”, scrie Agerpres.

7 COMMENTS

 1. Am fost mai buni, da.

  Propun totusi sa iasa Neicusor Ban in strada cu sleahta lui finantata de magiarul multibiliardar Soros de peste ocean, ca sa vedem si noi ce vor si ce urmeaza sa iasa, ca chiar ne-a facut foarte, foarte curiosi! Ii asteptam miscarea!

 2. “In fata acestei retorici populiste avem rezultatele acestea”.
  Intre populism si calitate mai buna e o diferenta. Dar nu conteaza ce zice bolojan, 80% or sa citeasca doar titlul.
  Programul psd e nerealizabil si de autostrazile in lucru am mari emotii.

  • Du-te cu Oradea… Du-te, ia-l si pe idolul tau Basescu Sticle si lasa-ne! Alegerile astea parlamentare le-a castigat PSD-ul! Paaaaaa

  • Oaie!…
   Dacă e la ”ani lumină” de ce aveți rezultatele alea electorale de căcat?
   Sau acolo voi ați ”înfrânt”?
   .
   Înțeleg că la Oradea NU există linie ferată electrificată? Fooaaarteee tare!! Bă, nici gaz nu aveți? Tot cu butelia la cârcă, ca-n ”evul mediu comunist”?
   Ani lumină sau ”ani întuneric”, oițe?
   Dacă mai vrei îți mai dau.

   • Calea ferata tine de ministerul transporturilor, exista proiect in deurulare sa fie toate casele racordate la gaz.
    Chiar si.asa dupa tine oradea e nasoala. Din pacate ardealul ar reusi mai bine fara voi.

Leave a Reply