Mihai Tudose, fost premier al României, a reacţionat dur după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului.

„Prima mea replică, mă iertaţi, a fost „să mori tu!”. Păi când ai aflat tu, Cîţule, de virus? Că nu a venit aseară, ţi-a bătut la uşă, ţi-a spus ‘eu sunt virusache, tu ești Cîțu, am venit’! (…).

Mi s-ar părea o glumă să fie în continuare în Guvern, dacă tot vorbim de responsabilitate”, a spus Mihai Tudose, joi seară, la Antena 3.

„Indiferent pe cine pune (Klaus Iohannis -n.red.) ar trebui votat. Că îl dăm jos apoi, după ce trece criza, e altceva.
Singurul țel e să salveze oamenii, să salveze ce se mai poate din economie”, a adăugat fostul premier.
Si presedintele PSD afirma ca viitorul premier trebuie votat
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că România trebuie să aibă un guvern stabil şi a adăugat că nu este responsabilitatea social-democraţilor desemnarea unui premier, acesta fiind atributul şefului statului.

“Deja eu anunţasem şi îmi anunţasem colegii să nu părăsească Bucureştiul, că este posibil să avem sâmbătă şi duminică audierile miniştrilor ca, cel târziu luni, să avem votul în Parlament. România trebuie să aibă, categoric, un guvern stabil”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la România TV, întrebat despre afirmaţiile preşedintelui Iohannis potrivit cărora prioritatea zero este ca până săptămâna viitoare România să aibe un guvern stabil.

Întrebat dacă PSD va veni cu o propunere de premier, el a spus: “Nu avem această responsabilitate, când am dărâmat Guvernul Orban noi am venit imediat cu o propunere de prim-ministru tehnocrat şi cu o majoritate în Parlament”.

“Ea nu a fost luată în considerare, a doua oară am mers fără o propunere de prim-ministru, propunând un guvern de uniune naţională, un guvern politic condus de către un tehnocrat, iarăşi nu a fost…a fost desemnat domnul Cîţu. Vom vedea mâine în urma consultărilor ce va reieşi. O să vorbesc cu mai mulţi colegi în seara aceasta şi o să ne sfătuim. Cred că este o criză mult prea mare care trebuie gestionată şi nu cred că PSD şi nici o altă forţă politică îşi va permite în acest moment să aibă altă atitudine decât de responsabilitate. Acum, dacă se vine tot cu domnul Costache la Sănătate…sunt ferm convins că au capacitatea să-şi creeze şi fără PSD o majoritate”, a declarat Ciolacu.

Despre varianta ca Ludovic Orban să fie propus, din nou, premier, în condiţiile deciziei anterioare a CCR, el a replicat: “Mai halucinant decât să vii cu domnul Cîţu la funcţia de premier după ce şi-a bătut joc de finanţele României, nu cred că poate să fie ceva”.

“Atributul este exclusiv al preşedintelui de a desemna un prim-ministru, vom vedea pe cine va desemna. Aşteptăm consultările de mâine şi vom vedea cum se va ieşi din această criză pe care au prelungit-o nepermis de mult şi cu o iresponsabilitate greu de imaginat”, a completat Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că responsabilitatea pentru această criză politică aparţine lui Klaus Iohannis şi PNL.

” Sunt ferm convins că şi PSD a avut greşelile lui, dar întreaga responsabilitate de această criză politică, cea mai gravă criză politică în care a fost aruncată România de către preşedintele României şi PNL, împreună cu criza generată de coronavirus, cu adevărat am văzut cel mai iresponsabil gest făcut vreodată de un prim-ministru desemnat. Mai ales, că multiplicat la doi, am mai avut acest gest şi de la domnul Orban. A fost o bătaie de joc la adresa românilor, se configurase, categoric, o majoritate în Parlament, fără PSD, iar Guvernul Cîţu ar fi fost învestit şi, de această teamă, cu 10 minute înainte şi-a depus mandatul”, a declarat Marcel Ciolacu

5 COMMENTS

 1. Sa declare nesimtirea de la Cotroceni stare de urgenta, ca o sa li se faca dosare astora care incearca sa limiteze libera circulatie, sa izoleze oameni cu forta coercitiva a statului, sa achizitioneze in regim de urgenta materiale sanitare….

 2. Situatia e clara, PARLAMENTUL e cel care controlează si “dădăcește” GUVERNUL iar președintele doar mediaza conflictele. Mai pe intelesul omului de rand am sa ilustrez aceasta situatie cu ceva din viata reala.

  In tanar (parlamentul) vrea sa se căsătorească si isi cauta o soție (guvernul) atunci cand o găsește se duce la starea civilă (presedintie) pentru a legaliza casatoria (desemnarea). La starea civila tanarul si logodnica sunt intrebati daca au luat decizia… de buna voie si nesiliți de nimeni…

  In Romania politica actuala “starea civila” ( presedintia) obliga pe logodnic (parlamentul) sa se casatoreasca cu o tanara (guvern) pe care nu o iubeste. S-ar putea spune ca se realizeaza de catre presedintie un VIOL politic.

  Astfel, orice presedinte v-a putea sa realizeze o criza politica cu motivul dizolvarii parlamentului trimițând in parlament un premier desemnat pe care nimeni nu-l vrea.

  Solutia ar fi ca public, TOATE partidele sa declare pe cine sustin ca prim ministru fara sa mai mearga la consultari neconstitutionale.

 3. In primul rand ,multumim min sanatate,min apararii si tuturor ce au grija ca aceast virus sa nu se raspandeasca haotic !
  Romania ca tara ,reuseste inca o data sa demonstreze ca politic,ma refer la clasa politica reprezinta un mare 0 ! Cu sau fara guvern /ministru ,in ciuda epidemiei ,tara asta amarata reuseste sa-si apere tot ce are ,simpatizand-ul pe dl Tudose ,fost prim ministru avand un mare vid in memorie a uitat greselile pe care le-a facut ,umilinta la care a fost supus de propiul partid, rostind cuvantul “responsabilitate” si acum comenteaza o situatie la care e a participat politic !
  Dl.Ciolacu a avut un guvern stabil ,pai cat sa mai inceram cu PSD ,fara spitale ,fara autostrazi ,fara cai ferate si cu asistati sociali ?

 4. Primul turmentat al tarii il ameninta pe Arafat cu dosarul penal pentru izolarea cetatenilor fara motiv.
  Sa ne comunice autoritatile cate cazuri au fost depistate din randul cetatenilor carantinati.

Leave a Reply