O stire venita de la agentia guvernamentala de presa ma lasa gura casca : cabinetul PSD pledeaza pentru catuse, desi pretinde ca lupta impotriva abuzurilor. Din cate masuri rationale pot fi luate impotriva celor care nu platesc intentionat impozitele la stat, PSD s-a gandit direct la catuse. In loc de popriri de conturi, sechestre, suspendarea imediata a activitatii celor care nu platesc, PSD propune direct puscarie. Desi vorbeste de ani de zile de abuzul de catuse. Textul ordonantei PSD lasa loc unor grave abuzuri, cum se intampla de cele mai multe ori in raportul stat-cetatean.

Aberant !

PS : Sper ca premierul Mihai Tudose sa respinga aceasta formula de tip totalitar propusa de finante si sa ceara aplicarea unor mecanisme de tip european ca sa loveasca dur in cei care nu platesc intentionat impozitele si taxele!


Neplata către buget, cu intenție, a impozitelor și contribuțiilor supuse regimului de reținere, sau încasare și plată, sau virare, va fi incriminată ca faptă de evaziune fiscală și pedepsită cu închisoare de la un an la șase ani, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență publicat de Ministerul Finanțelor.

“Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 6 ani nereținerea sau neîncasarea, reținerea și neplata ori, după caz, încasarea și neplata, în tot sau în parte, cu intenție, în cel mult 30 zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și contribuțiilor prevăzute în anexa la prezenta lege. Neplata cu intenție, în cel mult 30 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și contribuțiilor prevăzute în anexă constituie infracțiune și atunci când neplata este consecința utilizării acestor sume în alte scopuri”, se precizează proiectul de act normativ.

Un număr de 32 de impozite și contribuții datorate bugetului vor intra sub incidența actului normativ, printre care se află impozitul pe venitul din salarii și asimilate salariilor, impozitul pe veniturile din pensii, impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, impozitul pe veniturile din arendă, impozitul pe veniturile sub formă de dobânzi și dividende, impozitul pe veniturile din premii și din jocuri de noroc, contribuția de asigurări sociale datorată de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor.

Potrivit notei de fundamentare care însoțește documentul, ordonanța are în vedere creșterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul asigurărilor sociale de stat și de responsabilizare a angajatorilor în ceea ce privește plata la timp a contribuțiilor sociale obligatorii datorate atât de către aceștia, cât și de către angajați. Actul normativ vine în contextul aprobării Ordonanței de urgență 79/2017, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care transferă în totalitate la angajat sarcina fiscală a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate, angajatorul urmând ca, în continuare, să stabilească, să rețină, să declare și să plătească obligațiile datorate.

De la 1 ianuarie 2018, contribuțiile sociale trec de la angajator la angajat iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

Nivelul contribuțiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă din totalul de 22,75% contribuții datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuții reținute de angajator în numele salariatului, iar contribuțiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanțe salariale, scrie Agerpres.

 

52 COMMENTS

 1. Intre A3 și Realitatea TV ,țin cu RTV( pentru că ei nu și plătesc dările către Stat ) !….daca tot vorbim de catuse…

  • Ironic e ca tot psd-eii si rudele lor au sa intre la puscarie si dupa numai 30 de zile !!!
   Tragic este ca or sa fie si altii abuzati.

   Prin 97-98 PNT-CD a pus prag de 5% la paralment. Ghici cine nu a mai intrat in parlament la urmatoarele alegeri ? Exact , chiar PNT-CD. Din pacate…

   Iar Nastase a prelungit presedintia la 5 ani…si s-a bucurat de asta basalau in timp ce Nasatse a luat un mandat la bulau. Ce bine rimeaza, poate intr-o zi…

   • Gainile psd-iste ….vor catuse

    Uitati-va cum tergiverseaza legile justiei. De frica…uite sefu Klem noi nu ne grabim…aveti ceva de zis….hai ca asteptam…hai ca ne impiedicam…
    ——————-

    E ca in bancul ala cu gaina. Gaina vede cum cocosul se indreapta spre ea. Hopa zice gaina, daca fug asta e cam batran si nu ma ajunge….daca stau zice lumea ca sunt tarfa…mai bine alerg un pic si ma impiedic.

    Asta se numeste “strategia Dragnea”

 2. Sinteti ABSOLUT SIGUR ca am fi singura tara din UE care prevede catuse pentru neplata CU INTENTIE a anumitor impozite si contributii?
  Prin America (inca nu e in UE, dar…) e foarte popular un banc:
  La miezul noptii, in usa unui cetatean se aud niste batai violente. Infricosat, acesta se duce la usa si, fara sa deschida, intreaba cu voce tremurata: Cine e acolo?
  De dincolo de usa, o voce cavernoasa ii raspunde lugubru: Moartea!
  Cetateanul deschide, vede Moartea in prag si spune, usurat: Vai, ce m-ai speriat. Am crezut ca-i Fiscul!!
  Nu stiu cum dracu se face, dar tot ce la altii e bun, la noi nu e, SAU INVERS!
  Daca am copia litera cu litera legile justitiei franceze, de exemplu, si am vrea sa le trecem prin Parlament, mai mult ca sigur ca ar incuraja coruptia, ar scapa pe infractori si ar baga pumnul in gura procurorilor! Evident, in mintea tefelistilor spalati in cap (NU SI PE CAP!!!) care ar vrea aplicata doar legea pumnului si a celui care striga mai tare si cu tupeu!
  Si, ca o paranteza de final, cum calificati/apreciati “neplata cu intenție”?
  Vreo expresie a libertatilor cetatenesti? O exercitare a democratiei? E adevarat, sintem frumosi si LIBERI….

  • Prietene, argumentele din articol chiar sunt decente : fiscul popreste orice cont (il stie, stai linistit) cam in 60 de zile de la scadenta, pentru oricare din obligatiile fiscale. Si aia care n-au cont, sunt mici, micutzi, nu sunt in discutie.
   Cam asa era si cu TVA split : cand imi poti lua banii din cont, la ce dracu’ ma pui sa-i tin la tine !?
   Sa nu fim hastagi, indiferent de sens : la aia cu “intentie” e relativ, spre incert ! Inspectorul fiscului iti face “hartie”, si esti cu catusele pe clantza usii…. da-o dreacu’, inainte de catuse, e bine sa vina banii la buget; astia nu sunt in stare sa colecteze ! Chiar si fortat, acolo unde e cazul !
   Ti-o spune unu’ de n-a fost poprit, d-are darile fiscale la zi : am contul la vedere, se servesc, daca e cazul; nu trebuie catuse ! N-a fost cazul, dar nici nu vad cum as putea sa nu platesc altfel, decat “cu intentie”…
   Legi varza, efecte cu Bruxelles !
   (PS : Pana acum, popririle se duceau, in evidenta fiscului, in principal pe stopajul la sursa; d-acum, stopajul creste, e cam tot. Da’ daca tu, in domeniul asta, demonstrezi intentia, inseamna ca ai ajuns la perpetuum mobile : exista, da’ nu l-a gasit nimeni:)))) Ca neplata e intentie in sine, nu trebuie sa ovalizam oul, e deja oval….)

  • Radescule,
   In America nu se baga oamenii la puscarie asa aiurea.
   Se pun penalizari, se discuta chiar se negociaza reducerea debt-ului. Exista ambele optiuni de regula adica si amenda usturatoare si puscarie daca e cu rea intentie dar se recurge la puscarie numai in cazuri rare.
   A fost de curand bagat un actor la puscarie care a ignorant cativa ani de zile plata unor impozite asa cu nesimtire maxima.
   Cu intentie inseamna ca pur si simplu zici : Nu vreau sau faci planuri de evaziune si sunt dovezi.
   In Romania or sa incadreze orice la cu intentie.

   In America se merge pe :
   1. RECUPERAREA sumei
   2. Mentinerea afacerii. Pentru ca nu-si bate nimeni joc de cei care creeaza locuri de munca.
   La noi se blocheaza sau inchid afaceri cu usurinta, nesimtire si iresponsabilitate. O clasa-elita politica normala la cap intelege ca supusii trebuie sa aiba loc de munca si mijloace de trai.

 3. Cel mai josnic lucru pe care-l poate face un angajator este să retina, dar să nu plătească la bugetul de stat contribuțiile pentru angajat. Catusele sunt justificate….. Occidentul este “civilizat” cu forta de amenzi si pedepse penale.

  • Pai, hai sa stabilim ceva : n-am bani sa-ti dau salariul, dar iti opresc din net, ca sa-ti dau darile aferente; iti dau mai putin, ca nu m-au platit clientii, si dau intai la stat Ce zici, mai vii la lucru ?!
   Stopajul e pe hartie, prietene, nu e cu hartii semnate de guvernator, cash; nu ti-am dat tie minimul de 1.900, ca sa-ti opresc din aia cei aproape 800, de dupa; pur si simplu iti dau tie ce e de dat, ca alfel nu mai vii la lucru, si, dupa, dau si statului; ii spune “stopaj la sursa”, dar e stopaj din ce incasez, din afacere… poate, pe cash-flow sunt la limita; dar tu trebuie sa iei salariul, iar fiscul se serveste din contul meu…Unde e treaba cu catusele justificate, in ecuatia asta ?!
   C-asa, suntem toti capitalisti… dar nu intelegem nici titlul, la Codul ala fiscal…numai “intreprinzatori”, oriunde ne uitam ! E ca la fotbal : toti stim cu “balonul rotund”, mai greu e cand trebuie sa tragem la poarta….

 4. Cu respect domnule Radu Tudor, dar nu va dau deloc dreptate.Studiu de caz in orasul dvs. natal:
  unul din gasca lui Mazare &Co.( pe care din pacate A3 l-a sustinut pana in panzele albe),isi deschide un local.Face evaziune fiscala,acumuleaza datorii catre stat,ANAF-ul local (e normal ca seful ANAF care face parte din gasca)inchide ochii.Wise guy, baga firma in insolventa si faliment, dar cu banii din evaziune isi deschide alt local,apoi procedeaza la fel.Si tot asa ,pana la adanci batraneti.Asta apropo de bancile care nu au profit de 7-8 ani, asa se intampla si la firmele mai mici autohtone.
  Intrebare, cum putem sa oprim aceasta mafie?Daca de vb buna nu vor, de catuse dvs spuneti ca este un abuz,atunci cum?Sa astept sa se nasca un Rodrigo Duterete in Romania ca sa faca executii extra judiciare?Sa asteptam un Zelea Codreanu care sa trimita echipele mortii dupa evazionisti?Nu ,multumesc!Nu-mi doresc asa ceva,imi doresc sa traiesc ca intr-o tara civilizata precum cele din vestul Europei.Legea sa fie lege.Ai gresit ,trebuie sa platesti.
  In USA daca te prinde IRS-ul ca ai facut evaziune fiscala si nu ti-ai platit taxele catre stat, ce pedeapsa primesti?Dar in Germania sau Franta?Va las pe dvs. sa explicati ptr ca aveti acces la mai multe informatii.
  PS.Coruptul ala de la Polaris cati ani de parnaie a luat de la americani?13 ani .Dvs .credeti ca americanii o sa-l elibereze daca o sa scrie 2-3 fituici prin inchisoare?Nu cred,baiatul va face 13 ani batuti pe muchie ca sa-si bage mintiile in cap.Daca dvs . credeti ca este un abuz sau ca americanii sunt prea duri , va rog sa le scrieti celor de la departamentul de stat al USA ,la sectia de sugestii si reclamatii.

  • legea prevede foarte multe masuri. catusele sunt pt stalinisti. legea exista si nu a fost aplicata la cta din cauza complicitatilor. restul aprecierilor dvs sunt de nivelul arici pogonici corcit cu romania mare

   • D-le Tudor, nu ma erijez in mare specialist, dar discut intr-un domeniu pe care-l pricep, ca traiesc din el. Problema la noi e ca suntem “hastagi” in toate, nu numai la d-alea cu legile justitiei (pe care, s-a vazut, le “aparam”, dar nu le intelegem !).
    “un oarecare” nu stie ca, atunci cand vrei, spre exemplu, inregistrare TVA la o firma (si, chiar cand nu vrei, dar depasesti un plafon de vanzari), fiscul te verifica; si nu ti-l da, pe “TVA”-ul ala…
    Ca fiscul nu e in stare sa-si stranga banii (sa-i stranga p-ai nostrii, de fapt, ca nu sunt banii fiscului, d-acasa de la el), nu e sarcina mea; au salariu, au fisa postului. Problema e, ca d-aia sunt platiti, si-ar trebui sa n-am probleme, daca ii platesc…
    Zdranganitul de catuse e “muzica” d-au invatat-o astia (si ai Lulutzei, si ailalti); s-a vazut, e ineficient. “Un oarecare” vorbeste ca Moromete, in poiana lui Iocan (gen “a iesit cu plugul prin curtea palatului”); un fiscalist ar sti cum sa puna problema (exista bancruta frauduloasa, exista parghii pe care, in utilizare, e necesara cunostinta de carte); dar nu unu’ d-ala “de birou”, ca realitatea e mai complexa.
    Ce nu intelege “un oarecare” e ca multi nealogeni fac d-alea de zice, pe motive uman- justificate (nimeni nu da bani de placere, toti cauta sa si-i conserve pentru sine); si ca aia de nu sunt direct atacabili sunt cei care n-au circuit bancar in afacere (cei cu cont in banca sunt, in maxim 2 luni, “rezolvati” prin poprire pe contul bancar) – deci, plevusca…Daca de la contributiile chioscarului e bugetu’ in suferinta… (si, apropo, din stiinta mea, chioscaru’ isi cam plateste darile; eventual, isi poate plati stopajul la sursa, si poate sa uite, spre exemplu, impozitul micro…care nu e penal… cerc vicios, revenim la “origini”).
    I-ati explicat, deci, degeaba lu’ “oarecare” : stie el, din “experienta”…Ca-n toate, ar fi bine sa-i lasam p-aia de se pricep, sa spuna, cu cifre, cu experiente…
    (PS : spuneam si mai sus, am platit si voi plati ce e de dat la “imparatie”, deci nu zdranganitu’ mi-e problema; orice relativitate in lege – “cu intentie” – lasa loc de abuzuri; n-am intentie, dar o sa fie complicat sa-mi dovedesc “neintentia” – gen “nevinovatia” – in caz de… Doamne Fereste !)

   • Va recomand ceva lectura. Catusele nu sunt bolsevice. Minciuna , manipulatea, hotia, incalcarea drepturilor omului, impostura si analfabetismul sunt bolsevice. Cam ce reprezinta psd – aldr azi. In Germania, sau Olanda furtul se pedepseste la fel. In ce tara civilizata mu ai vazut mata justitie si catuse ? Pana ajungi civilizat, iti trebuie educatie, dezvoltare materiala si spirituala si legi aspre.

     • A-nteles-o pe dos… Daca unu’ d-asta recomanda lectura, atunci.. bine ! Se vede, el a citit mult….pe net:))
      (m-a amuzat, totusi, aia cu “dezvoltare materiala si spirituala”; suna ca aia a lu’ Ceasca, cu “propasirea materiala si spirituala”… macar aia, propasirea, ne ducea spre comunism; sau, oricum, suna mai elevat)

    • Sorine taica, nu ca vreau sa te laud, dar esti cam prost! Cind au venit comunistii la putere, analfabetismul in Romania (ca si electrificarea) era pe la 50%. Prin ’85 analfabetismul ajunsese pe la 7-8% (bine, ei se laudau ca nu mai exista) iar electrificarea trecuse de 80%
     Dupa ’90, daca tot am luat-o cu democracy, a inceput sa creasca analfabetismul in draci!
     Si-atunci, cum e analfabetismul comunist, sau bolsevic, cum spui tu??
     Daca esti anticomunist, nu e obligatoriu sa fii si prost. Sau mincinos!

     • M-am referit la lipsa unei culturi generale minime. Bolsevismul si comunismul romanesc a insemnat inversarea valorilor. Un cizmar , un incompetent, un infractor pot conduce Romania, ca Ceausescu, Dragnea, sau Lia Olguta. Daca ai fi citit ceva si tu ai fi inteles ca in SUA infractorii ca Dragnea iau puscarie pe viata.

      Daca vrei comunism iti doresc sa ramai cu PSD si ALDE intr-un teritoriu la sud de Romania.

 5. Radu Tudor, abuzurile se intetesc in guvernarea PSD ALDE asupra muncitorilor, bolnavilor si oamenilor cinstiti.
  Nu mai sunt medicamente !

  Daca furi ca Dragnea milioane de euro esti scapat de parlament, daca ai intarziat 30 de zile faci puscarie.

  • Dar cand ai votat pese de ai stiut ca votezi un condamnat și urmărit penal înconjurat de alți infractori…era de la sine înțeles că hotii vor sa iasa din închisoare manipulat ca au majoritate și asta si-a dorit poporul tălâmb

   • Fato, ala n-a votat PSD, crede-ma ! tu n-ai vazut, in precedent, ca sunteti uniti in cuget si simtiri, tu si stoica ?! C-am vazut eu, ce dracu’, amandoi sunteti p-aceeasi lungime de unda !
    Cat de proasta sa fii !? Uite, exista, prostia e aproape palpabila !
    Ce ma amuza e cum ajung ei la “subiect” (gen ala din antichitate, cu “sa distrugem Cartagina”); se umplu singuri de penibil, habar n-au despre ce vorbesc (hastag-gen), dar o dau danga-langa cu Dagnea, si rezolva subiectul discutiei…
    Daca nu-mi erai conationala, chiar ca era maxim amuzant : ma uitam la tine cala carabusul de sub lupa…Cum n-avem incotro, si suntem conationali, zic sa te uiti tu; la ….anagrama… macar sa te uiti:))

   • Iubitzica basista,

    Ti-am spus de un million de ori ca Dragnea a fost condamnat pentru ca scos oamenii la referendumul de demitere al basaului tau drag. O tii langa ca e condamnat si a furat.

    Nicio justitie nici macar asta fake din Romania nu l-a condmnat pe Dragnea ca a furat milioane cum aberezi tu si Stoica ala de mai sus.

    Repetati ca niste flasnete minciuni de pe fb. Atata puteti.

    • Poti lasa ” statul paralel” manipulatorilor, propagandei? Sau faci parte și tu din propaganda hoților a infractorilor a celor care vor sa anihileze justitia care-i deranjează sa fure in continuare sau care acum îi judece. Dragnea a fost condamnat de un complet de judecata format din mai multi judecători … deci justiție adevărată abilitată de legile statului. Ce spui tu este gargara propagandei.

 6. Și-or fi luat modelul de funcționare de la englezi, cu o întârziere de 200 de ani totuși, fiindcă închisoarea datornicilor,” rușinea” imperiului după Dickens, Trollope și alți mari scriitori ai sec XIX, a fost demult abolită dincolo de Canalul Manecii. Ma rog, dacă opoziția se mulează pe modelele fostelor colonii ale aceluiași imperiu (SUA de astăzi), de ce n-ar face și PSD-ul o întoarcere la “sursa” in direcția metropolei? Și, dacă opoziția le tot flutura cătușele pe sub nas și le bagă la beci liderii in uralele străzii, cum sa facă și PSD-ul sa se remarce fatza de Occident dacă nu prin exagerarea mijloacelor de pedeapsa fatza de fraudarea statului? Lăsând gluma laoparte, dacă Opoziția Liberală lupta pentru îngrădirea libertăților individuale, ce-i mai rămâne Puterii in afara de Represiune la toate nivelele? Absolut îngrozitor unde s-a ajuns din cauza lipsei de valori a ambelor tabere!

  • La englezi,acum,cel putin sistemul de impozitare al platilor intre angajator si angajat,intre propietari si chirisi si alte feluri de plati intre persoane si/sau firme este simplu si eficient. .Angajatorul sau chiriasul depune banul ,salariul brut,etc,la banca aleasa de angajat sau propietar,etc,iar banca distribuie pe diferite conturi salariul net,contributiile si impozitele conform legilor in vigoare.Angajatorul nu isi poate trage nimic separat incat sa nu plateasca ce trebuie,pentru ca vede imediat angajatul ca are mai putin cand vrea sa-si scoata salariul net de pe card,iar acesta pune intrebari si merge la sindicatul la care este abonat care poate sprijini angajatul si in justitie.Si nu prea vrea niciun angajator sa aiba de a face cu sindicatele intr-o justitie adevarata ca acolo.In alte feluri de impozitari,precum profesiunile liberale,tot cam asa trebuie sa fie,deoarece totul se deruleaza prin banci,fara plati cash, si astfel totul este urmarit de un sistem antifrauda care la cea mai mica suspiciune,blocheaza conturile.Asa ma asteptam si la guvernantii nostri,dupa transferul a toate pe salariul brut,dar probabil ca noi ne mai avand bancile noastre nationale, nu prea exista incredere,iar ei au ramas pe vechea “impozitare la sursa” si se stie ca unele “surse” nu prea pot renunta prea usor la unele idei evazioniste.Asa ca…in ce mod o fi mai bine?

 7. Eu nu inteleg unde e abuzul…In Romania multi patroni fenteaza statul si amenzile primite sunt contestate in instanta ….Numai asa se pot disciplina toti patronii.Plus ca toata ziua cereti sa se faca tot in tara dar cand e vorba de o masura corecta imediat o criticati si spuneti ca e un abuz .

   • Atunci va rog eu sa nu va mai bateti in piept ca postul la care lucrati isi plateste taxele si Realitatea TV nu …Ca asa e intr-o tara libera…Doar fraierii platesc taxe

     • Beware of what you wish…Eu cred ca Romania ar ramane depopulata daca ar pleca toti cei care doresc catuse sau inchisoare pentru toti cei care fura de la stat..Pacat ca nu stiti sa faceti diferenta dintre un adevarat abuz cum a fost cazul Rarinca si aceasta intentie a Ministerului de Finante

    • indiferent de nuanta, catusele sunt pentru alte fapte. intr-o democratie. intr-o dictatura bolsevica te pot aresta daca nu ai platit banii statului. cand statul nu plateste restante cetateanului are parte de acelasi tratament?

    • Si cine decide ca e intentionata ? Unul ca procurorul Negulescu ?
     Sau una ca fosta judecatoare Camelia ? Sao Colivia Stanciu ?
     Sau SRI-ANAF?

     De exemplu poti primi o somatie, nu platesti si se considera ca e intentionat, ca stiai deci ca ai de plata si ca atare nu mai e neglijenta.
     Intr-o DICTATURA ca Romania orice poate deveni intentionat.
     Nu invatati nic dupa 10 ani de abuzuri

   • @ dani

    Pai abuzul este ca daca nu platesti in 30 de zile faci puscarie direct.

    Intr-o tara in care pm nu e Tudose lector la academia SRI dupa 30 de zile se aplica o amenda graduala. Se fac niste somatii. Se da un termen.
    Se merge intr-o curte speciala a taxelor. Acolo judecatorul poate sau nu sa accepte niste inlesniri ca sa nu omoare afacerea. Sau poate da puscarie daca e rea intentie.

    E un drum ceva mai lung pana la puscarie si se pune accent pe AMENZI si nu pe catuse.

    • Esti total pe langa subiect… Nu exista amenzi pentru neplata obligatilor fiscale, exista majorari, dobanzi, penalitati…
     Si termenul ala de se da e doar in mintea unora : se intra “pe cont”, si se executa, bre ! D-aia, pentru cine are cont, si are ceva banuti p-acolo, nu e nevoie de catuse : se “serveste” fiscul singur !
     Da’ de, asa e cand ne pricepem toti la toate….

  • Prietene, d-aia e instanta, sa contesti ! Daca tu vrei altfel, Coreea de Nord inca exista !Acolo spune unu’ ca ploua de jos in sus, si ramane ca el, nu e nevoie de justitie !
   (altfel, “hastag” in toate, numai “de dreapta” unde te uiti…penibil !)
   Defineste tu, si post-vorbitorii, “INTENTIONATA”…. mie mi-e greu, si nu cred sa poata juristul fiscului, sa o demonstreze ! Nuanta aia e relativizare, si legea numai de relativ n-are nevoie…

 8. Nu observati derularea legislatiei si practica legislativa? Codul penal,cred, nu va contine recuperarea inselatoriilor,a prejudiciilor si puscaria va fi la domiciliu sau cu suspendare! Tot a furi,sa inseli si sa prejudiciezi statul sau persoanela fozica,ramai cu absolut toate doar ca faci bulau,e la moda!Din cate imi amintesc,si imi amintesc bine,infractorii pot candida la orice functie in acest stat! O sa fie o majoritate de a nfractori si,minimitate oameni cinstiti! Parca so orban avea o uriasa coada! Sfanta icoana il pasuieste pana se “sterge” infractiunea incat va ramane basma curata!? Asta e cand papi de mic fara sa stii,asta inseamna frustrarile de copil cand nu ai furat,mintit,escrocat cum ai fi dorit!

 9. Charles Dickens a scris mult despre inchisorile datornicilor, in Anglia, secolul al 19-lea.
  PSD vrea sa reinvie Mica Dorrit.
  For shame!
  Little Dorrit is a novel by Charles Dickens, originally published in serial form between 1855 and 1857. It satirises the shortcomings of both government and society, including the institution of debtors’ prisons, where debtors were imprisoned, unable to work, until they repaid their debts.

 10. @ Radu Tudor Cazul Rarinca =Abuz … Nu incercati chestii de gradinita cu mine:)))) P.S Apreciez totusi ca nu m-ati numit postac penibil dupa cum aveti obiceiul:)))))

   • Nici macar spre Moscova nu ne indreptam… pur si simplu, se pune in lege o chestie de care “dulaii” se vor putea prevala linistiti (aia “cu intentie”); iar “catzeii” isi vor rupe dintii in continuare, ca si pana acum…

 11. Domnule Radu Tudor,
  În discuțiile care au avut loc înaintea “revoluției fiscale”, pe toate posturile tv, inclusiv în emisiunile dvs., comunicatorii PSD au spus foarte clar că această măsură de pedepsi neplata contribuțiilor cu închisoarea va fi reglementată printr-un act normativ separat. Iată că acum sunt consecvenți în ceea ce privește promisiunile făcute. Nu am auzit pe nimeni care să spună că această măsură nu este bună, dimpotrivă am auzit “aplauze furtunoase”, că în lupta împotriva sistemului burghezo-moșieresc.

Leave a Reply