Un total de 754 de militari au fost arestați în legătură cu puciul unui grup de soldați rebeli în Turcia ce părea să fi luat sfârșit sâmbătă dimineața, dar care s-a soldat cu moartea a cel puțin 60 de persoane, a anunțat sâmbătă agenția de presă progouvernamentală Anadolu citată de AFP.

Cinci generali și 29 de colonei au fost demiși din funcții la ordinul ministrul de interne, Efkan Ala, a precizat agenția de presă turcă.

4 COMMENTS

  1. in cele 3 ore petrecute in avionul prezidential,erdogan si-a negociat viitorul.sa nu uitam ca in primele ore ale puciului sua si nato nu au avut o pozitie clara in legatura cu cine va conduce turcia.probabil erdogan a lasat coada jos,a bagat capul in pamant si a rostit:am inteles stapane!vom vedea care au fost conditiile sprijinului sua.ori demisia si alegeri anticipate(tinand cont ca nici populatia civila nu il agreeaza prea tare),ori un erdogan supus,umil si fara pretentiile de sultan cu care ne obisnuise in ultima vreme.

  2. update: 90 people have been killed in Turkey overnight, with more than 1,100 wounded. More than 750 have been arrested.

Leave a Reply