Putin Stalin

Cu o zi inaintea marii sarbatori nationale a Romaniei, de ziua Sfantului Andrei, cetatenii Republicii Moldova merg la vot pentru alegerile cele mai importante de la caderea comunismului. Spun asta pentru ca e prima oara de la disparitia Uniunii Sovietice cand perspectiva unui nou Razboi Rece, unei cortine de fier care sa aduca o noua separatie intre spatiul democratiei, civilizatiei europene si cel al autoritarismului rus, e mai aproape ca oricand.

Rusia lui Putin se comporta agresiv, ataca militar tari independente precum Ucraina si Georgia, anexeaza teritorii ale altor state cum a fost cazul Peninsulei Crimeea si ameninta in fiecare zi ca-si va face enclave autonome oriunde vrea Moscova.

Republica Moldova, cu o populatie de 7 milioane si o emigratie de un milion de oameni, are o istorie dureroasa si zbuciumata, plina de tragedii provocate de ambitiile imperial rusesti. Sute de mii de romani din Basarabia si-au gasit sfarsitul in ultima suta de ani doar pentru vina de a fi vorbitori ai limbii romane si credinciosi patriei lor.

In alegerile din Republica Moldova, Vladimir Putin si-a trimis tot arsenalul de care e capabil : comunisti, socialisti pro rusi, politicieni amestecati cu mafia si crima organizata, formatiuni paramilitare inarmate si pline de bani. Totul pentru a-si pastra influenta si controlul la Chisinau si in restul teritoriului dintre Prut si Nistru.

Figurile sinistre in aceste alegeri sunt : comunistul Vladimir Voronin, general in rezerva de cadre a Ministerului de Interne al Rusiei, Renato Usatîi, un mafiot miliardar care a fondat un partid suspendat din alegeri din cauza finantarilor de la Moscova sau socialistul Igor Dodon cu afise electorale in limba rusa si cu poza lui Putin.

Ca un semn al amenintarii si fortei pe care fortele nedemocratice sunt dispuse a le utiliza, fostul premier Vladimir Filat, presedintele Partidului Liberal Democrat, formatiunea pro europeana numarul unu, a fost implicat intr-un foarte dubios accident de circulatie inaintea alegerilor. Practica serviciilor secrete de la Moscova este indelung cunoscuta prin organizarea unor accidente impotriva celor care sustin cauza romanismului la Chisinau.

Daca Republica Moldova nu voteaza majoritar pentru un destin european, civilizat si democratic, Rusia va domina acest spatiu pentru multi ani de acum incolo. Iar amenintarea la granita de est a UE si NATO va creste exponential, cu prezenta militara agresiva in Ucraina, Georgia si Republica Moldova, transformand zona de nord a bazinului Marii Negre intr-o platforma de insecuritate si instabilitate in care Moscova se simte perfect.

Daca mai era nevoie de inca o dovada, Ministerul rus al Apărării a anunţat că trupele sale au dublat, în 2014, numărul exerciţiilor militare în Transnistria, forţele ruse din regiune participând la peste 800 de activităţi militare. Transnistria este o regiune a Republicii Moldova controlata prin forta militara de Rusia, pe care doreste sa o transforme in teritoriu al Federatiei.

Ce se intampla asta seara la Chisinau ar trebui sa reprezinte grija si preocuparea oricarui roman, oricarui european. Daca ne dorim ca Rusia lui Putin sa nu redevina Uniunea Sovietica a lui Stalin.

 

26 COMMENTS

 1. el se apropie si bugetul de 2,38% pentru aparare se indeparteaza….

  insa, sa nu uitam de interiorul granitelor, mongolistanezii vor fi folositi la un moment dat…

 2. Si ungurii ce fac de 25 de ani cu tara noastra in tandem cu bolsevicii sionisti care au incalecat Romania si fac cartile in Europa de est ca si in 30-40? Putin nu vrea Noua Ordine Mondiala in care noi suntem tarati precum oile la muls si nu intelegem fenomenul. Ne uitam la Est si nu vedem ca suntem atacati si desfiintati pas cu pas din alta directie si din interior. Ni se arata gogorita de la Est dar am fost dati pe tava termitelor FMi si suntem devorati la propriu cu acceptul tacit al Serviciilor oarbe si surde la dezastrul din tara. Eu nu cred ca Putin este ori prost ori nebun sa ne atace pe noi.

 3. Avem cîteva materiale, nu sunt toate, dar, dacă citim printre rînduri:
  1.,,Putin se apropie de granita de este a romaniei? „ la acest individ, nimic nu mai contează, nimeni nu-i poate sta în cale, el urmează strict cursul istoriei, prin intuiţie, prin telepatie, prin aliaţii ascunşi(americani, francezi, nemţi, unguri, britanicii, este momeală că alianţa se luptă pe faţă, nu e nimic acevărat, am scris asta din primăvara lui 2012), toţi ştiu exact ceea ce au de făcut şi naivii să creadă că sunt duşmani de moarte.
  2., Vladimir Putin ÎL FELICITĂ pe Klaus Iohannis pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale” ce credeţi toţi românii, că iohanis cu merkel nu se înţeleg din priviri(dacă s-au văzut şi au vorbit, sau vor vorbi?) Românica este prinsă întro capcană din care nu poate ieşi fără probleme grave, fără război, fără morţi, fără răniţi, cu teritoriul întreg,
  3.,,Aurescu, prima reacție față de planul anti-români al Marii Britanii,”vedeţi că toate marile puteri sunt împotriva noastră, că toţi vor cîte ceva de la românica noastră???
  4.,,Orban o alege pe Merkel: Ungaria, trei acțiuni surpriză…!” e normal ca Orban al ungariei s-o ia în braţe pe madam merkel, ea trage toate sforile, munceşte cu spor la fel ca ceilalţi pe 2 căi, a treia cale fiind de succes pentru germania şi restul.
  5.,,Londra, indignată: Nu ne-am ploconit în fața lui Merkel”. Ce fel de demnitari avem în ţara asta? Sunt demitari şi onorabili doar cînd cad în genunchi: macovei, geoană, udrea,băse, dragnea, cu toţi ai lor care nu pot suge ciolanul din plin, în faţa marilor puteri? Lamentabilii politicieni, aici e vorba de toţi care s-au plîns şi au vorbit de rău poporul şi ţara în care trăiesc şi crapă-n ei veniturile en-gros din bugetul ţării, au comportamentul nedemn al conducatorilor care nu au dreptul să ocupe o funcţie în conducerea şi guvernul ţării noastre!!! Vedeţi ce fac maghiarii, tot pe teritoriul ţării noastre!!! Cum să mai existe viitor bun pentru ţara asta, cînd, mai toate ţările îşi aduc acasă militarii din teatrele de luptă, sau îi trimit pentru relaxare ori, alte eventuale acţiuni în forţă şi la noi, ai noştrii mai cu moţ, încă îşi permit să mai trimită armata să lupte pe front în locul altor nemernici, aceştia ascunzîndu-şi manevrele prin aşa zisele plăţi financiare, sau diferite construcţii, drumuri, posibil ca acestea să fie plătite din bugetul ţării noastre, fără să ştim noi poporul, de fapt, militarii care sunt trimişi, solda lor(…)este tot din bugetul ţării noastre, deci se compensează, chiar poate se plăteşte mult mai mult decît ar trebui, dar secretul,,solda de la stat, era cam 30 de mii de lei lunar de persoană” este păzit, şi acesta este un secret de stat: plata militarilor, a construcţiilor, drumurilor,… militarii rămîn cu sechele grave!!! Să nu credeţi că obama, merkel, orban, camerun,… nu ştiu de planul lui putin, toţi s-au înţeles pe ascuns şi fac pe rînd ce vor, la vedere se ceartă doar de ochii lumii. Iohanis, nu o să ţină cu românica sub nicio formă, se dă de partea celor mulţi, şi, se alege praful de tot şi toate. Personal, cred că, dacă era un tînăr plitician preşedinte, se schimbau toate din rădăcini, iohanis nu-mi prezintă garanţie, nu garantează nimic nimănui din ţară(sper să greşesc).

 4. Mult mai periculoși sunt “Putinii” nostrii de acasa, taman aia care pretind că luptă pentru ţară, ei luptă să apere ţara, nimic de zis , dar de cine o apără ei?

 5. Domnule Radu Tudor, este posibil sa fiti in eroare. Nu Putin se apropie de granitele ,,civilizatiei”, ci, ,,civilizatia” a avansat inspre est. (Z)
  Cine isi imagineaza ca rusii vor sta cu mainile in san, se inseala.
  ,Cortina de fier” este create virtual, prin manipulare, de ideologii vestului, care ne inoculeaza ideea ca suveranitatea nationala nu mai conteaza in noua ordine mondiala si ca civilizatia nu poate exista decat in vestul ,,statului de drept”, Federal Rezerve si al FMI. In realitate , majoritatea omenirii nu traieste in UE si SUA, iar prin imigratie, vestul va fi dizolvat din interior. Singurii imigranti asimilabili, sunt doar romanii. (Z)

 6. O paranteza la dosarul penal pregatit pentru Ponta de Johanix.
  Eu zic sa-si faca dosar singur, pentru ca din grija nemarginita pentru diaspora, ACL nici macar nu si-a trimis reprezentant in Danemarca, iar in timp ce psdistul facea cate 3 alegatori, ceilalti abia faceau cate unu. Cu o nesimtire iesita din comun, buchiseau, mancau covrigei si discutau cu alegatorii si copiii alegatorilor, in timp ce ceilalti tremurau afara la coada.

  • Din pacate, prietene, cea mai mare manipulare postdecemvrista, cu sprijin din afara, le-a reusit.
   Dar nu-i nimic…la Timisoara, stundenti cu pancarte, ii cerau lui Yohannis sa se tina de cuvant. Vor un invatamant si mai ieftin si, probabil, repartitii la stat, dupa absolvire. Evident, ,,joburi” bine remunerate, din start. (Z)
   Sa vezi cum se vor buluci, inapoi, toti cei din Diaspora. (Z)

 7. Referitor la tema din seara asta cu alegerile, Pieleanu, cam vorbeşte în numele pensionarilor, dar aiurea, nimic real, habar nu are ce gîndesc pensionarii!!! În primul rind, pensionarii au cel puţin un copil sau un nepot, la votul pentru preşedinţie, am convingerea certă(din mai multe discuţii), că l-au votat şi au votat cu Ponta, că este tînăr şi are puterea, respectiv, decenţa pentru a reforma sistemul bolnăvicios, pentru a îmbunătăţi viaţa tineretului(locuri de muncă, revenirea alungaţilor din ţară că sunt terminaţi psihic, sunt înstrăinaţi de familie, sunt însinguraţi fără remediu, apoi educaţia şi învăţămîntul să revină la ceea ce înseamnă şcoală,şi tot aşa). Nu cred că pensionarii s-au gîndit la pensii sau beneficii, ei sunt rodaţi de greutăţi şi necazuri, totul a fost strict pentru tineret, s-au pierdiut 25 de generaţii tinere pe păreri, viitorul a 25 de generaţii este ratat, cîte generaţii îşi vor mai pierde drumul vieţii? Cîte generaţii vor mai fi sacrificate??? Şi nu sunt şanse de revenire la o viaţă normală!!! Personal, am scris tot ceea ce am întălnit în comunicarea cu vîrstele diferite. Aloooo!! Alegerile, am scris pe aici, de ce au fost pierdute: cei de la bucureşti s-au separat definitiv de restul ţării, au aşteptat hotărîrea votului ca în anii anteriori, nu a existat comunicarea reală, ,,clămpăii din teritoriu nu s-au implicat destul, doar au trimis sms pe telefon enervînd şi învrăjbind oamenii(ca udrea pe skype, matrimoniale, de unde şi-a luat nume şi prenume cu virste aiurea, multe între 75-119 ani şi peste, că nimeni nu e prost să-şi scrie datele corecte pe site-uri-macovei, dăianu la fel, pe facebook), de asa am cerut să se verifice listele cu semături la depunerea iniţială. Nu văd motivul pentru care Ponta să depună mandatul de premier pe masă, nu văd pentru ce să i sefacă dosarpenal pentru alegeri lui ponta, pentru că, problema este veche de pe timpul pdl-ului, pdl-ul trebuia şi trebuie să dea socoteală! Vanghelie şi geoană vor ajunge pe linia ţărăniştilor 200% şi nu numai! Ponta să-şi vadă de locul lui de muncă şi punct, cred că e clar, da?…părerea mea.

 8. Doamne! Am rîs în seara asta de mama focului, dar m-a şi enervat urît tare, de ce? Declaraţia ultimă a lui iohanis:Iohanis vrea toată puterea, îl schimbă pe ponta, cum? Ca preşedinte de ţară nu are dreptul prin Constituţie, ori, face ca anteriorul!!! Mai e o perversitate:,,el e ales, guvernul e în exerciţiu”, altă perversitate,,voi fi un preşedinte care construieşte şi uneşte”, ce construieşte? Ce uneşte? Corupţia colegilor lui susţinătorii din spatele lui? Asta uneşte şi construieşte??? Preia dosarele fabricate din timpul lui băse, aceasta este treaba justiţiei nu a preşedintelui, nicu nu şi-a preluat funcţia şi deja a început cu hăituiala!!! şi continuă să unească şi să construiască bălăcăreala, scandalurile!!! Îi pune în funcţii pe cei care şi-au bătut joc de poporul din interiorul ţării!!! Incredibil!!! Acesta e în stare să-i manipuleze pe cei din diaspora pentru distrugerea poporului existent în ţară!!! Oare cei din ţară şi din diaspora, nu gîndesc niciun pic, nu se gîndesc decît la buzunarele lor, nu şi la viitorul poporului şi a ţării !!! …asta se vede clar pe micile ecrane!!!

 9. revolutia pe internet?manipularea pe net a,avut un efect devastator asupra celor care la examenul de bac au scris ca eminescu era jucator de fotbal iar miorita o gagica sexi care cinta manele

 10. iar asta este meritul scoli romanesti care in ultimi 10 ani a produs un numar foarte mare de …cretini

 11. ”Există informații conform cărora Victor Ponta își va pierde mandatul de prim-ministru în baza a unul sau două dosare penale, în urma votului din diaspora”

  Sa ai gura aurita Radu!

 12. BIRURILE DE PE MANCARE SI FORTA DE MUNCA, ASTA NE DOARE PE NOI

  au venit americanii dupa ce i-am primit ca pe fratii nostri cu bratele deschise si au facut JAF CORPORATIST LA DRUMUL MARE, mai vroiau sa bage si dictatura prin baselu si ponta ca sa netezeasca drumul pentru mafia CHEVRON-EXXON. Asa ca Putin e o problema mai mica decat mafiotii veniti de la Washington.

 13. Rusia e de vreo mie de ani la granita noastra de rasarit. E-adevarat ca horosho tovarasia avem doar de vreo 70, dar nu cred sa se-mpiedice Putin de Moldova, daca chiar ne-ar vrea mai aproape. Oricum, n-ajungem noi la mesele pe care se traseaza harta lumii.

  • corectie:
   TOTI ROMANII IN PICIOARE, TRAIASCA ROMANIA MARE !!!
   LA MULTI ANI ROMANI, LA MULTI ANI ROMANIA !!!

 14. Vai,nu a reusit Her ION sa ii aduca spre Vest? Ce o sa le zica ”Ghinion”? Atata propaganda cu cozile,si cat de educati si etc……Uite au ales calea spre EST. N-A–TO-lanit-o destul!

Leave a Reply