Presedintele rus Vladimir Putin a rostit in fata Dumei Ruse un discurs delirant, plin de falsuri istorice si teze sovietice diversioniste, marcand un an de razboi in care din ordinul sau au fost ucisi 300.000 oameni.

Timp de o ora si 45 de minute, Putin a reiterat aceleasi teze halucinogene doctrinar : occidentalii sunt nazisti, el salveaza lumea, Rusia omoara prin pace nu prin razboi, Ucraina planuia sa atace Rusia, biserica rusa binecuvanteaza razboiul, imperialistii americani sunt rai, “valorile” sovietice sunt bune, Zelenski e un evreu nazist, vom da bani parintilor care-si trimit copiii la moarte pe front, SUA sunt de vina pentru ca Rusia a declansat razboiul, in 2014 am decis sa intervenim militar in Ucraina, etc.

Misticismul kaghebist de tip nou a imbinat in acest discurs apelul la asa zise valori religioase in timp ce omori 1000 de oameni nevinovati pe zi.

Un rasputinism 2023, intr-un creuzet de minciuna ordinara, fals istoric, manipulare mesianica bazata pe o cantitate imensa de interpretari bolnave ale realitatii.

Leave a Reply