Armata israeliană a declarat marți că a folosit sistemul de apărare aeriană „Arrow” pentru prima dată de la izbucnirea războiului cu Hamas din 7 octombrie pentru a intercepta o rachetă sol-solă în Marea Roșie, lansată către teritoriul său.

Imagine

Interceptorul Arrow 3, produs de compania israeliană IAI, face parte din sistemul Arrow Weapon System (AWS), care este primul sistem de apărare ATBM (Rachete balistice anti-tactice) operațional, național și autonom din lume.

Bazate pe interceptoarele Arrow 2 și Arrow 3 cu eficiență unică, sistemele modulare de apărare aeriană Arrow detectează, urmăresc, interceptează și distrug rechetele balistice agresive, care transportă o serie de focoase, cu o raza mare de acțiune.

Prin Arrow 3, se protejează astfel obiectivele strategice și marile zone populate.

Israelul este protejat de o “matrice de apărare cu mai multe straturi”, care include sistemele de apărare activă Arrow-2, Arrow-3, David’s Sling și Iron Dome. Multe dintre sistemele de apărare anti-rachetă din Israel sunt realizate în strânsă colaborare cu Agenția de Apărare Antirachetă a Statelor Unite (MDA) și primesc finanțare comună.

Ce sistem de apărare antirachetă are Israel

Leave a Reply