Secretarul de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din MAI a postat urmatorul mesaj :

Luni am participat la deschiderea exercitiului NATO pe problema situatiilor de urgenta care are loc in Serbia.

Romania participa cu mai multe capabilitati specializate pe cautare salvare, asistenta medicala de urgenta, telemedicina si exercitii in realitate virtuala.

Au participat la exercitiu personal din cadrul IGSU, medici SMURD si personal din cadrul STS.

La deschiderea exercitiului camionul in care se fac exercitii de realitate virtuala si postul medical avansat Romanesc au fost vizitate de Secretarul General NATO Jens Stoltenberg impreuna cu presedintele Serbiei Aleksandar Vučić. Totodata presedintele Serbiei si Secretartul General NATO au urmarit un exercitiu de interventie la un accident rutier complex unde au colaborat echipele de descacerare din Serbia cu echipele SMURD din Romania.

Ulterior cei doi oficiali au asistat la o conexiune prin sistemul de telemedicina intre postul medical avansat aflat la exercitiu si UPU-SMURD din Targu Mures facilitata de colegii de la STS in colaborare cu o echipa de transmisiuni prin satelit din SUA.

Participarea la astfel de exercitii permite echipelor noastre sa se dezvolte si sa obtina o experienta importanta prin colaborarea cu echipele din alte tari. La acest exercitiu participa echipe din 38 de tari.

Le urez succes colegilor nostri in acest exercitiu care va dura 3 zile.

5 COMMENTS

 1. Dna Cristian ne spunea la a3 ca guvernul si psdul n-a explicat ce inseamna referendumul… ce n-a inteles, vroia dna Cristian sa ii deseneze PSDul pe hartie ce inseamna homosexualitatea? A fost foarte clar si la indemana tuturor. In plus Ciutacu se arata indignat ca ne-au vandut politicienii. Zau? Eu zic ca noi am avut la indemana votul si doua zile pentru a ne duce.

  Romania e sub o imensa presiune de la stapanii din UE care ne dicteaza ce sa facem. Noi nu ne mai apartinem, nu mai suntem liberi sa facem ce vrem, totusi din cand in cand avem la indemana votul pentru ca ei trebuie sa mimeze democratia. Nu ne-am dus, platim, pentru ca sansele sunt din ce in ce mai rare. Ce credeti ca tarile de langa noi Polonia, Bulgaria, Croatia, Ungaria au fost prosti cand si-au trecut in Constitutie barbat femeie ? Nu, au fost cu un pas inaintea noastra si au spus ce vor in tara lor. Noi am decis ca nu ne intereseaza si atunci luati parteneriat civil, dupa care vin si altele.De la UE.

  • Am vrut UE, avem UE din toate partile de nu mai stim de noi. Daca scoti o vorba sau ridici capul ori esti anti european ori esti prorus. Asa ne trebuie daca suntem slabi, nu suntem in stare sa accesam fonduri (unii stiu ce de spun asta) asa ca, sa ne iasa sange pe nas.

 2. Era si normal ca un profesionist desavarsit, recunoscut, sa se afle printre alti profesionisti, la un exercitiu de asemenea amploare. Avem cu ce.

 3. Sa spuna clar sau in scris acesti scaunari de la CE ce inteleg ei prin statul de drept?!
  Ce inseamna, din punctul lor de vedere STATUL de DREPT, ca sa stim si noi cetatenii cam ce gandesc si la ce se refera marii scaunari de la CE!
  https://www.stiripesurse.ro/comisia-europeana-avertisment-taios-tarile-care-nu-respecta-statul-de-drept-vor-avea-probleme-cu-finan-area-europeana_1295105.html
  Nu cumva ei inteleg sa sustina in continuare haosul prin haituiala celor de la DNA sau SRI, sau toti care asculta telefoanele ori urmaresc pas cu pas in orice clipa reprezentantii Romaniei la nivel inalt?!
  Cam asa pare, asa se vede,asa se lasa sa se inteleaga!

Leave a Reply