“Atunci când pacea socială este pusă în pericol, şi avem suficiente exemple în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni prin pregătirea Referendumului pentru modificarea Constituţiei, este nevoie de o abordare matură şi o deschidere spre dialog a tuturor a actorilor relevanţi din societate. Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii şi asumarea faptului că numai prin toleranţă putem depăşi împreună acele falii care riscă să ne dezbină. Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură (…), gândurile negre, şi să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru, să facem pentru toţi români o ţară în care să trăim în bună înţelegere fără spaime şi tulburări provocate de pericole imaginare. Romania aparţine tuturor românilor’, a declarat presedintele Klaus Iohannis cu prilejul ceremoniei de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului.

 

15 COMMENTS

 1. Indraznesc sa spun ca Dl. Radu Tudor este unul dintre putinii jurnalisti romani care inteleg cu adevarat sensul expresiei “o poza face cat o mie de cuvinte”. Nu intodeauna rezonez cu opiniile domniei sale (ar fi si culmea, si slava Domnului ca in Romania oamenilor le este permis sa aiba opinii diferite), insa acest lucru nu m-a impiedicat niciodata sa-i apreciez profesionalismul desavarsit.

  • Daca domnul Tudor ar pune o poza cu el si Chirieac hlizindu-se cu Basescu de fiecare data cand il mentioneaza pe marinar ti-as da dreptate ca “intelege cu adevarat sensul expresiei “o poza face cat o mie de cuvinte” “.

   Dar aici induce doar in eroare publicul cum ca ura ar fi creat-o Iohannis si nu PSD-ul, acest partid stat urmas al PCR si FSN caruia nu-i mai ajunge puterea de aproape 30 de ani!

   Si are acelasi discurs precum PSD cum ca Iohannis dezbina si refuza dialogul si nu Dragnea care vine cu legi cu o ora inainte de a fi votate fie ele ale justitiei sau off-shore sau le impune premierilor de la Grindeanu la Viorica-Vasilica sa nu discute cu presedintele inainte sa vorbeasca si cu el!

 2. Tocmai el vorbeste de incetarea urii?
  Apropo, ca tot e vorba de referendum in articol, referendumul a fost: vot DA pentru modificarea si schimbarea legii in Constitutie(se accepta modificarea legii cum vrea Parlamentul) si vot NU, este impotriva modificarii si schimbarii legii in Constitutie! Nu s-a atins pragul pentru modificarea legii din Constitutie si Constitutia nu trebuie schimbata! Cetatenii nu au fost deacord cu modificarea legii in Constitutie! Acum vor sa modifice sau sa introduca in lege/in Constitutie articol adaugat, cu acceptul cui?! Cetatenii nu au acceptat, pragul de 30% pentru modificare/adaugire de articole sau legi in Constitutie, nu a fost atins!
  Iar fac ce vor gloata de politicieni unindu-se toti in hora mizeriilor la adresa cetatenilor traitori in tara,dupa care neaga toata actiunea?!

 3. Ipocrit. Tocmai el, de la inaltimea functiei promoveaza ura. Cine l-a urmarit cu atentie, inca de la preluarea mandatului . Restul este pentru fraieri.

 4. Ha, ha, haaa!
  https://m.dcnews.ro/parteneriat-civil-tariceanu-imi-asum-doar-paternitatea-ideii_617189.html
  Bre nea Tariceanu, iti asumi exact o mare prostie si sustinere a unei prostii in continuare! Stai bre de vorba cu acesti “tradati in dragoste sau neacceptati de femei, cu acesti oameni care iau alte cai in urma refuzului sexual al femeilor”(anul trecut in trenul spre iasi am vorbit cu cateva perechi din galati si braila) sa simti cum prostia te acapareaza! Aceasta apucatura apare in urma dezamagirilor repetate in dragoste, in urma neconstientizarii sinelui,in urma neampacarii cu sine! Multi/multe dintre acesti/aceste ratacituri vor sa renunte la apucatura si nu stiu cum! V-ati trezit voi sa dati lege si sa sustineti anomalia?! Majoritatea constientizeaza irealul din ei ca fiind apucatura pe drum gresit si voi ii ajutati sa continuie pe drumul gresit in loc sa luminati calea?!

  • Tariceanu trebuie sa invete sa fie politically correct, sa fie european.
   E discriminatoriu sa spui ca isi asumi paternitatea ideii; tot discriminatoriu e sa spui si ca iti asumi maternitatea ideii.
   Mai bine e sa zici ca nu-ti amintesti exact, ca idee a venit singura, in timpul unei sedinte de grup (parlamentar).

 5. Interesant! Dacă președintele nu s-a iluminat cumva, brusc, in timpul slujbei de duminica înseamnă ca l-a bătut “Europa” pe spate, metaforic, pentru eșecul referendumului din aceeași duminica și-acum iese la aplauze generale. Asta in cazul cel mai bun, fiindcă mai exista și posibilitatea sa-l fi împins careva “local” in scena de teama sa nu ia USR-Cioloș tot caimacul electoral pentru boicotarea cu surle și trâmbițe a referendumului, și PSDRAGNEA pentru boicotul tacit care a dus la lipsa efectivă de cvorum. Dacă ultima ipoteza e cea valida putem remarca faptul ca, uneori, își asculta si sfetnicii cu scaun la cap, nu doar pe aceia care-i canta in struna, fiindcă prestația sa in timpul plebiscitului propriu-zis, la fel de lamentabila ca toate prestațiile sale in momente “cheie”, cerea un final care sa mai șteargă din impresia proasta creata pe timpul evenimentelor. Și, dacă tot am ajuns la prestație: cineva a ameliorat regia și in privința asta, adică a încercat sa contrabalanseze apariția la slujba de duminica de mânuță cu soata, care putea sa însemne susținerea familiei tradiționale, cu ieșirea tarzie la urne care sa-i marcheze atitudinea echidistanta/ nu vreau sa “politizez” votul, fatza de conflictul dintre tradiționaliști/care îndemnau la vot și progresisti/care boicotau evenimentul. De fapt, dacă Johannis n-ar fi atât de prost actor, “regia” ar fi mers struna, cel puțin pentru publicul neangajat in conflict, dar lipsa de talent i s-a vădit și aici, mai ales in momentul de la urnă la care nu s-a putut abține sa nu întrebe dacă lumea s-a “înghesuit” la vot sau ba, întrebare retorica la sfârșitul celei de-a doua zile de scrutin când se știa deja ca nu s-a îndeplinit cvorumul; deși nu și-a însoțit întrebarea de obișnuitul rânjet, se simțea ca pocnește de satisfacție meschină la vederea sălii pustii, ceea ce înseamnă ca improvizatia respectiva nu făcea parte din scenariu deci, ca “vedeta” Johannis nu poate tine un rol pana capăt nici sa-l tai. Azi a fost marți; pe joi, după ședința PNL, se va apuca iar sa ceara demisii in dreapta și-n stânga, sa “dea” in adversari cu insulte nesărate și, in general, sa plictisească publicul cu prestații de felul celor care au semănat “ura și dezbinarea” pe care vrea sa le “potolească” in prezentul discurs. Sau, poate, noul regizor sa capete influența pe măsura ce se apropie prezidenția Consiliului și sa reușească sa-l țină in frâu pana sa-l “lanseze” pe scena europeană? Vom vedea asta la mitingul lui Dide—dacă iar bagă vreo replica “acida” la adresa jandarmilor in comentariile post factum, așa cum ne-a obișnuit, e semn ca nici Zefirelli, dacă ar vrea sa lucreze la re-definirea lui Johannis ca președinte al “păcii”, n-ar mai putea sa dreagă ce s-a stricat in trei ani de mandat. Sa speram ca ma înșel.

 6. “Tristan, un mafiot roman de origine africana, intalneste pe Isolda de origine Transilvano-Africana, atunci cand ea isi viziteaza familia din Romania. Dar nu cumva s-au intalnit intai la Londra?
  Compozitorul Julin Joseph se inspira din jazz si muzica clasica pentru a ilustra modificarea identitatii europene.

  Puteti asculta aceasta aberatie operetistica chiar acum la BBC3: https://www.bbc.co.uk/programmes/m0000nlj

  Iata agenda globalista sintetizata (fara nici un dram de talent muzical).
  Macar daca-i facea indieni/tigani, mai intelegeam, dar asa se pare ca au in vedere popularea Romaniei cu Africani!

  Haida-de!

 7. Sunt unul care ma numar printre cei care doresc cu ardoare dialog, pace sociala si eliminarea urii, insa nu eu am imbracat la un anumit moment geaca rosie. Se apropie prezidentialele, cei cu mintea scurta uita, iar cellalti nu.

 8. Pe bune, atat de mult ne-am tampit incat nu mai vedem ca asta era un discurs la cei cu holocaustul? Despre ce credeati ca va vorbi?! Despre pesta porcina?!
  E logic si previzibil discursul.
  Da am ajuns sa ne bucuram sau sa comentam ca eveniment orice previzibilitate, sa consumam orice rahat de stire in loc sa gandim. De-aia am si ajuns o populatie in loc de o natiune. Si de-aia si altii isi pot bate joc de noi.

  Bine pa:)

 9. Deci “pacea sociala este pusa in pericol … prin pregatirea Referendumului pentru modificarea Constitutiei”-iata cum intelege acest individ rezolvarea unui demers constitutional al unei multimi de 3 milioane de romani (oricum cu mult mai multi decat gramezile de scandalagii antipesedisti scosi in strada de el si stapanii lui intru apararea “justitiei” lor aia cu facaturi) care demers trebuia rezolvat cumva pentru ca asa este la Statul de Drept, mai Jeaca Rosie.In rest … vorbe goale pentru fraieri…si pentru evrei, ca sa uite aia circoteca pe care a facut-o el cand cu mutarea ambasadelor si cand a sarit el sa-i ceara demisia lui Dancila pentru ca a agreat mutarea ambasadei noastre,(plus plangere penala de la catzelul lui din ograda,ce raspunde la chemare cu numele de Ludovici).Numai ca evreii astia uita cam greu ,in comparatie cu romanii care au uitat cate garbace si de la cine le-au luat ei pe cocoasa in ultimul sfert de secol si care non-stop pun botul la tot felul de manipulari ale propagndei baso-iohaniste-pepeeiste-sorosiste si dreacu mai stie a caror smecheri care se lupta sa spolieze tara asta.

Leave a Reply