Secretarul de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a lansat public mai multe semnale privind un aranjament necurat ce implica amanarea inlocuirii ambulantelor cu probleme tehnice si un numar foarte mare de kilometri.

“Avand in vedere discutiile si modul gresit in care pot fi intelese anumite aspecte, am hotarat sa dau astazi posibilitatea publicului sa aiba la dipozitie scrisoarea pe care am scris-o Duminica 21.Mai 2017 si a ajuns Luni 22 Mai 2017 domnului Ministru Bodog.

Inisist sa subliniez ca nu este vorba de interese si cine face o licitatie ci este vorba de a aborda solutia cea mai rapida si cu cele mai putine probleme care sa ne permita sa rezolvam problema la care am ajuns.

M-am asteptat de la domnul Ministru, macar in ceasul al 12-lea, la o discutie serioasa si aplicata lasand la o parte orice alta problema subiectiva insa din pacate acest lucru nu a putut avea loc macar telefonic.

Trebuia sa fac acest pas chiar daca la un moment voi ramane singurul care a semnalat aceasta problema si se va considera ca este o disputa pe cine face o licititatie ce insist ca nu este.

Revoltator este cum am ajuns in aceasta situatie si faptul ca vom reveni in mana celor care ne-au blocat ani de zile si nu am nicio siguranta ca finalizarea unui acord cadru la nivelul Ministerului Sanatatii va insemna si un real program multianual de dotare riscul de a ne bloca unde ne-am blocat si cu fostul acord cadru fiind unul real si mare.

Din nou subliniez ca sunt deschis la orice solutie urgenta care poate rezolva problema iar din aceasta scrisoare sunt convins ca cititorii ei vor intelege mai multe aspecte decat cele discutate scurt la interventiile de aceasta dimineata la diferite televiziuni.

Am incercat sa evit pe cat posibil sa ajungem in aceasta situatie dar din pacate nu era acest lucru posibil, cutitul ajungand la os!”

20 COMMENTS

 1. Se pare ca in cursul zilei de azi va avea loc o discutie cu toti responsabilii din ministerele implicate si se va lua o hotarare in acest sens. Mai mult ca sigur cineva are oarece interese si de aceea se tot amana luarea unie decizii si trecerea la fapte, adica la achizitie .

 2. Dle Tudor, atata timp cat una din tintele psdului este distrugerea sanatatii, respectiv genocidul impotriva poporului roman, cum credeti ca psdul ar face ceva pozitiv pentru sanatate? Daca n-ati mai plange situatia puscariasilor, in special a lui voiculescu, ati vedea situatia dezastruoasa din spitale, cu cate 2 in pat, pereti cu igrasie si gandaci colcaind. Nu mai spun de tratamentul la care sunt supusi pacientii de catre unii “doctori” care nu se ocupa de pacienti, fara spaga aferenta si atunci cu greata. Ati fost in camera de urgenta a unui spital din provincie? Daca nu va aduce salvarea, sunteti tratati cu indiferenta, marlaneste si cu nesimtire de catre personalul medical.

   • Nu te-a deranjat politizarea conducerilor de catre psd spitalelor prin care se palmau banii pentru spital si pacienti, nici ca mor copiii de rujeola, ca politica psd privind pretul medicamentelor e catastrofala, nici traficul de organe nu era rau pentru antenisti.
    Ati aruncat cu venin in voiculescu de experti ce sunteti, de morali si buni la suflet.

     • Cat de anti roman, anti uman esti, in guvernul tehnocrat se chinuiau sa gaseasca problema la copiii decedati din arges , acum se stie de ce mor copiii, de rujeola , sau lipsa vaccinurilor, dar nu mai “empatizezi” , nu mai aveti reactie.
      De buni ce sunteti.

  • Ma gandesc ca basistii dvs au avut ocazia sa schimbe multe in bine in domeniul sanatatii, oare de ce n-au facut-o ? Situatia in Romania a devenit dezastruoasa in foarte multe domenii iar vina este a clasei politice in ansamblu care intr-un fel sau altul sunt legati. Doar in zilele care au trecut, am avut confirmarea “legaturilor nefiresti” din clasa politica in ansamblul ei.

 3. Ne-a ajuns cutitul la os ? Deficiente in comunicare nu e clar ? In rest toate sunt in grafic inclusiv legile din justitie care stau sa apara… Cesi dorea poporul asta cel mai mult decat lipsuri in cascada in sistemul medical de urgenta si nu numai la pachet cu cateva mii de borfasi liberi pe strazi si corupti albiti peste noapte.Asta am inteles perfect fara sa apelez la “comunicarea” lor atat de mult blamata…

 4. In urma cu ceva timp ati avut o postare care sugera ca se urmaresteo posibila debarcare a lui Arafat…arunci, oamenii din sistem vorbeau despre lipsuri de personal, despre decimarea pompierilor prin detasari la smurd, despre lipsa materialelor etc. Si ati tinut sa-i contraziceti pe toti, pt a-l apara pe Arafat. Iata ca adevarul a iesit pana la urma la suprafata

 5. ROMATSA, cea mai bogată afacere de familie din România.Cei mai bogați salariați din România se pregătesc de grevă, nemulțumiți de planul de performanță. În spatele revendicărilor “invizibile”, angajații ROMATSA au o singură preocupare, să-și stabilească bonusurile grase pentru pensionările anticipate.În spatele grevei anunţată de sindicaliştii ROMATSA se ascund bonsurile privind pensionarea anticipată.Sindicaliştii de la ROMATSA conduşi de Gabriel Tudorache, negociază cu Ministerul Transporturilor acordarea a 60 de salarii în momentul în care un salariat ROMATSA vrea să plece anticipat la pensie.În contextul în care un salariu mediu în cadrul ROMATSA este de circa 5.000 euro, un salariat ROMATSA care doreşte să plece anticipat la pensie, ar urma să primescă un bonus de aproximativ 300.000 euro.

 6. Aoleu, nu sunt luate prin Deltamed?!
  Înțelegem supărarea civilului care trage in militarii de la arma cu încrederea cea mai mare in randul populației! Să de duca dom’le pe medicină și să lase situațiile de urgență în seama celor capabili să le gestioneze! Medicina este până la urmă, doar o parte din sistemul foarte complex de situații de urgență! La cate eșecuri a avut a știut mereu să găsească vinovații in jur, dar in oglinda nu s-a uitat!
  Pompierii romani nu sunt sclavi pe plantație dumnealui!

 7. Vrajeala asta a PSD ca ei nu vor sa ia Arafat cateva sute de ambulante acum ca vor lua ei 3000 pana in 2020 e la fel ca aia cu microbuzele lui Ponta !

  Pana la urma nu vor fi luate toate, apoi nu vor avea medici in toate comunele, nici soferi si vor sta in garaje ca si microbuzele scolare fara combustibil, fara cauciucuri de iarna, fara asigurari si vor fi folosite de primari pe la nunti si alte adunari “de urgenta” !

  Va rog eu dl. Tudor, sa il intrebati pe Grindeanu/Dragnea cate microbuze scolare sunt nefolosite acum cand va va spune de asta cu “3000 de ambulante” !

  Situatia asta e din primavara lui 2015. De atunci incearca PSD sa scape de Arafat, dar nu poate ca e simbol anti-Basescu. Am vazut deja pozitionari ale liderilor PSD de genul “noi am iesit in strada pt Arafat contra lui Basescu, dar el nu a iesit cu noi”.

Leave a Reply