Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu are de ce să demisioneze, pentru că nu consideră că a greşit, iar o astfel de decizie acum ar însemna că fuge de răspundere, precizând că dacă şefii lui consideră că a greşit, îl pot demite.

Raed Arafat a precizat că el este în aparatul public, şi nu implicat politic, de aceea, dacă superiorii săi consideră că a greşit, îl pot demite.

“Chiar dacă funcţia de secretar de stat este una politică, eu fac parte din tehnic. În cazul meu, sunt două situaţii: dacă şefii consideră că am greşit, mă pot demite sau dacă eu consider că am greşit, îmi pot cere demisia. Nu consider că am greşit”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a ţinut să precizeze că, în acest context, dacă şi-ar da demisia, ar însemna că fuge de răspundere.

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri, în şedinţa de guvern, că vrea să se asigure că persoanele care au fost la conducerea ISU Bucureşti-Ilfov şi care au fost suspendate din funcţii vor fi demise şi nu se vor mai putea întoarce în sistem.

Primul ministru a mai spus că, în perioada imediat următoare, aşteaptă de la secretarul de stat Raed Arafat un plan de reformă şi de restructurare a ISU, în condiţiile în care a aflat abia marţi seară că ISU Bucureşti fusese informat de problemele din Colectiv şi nu a verificat.

“O să vă rog să-i transmiteţi domnului Arafat că aştept de la dânsul, în perioada imediat următoare, un plan de reformă şi de restructurare a ISU, mai ales pe partea de prevenire, unde înţeleg că sunt sincope, pentru că ceea ce am aflat astăzi şi domnul Arafat mi-a spus că şi dânsul a aflat abia ieri seară, faptul că cei de la ISU Bucureşti pe partea de prevenire fuseseră deja informaţi de problemele de la Clubul Colectiv şi, în loc să meargă să facă verificări acolo şi să ia măsurile necesare, au mai adăugat o hârtie la birocraţia noastră obişnuită, le-au trimis prevederile legale celor de la Clubul Colectiv, spunându-le ce să facă fără să verifice concret pe teren”, a afirmat Cioloş.

18 COMMENTS

 1. Cum? Bate Pesta Porcină şi Gripa Aviară la graniţă să intre-n România? 🙂 Dar Boala Vacii Nebune cînd e programată, că semenii cu vechime în aceste boli verbalo-buzunare, deja şi-au programat totul pas cu pas şi de la început! 🙂 Fire-ar să fie de afaceri cu tratament impus doar pentru a ucide sau a sărăci omul, efectul pozitiv imediat fiind doar îngrăşarea buzunarelor străine şi sărăcirea populaţiei!
  – Tot la Arafat veţi urla?
  – Tot Arafat e vinovat?
  Bă:
  – dacă eu mă îmbăt pînă merg în brînci încît mă ia poliţia, Arafat e vinovat? El m-a îmbătat şi a trimis poliţia să mă ia? JOS ARAFAT!
  – dacă voi vă puneţi laţul pe jugulară, tot Arafat e vinovat?
  – dacă cădeţi naibii de le balcon sau vă spune un manipulator: omorîţi-vă sau ucideţi în masă, tot Arafat e vinovat?
  – dacă orice membru de partid vă dă o comandă şi voi executaţi, tot Arafat e vinovat? :)))
  :))))) Apropo, funcţionarii şi măturătoarele de pe casa scării nu-şi fac treaba, ies în stradă sau în faţa camerelor de luat vederi cu microfoane şi urlu ca prostu: ARAFAT DEMISIA! SĂ PLECE ARAFAT! E DE NEACCEPTAT SĂ STEA ÎN CONDUCERE UN PROFESIONIST! HUO ARAFAT!
  Mulţi spun că SISTEMUL.
  – Care sistem?
  – Ce sistem?
  – Sistemul nu are bipezi mergători-vii angajaţi ca persoană fizică?
  – Arafat nu e SISTEM! E UN OM, UN PROFESIONIST!
  (îmi stă în colţul gurii un sikkktir jegos pentru manipulaţi şi manipulanţi)
  🙂 🙂 ”cap avem toţi, dar multora ne patinează creierul spre colţuri din cauza subiectivităţii în analiză şi gîndire logică” :))

  • Aveti perfecta dreptate ,dl Arafat le sta ca un OS IN GAT celor care vor privatizarea sist de urgenta si in extenso a sist sanitar ! De ce sa nu castige un ban usor baietii destepti !

 2. Prea multe s-au intamplat cat a fost la conducere, negasirea avionului din apuseni, incidentul cu elicopterul cazut in Siutghiol , zecile de morti de la Colective , negasirea planorului din Bucegi etc si etc trebuie sa isi dea demisia !

 3. In sfarsit, unul care stie si romaneste, si cum merge sistemul ” technocrat”. Daca Ciolos face politica, ii va cere demisia lui Arafat: daca se ocupa de personalul tehnic al ISU si de performanta sefului acestui personal, il va demite daca, si numai daca, se va dovedi ca Arafat e incompetent. Muzica!

 4. domnule Radu Tudor v-am urmarit la antena 3 si cred ca sunteti printre putiniu care ganditi obiectiv. Dupa intamplarea din clubul Colectiv la ISU au venit in fiecare zii intre 400-600 de solicitarii, se fac eforturi inumane ptr rezolvarea lor. Dl Arafat si-a luat mana dupa subordonatii lor, pe care a zis ca ii sustine sa curete mizeria pe care au lasat-o cei dinainte care se ocupau cu sponsorizari. Conducerea care a fost demisa era una noua care se chinuia sa scoata institutia din mocirla. Si cum dl Arafat a zis ca a fost mintit de subordonati la fel au fost mintiti de subordonati, ori un sef nu are timp sa citeasca 400-500 de raspunsuri pe zi, u incredere un subordonati. Va rog sa vedeti ce sa schimbat dupa venirea lor la conducere. Si socumentul a venit si inregistarat cu denumirea de emagic, asta sa cautat in registre. Nu stia nimeni de fax si nu poti sa faci absolut nici o modificare si nu poti sa arunci un document.

 5. Mi-am amintit o atenţionare de la mine în luna iulie pentru august şi la începutul lunii septembrie pentru 4-5 octombrie privind promovarea şi angajarea la pompieri în ţară(Constanţa şi craiova sau caracal-nu mai ţin minte). Au plecat profesioniştii pe timpul lui Boc, cauza: denigrare şi acum cînd aveau şansa de a intra prin examen scris, oral şi practic, nu au fost admişi la înscriere că au împlinit vîrsta de 40 ani! Au promovat neprofesioniştii, şi ce fac? Se văd rezultatele! Cum să nu angajezi profesioniştii care lucrează cu soluţia(mască de oxigen obligatoriu şi tub de gaz cu o soluţie specială-am înţeles că dacă nu eşti tu atent, poţi muri primul) care curăţă rapid totul şi bagi neprofesionişti dar nu le creezi practica 4-6 luni stagiu, apoi să intre în acţiuni! Cunosc destui şi toţi profesionişti, au plecat să continuie şoferia şi cu regretul că ţara nu îi vrea pentru a salva vieţi!
  ”România va muri pe mîna proştilor în funcţii”!

 6. Ce o mai ametim atata,de cate ori se intampla ceva nasol,sa-si dea demisia presedintele tarii mai degraba ca sa stim o treaba si daca se poate si presedintele Comisiei Europene.

 7. Mă doare sufletul…

  Mă rog mereu să va treziți
  Si parcă adormiți mai tare,
  Va rog mereu să va uniți,
  Si rătăciți în ură și trădare.

  V-au pus piciorul pe grumaz
  Vai bieții mei români naivi,
  Ați risipit cenușa ce-a rămas,
  S-a stins pârjolul de la Colectiv ?

  Și v-ați închis în case lașilor,
  Vă este teamă să vorbiți,
  Și vom serba și ziua sașilor,
  Că ziua noastră-i interzis.

  Naivi ce ați ieșit în stradă,
  Voi sunteți mulțumiți acum ?
  – Aveți guvern în haine de paradă
  Plin de spioni și slugă la stăpân !

  Și ne dictează U.E și bugetul,
  Că și așa avem salarii mari,
  – Așa vrea strada, internetul
  Ca să rămânem curve și golani ?

  Mă doare sufletul și plâng,
  Copiii ne-au murit degeaba,
  Ați pus în fruntea țării un nătâng
  Și-i face FMI-ul treaba.

  – Cum să trăiască și românii bine,
  De ce să stea în țara lor ?
  Să vina să-mprumute de la mine,
  Și să îmi fie-n veci dator !

  – Cum să-i lăsăm ca să prospere,
  Unde ne vom mai vinde tot gunoiul ?
  Elaborați bugete austere,
  Să vina tot la noi „mălaiul”.

  Vă las cu somnul vostru dulce,
  Dormiți românii mei, aveți de toate,
  Dormiți, când țara voastră plânge
  Iar președintele zâmbește pe-nfundate !

  Dorin DUMITRIU

Leave a Reply