Secretarul de stat Raed Arafat consideră periculoasă afirmaţia şefului Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, potrivit căruia oamenii nu ar trebui să se bazeze pe instituţiile statului român în cazul unui mare cutremur, precizând că nu se poate spune că autorităţile au eşuat pentru că nu a fost nevoie de nicio intervenţie în cazul seismului din noaptea de vineri spre sâmbătă.

“Sincer, sunt îngrijorat. Nu am înţeles acea afirmaţie. În primul rând, că noi am comunicat, iar prima informare pe aplicaţia telefonică a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost la ora 3 dimineaţa. Oamenii trebuie să aibă încredere în instituţiile statului. Noi ne bazăm pe încrederea oamenilor”, a explicat, pentru News.ro, dr.  Raed Arafat.

El a mai spus că orice conferinţă la care participă are un rol bine definit.

“Dacă o persoană crede că noi mergem la o conferinţă ca să ne «umflăm muşchii», atunci rog acea persoană să vină cu noi şi să vadă ce facem. Statul face tot posibilul pentru ca, în cazul unor catastrofe, să poată salva cât mai multe vieţi. Avem mai multe parteneriate internaţionale pentru pregătirea medicilor pentru situaţii de urgenţă. Mai mult, în acest an vor veni şi primele echipamente pentru căutare şi salvare la cutremur. Acestora li se adaugă programul de educare lansat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin Departamentul Situaţiilor de Urgenţă (DSU) şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU)”, a adăugat Arafat.

Şeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a comentat, sâmbătă, pe Facebook, modul în care s-au comportat instituţiile statului din punctul de vedere al comunicării în cazul cutremurului de sâmbătă noaptea, afirmând că nu şi-au făcut treaba corespunzător, la fel ca şi posturile de televiziune, care difuzau reluări şi nu au liniştit populaţia.

“IGSU – 0 (zero). Televiziunile de ştiri – 0 (zero). Institutul de Fizică a Pământului – 1 (unu) – a «crăpat» site-ul, iar comunicarea pe paginile de socializare s-a limitat la Twitter! Concluzia preliminară: instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media şi mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informaţie elementară despre cutremur şi nu au liniştit oamenii”, a scris oficialul guvernamental, la scurt timp după producerea cutremurului.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs, sâmbătă, la ora 2.11.20, în zona Vrancea, la o adâncime de 91,6 kilometri, potrivit INFP.

Seismul s-a produs la şapte kilometri de localitatea Nereju şi 40 de kilometri de Focşani. Mişcarea telurică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria.

10 COMMENTS

 1. Ce treaba are seful Corpului de Control al primului ministru cu speta de fata ?! Cum se vad unii intr-o functie, cum se cred buricul pamantului si se pricep la toate.

 2. Nenea asta, cum il cheama (?) Valentin Mircea in fond are dreptate si nu de azi de ieri. Datorita lor a guvernantilor si tuturor adormitilor din parlament si a mafiotilor cu gulere albe, cetateanul trebuie sa-si ia singur toate masurile nu numai impotriva cutremurelor, in orice privinta. Din pacate nu o data cetateanul s-a simtit singur fara niciun sprijin din partea autoritatilor care l-au jupuit prin taxe si impozite. A spus un mare adevar acest Valentin Mircea, el impreuna cu toti pe care-i reprezinta sunt zero barat. Nu l-am vazut pe Premier, pe Presedinte adresandu-se populatiei. In ceea ce-l priveste pe doctorul Arafat acesta este un erou , pentru simplul fapt ca a reusit in mare parte sa “ingenuncheze sistemul” pe toti acesti neispraviti, netrebnici care au lasat cetatenii Romaniei de izbelite. Ceea ce a reusit doctorul Arafat este o minune in acesta tara ruinata de toti mafiotii, organizatiile oculte, tradatori si neispraviti.
  Se face mare tapaj pe marginea vaccinurilor. Poate-mi spune si mie cineva de ce Institutul National de Cercetare Cantacuzino nu mai produce vaccinuri, de ce este aproape ca si inchis, in schimb la Ministerul Sanatatii e unul care “e pe bune” cu-n mare mafiot de medicamente. Mi se pare normal ca oamenii cu scaun la cap sa nu vrea sa-si vaccineze copii cu tot felul de vaccinuri care mai de care dubioase, fara nicio certificare. Dupa parerea mea este un caz demn de CSAT, prin aruncarea pe piata a unor vaccinuri sau medicamente necertificate se aduce o grava atingere Sigurantei Nationale.

 3. Domnu arafat , ciocu mai mic ! Aveți zeci de tineri arși pe conștiință ! În loc să fie transferați în străinătate , au fost transferați către moarte ! Așa că e justificată afirmația CCG

   • Am uitat să menționez că era vorba despre după Tragedia Colectiv , Imediat După , deși trebuia instantaneu să faceți legătura.Există afirmații video și scrise în arhiva A3 care confirmă că Arafat i-a lăsat să moară pe arși în loc să-i trimită în străinătate . Un tată a căruia o aftă i-a murit a plâns în genunchii lui Arafat s-o transfere în străinătate și el a zis că nu se poate și fata a murit din cauza infecțiilor intra spitalicești . Sună ami cunoscut acuma ?

 4. in primul rând, nu se stie la ce autorități si la ce acțiune a acestora s-a referit șeful controlorilor guvernamentali in postarea ce i-a adus atâta faima pe FACEBOOK (înțeleg ca nu mai accepta noi “prieteni” in rețeaua d-sale, trebuie ca s-a facut coada mare la invitații de “împrietenire” si se teme sa nu-i blocheze contul). Daca-i vorba de site-ul căzut la Institutul de fizica a pamântului, sigur ca nu te poți baza 100% pe servere, o stie orice licean, chiar corigent la fizica-dar este Institutul o “autoritate” a Statului roman? Apoi, televiziunile: care n-au “comunicat” sau n-au comunicat cum trebuie (?) informațiile-si-astea sunt “autorități”? Cine doarme la ora cand se prăbușește casa pe el, sau cine n-are televizor/computer de unde află ce si cum sa faca sa se salveze din prăpăd? Ca sa nu mai vorbim de guvern, poliție , pompieri, armata si tot ce mai rămâne, pe întelesul comun, la capitolul autorități, prin ce si-or fi arătat nimicnicia in cazul cutremurului din 24 Septembrie? Pasămite, dl șef de corp (de control) s-o fi blocat pe lozincile pe care trebuia sa le strige, ca “simplu cetățean”(vezi Clotilde Armand) la mitingul anti-parlament si le-a pus in diatriba post-seism, ca sa nu se “piardă” prin nefolosinta. Dl Arafat promisese demult sa explice, pana la ultima suflare, ce face ISU, cat face, si ce n-a facut pentru ca nu era omenește posibil in vreuna sau alta din catastrofele ce i se pun in cârca; o face încă odata, bravo lui pentru răbdare, iar Iolu a explicat si el, după putirinte, cum ca ce spune controlorul guvernamental n-are nimic de-a face cu ce gândește guvernul. Aferim! dar n-ar fi cazul, totuși, sa se mai controleze si discursurile controlorilor? Sau nici ăștia (controlorii) nu intra la “autorități’ ?

 5. Dar stimabilul Guvern tehnocacat ce masuri a luat? Primul ministru dece a tacut ca mortu-n papusoi? Dar stimabilul purtator de cuvinte ticluite dece nu a comunicat nimic noaptea la 2 si 15 min? Dar stimabilul presedinte al Romaniei unde s-a ascuns si tace si acu la fel ca domn’ prim???

 6. Chiar m-am enervat rău de data asta! Cum bre să impui prin lege un vaccin sau tratament pentru care nu îşi asumă riscul decâr părinţii sau pacienţii? Sunteţi întregi cu căpuţu sau mai curând sunteţi compatibili cu afacerile ”cobai pe sănătatea românilor” pentru buzunare româneşti şi străine?
  1.vaccinul pentru gripă gratuit persoanelor peste 60 ani şi bebeluşilor, dar pentru toţi obligatoriu(acum câţiva ani)! S-a dovedit că este vaccin bazat pe concentraţie H2O procent uriaş şi minuscul tratament! După ce s-au dovedit false, au fost distruse sau puse pe piaţă ca să nu piadă escrocii!
  2.vaccinul pentru gripa aviară şi porcină, au fost adunate perin furat păsările şi porcii din curţile oamenilor! Ce nu aveau acele animale şi păsări? Nu-l aveau pe Flutur milionar în euro? Nu aveau fonduri pentru campania electorală, sau au bătut palma cu ministresa sănătăţii franţei din acea perioadă care ulterior şi-a dat demisi pentru a nu ajunge la…bulău?
  3.vaccinul de col uterin obligatoriu! Aici merg mai departe la madama medic care scrise în fişa unui pacient bărbat 55-60 ani: col uterin sănătos! Cum bre să faci vaccin la fetiţe până în 13 ani care nu au umblat la bijboc??? Încă o mare porcărie! În România băieţii au col uterin şi nu ştim noi? Cum bă nemernicilor să vaccinaţi băieţii pentru col uterin? Sunteţi ”demenţi” toţi?
  4.tratament cardio chiar de pe listele compensate şi în farmacii! Am scris prin ce am trecut eu şi e valabil pentru cazurile din spitalele de specialitate! Pastilele te prostesc te tâmpesc de îţi pierzi memoria şi umbli ca somnambulul prin casă după aer şi te găsesc mort la parterul unei clădiri cu 4-8 etaje! De ce? Pentru că tratamentul nu e pentru cardio! Vezi cazurile din spitalele cu secţii cardio!
  5.despre vaccinuri: copilul meu a avut 2 vaccinuri(restul erau peniţate de stilou) , unul la naştere şi ultimul la şcoală, şi o pneumonie la care tratamentul era gentamicină şi streptomicină. În cărţile de tratament vechi(acum nu le mai găseşti) scrie indicaţiile amănunţite: gentamicina menţine creierul sub dezvoltat şi îmbătrâneşte fizic corpul, streptomicina distruge auzul şi sistemul nervos şi nu numai… Nu a avut nicio problemă şi mai ales că legăturile cu medicii din străinătate o avantajează permanent şi ştie cam tot despre tratament sau vaccinuri!
  6. cum bre să scoţi tratamentul pentru cardio şi varice din lista principală cu reducere 50-90% şi-l plasezi în reducere de mult 20%(o.02 bani pe bulină de la CNAS)? De unde dracu atâţia bani pentru toate mofturile legilor în bătaie de joc???
  Să nu-mi spuneţi ”dacă eşti interesat de propria-ţi sănătate decartaţi en-gros-metodă care se foloseşte de prin 2003 !
  Vă rog pe toţi scăunarii şi chiar toţi în funcţii de stat: nu mai minţiţi poporul !

 7. Aflam ca Ciolos, in numele prieteniei, ii cere sa ramana in functie !? Afirmatiile lui Valentin Mircea sunt extrem de grave, denota un mod de gandire si trebuia demis deandata. Ciolos, ca mare tehnocrat, gandeste la fel ca acesta, Pruna, s.a.
  Incontestabil responsabilitatea principala privind aducerea acestui guvern este a lui Iohannis si PNL, dar PSD este la fel de vinovat. Prin urmare, aparitia PRU este salutara. Aproape toti eticheteaza nationalismul chiar autentic ca extremism, in schimb nu vede si nu aude nimeni multiplele tradari fatise in gura mare, chiar in public. Unde sunt SRI si Parchetul ?!

Leave a Reply