Grupul informatic american Yahoo a emis o declarație de presă în care a recunoscut că atacul informatic din 2014 asupra serverelor sale a vizat accesarea informațiilor a peste 500 de milioane de utilizatori, scrie theverge.com.

Totodată, Yahoo consideră că pentru acest atac informatic este responsabil ”un actor sprijinit de un stat”. Informațiile din conturile compromise de hackeri includeau nume, adrese email, numere de telefon, date de naștere, parole și în unele cazuri întrebări de securitate criptate sau necriptate și răspunsurile acestora, a indicat Yahoo într-o declarație. Compania a adăugat că atacul nu a inclus parole neprotejate, informații privind plățile de card sau informații privind conturile bancare.

Un hacker a fost identificat recent în timp ce vindea informații care vizau peste 200 de milioane de conturi. Cei de la Yahoo au menționat că lucrează cu agențiile federale de aplicare a legii în cadrul investigației, însă nu au furnizat mai multe detalii pe considerentul că atacul informatic a fost sponsorizat de un stat.

Compania Verizon se pregătește să cumpere Yahoo, potrivit portalului Recode. Yahoo a cerut tuturor utilizatorilor săi care nu și-au schimbat parola din 2014 până în prezent, să facă acest lucru imediat, scrie Agerpres.

 

Leave a Reply