Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu este de parere ca, dupa demisia lui Vasile Blaga, la conducerea Partidului National Liberal ar trebui sa se afle un singur presedinte pana la viitorul congres al formatiunii. Pe de alta parte, europarlamentarul PNL Daniel Buda, care provine din fostul PDL, a declarat ca, potrivit statutului, trebuie facuta o noua nominalizare de copresedinte al partidului.

“Daca ma intrebati pe mine, eu cred ca – un singur presedinte. Din pacate, demisia domnului Blaga ne duce mai repede catre o asemenea formula. Vreau sa va mai aduceti aminte ca tot PNL a hotarat, de cateva luni incoace, sa faca la fiecare organizatie judeteana conduceri unice. Si astazi avem la toate organizatiile judetene conduceri unice. A ramas aceasta bucatica la nivel central. Aceasta conjunctura dificila pentru PNL poate ne duce mai repede sa atingem acest obiectiv pana la congres. Eu cred ca 99% dintre membrii noului PNL cred intr-un singur partid”, a declarat Eugen Nicolaescu, joi, intr-o conferinta de presa, intrebat care ar fi cea mai buna varianta pentru conducerea liberalilor – presedinte unic sau copresedinti, transmite Agerpres, preluata de Agerpres.

In opinia sa, finalizarea fuziunii PNL – PDL este scopul fiecarui membru al actualului Partid National Liberal.

“Pana la urma, obiectivul fundamental al fiecarui membru PNL, nici al fostului PDL, nici al fostului PNL, deci al actualului PNL, obiectivul este sa se vada ca fuziunea s-a incheiat. In acest fel, tot partidul se poate mobiliza pentru cel mai important moment al acestui an – alegerile din 11 decembrie”, a explicat el.

Nicolaescu a precizat ca, in doua – trei zile, colegii sai juristi din partid vor stabili ce permite Statutul PNL.

“Daca Biroul Politic va spune da, mergem cu un singur presedinte de acum incolo pana la viitorul congres, atunci colegii nostri care vor evalua Statutul si legislatia ne vor spune ‘se poate sau nu se poate. Deocamdata, (Alina Gorghiu) este singura care e cu acte in regula in fruntea partidului”, a spus liderul deputatilor PNL.

PDL invoca statutul

“Articolul 160 din Statut spune foarte clar ce se intampla in ipoteza in care se vacanteaza un post de copresedinte: partidul al carui copresedinte nu-si duce mai departe functia trebuie sa nominalizeze o alta persoana. Daca se doreste aceasta chestiune (n.r modificarea Statutului) se poate convoca Congres extraordinar, sa se poata face acest lucru, dar pe actualul Statut, fara ca el sa fie modificat, articolul 160 este extrem de restrictiv si spune foarte clar ce se intampla intr-o astfel de situatie. Orice alta discutie, dincolo de acest articol, o apreciez ca fiind superflua. Nu poti sa incalci statutul. Este clar ce spune statutul”, a afirmat la randul sau Buda, la sediul PNL, potrivit Agerpres. .

Intrebat ce nominalizare ar trebui sa faca fostii democrat-liberali, el a spus ca, la momentul potrivit, partidul va decide conform statutului.

Articolul 160 din Statutul PNL prevede ca “in toate situatiile, in cazul vacantarii unei pozitii de membru al unui organism de conducere, la orice nivel, pozitia respectiva va fi completata prin cooptare prin decizie a fostelor organisme corespunzatoare ale partidului din care a provenit membrul care ocupa pozitia respectiva”.

http://www.news.ro/politic-intern/adriana-saftoiu-si-gheorghe-flutur-in-carti-pentru-copresedintia-pnl-democrat-liberalii-exclud-presedinte-unic-surse-1922412929002016091315578703

 

6 COMMENTS

  1. Halal fuziune! In orice caz, Johannis nu pare sa comita greșeala lui Basescu, aceea de a o pune pe Madam Gorghiu pe post de președinte (de partid). Daca asta inseamna “alt fel de politica” ei bine, e de salutat! Nu ca as avea ceva cu muierea in cauza dar m-am saturat de promovarea femeilor tâmpite si vulgare doar cat sa se acopere quota.

  2. Chiar asa, ei care sunt “tovarasi de drum”, cu o “gandire unitara”, ei profesorii eticii si disciplinei de partid, ei monumente de echitate, adunatura de catele asmutite, tate si golani, cum ei dau o lupta pe viata si pe moarte pentru un scaun ?

  3. deci eu inteleg ca astia practic in statut defapt au scris ca sunt doua foste partide, nu un actual partid singular, daca se tot aleg din “vechii PNL-isti” si “vechii PDL-isti”:))
    pai f bine, sper ca asta sa fie scandalul care sa rupa acest partid hibrid 😀

  4. am citit pe dcnews un interviu cu busoi, cristian busoi. individul nu pierde nici un prilej sa se faca de ras aratand de ce este unul dintre cei mai prosti politicieni din tara chiar daca e sprijint la greu de un anumit trust de presa, oare de ce? cineva suparat pe viata citind interviul luat lui busoi simte cum i se descreteste imediat fruntea. e rara performanta sa fii mai tamaie decat ciolanis dar se pare ca acest copil imbatranit in rele nu vrea sa-si supere seful.

Leave a Reply