Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a picat testul pentru Curtea Europeană de Justiţie.
Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a fost respins la concursul pentru functia de judecator al Curtii de Justitie a Uniunii Europene.
Astfel el nu va fi printre candidatii desemnati sa reprezinte Romania in acest for, nereusind sa se califice in primii trei.
Conform unui comunicat al Ministerului Justiţiei, în urma derulării probei interviului, candidaţii situaţi pe primele trei locuri, în ordinea punctajelor obţinute, sunt:
Camelia TOADER
Laura Mihaela IVANOVICI
Claudia-Ana COSTEA

39 COMMENTS

  • Ma gandesc dezlanat in stilul meu caracteristic… la prapadita de rep. Moldova cea “ratacita in meanndrele tranzitiei” si nebagata de nimeni in seama,,merge pe sirma.plaesii mei is rupti de saracie si hotia conducatorilor sunt ca noi de neajutorati , furati si saraciti…da’ noi avem marii aliati nato si suntem in uuue.daca suntem o colonie,macar e o apa de colonie occidentala Nu rusnaca.
   fratii nostri di pisti prut au sula in coaste,ori se rusifica de tot si continua sa rataceasca xprin meandrele saraciei lucii
   ori isi exprima dorinta arzatoare sa se alipeasca de patria muma rumania(alta saracie de “tara”) in speranta ca le creste putin nivelul de trai,fapt ce ar declansa imediat invazia rusnaca si iese cu galcieava.cum ai da o tot degeaba .lasa sa se intareasca nato chiar daca nu vad un pericol iminent,ca numai nato ii impiedica pe rusi sa si refaca imperiul.
   Pentru noi
   Ramane cum am stabilit..greu de zis care saracie e mai a dreacu aia comunista sau asta democrata..in orice caz indiferent de sit internationLa noi avem drumul nostru:
   .rumania saracia tara jafului ca e facutde occidentali de rusi de tradatorii nostri beshiti tot aia este
   ,iAr fratii nostri di pisti prut-saracia cu luciu.dupa nasteri multiple

   • Fratii de peste Prut au avut timp 25 de ani sa voteze clar pro-occidental dar au votat majoritar comuniști si au ezitat ca si ucrainienii sa adere mai rapid la UE .
    Acum pe timp de criza la greu – Ursul sovietic s-a trezit flamand si va fi din ce in ce mai greu , Moldova a ratat o sansa istorica de reunificare cu Romania .

  • Citez un pasaj, din punctul meu de vedere, destul de parşiv:** Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, luni, cu ministrul de Externe al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, despre aderarea României la spaţiul Schengen, oficialul german subliniind necesitatea identificării unei soluţii care să permită progrese în realizarea acestui obiectiv. **
   Ce soluţii? Ce mai vor ăştia? Mai au de stors finanţele acestui stat? Vezi Grecia care a adoptat moneda euro, este în spaţuil shengen şi este membru UE, deşi Germania este datoare vîndută Greciei în urma războiului din timpul lui Hitler, a furăciunii şi distrugerii după război a tot ce însemna bogăţie a Greciei, nemţii îi ţin sub papuc prin alocări de împrumuturi. Noi nu suntem membrii UE cu drepturi depline, nu suntem în shengen şi n-am adoptat moneda euro(nici nu trebuie-părerea mea, e prea tîrziu pentru românica), deci nu depindem de Germania care ne este datoare-în jur de 17 miloane sau miliarde de euro de la războiul lor cu ruşii, consecinţele au fost grave pt. românica, culmea e că germania ne este datoare şi ne ţine la poartă/uşă, chiar sub papuc prin condiţiile care ei ca stat sau popor, nu le-ar accepta! La noi li se acordă titluri de*doctor honoris cauza*, poate nici nu au pregătirea necesară pentru acordarea acestui titlu, nu şi-a pus nimeni această întrebare!
   Ei-germanii, cred că ne mai pot minţi? Dacă s-ar achita de datoriile pe care le au către ţările distruse de războiul lor cu ruşii, germania ar fi în locul nostru sau a grecilor, grecia a fost una din cele mai bogate ţări de pe glob! Să fie clar, nu a fost război: grec-rus sau român-rus, a fost german-rus, că aşa au hotărît germanii-marile puteri, exact ca în timpurile actuale.

   • ministrul probabil ca nu a vorbit cu madam merkel. altfel stia pozitia de gica contra a germaniei. doar vorba stimatei doane nu avem ce cauta in ue darmite in schengen

  • @Pax Vobiscum: Bai prost esti bai frate, esti prost cu flacari de mananci pamant, prost calificat cu pasaport, prost patent, prost cu sange care mai face si urat! Prostule ce ai fost si esti!

  • Mostra de tampenie ordinara a comentatorului cu numele @Pax Vobiscum, in fapt un băşist ordinar care in disperarea lui, ramane totusi disperat sa manance la cacao cu lopata.
   Ia uite ce comenteaza el, de la coada vacii pe care tocmai o mulge el ca un vakkar de baza care a fost si e!
   Citez: “Adică d-aia l-ar fi mâncat canibalu’ cu fulgi cu tot pe Ionuț Cristache în conferința de presă!”
   P.S.: @Pax Vobiscum, bai handicapatule mintal ce esti, du-te la capre pai retarder! Vakkarule ce esti!

  • Mostra din tolba cu tampenii a comentatorului @Pax Vobiscum, care comenteaza rar pentru ca ii ia cate o saptamana sa scrie cate o propozitie intreaga. Tampenii pe banda rulanta din capul vidat al unui mitocan…

   Iata! Citez: “Bine că ne-a mai ținut cineva pe lângă aliatul tradițional după ce ne-a dezaxat dezaxatu’!”

 1. S-a trezit si bogdan chirieac, dupa 7 ani, ca basaul a facut rau in mod constient. Bravo, mare analist ce esti.

  • bogdan chireac, auto intitulat morsa grasa, nu stie cum sa-si mai apere pe la tv prietenii dragi pe care ii admira si cu care mai face cate o afacere sau bea o cafea, adica udrea si cocos. iar de basau ce sa mai zic? marele analist a carui avere e facuta pe spatele statului, in fiecare emisiune il critica asa usurel, cu toata dragostea sa nu-i dauneze la basau.

 2. Ar fi fost culmea sa fi luat testul la UE , acolo nu au nevoie de elefanti incompatibili cu oficiul de judecator ! Daca pt. UE nu este compatibil de ce ar trebui sa fie compatibil pt. Romania stat membru UE ? Cred ca si In Romania ar trebui sa fie supusi unor teste toti cei care aspira la o functie publica , indiferent unde este ea !!!

  • vorbeste frumos.domnul cu pricina, unul din stalpii basismului e handicapat cu patalama! si nici cu studiile si experienta nu o duce mai bine.

 3. As avea si eu o intrebare: pentru Curtea Constitutionala de ce nu trebuiesc date teste si sa fie alesi membrii tot asa, din primii trei care iau testul? De ce la noi in tara sunt buni fara sa fie testati?!?

 4. Ponta a preluat de la Basescu si Udrea mesajul ” sa condamnam denuntul in ancheta penala” ! Acum cand basistii au fost prinsi la inghesuiala si ar face orice diversiune pt a scapa.Dar nu prea le da mana,e sistemul creat de ei in baza caruia Basescu si-a ingropat adversarii.In acest caz Ponta le intinde o mana de ajutor,coabitacul la nevoie se cunoaste.

  • amice nu prea intelegi deduc. pai daca te aresteaza doar daca vecinul te denunta ca ai luat un capat de ata dar fara probe ti se pare normal? doar daca ai o gandire basista! ti se pare normal ca vajnicii propurori de la dna aresteaza in prostie doar pe baza de denunturi si fara probe?

 5. Ia uite comentarii la retardatul mintal de @Pax Vobiscum!
  Citez: “Cred că nu-i e prea bine pe lumea ailaltă leprei ăleia absolute de Petru Groza, la cât de bine i s-au brodit toate pe lumea asta.”
  P.S.: @Pax Vobiscum, bai retardatule mintal ce esti, du-te ba la vaci, vakkare!

 6. Pai asta va spuneam de cand se bucura toata lumea ca scapam de el. Asta nu e in stare sa ia un test nici macar la CAP-ul de la care a venit. Si in afara de aceasta selectie cum ar fi crezut cineva ca va trece el de selectia de la Curtea Europeana? Nu de alta dar nu este suficient sa fie recomandat de ai nostril. Mai urmeaza o verificare si acolo inainte de a fi acceptat. Asta era respins de la usa.

 7. Într-un interviu publicat duminică de blogul Mandiner, Simicska a spus că autoritățile comuniste l-au pus sub urmărire și, când era în armată, i s-a arătat ‘un teanc gros de hârtii’. Orban i-ar fi spus de bunăvoie că scrie rapoarte despre el, iar ei discutau despre ce ar trebui să includă acestea, a precizat omul de afaceri. După ce și-au încheiat serviciul militar, Orban i-a spus că autoritățile comuniste “au încercat să-l coopteze, dar că a refuzat”. Simicska a mai declarat că l-a crezut atunci pe Orban, dar că acum nu mai știe ce să creadă. “Faptele vorbesc de la sine. Toate informațiile sunt disponibile”, a declarat luni Orban presei. El s-a declarat ‘întristat” că “nemulțumirile personale pot face pe cineva să se coboare atât de jos”. Orban a mai spus că nu vede niciun sens în a crea un ‘circ’ în politica ungară și că, în afară de prezentarea faptelor, nu vrea să se angajeze într-o astfel de dispută. Socialiștii, aflați în opoziție, au cerut convocarea Comisiei pentru securitate națională din Parlament în legătură cu afirmațiile omului de afaceri Lajos Simicska privind activitățile premierului în timpul perioadei comuniste. Vicepreședintele socialiștilor, Zoltan Lukacs, a declarat într-o conferință de presă că ‘cea mai gravă afirmație’ a lui Simicska este că documentele care ar dovedi presupusa cooptare a lui Orban de către serviciile secrete sunt păstrate de către autoritățile ruse. Dacă se va dovedi că este așa, atunci suveranitatea Ungariei ar putea fi compromisă, din moment ce Orban ar putea fi șantajat de către autoritățile ruse, a insistat Lukacs. Cabinetul premierului a răspuns oferind documente care arată că lui Orban i s-a cerut să colaboreze cu autoritățile comuniste oferind informații, dar că el a refuzat. Documentele fac parte dintr-un răspuns la o întrebare scrisă a unui parlamentar adresată lui Orban în 2012. În răspunsul său, Orban a spus că el și soția sa și prietenii lor de atunci din opoziție au fost puși sub supraveghere în anii ’80. “Foloseau diverse tipuri de instrumente ale serviciilor secrete împotriva noastră. Eram supravegheați, urmăriți de serviciile secrete, ni se ascultau telefoanele la serviciu, acasă și chiar în dormitor”, a scris Orban în răspunsul la întrebarea adresată de Agnes Vadai, vicepreședintă a Coaliției Democrate (DK), formațiune de stânga aflată în opoziție. De altfel, Agnes Vadai a declarat de asemenea într-o conferință de presă organizată luni că DK a inițiat o întâlnire a comisiei parlamentare responsabile și că, deși nu se știe care este adevărul în această chestiune, acuzația la adresa lui Orban este una extrem de gravă. Ea a precizat că Simicska a fost colegul de cameră a lui Orban la liceu și că acestea “sunt afirmațiile celui mai bun prieten al său”. Există, astfel, suspiciunea că “cel mai anticomunist politician al ultimilor 25 de ani ar fi fost un informator comunist înainte de căderea fostului regim”, a adăugat ea. Partidul naționalist radical Jobbik i-a cerut lui Viktor Orban să demisioneze dacă nu va putea dovedi că acuzațiile lui Simicska nu sunt adevărate. Partidul LMP de opoziție a transmis la rândul său că Orban ar trebui să fie chemat în Parlament și să clarifice această problemă. Formațiunea de opoziție Dialog pentru Ungaria (PM) a cerut de asemenea ca toate microfilmele care conțin date despre informatori să fie făcute publice. Orban și Simicska, care este cu doi ani mai în vârstă decât premierul, s-au cunoscut în timp ce urmau același liceu la Szekesfehervar, în centrul Ungariei. La 6 februarie, șefii Magyar Nemzet, Hir TV, Lanchid Radio și Magyar Nemzet Online, instituții media la care Simicska avea acțiuni, au demisionat după ce cotidianul Nepszava Online a relatat că omul de afaceri a declarat un ‘război media total’ în urma deciziei guvernului privind taxa pe publicitate care afectează interesele media ale fostului coleg al lui Orban, mai notează MTI, citat de Agerpres.

 8. D-l Zegrean este unul din motivele pentru care in agenda politica danina exista un punct dedicat reorganizarii Curtii Constitutionale:
  – Calitatea de membru al Curtii Constitutionale poate fi atribuita exclusiv doar persoanelor care au lucrat ca judecatori minim 15 ani;
  – Un judecator nu poate detine decat doua mandate, cu pauza de minim 5 ani intre mandate;
  – Durata mandatului de judecator constitutional va fi de 7 ani;
  – Membrii Curtii Constitutionale sunt propusi de catre CSM, Parlamentul, prin vot al Camerelor Reunite, urmand sa confirme sau sa infirme atribuirea calitatii de Judecator al Curtii Constitutionale;
  Ca paranteza, in privinta CSM-ului urmarim excluderea din cadrul lui a procurorilor, altfel vom fi nevoiti sa introducem si avocatii in CSM, de vreme ce ii consideram pe procurori ca fiind avocati ai acuzarii, platiti de Statul Roman.

Leave a Reply