Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Pascu, un greu al partidului tepuit de Liviu Dragnea cu o promisiune falsa ca se va regasi pe lista eligibila :

Rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European are legătura mai mult cu situația din Parlamentul României (subminarea coaliției) și cu alegerile prezidențiale din toamna (candidatura lui Tariceanu pare compromisa, iar cea din partea PSD, serios slăbită), decât cu Bruxelles-ul. (De-altfel, toți și-au construit întreaga campanie in aceasta perspectiva).

Cred însă ca lovitura aplicată ALDE, cuplata cu victoria PNL, poate rezolva doar pe jumătate “ecuația”, prin migrarea așteptata a “soldaților” ALDE spre “armata” PNL.

In ce privește PSD, faptul ca Pro Romania s-a calificat in extremis reduce șansele ca aceasta formațiune sa joace rolul de magnet pentru “soldații” pesediști.

Rămân anticipatele, in caz ca efortul de a le convoca, va avea succes. Dar și atunci ma întreb dacă nu cumva e mai bine pentru PSD, ca acestea sa aibă loc mai devreme, pt a accelera cauterizarea rănii, decât mai târziu, când rana s-ar putea cangrena in timp.

2 COMMENTS

  1. Mos Pascu lua inainte de 89 solda. Mia zis un secu batran, care a fost sef la Comturist pe vremuri, prieten buuuun cu el….

Leave a Reply