Președintele Klaus Iohannis a spus luni, într-o declarație de presă la Cotroceni, că este de remarcat că PNL a obținut un scor istoric și a lăsat să se înțeleagă că și-ar dori o colaborare cu USR PLUS, care a obținut în urma alegerilor un „rezultat remarcabil”. Cât despre rezultatul obținut de PSD, Klaus Iohannis a spus că partidul condus de Liviu Dragnea a primit cea mai aspra sancțiune pentru modul „dezastruos” în care a guvernat și pentru atacurile permanente la adresa justiției.

„Este de remarcat că PNL a obținut un scor istoric și îi felicit pentru acest lucru. (…)  Astfel, PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România. Salut votul și pentru alte partid. Este remarcabil rezultatul obținut de Alianța USR-PLUS, care arată că în România se poate construi o alternativă serioasă, credibilă la actuala majoritate falimentară și s-a văzut foarte clar că românii cred în așa ceva. Dacă adunăm voturile, atunci ne dăm seama că PNL împreună cu USR PLUS pot pune baza unei colaborări, care vine ca o alternativă la actuala guvernare eșuată a PSD. PSD a primit cea mai aspră sancțiune pentru modul dezastuos în care guvernează și pentru atacurile permanente la adresa justiției. PSD a avut dreptate să se teamă de votul românilor, dar nu l-a putut împiedica, în ciuda eforturilor de a boicota scrutinul de duminică. În acest context, m-am bucurat că și electoratul PSD a înțeles că agenda anti-justiție este greșită și că a votat la referendum. Nimeni nu este și nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. (…) Votul de la referendum mă bucură foarte mult. Nimeni, dar nimeni, nu poate folosi guvernarea în România în interes propriu și pentru asta PSD a primit votul de blam”, a spus Klaus Iohannis, citat de stiripesurse.ro

Iata declaratia integrala :

“Bună ziua!

Peste 6 milioane de români au spus ‘DA!’ la Referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul României şi au dat, astfel, o lecţie dură populismului, o lecţie dură dată populismului, demagogiei şi discursului anti-european şi anti-justiţie promovat în campanie, şi nu numai, de PSD.

Ieri, dragii mei, a câştigat România europeană, România democratică, România în care justiţia este şi trebuie să rămână independentă, România în care hoţii şi infractorii stau la puşcărie, nu în fruntea statului.

Mobilizarea extraordinară a românilor din ţară şi de peste hotare a fost impresionantă. Votul de astăzi ne arată că democraţia s-a maturizat, că cetăţenii înţeleg ce armă puternică este votul – rezultatul de astăzi, votul de ieri, 26 mai.

Este, însă, inacceptabilă bătaia de joc a autorităţilor la adresa românilor din Diaspora. Românii au fost supuşi unei noi umilinţe din partea unor guvernanţi incapabili să înţeleagă că rolul lor este să fie în slujba cetăţeanului, nu împotriva cetăţeanului.

Eu cer autorităţilor responsabile ca, după incidentele foarte grave din 2014, deja, care s-au repetat, în mod regretabil, ieri, să ia măsuri urgente astfel încât românii din Diaspora să poată vota în condiţii normale, fără a sta la cozi interminabile ore în şir doar pentru a-şi putea exercita un drept constituţional, dreptul la vot.

Votul covârşitor pro-european exprimat de români face ca ţara noastră să se detaşeze clar în rândul statelor europene care susţin cu tărie proiectul european.

Dacă vorbim despre partide, şi vreau să vorbim şi despre partide, fiindcă nu s-a votat doar pentru Referendum, ci şi pentru Parlamentul European, este de remarcat că Partidul Naţional Liberal a obţinut un scor istoric, şi îi felicit pentru acest lucru.

Europarlamentarele au fost câştigate de Partidul Naţional Liberal. Astfel, PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România. Salut şi votul pentru alte partide. Este remarcabil rezultatul obţinut de Alianţa USR – PLUS, care arată că în România se poate construi o alternativă serioasă, credibilă la actuala majoritate falimentară şi s-a văzut foarte clar că românii cred în aşa ceva şi îşi doresc o astfel de alternativă. Dacă adunăm voturile, atunci ne dăm seama că PNL împreună cu USR – PLUS pot pune baza unei colaborări care vine ca o alternativă la actuala guvernare eşuată a PSD-ului.

PSD a primit cea mai aspră sancţiune pentru modul dezastruos în care guvernează şi pentru atacurile permanente la adresa justiţiei. PSD a avut dreptate să se teamă de votul românilor, dar nu l-a putut, din fericire, împiedica în ciuda tuturor eforturilor făcute de PSD de a boicota scrutinul de duminică. În acest context, m-a bucurat că şi electoratul PSD a înţeles că agenda anti-justiţie a liderilor PSD este greşită şi că a votat acest electorat la referendum.

Nimeni nu este şi nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Acest lucru nu a fost doar acceptat, a fost înţeles de toată lumea şi de aceea votul la referendum mă bucură cu atât mai mult. Nimeni, dar nimeni nu poate folosi guvernarea în România în interes propriu. Şi pentru asta PSD a primit votul de blam!

De astăzi, dragii mei, începe schimbarea în bine în România. Avem, din păcate, multe de reparat după dezastrul produs de PSD în doi ani şi jumătate, dezastrul produs nu numai în domeniul justiţiei, dar acolo impactul s-a văzut cel mai puternic, dezastrul din economie, din sănătate, din educaţie. Avem mult de lucru. Să ne apucăm!”

2 COMMENTS

  1. Deci,marsh!Dispari,infractor nenorocit,si vin si spun daca as fi ultimul roman in lupta adevarului sunt la gatul tau!Mizerabil,infractor dovedit,nu ma intereseaza turma ta,ovine cretine,dar EU iti fac KO de cretin ce esti!Ori la bal ori la spital!Micime ranjita,nazista,nu te culca pe lauri!Mocirla cuprinde!NU E VICTORIE,E CRETINISM SECURISTIC!Vom fi mai multi decat ai gandit!EU,ultimul roman iti dau un shut in cur,cretin nazist!Poate e dur,dar direct trebuia adaptat!Nu gudura,soiul romanesc nu-l stii!Dispari,cretin,ranjit!Daca dai mesajul e bine,daca nu iarasi bine,mocirla sa-i cuprinda,daca a fost bine nu a contat,hai,inapoi la mocirla!Noroiul,involutia sa-i cuprinda!

Leave a Reply