Prin declaratiile purtatorului de cuvint al Comisiei Europene si prin raportul MCV dat astazi publicitatii, un fapt e cind se poate de cert si palpabil : autoritatile de la Bruxelles vad realitatile din Romania prin ochelarii lui Traian Basescu si ai Monicai Macovei.

246408-monica-macovei

Exista citeva adevaruri indiscutabile in raportul MCV. Ele sunt insa amestecate cu mistificari si interpretari sub cheie politica partizana. Sunt propozitii cheie pe care le-am vazut prima oara in comunicatele si discursurile PDL si ale lui Traian Basescu. Acum le vedem trecute, word by word, in documentul Comisiei.

Daca demnitarii de la Bruxelles, in special comisarul pe justitie si vicepresedinte al Comisiei, Viviane Reding, isi asuma aceasta viziune profund subiectiva si cu o pronuntata incarcatura politica, este perfect responsabilitatea lor. Cind vine insa vorba despre Romania, mecanismele politice bolnave care au infectat justitia, comenzile mai mult decit transparente date procurorilor si unor judecatori din birourile Palatului Cotroceni, avem propriile noastre perceptii.

Nu e prima oara cind se intampla. In ultimii 8 ani, am avut constant parte de asa ceva. Niste romani se duc si toarna la Bruxelles vrute si nevrute despre tara lor, totul cu un scop murdar : al mentinerii influentei lor politice, totale, asupra mecanismelor justitiei. Abuzurile grave, incalcarile de lege si Constitutie, elementele de tip mafiot, crima organizata, prostitutia, jafului banului public. Toate aceste chestiuni concrete din guvernarea Basescu-Boc sunt vizate a fi protejate printr-un mecanism portocaliu Bucuresti-Bruxelles. Singurii care sunt zugraviti drept vinovati eterni sunt adversarii politici si presa care-i critica. Presa care-i lauda si are imixtiuni violente in actul de justitie e buna si merita incurajata…

Sunt chestiuni destul de grave in acest raport MCV in legatura cu libertatea presei, cu dreptul la libera exprimare. Daca premierul Ponta considera ca acest raport e pozitiv, eu unul cred ca el este unul care creeaza un precedent extrem de periculos in raporturile dintre politicieni europeni sau romani si presa. Daca pe viitor se va incerca construirea unei botnite pentru mass media (prin CSM si CNA eventual), iar USL nu se va opune acestui abuz, viitorul suna sumbru.

Constantind aceste lucruri si vazind ca USL este in continuare privita cu reticenta la Bruxelles in urma influentei masiva pe filiera Basescu-Macovei, concluzionez :

– raportul MCV este un document subiectiv care nu-mi poate modifica propriile perceptii despre realitatile romanesti sub presedintia lui Basescu

guvernul Ponta si majoritatea parlamentara au inca un grav handicap de comunicare si de mecanism politic functional in relatia efectiva cu virfurile Comisiei Europene. Chestiunea cu proasta comunicare se vede si pe plan intern. Dar cind avem cu asa ceva pe plan extern, lucrurile se complica pentru noi, ca tara

PRESEDINTELE CNA, OMUL LUI PONTA, APLAUDA RAPORTUL SI VREA SA IA MASURI

PS 1 : Presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, afirma ca va propune “modificari substantiale” ale legislatiei audiovizuale, in spiritul prevederilor raportului MCV: “Imi asum toata recomandarea Comisiei si cu privire la activitatea Consiliului si chiar am sa vin in intampinare, propunand foarte rapid modificari substantiale, fiindca, intr-adevar, avem de-a face cu un derapaj generalizat” a declarat miercuri,  presedintele CNA pentru Agerpres.

PS 2 : SI PRESEDINTELE ANI, OMUL LUI BASESCU, APLAUDA RAPORTUL SI ATACA

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, sustine ca paragrafele din Raportul CE privind presiunile mass-media asupra sistemului judiciar sunt reale, iar in cazul Agentiei a fost vorba despre adevarate “campanii de hartuire”, utilizate de un trust media ca un “instrument de presiune mediatica si politica”: “Raportul Comisiei Europene vorbeste despre campanii de hartuire si despre utilizarea acestui lucru ca instrument de presiune mediatica si politica. In cazul ANI este absolut real si dovada stau zecile de materiale media promovate de un singur trust mediatic, care au mers pana la intimidare, hartuire si proliferarea unor neadevaruri raportat la persoane din cadrul Agentiei, inclusiv asupra mea”

PS 3 : TRAIASCA SI INFLOREASCA SCUMPA COABITARE !

PLINGERI DE LA CSM SI CCR

PS 4 : Mark Grey, purtatorul de cuvint al Comisiei Europene, a spus ca mentiunile despre “hartuiri din partea presei” au fost primite de la Bucuresti, din partea reprezentantilor Curtii Constitutionale si ai CSM. Intrebare : inainte sa acuze, n-ar fi trebuit Comisia Europeana sa intrebe si mass media, exact pe cei acuzati? Poate aflau adevaruri care ar fi generat un raport mult mai echilibrat…

PS 5 : despre adevaratele probleme ale justitiei, care NU se regasesc in raportul MCV !

despre ce NU spune raportul MCV….

http://www.luju.ro/adio-danilet-judecatoria-ramnicu-valcea-a-sesizat-csm-sa-ia-act-de-vointa-celor-peste-1200-de-judecatori-care-au-votat-pentru-ca-judecatorul-cristi-vasilica-danilet-sa-fie-dat-afara-din-csm-sesizarea

http://www.luju.ro/adio-ghica-curtea-de-apel-cluj-a-sesizat-csm-sa-ia-act-ca-judecatoarea-alina-ghica-a-fost-revocata-de-424-de-judecatori-de-la-13-curti-cititi-in-premiera-tabelul-centralizator-al-rezultatului-voturilor-exprimate-de-judecatori-impotriva-fostei-presedinta-a

PS 6 : PONTA : RAPORTUL CONTINE ERORI MATERIALE

Premierul Ponta consideră că raportul CE conţine anumite erori materiale, precum faptul că nu s-ar fi întâmplat nimic în cazul miniştrilor verificaţi de ANI sau că ar fi miniştri cercetaţi pentru corupţie, iar acestea puteau fi îndreptate dacă “Mecanismul era şi de Cooperare, nu doar de Verificare”.
“Aici e şi dezavantajul că raportul n-a mai fost discutat şi cu noi, pentru că sunt câteva erori acolo, materiale. În primul rând, înţeleg că nu s-a întâmplat nimic cu cei patru miniştri care aveau sesizare de la ANI. S-a întâmplat, nu mai sunt în Guvern şi îmi pare rău că nu mai sunt: şi Silaghi, şi Hellvig, şi Pop, şi Andronescu. Tocmai că i-am sacrificat pentru că aveau o sesizare de la ANI, de care nu aţi mai auzit şi de care probabil nici nu o să mai auziţi nimic în viitor, dar i-am sacrificat tocmai din acest motiv, iar acum se trece că nu s-a întâmplat nimic. S-a întâmplat, că nu mai e niciunul dintre cei patru şi regret că nu mai e niciunul, dar a fost un semnal politic pe care am vrut să-l dau. Am mai citit că sunt trei miniştri cercetaţi pentru corupţie. Nu am reuşit să-i identific. Înţeleg, sigur, Fenechiu e trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, dar pe ceilalţi doi nu i-am găsit oricât i-am căutat. Care sunteţi vă rog să spuneţi, recunoaşteţi singuri. Probabil că e o eroare şi lucrurile astea se puteau îndrepta dacă Mecanismul era şi de Cooperare, nu doar de Verificare”, s-a adresat Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.
El a arătat că obligaţiile asumate la Bruxelles, în vara anului trecut, în numele Guvernului au fost îndeplinite, iar lucrurile concrete efectuate de Executiv sunt reflectate ca atare în raportul Comisiei Europene.

371 COMMENTS

 1. REFERENDUM – cu privire la apartenenta noastra la UE ! sa spuna POPORUL daca vrea in ue sau nu ! dupa, discutam

  • Subscriu la ideea de referendum. Ori sclavii si cobaii UE, ori urmasii dacilor liberi. Cand grecii au pus in discutie iesirea din UE cu totul alta a fost abordarea europeana…

   • Devine imperioasa necesitatea de a introduce fortat un raferendum: FORTAT DE PUTEREA POPORULUI INTREG IESIT IN STRADA SPRE A CERE REFERENDUMUL!!!
    ESTE SINGURA MODALITATE DE LUPTA NONVIOLENTA CE NE RAMANE!
    CEA VIOLENTA ESTE IMPOSIBILA CACI DUSMANUL E PREA PERVERS SI PREA PUTERNIC SI PREA ANTRENAT IN TACTICI CRIMINALE!!!
    CRIMA ESTE MODUL LOR DE VIATA!!!
    TOATA ROMANIA IN STRADA : AAACUMMM!!!!!!!!!!!
    ORI SE DUCE TOATA TARA DRACULUI!!!
    A VENIT MOMENTUL EXTREM : ‘CARE PE CARE’!
    TREZESTE-TE ROMANEEE!!!!!

    • Sunt de acord cu referendumul si cat mai repede. Daca Ponta nu vrea sa-l organizeze, il “ajutam” noi sa-si aduca aminte de promisiunile din campanie! Cred ca iesind masiv in strada vom putea sa ne impunem in fata ue-istilor si sa facem ce asteptam de la usl-isti, sa luptam pentru dreptate si demnitate!

     • Dati-l incolo de refrerendum mai bine sa fortam guvernul asta sa guverneze sa nu se mai ocupe de marsavii. Ati vazut treaba aia cu avioanele F16 la mana a 3-a ca spuneau ca nu le achizitioneaza ca-s proaste? Le-au achizitionat, s-a facut Ponta ca se cearta cu Guvernatorul si a cumparat F16. Si Chevronul incepe cu gazele de sist pe undeva prin Vaslui. Resursele tarii s-au dat si inainte de a intra in UE si dupa. Voi nu vedeti ca guvernantii lucreaza cu cei din vest? Batalia e pe comisione la afaceri dezavantajoase pentru noi. De fapt acum e lupta pentru ciolan in interiorul USL si aici nu se inteleg ca fiecare vrea mai mult. Acum se ocupa de imunitatea guvernatorului in loc sa faca ceva pe plan extern sa nu-si mai bata joc guvernatorul de ei. Ce anume ar rezolva referendumul cand guvernantii n-au bilute in pantaloni? Credeti ca daca iesim din UE schimba politicienii nostrii pusi pe jaf?

     • @citizen
      Nu, dar cel putin nu vor mai avea ce motive sa ne bage pentru infometarea noastra, majoritatea din ele avand legatura cu integrarea in tot felul de uniunu si de spatii cosmice.

     • Afecerile alea profitabile pt unii s-au facut mai mult cu cei de la vest si inainte de integrare si dupa. Oricum ajungeam la infometare.

   • Sunt sigur ca daca un Guvern si un Parlament din Romania le-ar da cu tifla astora din U.E., am fi tratati altfel. Dar cat timp avem un parlament care s-a lasat calcat pa cap de U.E.-isti, nu prea avem ce face.

  • De ce crezi ca nu se face nicaieri referendum pe aceasta tema ? Pentru ca se stie clar ca popoarele nu mai vor sa fie intr-o Uniune Europeana ostila oamenilor de rand. De ce sa se faca referendum in Romania pentru a vedea daca romanii vor sa iasa din lagarul de concentrare unde sunt incarcerati ? Vrei sa se “destabilizeze” nu stiu ce sau sa intram in “crize” inchipuite sau voit facute si alte d’astea ?

  • Si daca s-ar face referendum, sa vezi atunci campanie: U.E. este cea mai tare, U.E. este cea mai sfanta, U.E. este viitoarea Epoca De Aur a Romaniei si alte lucruri d’astea vomitoase.

  • Chiar va rog. Dar sa nu uitati sa includeti in intrebare:
   – instituirea vizelor pentru calatorii in UE
   – eliminarea dreptului de munca in tarile membre
   – taxe vamale la exporturile in UE
   – sprijin prin fonduri europene egal cu zero
   Mai vreti referendum?

   • Lasa-ma cu incitarea la sclavie. Romanii trebuie sa aiba grija de tara lor, nu de toti aiuritii. Daca tu ai chef sa slugaresti pe altii, este problema ta. Nu ma intereseaza vizele. Sa fie puse…

   • Da…si da la toate intrebarile puse . De ce ? Romania a trecut prin toate acestea,si au fost adunati bani la buget ,perioada 2000-2006. Taxele la export nu s-au mai aplicat din 2004.
    Bani de la UE ,ce au intrat in tara s-au furat. Deci mare ajutor,un plus de valoare nu au adus Romaniei. Vize pentru calatorii in Europa….asta sa fie problema? Sa faci dovada ca ai niste banii la tine pentru cand pleci in xoncediu,sau cu afaceri,nu ar fi o problema. Vizele de munca…atata vreme vat ai un contract ,sau o invitatie de la o companie din orice tara UE,nu vad de ce nu .cu viza.

   • Tot ce scrii acolo se poate obtine prin conventii economice – nemtii deja dezvolta astfel de zone de cooperare cu diverse tari!Si merge struna si e treaba in continua dezvoltare!!!
    Iar sclavia fata de FMI, sa ti-o mananci singur, daca refuzi sa iei nota de acesti criminali care cu Banca EU indatoreaza criminal toate, dar toate popoarele pe care le imprumuta, tocmai pentru a le reduce in veci la sclavie – ce , ai ramas lobotomizat de ne oferi tu pe tava noua jecmaneala camatarilor “abjecti”(= astfel splendid calificati/descalificati de Ilie Serbanescu, adevaratul cunoscator al situatiei criminale in care ne-au tras, bestiile lui Moloch din EU) EU???!!!
    Si daca tu esti pervers sau retardat mintal, crezi ca toti suntem a tine???
    Aveam un profesor in liceu care zicea nerusinatilor pe care-i punea sa se palmuiasca reciproc:” ma, da ce prost trebuie sa fii tu, ca sa ma crezi tu pe mine asa de prost cum ma crezi!!!”
    Numele lui era Artur Braedt, si era genial!
    Dumnezeu sa-l ierte.
    Un neamt de milioane: stia sa le-o toarne godzilelor!
    Ne ducea in excursii in Retezat sau Fagaras, din creasta in creasta, in Lederhosen!!!
    Intrebati-l si pe Madalin Voicu, ca precis nu l-a uitat!!!
    Braedt era un adevarat om al crestelor!
    Afara cu hienele EU! Jos cu stelele lor comuniste!!! Afara cu stagul godzilelor! Vreau sa respiram liberi de godzile in mandra Romanie, sub steagul nostru , nu al lorrrrrr!!!!

   • Da, Adi, mai vreau referendum! Toate cele enumerate de tine nu-i ajuta pe marea majoritate a romanilor. Sa-ti spunsi de ce:
    – vizele pentru calatorii nu sunt asa rele – de-abia stii cine pleaca,cine vine si cu ce s-a ocupat prin “UE”
    -dreptul la munca a existat si inainte de 2007. Cu un pic de efort, dar cine a vrut, l-a facut!
    -taxele vamale sunt si la importuri, nu numai la export. Iar asa vom manca rosiile noastre si nu ale altora!
    -sprijinul european cu fonduri UE e nul, daca te gandesti ca platim niste cote la UE

    Asa ca tot ceea ce ai spus e asa… pentru speriosi si necunoscatori. Cu o gandire sanatoasa, ne putem descurca fara UE.

    • Scuze, am ratat mesajul dvs. – m-a impresionat prea mult domnu’ cu “godzilele”.

     – vize: perfect de acord, mie imi convine; nu stiu cat le convine celorlalte zece (zic si eu) milioane de romani care stau la 400+ km de Bucuresti si ar trebui sa mearga la ambasade, sa stea la cozi, sa plateasca taxe ca sa isi viziteze neamurile.
     – dreptul la munca: iarasi de acord, cine vroia sa munceasca si avea calificarea necesara putea sa plece si inainte de intrarea in EU; tineti cont insa ca relaxarea criteriilor se produsese tocmai in perspectiva aderarii la EU. Daca nu ma credeti, intrebati-i pe sarbi, albanezi sau turci cat de “usor” le este sa lucreze in EU.
     – taxe vamale: gresit. Pentru ca Romania sa poata impune niste taxe vamale, ar trebui sa aiba ceva putere de negociere (gen moneda forte, gen resurse naturale rare si scumpe, gen capacitati de productie). Romania nu are niciunul din aceste atuuri; mai mult, este dependenta de importuri.
     – fonduri EU: diferenta e ca banii aia care pleaca la EU sunt dusi oricum pe cine stie ce (pentru ca se aduna la bugetul de stat), aia care vin de la EU vin cu o destinatie precisa (infrastructura etc) si cu un proiect in spate. Ca se fura apoi nu mai e vina EU.

   • @Protestez: intr-adevar, sa muncesti pe un salariu care te plaseaza in primii 20% la nivel national intr-o tara unde venitul mediu e semnificativ inseamna “slugareala”. Atunci, cum se cheama sa muncesti in Romania, pe 300 de euro?

    @radu: Succes la un Vorrangprüfung. 
    Nu e injuratura, e procedura din Germania prin care, chiar daca ai un contract / oferta de munca, ZAV (Oficiul Fortelor de Munca) verifica intai daca nu exista (a) niciun somer neamt sau cetatean EU si (b) niciun somer non-EU aflat deja in Germania care sa indeplineasca toate cerintele postului. Cum in Germania sunt deja vreo 85 de milioane de oameni si majoritatea romanilor nu sunt tocmai specialisti in neurochirurgie sau inginerie aerospatiala, as zice ca sansele pentru romanul mediu sunt aproape nule. In plus, imagineaza-ti ce ar insemna un milion – un milion juma’ de romani returnati din Spania / Italia / Franta / UK pentru ca nu au loc de munca, cam cat de bine ar fi in Romania apoi? Despre calatorii… sa-ti povestesc cum e sa te caute vamesii si-n fundu’ troller-ului, chit ca eram posesor de viza, delegatie, carduri de credit si toate cele necesare? Nu e placut. Finalmente, nu stiu daca remarci fractura logica: UE a dat bani, dar s-au furat. Ca atare, sa nu se mai dea deloc (in loc sa oprim / opriti hotia).

    @domnu’ cu “godzilele”: va sponsorizez cu un Diazepam, am auzit ca e criza de medicamente…

    • @adi
     Muncesti in Romania pe 300 de euro pentru ca trebuie sa asculti de FMI si de UE, ca altfel nu te lasa sa slugaresti si iti pune vize. Iar in Romania se munceste si pe 150 de euro si se munceste zilnic pana Sambata, avand doar o zi libera, pentru ca ii da voie patronului Codul Muncii aprobat de Boc, cu care FMI si BM au fost de acortd, ca altfel nu vor mai avea romanii motive sa plece sa slugareasca. Asta este defapt problema. De ce crezi ca nu lasa FMI sa scada TVA-ul la panie ? De ce crezi ca a venit FMI si a cerut masuri de austeritate intr-o tara unde salariul majoritar este de cateva sute de euro pe luna ? De ai dracu’… iti spun eu. Masurile de austeritate n-au avut niciun efect benefic asupra economiei romanesti, dar au fost oameni care s-au sinucis ca li s-a taiat salariul sau au fost concediati prin politicile FMI-ste si i-au dat Bancile afara din case. Dar ce conteaza viata unui om ? “Da-o dreaq”… vorba lui Bendeac…

     • @Protestez: ai dracului astia de la FMI si UE, ei n-au alta treaba decat sa aduca Romania in sapa de lemn. De parca economia, in genere, nu s-ar sustine prin consum. De parca Romania n-ar fi cea mai mare piata din SE Europei. Mai, mai…
      Muncesti in Romania pe 300 de euro pentru ca nu produci, de-aia. Muncesti in Romania pe 300 de euro pentru ca ai cel mai mare si mai ineficient sector de stat din toate tarile membre UE. Muncesti in Romania pe 300 de euro pentru ca in anii ’90, in loc sa privatizeze industria, au frecat menta cu “nu ne vindem tara” (suna cunoscut?). Muncesti in Romania pe 300 de euro pentru ca fiecare angajat (incluzindu-i aici pe aia ai statului) duce in spinare vreo trei pensionari, din care cel putin unul este “pe caz de boala” la 40 de ani (frecvente fiind cazurile de durere in cot). Muncesti in Romania sase zile pe saptamana pentru ca asa e Codul Muncii. Cu 70% majoritate parlamentara, sugerez USL sa faca saptamana de lucru de doua zile, ca romanii sunt obositi si trebuie sa se odihneasca. Muncesti pe 150 de euro pentru ca de atat produci.
      Si daca “lasa FMI” sa scada TVA la paine, ce se intampla? Crezi ca va scadea pretul painii? Te inseli amarnic, va ramane la fel. Pentru ca patronii – intamplator, romani, nu nenorociti de-astia de la FMI si UE – nu vor rata ocazia sa mai stoarca un pic de profit.
      FMI nu a cerut austeritate in Grecia decat cand a fost prea tarziu. Rezultatele se vad.
      S-au sinucis oameni ca nu mai aveau de unde plati ratele? Presupun ca imi poti indica momentul cand au fost fortati – evident, de FMI si de UE – sa semneze contractele alea pentru plasme, masini si apartamente pe care nu si le permiteau. Sau pentru perdele, sa nu uitam.
      Fara suparare, da’ romanu’ e maestru la evitarea responsabilitatii. Niciodata el nu este de vina, intotdeauna sunt rusii, nemtii, FMI, UE, extraterestrii, turcii, ungurii. Iar cand toate variantele se epuizeaza… “asa a vrut Dumnezeu”. Nici picat cu ceara nu i-ar da prin cap ca, poate, a gresit si el.

     • Şi atunci cum explicaţi nivelul de trai mult superior României din Cehia, Slovacia, Polonia, chiar si Ungaria? Tot îndoctrinarea PDL e de vină?

     • @adi
      Aia n-au ascultat de FMI, de BM si nu si-au vandut industria la toata Europa aiurea, fara a avea profit. Aia n-au vandut industria, au retehnologizat-o, au modernizat ce era de modernizat, pentru ca cetateanul acelui stat sa aiba o viata mai buna, nu sa fie sclav si sa mai si plateasca pentru asta. Aia respecta munca si o platesc corespunzator, pentru ca sunt responsabili si nu sunt pusi pe capatuiala. Si nu in ultimul rand, acolo sunt regimuri care aplica legea si care la noi ar fi catalogate in toate felurile negativ.

     • @adi
      Acolo STATUL isi face datoria fata de cetatean si pentru ca acolo, daca li se taie 5% din salariu sau din ajutorul social, ies in strada cu milioanele si fac greve generale, nu ca la noi, unde “romanii nu vor decat sa munceasca” fara sa fie platiti cu gandul ca “bine ca nu e mai rau”. Dar la noi, daca STATUL se implica, este COMUNIST. Statul, in conceptia multora dintre cei ce ne “invata” cum sta treaba in democratie, nu trebuie sa faca nimic. El trebuie sa fie doar o entitate aiurea, care sa colecteze taxe si impozite. In rest, sa stea si sa doarma, sa aiba privilegii si sa fie smecheri cei ce-l conduc.

     • @adi
      Cunosc pe cineva plecat in OLANDA si a zis ca acolo majoritatea oamenilor care au seviciu, il au pana ies la pensie, daca nu cumva se muta in alta parte. La noi te tine patronul 3 luni de proba, pe 150 de euro, apoi nu-ti mai da banii si-ti spune ca daca nu-ti convine poti sa pleci… Aia din occident stiu ca daca dau salarii calumea, daca oamenii au locuri de munca vor avea si de unde sa ia impozite, vor avea si consum, adica profit pentru firme si vor avea si de unde sa dea pensii si ajutoare sociale. Acolo, cine primeste ajutor social nu este considerat MILOG, asa cum spun PDL-acii.

     • @Protestez: Tipic. Am avut un coleg – roman – care ardea gazul la marea arta.
      L-am intrebat: “ba, da’ tu cand ai de gand sa pui osu’ la treaba?”.
      Raspuns: “Sa ma plateasca ei mai bine si atunci o sa muncesc si eu mai mult”. Caz 100% adevarat.
      Inutil sa precizez ca nu a fost platit mai bine. Si nici multi purici n-a facut in firma.

      In toate tarile (diferite de Romania) in care am trait, cei care stau dupa ajutorul social sunt milogi, nu vedete. Sunt programe si strategii pentru integrarea lor in munca, cu conditia sa vrea. Daca nu vor, nu le plange nimeni de mila. Doar in Romania, asemenea specimene ajung la televizor.

      Speculez, dar imi creez impresia ca nu ati lucrat (poate nici locuit) vreodata in Vest. Altfel nu se explica optica dvs. Gresesc?

     • @adi
      Multi romani vor sa munceasca, dar nu cred ca asta inseamna sa ii sclavageasca un sistem ostil. Si ceea ce ai relatat, nu este tipic … este gandirea unei persoane, care nu se poate pune si in gandirea altora. Vrei sa spui ca sa muncesti oricum, in orice conditii si sa fii platit oricum ? NU cred ca vreun om din occident ar sta pe banii care se castiga in Romania si ar munci pe rupte in conditiile din Romania. Romanii au facut cele mai bune lucrari in occident. De ce ? Pentru ca au fost platiti cel putin decent. La noi ciocoiul ia tot profitul, se imbogateste peste noapte, si pe sclav il calca pa cap, dupa care ii spune ca daca nu-i convine, poate sa plece. NU asa se face occident. Cu o tara de someri, de oameni fara locuri de munca si cu un STAT care are chef doar sa colecteze si sa nu faca nimic pentru cetatean nu faci capitalism.

    • “Viata are prioritate”. Asa scrie pe unele panouri pe strada, pentru a atrage atentia soferilor. La fel consider ca si in politica trebuie sa fie. Se pare ca pentru FMI si BM, nu prea mai are viata prioritate, ci care moare primul.

  • din pacate ar fi cativa ca si d-voastra, care fara prea multa stiinta de carte (sa nu va imaginati ca as fi vreun increzut cand afirma acest lucru) si sub impulsul unor mesaje mediatice ascutite, ar vota chestiunea asta.
   viziunea mea e ca prea se mistifica istoria recenta. in 2004 basescu a ajuns la putere pe fondul “exploziei” populatiei (da, da, cuvantul e ales bine) fata de nastase si regimul neocomunist al baronetilor care capusa efectiv romania. basescu, in opinia mea, a gresit doar cand a devenit impulsiv (lupta cu patriciu, vantu etc) in mod discretionar. desigur, sub boc, haita baronetilor PSD s-a schimbat cu cea a baronetilor PDL, insa nu putem observa ca in justitie s-au facut progrese simtitoare. bun, daca basescu e discretionar, nu cred ca acelasi lucru il putem afirma despre macovei, morar sau kovesi. locul lui voiculescu e langa nastase, asta fara nici cel mai mic dubiu si asta prin prisma crizei nationale generate prin intermediul aparatului media. daca la inceput am urmarit antena 3 cu sufletul la gura, eram intru totul de acord cu protestele samd, chestiunea din vara m-a oripilat cu tot ce a urmat. ce au facut antena 3 si jurnalul national de la o vreme incoace e impardonabil, manipulare grosolana, speculandu-se faptul ca poporul, luat la modul general, e impulsiv, nu prea sta pe ganduri si ia pe nemestecate tot ce i se da. uneori raman uimit si de atitudinea unor jurnalisti din trust, pe care ii stimam. adica nu stiu daca fac cascadoriile astea la comanda sau deja chiar ajung sa fie convinsi de acest lucru.
   eu sunt lucrator social si imi petrec mare parte a timpului vizitand familii nevoiase si realizand rapoarte asupra conditiilor de trai ale acestora si pot sa va spun ca, cel putin din felia pe care o cunosc eu, ura razbate din toti porii in urma emisiunilor si mesajelor transmise in cel mai brutal mod de catre antena 3.

   • Foarte foarte bine scris… si eu cred ca ura asta viscerala a romanului este cultivata la televizor ! Ar trebui jurnalistii sa spuna GATA !AJUNGE ! In loc ca jurnalistii sa lupte pentru educarea corecta a popolatiei ,accepta acest joc murdar a razboiului politic cu riscul ca o generatie a poporului roman sa fie transformata in zombi !

    • Da las’ ca dupa trei mese nemancate, se vor trezi la realitate toti zombii astia comfortabili , adica PACIFISTII impacati cu propriile lor dejectii!
     Si mai ales absorbenti ai dejectiilor basinosilor, mai chiori sau mai putin chiori!
     Doamne , da-le putere bravilor jurnalisti de la antena 3 sa continue sa spuna adevarul gol in gura mare, in ciuda multitudinilor de saboteuri din jurul lor, de toate facaturile -imbecili sau perversi sau you name it!!!

    • Sartre(un “antreprenor de idei”, saracul, cum il numea Cioran pe acest cur pompos!) avea si o vorba buna: “la prise de conscience” e necesara fiecarui luptator!
     Fara formarea si dezvoltarea perceptiei adevarului si a nedreptatii ce ti se face , nu ai cum sa devii un luptator!Antena 3, dezvaluind adevarul gol, formeaza constiinta luptatorului!!!D’aia o urasc visceral toiti impostorii!!! Din tara si dinafara!!!
     Parazitii – care s-au privit mereu in victimele celor pe care de fapt ei ii oprimau – n-au priceput fenomenul nicicum, caci ei se cred mereu in drept sa loveasca, sa jefuiasca si sa oprime!!!Patologie puraaaa!
     Parazitii, au o inteligenta diabolica , care insa nu mai face doi bani in clipa in care se TREZESTE VICTIMA La REALITATE!
     Ca parazitii practica vesnic: “l’inversion accusatoire”, e de asemeni o siretenie/patologie care pana la urma ii infunda mereu!
     N-ajunge sa inversezi mereu situatia, devenind din faptas :victima aparenta, pe baza de baliverne patologice!!!!!!!
     Adevarul se razbuna intotdeauna: daca nu azi, maine!
     Daca nu maine, poimaine!
     Indiferent de minciunile lui Lenin sau ale lui DJUGASHVILI – alti doi betegi ai mintii!

   • Ura de care spui a fost indusa de Basescu si ai lui. Iar daca ar exista justitie, nu s-ar mai baga A3. Stii, cand se fura pe fata, cand totul a devenit marsav si minciuna si coruptia sunt la nivel de virtute, cine e de vina? A3 si Jurnalul? De ce nu a platit NIMENI pina acum hotiile? Sunt 23 de ani de cand s-a furat totul, s-au “privatizat” de la resurse nationale la energie, telecomunicatii si in curand transporturile si tot asa… Toate companiile de stat care au fost falimentate intentionat de consilii de administratie politice, toate averile fabuloase ale romanilor de ce nu sunt in Justitia care a facut “pasi mari” in ultimii ani? L-am omorat pe Ceausescu pentru “destabilizarea economiei nationale”. De 23 de ani incoace, ce se intampla? Nu vezi ca au distrus invatamantul si sanatatea, tocmai pentru a putea sa ne inrobeasca definitiv si irevocabil? Suntem o colonie si nu vrem sa admitem asta. Vom mai fi o natie pina cand vom schimba actuala Constitutie. Sa vezi atunci, justete, dreptate si trai… sa vezi atunci…

  • da!
   asa este, trebuie ca prin referendum, in cunostinta de cauza si nu in urma intoxicarii prin campanii de manipulare, poporul sa decida daca doreste apartenenta tarii la UE, daca doreste sa salveze bancile si capitalurile speculative, sacrficind drepturile si libertatile cetatenesti, daca idealurile scolii economice de la Chicago tin loc de constitutie, daca dorim sa devenim iobagi!
   putem alege scoala de gindire economica austriaca, va explica domnul voinea si di domnul ilie serbanescu despre ce aberez io, aici, in scris…
   si inca ceva, a scapat atentiei media cit si a multora dintre noi, in raportul premierului ponta, afirmatia conform careia cei nou nascuti sint datori – in sensul ca poarta asupra lor raspunderea platii datoriei guvernelor de pina acuma.
   formula folosita a fost “nascuti cu o datorie asupra lor” , traducerea termenului folosit in legislatia medievala britanica, “born into debt”, prin care se facea referire la iobagi.
   iobagi ai UE…. mama, ma’sii de clasa politica oportunista si nemernica! ca nu pot sa cred ca absolventul de drept ponta, nu are proprietatea cuvintului rostit in public….

  • Un referendum care sa fie initiat de cine?

   Inca vreo 2 luni si incep demersurile personal, ca sclavul de Ponta never ever va face acest lucru (sau USL, sau PDL, sau PPDD, sau orice partid).

   • In ce priveste “guvernul Ponta si majoritatea parlamentara au inca un grav handicap de comunicare si de mecanism politic functional in relatia efectiva cu virfurile Comisiei Europene.”…foarte diplomatic spus, ba chiar inocent.

    1.Barosso, Merkel, Reding si trimisul lui Clinton au IMPUS conditiile referendumului.

    2.intalnirea de seara dintre Ponta, Antonescu si Basescu a avut GIRUL Berlinului, Washingtonului si Bruxellesului.

    ….

    Ponta si guvernul USL NU AU DREPTUL SA VORBEASCA in fata Vestului.Handicap de comunicare poate mutenie IMPUSA cu forta, ce-i drept, unora la care merge gargara Vestului.

   • Iulian Liberalul,eu te sustin in demers ! Ce trebuie sa facem? si cum? Ca eu habar nu am, dar sunt de acord cu referendumul ptr.iesirea din UE !

  • care popor bai dobitocule,ala adus de Antena 3 si de cei cativa mancatori de rahat de-al lui Voiculescu de acolo(Radu Tudor,Ciuvica,Barbu,.etc)la stadiul de tembeli teleghidati ,dependenti de dejectiile lor otravite,senili cu ochii holbati in A3 seara de seara de doi ani de zile ?!

    • @ Radu Tudor
     Vă rog frumos, nu mai publicați comentarii de asemenea factură, ca a imbecilului de mai sus(„normalul”)! Nu mi se pare ok, nici să-i faceți publică adresa de mail. Dacă nu se exprimă civilizat, trimiteți-l la spam. N-are rost să vedem asemenea mizerii pe blog.

     • carla, de limbajul dl. Radu TUDOR ce spui…? unde ar trebui trimis? Va mai repet, FITI CORECTI SI ECHIDISTANTI!

     • @demn
      N-aș zice că limbajul lui Radu Tudor, a fost tocmai colocvial, în acest caz. Dar tu ce i-ai fi răspuns animalului ăstuia? I-ai fi pupat picioarele pentru că te înjură? Eu aș fi fost mult mai dură cu un asemenea individ abject. De aceea, l-am rugat pe dl. Radu Tudor să nu mai publice asemenea mesaje și să le arunce direct la coșul de gunoi. Nu merită să se enervez pentru niște imbecili. Au ceva de comentat, pro sau contra? O pot face civilizat. Nu vor civilizație? Să se ducă pe alte bloguri unde vulgaritatea și nesimțirea e la mare căutare!

   • Lasati Antena 3 ca nu de acolo este eu nici nu ma uitam la Antene si nici la tv pana la demiterea odiosului si am scos la demitere cativa. Acum ma mai uit asa ca nu-mi vine sa cred ca nu ne mai revenim, da mai mult pe aici pe forum stau. Credeti ca noi cei 7.4 mil nu stim cum e cu jaful, trebuie sa ne spuna Antenele?

  • E inutil referendumul, ce aduce nou? Resursele tarii s-au vandut si inainte a a intra in UE si dupa. Cui le-au vandut? Cele mai multe au fost date in west. Treaba aia cu vindem tara rusilor e doar o diversiune. Asta ca sa vedem cine e in spatele acestor marsavii.

  • Ce nu înţelege Ponta e că ăştia de la Bruxelles nu vor decât să distrugă România, nu s-o ajute sau s-o sprijine măcar !
   Şi dacă ai început ca o slugă termini ca o cârpă !

 2. tripland salariile celor de la ANI Ponta demonstreaza ca este un slugoi colaborationist al sistemului securist care trage sforile la Bruxelles impreuna cu retardatii birocrati de acolo!!!

 3. Premierul Victor Ponta și mulți din USL nu ne mai reprezintă interesele!
  I-auzi la Ponta!Presiuni mass media împotriva judecătorilor?
  Hitler doi!Ceaușescu doi,du-te de la noi și lasă presa liberă!
  Mă doare-ncot de Schengen!

 4. …poporul a spus ca nu l mai vrea pe basescu si…..nimic,daaaaa usl ii prea slabanog sa ia decizii ferme,transparente,ca doar ne am pus multe sperante in ei,daaaaaaar ponta ii face jocul lui base,oare nu intreaba pe nimeni daca i bine sau rau pentru acest popor napastuit de soarta de a avea un asa conducator.

 5. Pentru ca orice dezinformare are o parte adevar si trei parti minciuna trebuie inceputa o campanie media sustinuta si agresiva (fara amenzi de la CNA) astfel incat toti cei ce sufla tradari ale interesului national in urechile UE sa nu mai fie alesi. Pierderea mandatului va avea partea pozitiva prin alegerea altor europarlamentari carora media trebuie sa le inceapa campania de promovare inca de acum, dar si partea negativa ca macoveii vor reveni in tara sa ne improaste cu dejectii. P.S. Noi mai avem sindicate? Ma intreb si eu ca proasta-n targ si nelegat de subiect. Oricum UE nu este interesata de mine, bolnavul de cancer, iar ai mei se prefac ca sunt interesati (coplata exista deja pentru noi si este mare, cea de 10 lei va fi bomboana pe coliva), dar uite ca afara este soare si din pensie am luat o paine in plus ca sa hranesc vrabiutele, traiesc, gandesc, deci totul este bine.

 6. Nu e prost cine toarna, e prost cine crede. Daca politicienii din P.E. au ajuns in halul asta, atunci halal U.E. Zeii occidentali s-au dovedit a fi niste papagali. Oricum, m-au convins. Unii dintre cei ce conduc acum U.E. sunt pilaf de prosti. Varza !

 7. Problemele presei trebuie rezolvate de presa !As vrea sa vad acum ,cit de solitari sunt ziaristii din Romania in totalitatea lor !FACETI APEL CU TOTII LA ORGANIZATIILE INTERNATIONALE,DEOARECE NU ESTE CORECT,CA PENTRU OPINIILE CETATENILOR SA FITI VOI LUATI IN VIZOR.APROPO,CITI ZIARISTI ROMANI AU FOST ACOLO IN SALA PENTRU A PUNE INTREBARI ?CINE-I POATE INTREBA PE JUSTIARII EUROPENI,CUM SE POATE PROCEDA IN CAZUL IN CARE SEFUL ANI,ESTE SUSPECTAT SI ACUZAT DE CORUPTIE ?CUM SE POATE PROCEDA CU ACEL INDIVID ,CARE NU-SI POATE JUSTIFICA AVEREA ?CUM POTI SA AI INCREDERE IN OAMENI CARE S-AU DOVEDIT CA AU MIINILE MURDARE SI OCUPA FUNCTII DE DECIZIE ?CHIAR MI-AR FI PLACUT SA VAD UN ZIARIST ROMAN,CARE SA-L INTREBE PE CITITORUL RAPORTULUI ,CE CREDE DESPRE ACESTE LUCRURI !TOTI ASTEPTAM SA NE FACA CINEVA DREPTATE DE PARCA NU AM STI, CA NIMENI, NU SE GINDESTE LA ACEST LUCRU .ZIARISTII ROMANI NU TREBUIE SA ASTEPTE CA GUVERNUL SA SE RASCOALE IMPOTRIVA COMISIEI EUROPENE ,NU VA FACE ASTA,INSA VOI PUTETI SA FACETI PETITII IN CARE SA ARGUMENTATI CA NU ATI FACUT PRESIUNI DECIT ASUPRA MINCINOSILOR SI ILEGALITATILOR,PE CARE SA LE SEMNEZE CETATENII SI SA LE TRIMITETI LA COMISIA EUROPEANA.EU CRED CA DOAR ASA SE VOR LAMURI LUCRURILE !IMI PARE RAU,DAR NU PUTEM ASTEPTA SA VINA EI SA SE INTERESEZE !

 8. Asta e noua tema Felix – Iesirea din UE. Singurele mecanisme prin care ei se informeaza sunt Macovei si Basescu. Ne exista informatii pe alte canale? Daca cineva va crede…..e GRAV

   • nu iesim din mizeria asta nici daca le declaram razboi,
    cel putin pana cand nu ne termina resursele, ca doar nu ne-au bagat de dragul si frumusetea noastra. ai remarcat , Radule, ca retarzii astia basisti parca sunt la a 5-a generatie de incestuosi

   • Aici e o dilemă cu eșitul din UE.Pe de o parte sunt alături de bravii mei frați englezi și aș fi tentat să votez la referendum,ieșirea din UE.
    Pe de altă parte,nu sunt sigur că am intrat!
    E de noaptea minții!Avem probleme infinit mai grave de când am intrat.
    Iar pe de altă parte,am fost băgaâi cu japca în UE,ca marfă de vânzare FMI-ului,pe post de experiment în UE!

 9. Angajamentul de neadoptare a legii falimentului personal reprezinta o restrictionare a accesului la justitie pentru cetatenii romani.

  Din pacate – cu Ponta nu mai am canale de comunicare, pana ieri i-am transmis pe toate canalele sa adopte legea si nu a vrut.

  Tot ce mai pot sa fac e sa ma plang la comisarul Reding fiindca in Romania mi se incalca drepturile si nu am acces la justitie.

  Pai daca astia isi bat joc de romanii lor care i-au votat, aia de afara ce sa spuna?? Ca e bine?? Pai nu e bine, le spun si eu care i-am votat ca nu e bine! Unde sa ma duc sa ma plang decat la Bruxelles la Reding si la Macovei?

  Toate se strang, toate se adauga cap la cap si ajungem la MCV-ul asta. Au dreptate, pana acum le-am spus sa-si bage MCV-ul in c*r dar astazi trebuie sa le dau dreptate!

 10. Exact ptr asta am cerut Premierului sa ia o pozitie,doar ca MARE DEZAMAGIRE,lui Ponta nu i se pare grav,nimic,mai mult spera in ajutorul lui basescu sa intram in Schengen !
  Ma intreb ptr a nu stiu cata oara de ce ajung doar comunicatele lui macovei si basescu acolo ,nu cumva avem mare problema in USL de comunicare ?
  Daca nu se merge de urgenta in PE sa se vorbeasca public despre acest raport tendentios ,acest guvern este inutil !

 11. Degeaba incearca invitatii din emisiuni sa o scalde. U.E. e cu parul pe romani, nu doar cu ochii. Oricum, sper ca romanii sa isi dea seama ca alegerile europarlamentare care se apropie sunt foarte importante pentru viitorul lor. Sper ca extrema dreapta P.P.E. sa nu mai intre in P.E.

   • Dumnezeule, ai facut “scurt-circuit” ca nu intelegi ca asa e si ca am expus niste idei care nu se incadreaza in propaganda desantata pro-U.E. si pro-P.P.E.

   • Cand susti un partid extremist ca UDMR-ul, cand susti ca mass-media intimideaza justitia, ca votul oamenilor inseamna lovitura de stat si cand esti de acord cu infometarea unui popor te pomenesti ca esti partid democratic. A ?

  • Nu numai UE e pe noi ci si SUA:sper ca ati remarcat ca Ponta a devenit fan exploatare gaze de sist(desi,apropo,au fost referendumuri soldate cu NU si proteste ale localnicilor).Ba chiar facea “ironii” cand ziaristii il intrebau despre impactul asupra turismului pe litoral…Deci,pana nu ne”fractureaza” si nu ne umple de cianuri nu se lasa!Cat mai e ceva de stors vor stoarce prin patriHOTII nostii politicieni care au si ei parte din afaceri…Psd-ul s-a aranjat la putere si n-o s-o mai lase usor dupa atata opozitie;Antonescu o sa piarda presedentia pt.ca e parte la toate astea si va incasa toata frustrarea electoratului care vede (cum mai zicea cineva)ca se executa cu ravna tot ce executa si PDL-ul;cu exceptia” marii realizari” cu reantregirea salariilor ,reantrediree pe care au halit-o rapid cu multiplele majorari.

   • Asa zic si eu. Antonescu si-a dat foc la vazila la alegerile prezidentiale… Pot sa spuna sondajele orice. Antonescu va avea o mare problema cu voturile…

 12. Pana nu se modifica componenta Comisiei al doilea punct nici nu o sa cunoasca imbunatatiri. Si e vorba de multi trepadusi, nu doar de comisari, e vorba de aparatul propriu-zis.

  Dincolo de proasta comunicare-si sincer sa fiu nu stiu cat e de proasta, nu am datele si cunostintele necesare unei concluzii-Comisia actuala e populara, din aceeasi familie politica cu Basescu si ai lui, asa ca degeaba comunici ca nu te ia nimeni in seama sau daca te ia iti zice ceva de genul “ok, s-ar putea sa fie adevarat ce spui dar astrele iti stau impotriva”.

  Daca si libertatea presei a ajuns sa fie pusa in discutie si intr-o legatura mai mult sau mai putin oficiala cu Schengen…ce naiba sa mai comunici aici ? Cum o dai tot nasol este si orice ai face tot nasol ar fi.

  Daca te apuci de o “lege a presei” e naspa, daca lasi treburile asa e naspa…asteptam sa vina USL european la putere anul viitor.

 13. raportul mcv nici nu isi propune sa va modifice perceptiile despre realitate. Sa tot bati moneda pe faptul ca romanii hotaresc ce se scrie in raport e subtire. Cunoasteti asa de multi romani cu influenta prin occident? asa multi factori decizionali? nu prea dam pe din afara de oameni influenti pe la Comisie. Nu ii consider pe occidentali deloc prosti. Ma uit/vad cum e pe la ei si cum e pe la noi. Sunt mai bine organizati si documentati decat toata zona de Dambovita. Intre Osman Pasa si Viviane Redding o prefer/cred pe cea din urma.

 14. Multumesc Radule si felicitari pentru articol! 🙂
  Acest aspect nu poate decat sa ne ingrijoreze. Intr-un stat democratic, presa trebuie sa fie libera! Te rog sa revii, ori de cate ori ai ocazia in emisiuni cu aceasta opinie a ta, absolut justificata- pe care o sustinem si noi:
  “Sunt chestiuni destul de grave in acest raport MCV in legatura cu libertatea presei, cu dreptul la libera exprimare. Daca premierul Ponta considera ca acest raport e pozitiv, eu unul cred ca el este unul care creeaza un precedent extrem de periculos in raporturile dintre politicieni europeni sau romani si presa. Daca pe viitor se va incerca construirea unei botnite pentru mass media (prin CSM si CNA eventual), iar USL nu se va opune acestui abuz, viitorul suna sumbru.”
  Tu ca jurnalist, impreuna cu colegii tai de la antena 3, ati prezentat de fiecare data realitatea de la noi, evenimentele, abuzurile si incalacarile grave ale legii. Pentru unii, in special pentru Traian Basescu, presa este incomoda- in plus vrea sa se razbune pe voi, pentru suspendarea din vara. Voi ati luptat pentru binele romanilor, ati fost de mare ajutor pentru plecarea gastii portocalii de la guvernare. Romanii nu trebuie sa uite asta nicio clipa. Trebuie sa ramanem toti alaturi de voi jurnalistii( shoulder to shoulder)- impotriva abuzurilor de orice fel, inclusiv impotriva oricarei tendinte de limitare a libertatii presei, la nevoie sa se iasa in strada ca la doctorul Arafat.

  Ca Om si ca jurnalist esti de nota 10! Sa iti dea Dumnezeu sanatate si tot binele din lume!

  Cu apreciere, :)*

  Gabriela B

 15. Englezii chiar si Olandezii vor afara din UE.Daca se face un referendum in multe tari din UE. se destrama aceasta constructie mizerabila plina de functionari de doi lei.Unde jocuriile de culise ,lobyyul,coruptia sant legi.O uniune unde ajung niste dubiosi ca Viviane,Barroso alte marionete sa nenoroceasca Europa.Si o Merkel total pe dinafara fata de interesul comun al UE.

  • Normal. De aceea nu se vor face referendumuri pe acest subiect. Eventual vor fi razboaie civile intre oamenii de rand si ciocoii aparati de armata, cum defapt a fost in toata istoria lumii.

 16. Pai ce comunicare sa aiba actualul guvern cu Comisia cand asa zisul ambasador al Romaniei la UE e unul din marii lingai ai lui Basescu (asta dupa ce a fost al lui Nastase) si sotul egeriei basiste de la CCR, Iulia Motoc?

 17. Perfidia …ocupatiei de la bruxelles incepe sa fie greu de suportat de romani ,care se …desteapta cam greu si numai cu ajutorul unor oameni curajosi dar putini ,si ma refer la d-voastra si A3 ; actualii politicieni sant niste …umbre de politicieni adevarati ,3-4 mai au ceva de spus , cam constipati si timorati ,restul sant niste parveniti fara o bruma de educatie si pregatire ,acoperiti de imunitati si Parlament !important este ce vedem si simtim noi ,romanii si cred ca tot noi vom schimba chiar cu forta ,suparand chiar la nivele inalte ..acum si fortandu-i sa faca ce-au promis in campanie !…acceptarea sau nu in schengen nu trebuie sa fie …ocupatie olandeza sau germana ,acestie natii fara colonii , dar lacome si agresive, sa stea acolo la ei si sa se lupte cu mafia chinezeasca a drogurilor …fiind prin rotterdam centrul drogurilormortale , heroina si white china in europa …!

 18. emisiunea de aseara ma infuriat cind vezi ca institutile statului satu bine mersi in scaune si huni poarta insemne fasciste ,arboreaza steagul hunilor .al nostru este vandalizat .VOI DE LA PUTERE CE FACETI NU VEDETI CA EXTREMISI BOZGORI VOR FEDERLARIZARE TARI LA MUNCA PUTORILOR APOI CERETI PRIVILEGI
  raportul arata clar un amestec in indepedenta tari si vitorului ei toate aceste nu sunt puse de dragul de a fi puse si vor sa scape de noi
  nu pot suporta ramani care se duc si mint pentru binele lor si nu al tari .
  subscriu cu privire la desfasurarea unui referendum in care poporul sa spuna da vreau sa fiu calcat in picioare de anti democrati europeni
  nu – vreau sa fiu liber ,demn, respectat ,
  mam saturat de aroganta lor

 19. Dar daca totusi au dreptate si noi ne inselam? Daca televiziunile sunt conduse politic din spate? Daca suntem spalati pe creier? E bine sa iti pui tot timpul intrebari.
  @cata daca iesim din UE suntem terminati economic, singura sansa de a nu fi subjugati de China, SUA e sa fim parte dintr-un stat = UE care sa aiba cat de cat un cuvant de spus dpdv economic. Razboiul viitorului va fi economic (vezi cum a cucerit Germania Europa pana la urma). Stiu ca nu e frumos, ca ar fi mai bine altfel, dar realitatea e cruda.

   • 🙂 Imi place cum le-ai spus. Sa primeasca fiecare ceea ce merita.
    In plus, eu consider ca ai facut bine ca i-ai publicat emailul la individul acela care te-a atacat; decat sa le suporti tu singur, mai bine stim si noi si poate sunt destui interesati sa-i trimita “scrisori de felicitare”… Te rog inca o data, sa nu te superi pentru mizeriile spuse de unii aici pe blog, sau pe adresa de facebook- nu se merita.

    Stau pe aici, ca de fiecare data alaturi de voi, la Ordinea Zilei :)*

    Gabriela B

   • Domnule Radu Tudor,

    Apreciez raspunsul, desi este la nivel de gradinita. Daca va considerati atat de impartial, de ce nu va dati demisia de la Antena 3, va angajati undeva (sunteti suficient de capabil sa obtineti un post bine platit) si va exprimati parerile pe Internet, liber de orice dubiu care planeaza acum asupra dumneavoastra ca ati fi de fapt impins de catre domnul Voiculescu.

    Stiu ca este o cerere aruncata in van, dar internetul imi da dreptul sa ma exprim relativ liber.

    • oameni limitati ca dvs exprima astfel de idei. muncesc unde am chef si unde imi face placere. demisia e oricind solutia pt dvs

    • @ Horatiu
     D-le Horațiu, dacă eu, o persoană străină pe care n-ați văzut-o în viața dvs, n-ați avut vreo discuție măcar pe net sau la telefon cu mine, v-aș cere să dimisionați, ați face-o? Categoric, nu! Nu vi se pare demagogic să-i cereți lui Radu Tudor să dimisioneze pentru a vă demonstra dvs. că este onest? Ce importanță aveți dvs sau eu pentru Radu Tudor și familia sa? Nici una! Absolut nici una!El singur decide unde lucrează, pentru cine lucrează și ce vrea să facă în cariera sa.

     • Aveti perfecta dreptate. Cariera domnului Radu Tudor nu o pot decide eu. O singura hiba (exemplul pe care il voi da este extrem): nu poti fi secretarul lui Kim Ir-sen si sa te dai aparator al democratiei. Domnul Radu Tudor nu este strungar, ci este formator de opinie. Aceasta calitate implica niscavai responsabilitati (e drept poate doar in opinia mea).

  • Televiziunile pot fi conduse politic de oricine. Ce conteaza ? Televiziunile fac rating daca stiu sa-l faca. Antena 3 face rating, este o televiziune foarte OK si putin imi pasa daca este condusa politic sau nu. Cand nu o sa mai fie OK, o sa schimb programul si altii ca mine si va da faliment. Asa sta treaba in mass-media. Dar comunismul se pare ca n-a murit nici in U.E.

   • Conteaza. Intr-o lume ideala televiziunile spun doar ce e adevarat si verificat. Va dau un exemplu care nu e legat de politica. V-ati uitat pe History (nu Viasat History, History ala cu Pawn Stars si alte emisiuni de nu stiu ce treaba au cu istoria). Acolo au o multime de documentare care prezinta ca “fact” faptul ca extraterestrii au facut civilizatia umana. Este riscant sa prezinti niste supozitii ca fapte reale. Cunosc un pensionar si o persoana la 30 de ani care la iau de bune si cred ca asa e pentru ca au zis foarte clar la TV. Pentru oameni cu pregatire mai scazuta este riscant sa ii indopi cu asemenea informatii mai ales ca votul nu este cenzitar. Din acest motiv conteaza, nu toata lumea e in stare sa “aleaga”.

    • Asta este vina celui ce crede orice, nu vina celui ce prezinta. Adica vrei sa spui ca de vina pentru ca sunt alesi aceiasi oameni de 23 de ani sunt televiziunile ? Nu. Ci oamenii care nu se informeaza si care cred orice se spune la TV. Faptul ca oamenii sunt usor de manipulat, nu este vina televiziunilor. Atunci sa interzicem televiziunile sa vedem ce iese. Nicio televiziune din Romania nu este impartiala.

    • O Dumnezeule!!!Am vazut si eu cateva din acele documentare…acolo prezinta niste oameni care au aceste “convingeri”,ei si doar ei sunt convinsi ca am fost facuti in eprubeta de “alien”…unde ai vazut tu prietene ca e prezentat ca FAPT REAL treaba asta???…wow,daca nu poti face o distinctie clara intre FAPTE si convingerile unor cetateni(care isi dau si ei cu parerea) atunci te uiti degeaba.El crede ca E.T a vizitat Pamantul acum cateva mii de ani…treaba lui,daca astia de pe History au considerat ca e un subiect de un documentar si lumea e interesata de parererile si convingerile acestor baieti,asta nu inseamna ca e FAPT si nici macar nu incearca sa-l prezinte ca pe un FAPT.Urmeaza sa spui ca big-bang-ul e un fapt???…ce sa vezi,e doar o teorie(nu fapt,cum poate ai inteles tu),chiar daca este sustinuta de cei mai mari si cei mai multi fizicieni ai lumii si este apreciata ca fiind cea corecta…ramane doar o teorie.

     Si Pawn Stars…ala care tu nu-ti dai seama ce treaba are cu istoria…pai cand vine un cetatean cu un obiect de vreo cateva sute de ani vechime si vine evaluatorul si incepe sa povesteasca:ce e cu el,la ce era folosit,cui a apartinut…o fi avand treaba cu istoria???

     Aia cu demisia din trust ca sa devina credibil…nu e nimic de spus,afirmatia spune multe despre tine si felul tau de a gandi.ABSURD

     @Cel cu adevarul absolut.
     Vorbesti des cu Dumnezeu?

 20. Daca Victor Ponta nu ia atitudine şi arta adevarul în mod FERM, HOTĂRÂT, celor de la Bruxelles,faţă de atitudiniea lui Basescu care luptă pentru subordonara justitiei, CSM, Procuraturii,…, şi accepta, aşa cum a făcut-o cu cvorumul la referendum si lista lui Baroso de 11 puncte, inseamna ca nu mai are ce cauta in fruntea Guvernului Român.
  Ponta are acum ocazia sa DOVEDEASCA ca are demnitate si nu este un pion a lui Basescu, ca NU TRĂDEAZA VOTURILE CELOR 7,5 milioane de români care l-am demis pe Basescu. Noi, poporul, nu coabitam cu Basescu.
  ATENTIE PONTA, daca vrei sa te mai votam vreodata !

  • cu regret, sub beneficiul de inventar al faptului consumat, ponta a tradat si abandonat pe cei ce au voitat demiterea lui basdescu.
   e deja fapt consumat, trist, istoire contemporana a fracturii dintre electorat si clasa politica, episod acut de autism politicianist.
   nasol de tot! si mai nasol e ca pulimea uita repede….

 21. Cine la ce sa se opuna Radule?Cine Pontache care a primit bomboana cadou de la Barroso in semn de multumire ca a fost o sluga perfecta.USL-ul care nu stie cate prune are in traisat si ce vrea.In afara de a face matanii in fata UE,FMI,BM sa vanda bogatiile ramase liber la jaf si distrugere ,privatizarea putinului ramas Romaniilor sa fie toata ziua ziulica la TV,sa rada si sa se hlizeasca mai stie ceva.Sa puna pe profit putinul ramas tarii sa extraga bogatiile tarii firmele Romanesti ,satatul nu e si sant in stare.Pai un Guvern care nu stie ce vrea nu are un plan pe termen scurt-mediu-lung pt dezvoltarea tarii,curatirea institutiilor de mafie de corupti si spagari.de a face dreptate Romaniilor pt cei 8 ani de jaf si batjocura pedelista crezi ca va avea un MAE sau niste reprezentanti sa le explice celor din UE clar si raspicat ce si cum e?Sa fim seriosi.Sant toti niste fricosi,delasatori,incapabili.Ii preocupa doar persoana,partidul si scaunul.Au semnat coabitarea si gata .Au fraierit votantii si gata.Lupta,dreptatea,imagine Romaniei,demnitateaRomaniilor erau doar minciuni pe buzele lor pana cand sau vazut cu sacii in caruta.

 22. In aceasta situatie, in calitate de alegator patriot, doresc sa vad, cum reactioneaza Guvernul si Parlamentul Romaniei!!

 23. Cata , nu poti face asa ceva. Apartinem , totusi , unei entitati.
  Problema se pune , la interese. Cine sunt cei care ne dau lectii?
  Ma oripileaza si acum un personaj , pe umarul caruia plangea “presedintele meu” , si care a facut mult bine Republicii Moldova.
  Nu lua de bun orice pacalici european! Nu lua de bun orice pacalici din tara! Sunt destui care asteapta publicitate dupa ce murdaresc cararea.
  Altfel , nu mai stie lumea de ei.
  Am militat mereu sa fim demni. Am connsiderat ca ne-a dat Dumnezeu de toate , relief , bogatii , oameni frumosi.. . In contrapartida , nu ne-a dat minte. Stii pilda smochinului din evanghelie?
  D-nul Radu , ca parte a Uniunii Europene , de ce trebuie mereu sa mergem noi , ca la Inalta Poarta , cu cereri?
  Sau suntem un pic si curve , nu mult? (Vezi Gripen).
  Ne cautam parteneri la dracu in praznic , in alta emisfera?
  Principial , nu putem discuta si cu Rusia , China ..?
  Ia sa fim un pic mai atractivi , sa veeti cum ne cauta .
  Si probleme de genul “tati , nenea mi-a furat papusa ” vor cadea in derizoriu.(ma refeream la “necurvele , dar de lux”).

  • In rest numai e bine. Suntem romani , cand minoritarii au locuri asigurate , in invatamant , in domenii care ne intereseaza.
   Suntem , sau , sunt mandru cand , odrasle ale unora , epateaza . Ma simt atat de mic, mic.
   Si ce reactie am? Scriu domnului Radu. As scrie si colegei sale ,Dana , dar totusi ,.. Radu e Radu.

   • Si pana la urma , intrarea in UE a mea , m-a ajutat doar cu plecarea golanilor din jurul blocului , si a celor sensibili la soare.
    Cati , ca mine , au plecat in “strainataturi”?

   • Ce am scris se refera la:
    Cetateanu Ion , stie ce-l asteapta la mobhilizare?
    Eu , ma supun unui grad, despre care stiu ca e tigan si …
    Sau unui alt grad de “la be ” ?
    Poate ai habar , Radule , ce inseamna sa fii militar roman?

   • Ce am scris se refera la:
    Cetateanu Ion , stie ce-l asteapta la mobhilizare?
    Eu , ma supun unui grad, despre care stiu ca e tigan si …
    Sau unui alt grad de “la be ” ?
    Poate ai habar , Radule , ce inseamna sa fii militar roman?
    Politc nu! Economic : intreabal-_l pe Simionescu ,de la Braila< deputatul

 24. Guvernul Ponta si majoritatea parlamentara (USL) nu trebuie sa cedeze, sa se lase intimidata si sa fie supusa in fata actualilor reprezentanti ai Comisiei Europene care se stie sunt tot portocalii si care pana la alegerile din 2014 vor face tot posibilul sa-si apere reprezentantii din diferitele tari (ex. portocaliul Basescu. Inclusiv portocalii de la Bruxelles sunt disperati pentru ca pierd serios teren. Stimati reprezentanti ai USL, fruntea sus si aparati acest popor cu demnitate si putere. O sa vedeti ca in urma alegerilor din 2014 portocalii (PPE) vor pierde alegerile inclusiv la nivel european. Timpul curge impotriva lor si se agata cu ghearele de orice. Din iunie 2014 Basescu va pierde si ultima sustinere, cea de la Bruxelles, pentru ca raportul de forte se va schimba si acolo. Prin urmare orice lasitate, plecaciune din partea reprezentantilor USL va fi aspru sanctionata de poporul roman care suporta nu numai porcariile portocaliilor din tara dar si a acelor de la Bruxelles.

  • @ Mihaela

   Nu te supăra! tu ești aceea care ai scris, acum ceva vreme:
   ”baba nochia…Gresesti enorm. Ponta a avut un discurs…” ?
   .
   Iartă-mă sunt foarte multe …Mihaele si nu stiu cine ești astfel incat să pot….rezona cu tine asa cum rezonam in foarte multe probleme cu o …MIHAELA, altadata. Pentru identificare poti sa-mi spui, te rog …data , si contextul? Oricum n-ar fi nici-o supărare pentru că ești….foarte-foarte aproape de acea MIHAELA 😀 )

 25. Domnule Radu Tudor,

  In legatura cu dreptul la libera exprimare, drept pentru care sunteti extrem de combativ facand parte dintr-un trust de presa, lucru pe care il inteleg, va rog ne sa expuneti o parere despre demisia lui Dan Voiculescu, afland astfel daca intr-adevar ceea ce simtiti dumneavoastra( implicit poporul ) e si ceea ce simt eu ?

  P.S. Asta ca sa nu intreb pe fiecare in parte

 26. E ca si cum astia de la CE au scris la dictarea lui Basescu, Macovei, nu? Pai inseamna ca astia au UE la degetul mic, daca le dicteaza si aia nu au curaj sa verifice ceea ce li se spune. Tare!

 27. Vezi ce bine e sa ai un partid la guvernare in PPE. Putea PNL sau PC sa se bage cu mult inainte la populari si nu ii mai enerva pe uselisti Comisia Europeana.

 28. SUNT DE ACORD CU REFERENDUMUL,PENTRU CA ADERAREA NOASTRA LA MIZERIA DE U.E NU A ADUS NIMIC BUN ROMANIEI,DIN CONTRA:LIBERALIZAREA PRETURILOR ENERGIEI,ACCIZE MAI MARI LA COMBUSTIBILI,INTERVENTIA U.E IN POLITICA ROMANIEI.ASA CA DAAAA REFERENDUM DACA MAI STAM IN UE SAU NU. CA MAREA BRITANIE STIE EA CE STIE,REFERITOR LA ADERAREA LA U.E.

   • Nu, nu. U.E. exagereaza si o face egala URSS-ului. URSS l-a sustinut pe Ceausescu, U.E. il sustine pe Basescu. Este aceeasi Marie cu alta palarie.

    • Rusii primii ani ,ani buni ne-au usurat de bogatii in special Uraniu ,altii ne-au luat altele.Astia din UE ne jefuiesc pe dupa colt.Cu ajutorul ,,alesiilor, de doi lei.Cu legi idioate care nu de dezvolta ci te falimenteaza.Deci Rusii mai direct ca Rusii astia mai diplomati

   • Ba mai mult; Ceausescu mai avea curajul sa se si opuna uneori URSS-ului, pe cand cei ce ne-au condus 23 de ani se apleaca, ba chiar ingenuncheaza, in fata zeilor U.E.-isti. Din cauza asta industria si, implicit, economia Romaniei sunt varza la ora asta.

    • Apropo de “olandez”… Iata un material mai vechi. Gasim in el raspunsuri la intrebari ce ne macina ? Cam da !

     Romania va afla luna viitoare verdictul in privinta intrarii in Spatiul Schengen. Dincolo de “fumigenele” lansate de olandezi, ce acuza coruptia si problemele de la frontiera, adevarata miza pentru obtinerea vizei o constituie, potrivit unor experti, privatizarea CN Administratia Porturilor Maritime Constanta, o afacere evaluata, neoficial, la 1 miliard de euro. Olandezii sunt singurii care se opun pentru aderarea Romaniei la Schengen. Inca de anul trecut s-a spus ca adevarata miza ar fi una economica, nu cea legata de coruptie si crima organizata. “Olanda santajeaza Romania cu intrarea in Schengen, pentru a obtine mai repede si in conditii foarte avantajoase managementul privat asupra Portului Constanta si, practic, controlul fluxului de marfuri pentru Europa si mentinerea Portului Constanta intr-o zona mediocra din punct de vedere al volumului marfurilor si al cifrei de afaceri”, declara senatorul PSD Marius Bota. Potrivit analistilor, acuzele isi au o logica economica. “Daca Romania intra in Spatiul Schengen, ar putea ameninta suprematia Portului Rotterdam, cea mai mare poarta de intrare a marfurilor extracomunitare in Europa”, explica expertul in transporturi Gabriel Marinescu. “Prin noile facilitati obtinute si prin sprijinul declarat al americanilor pentru acest proiect, Portul Constanta ar ameninta suprematia olandeza”, considera expertul, citat de DailyBusiness.ro Acesta ar fi si motivul pentru care olandezii s-au grabit sa semneze un protocol de colaborare intre Portul Rotterdam si Portul Constanta, iar firmele olandeze s-au aratat interesate sa preia portul romanesc. Prin acordul de colaborare, Romania se angajeaza, practic, sa predea managementul strategic asupra Portului Constanta in mana olandezilor, afirma senatorul Bota. Iar pana la preluarea totala a portului n-ar mai fi decat un pas. “Acest lucru, facut pe sest, este inadmisibil si ar fi trebuit discutat in CSAT”, mai spune Bota. Cum am dat Petrom austriecilor ca sa intram in UE si Autostrada Transilvania americanilor de la Bechtel ca sa intram in NATO, asa vom da Portul Constanta olandezilor pentru viza Schengen afirma Dan Manoliu, expert in transporturi. Bineinteles, ministrul Anca Boagiu respingea aceste acuzatii si declara ca este in interesul Romaniei sa colaboreze cu olandezii. La randul sau, ambasadorul Olandei la Bucuresti afirma ca “nu exista nicio legatura intre aderarea Romaniei la Schengen si orice posibila colaborare in ceea ce priveste portul Constanta. “Vrem sa subliniem ca dezvoltarea portului Constanta este mai presus de toate in interesul Romaniei, iar Olanda (Rotterdam) si-a oferit experienta internationala binecunoscuta. Este un semn clar ca Olanda si comunitatea de afaceri din Olanda apreciaza excelenta relatie bilaterala”, mai arata Ambasada intr-o declaratie pentru NewsIn. “Portul Constanta si sectorul logistic sunt printre principalele puncte de interes pentru companiile din Olanda care vor sa investeasca in Romania”, arata Bernard Wientjes, presedintele Confederatiei Patronale Olandeze, intr-un interviu acordat HotNews

     Autoritatile se fac ca ploua in port. Autoritatile de la Bucuresti evita sa vorbeasca oficial despre situatia Portului Constanta. Intr-un mod de-a dreptul suspect, intreaga poveste a fost trecuta sub tacere. “Pe surse” insa, aflam ca in aceasta perioada au loc negocieri intre cele doua parti, a caror finalitate o vom vedea in septembrie. “Daca vrem viza Schengen, va trebui sa facem compromisuri olandezilor. Cred ca vom asista in curand la un ceremonial foarte interesant in care Guvernul Ponta ne va anunta, cu pompa, preluarea managementului Portului Constanta de catre olandezi.
     De privatizare se va vorbi, cel mai probabil, abia dupa alegerile generale”. Cert este ca Guvernul va avea de castigat. Vanzarea Portului Constanta va aduce bani la buget, indiferent daca acesta va fi concesionat, vandut prin licitatie directa sau pe bursa.Principala poarta catre Europa Centrala si de Est Intrebarea este insa daca Romania va castiga din aceasta afacere? Peter de Ruiter, liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica din PwC Romania, afirma anterior ca Romania are potential de a deveni una dintre rutele comerciale majore in viitor, prin intermediul portului Constanta. “Romania are potential de a deveni, prin intermediul portului Constanta, principala poarta de intrare a bunurilor provenind din Estul Asiei si Orientul Mijlociu catre Europa Centrala si de Est, si astfel de a ajunge una dintre rutele comerciale majore din viitor”, a declarat expertul PWC. Are insa Romania capacitatea de a gestiona acest potential? Expertul in transporturi Dan Manoliu crede ca discutia este una politica. “Tehnic suntem capabili sa devenim, prin Portul Constanta, principala poarta a Orientului catre UE. Numai ca totul se joaca la nivel politic. Nu cred ca avem politicienii capabili sa reziste intereselor”, a mai spus Peter de Ruiter. In plus, noteaza expertul, este nevoie de investitii uriase pentru dezvoltarea facilitatilor portuare, iar Romania nu are acesti bani. “Sper sa se ajunga, pana la urma, la o concesiune, nu la vanzare. Altfel ne vom trezi ca nu mai avem nici port, dupa ce am vandut Petrom, retelele de electricitate si gaze etc”, a mai spus acesta.

     • Pai da. Dar romanii trebuie sa se vanda cu totul ca sa intre nu stiu unde. Pai daca se vand, nu mai are cine sa intre. Asa ca oricum ai da-o tot nu iese. Ala este olandez si face ce are chef cu noi. Problema este ca Guvernul nu este in stare, pentru ca nu are chef sau este prea momaie, sa rupa odata acordurile astea paguboase cu FMI. Masurile FMI nu ne vor scoate din criza si nu vor face ca economia sa creasca. Masurile FMI insa, fac pe multi sa isi piarda locurile de munca, sa fie dati afara din case ca nu au cu ce sa-si plateasca datoriile, sa manance toate plasticele de prin supermarketuri si sa nu se poata trata daca n-au cu ce sa plateasca internarile. Toate acestea, la un loc, fac parte dintr-un program bine pus la punct pentru ca natia romana sa dispara sau cel putin sa se risipeasca…

     • Lasati balivernele: tiganiada este totul!
      Tocmai mi-a dat telefon o vieneza ca sa-mi zica ca tiganii romani i-au spart casa de cinci ori, ca in toata Viena nu mai poti pleca la serviciu fara grija daca n-ai instalatii scumpe de conectare cu politita si ca sora ei a patit asta: pe sosea , tigani romani au depasit-o, au aruncat cu oua in parbriz, ea a pornit stergatoarele care i-au manjit tot parbrizul de nu mai vedea nimic , s-a retras la marginea soselei unde fu pradata de tiganii romani.
      Acum in toata Viena circula enumerari repetate de cazuri cu oule-n parbriz ca sa te oblige sa parchezi ca sa fii pradat!
      Voi credeti ca olandezii sunt tampiti cd zic nuuuu?!

     • @ GOGOSI: populatia Olandei a urlat masiv ca nu vor tiganii Romaniei peste ei! A fost in toate ziarele: io citesc si olandeza!!!
      N-are absolut nicio legatura ce am scris eu ce ai raspuns tu.

   • Faptul ca U.E. prin reprezentantii ei spune ca PRESA intimideaza justitia si pe judecatori, arata ca U.E. chiar este URSS sau cel putin este pe cale sa devina. Ce vor sa spuna aia, ca presa e mafia ?! Cam asa suna. Doar Lukasenko si Putin mai au astfel de declaratii. Poate ca nici aia…

 29. Cand ti-o zice si CE ca ai intrecut masura, inseamna ca e un sambure de adevar. V-ati merita-o de la CNA sa va tina numa in amenzi, pana cand va intra minte la cap si incetati cu propaganda lui Voiculescu.

  Daca presa ar fi intradevar libera ar fi altceva, in Romania insa ea e folosita ca instrument politic impotriva institutiilor statului. V-o zice si OSCE si CE, etc. Degeaba ai afisat poza cu Macovei ca nu are nimic de-a face, nu doamna Macovei a hartuit CCR si CSM … ci voi, antenistii lui Voiculescu.

  • Propaganda lui Basescu este mult mai nociva decat propaganda lui Voiculescu. Dar pentru PDL-aci e greu sa inteleaga, pentru ca sunt legati ombilical de PDL.

 30. Raportul MCV – o nouă și ciudată mizerie a CE!

  Nu cu mult timp în urmă îmi exprimam – fundamentat, ca de obicei – opinia că dinspre Bruxelles bate un vânt parcă fascist. Din păcate, chiar dacă nu zilnic (ar fi fost culmea!), dar aproape săptămânal primim semnale în acest sens. Raportul Comisiei Europene (CE) privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) este cea mai recentă dovadă că opinia este una din ce în ce mai aproape de realitate…
  În primul rând, cred că acest raport este întocmit de către șoferii și ospătarii de la Bruxelles. Deoarece numai astfel poate fi explicat că din respectiva lucrare reiese faptul că raportorii n-au auzit despre principiul pe care îl cunoaște și cel mai amărât student de la cea mai proastă facultate de drept din Congo: „audiatur et altera pars” – adică „ascultă și partea cealaltă”. Raportul MCV pute a dezinformare băsistă și autism de la cap la coadă. Explicabil, când ai dus-o și pe Kodruța Kovesi ca să întărească batalionul ofensivei propagandistice externe portocalii, de tip coloana a V-a…
  Se observă o influență a evenimentelor din vara trecută în raportul MCV, ceea ce este o rușine din partea celor care l-au întocmit, pentru că până și mecanicii de locomotivă de la Bruxelles au priceput ce, de ce și mai ales cum s-a petrecut atunci. Comisia Europeană trebuia să analizeze în mod direct și la fața locului, nu la modul manelist, bazându-se doar pe otrava picurată în ureche de Monika Makovei & comp.! Înțeleg că e de bon ton în PPE să te bucuri când o țară ca România e denigrată de cozile de topor, dar e o limită în toate – în caz contrar, te dezonorezi tu, cel ce răspândești minciuni neverificate, întărindu-le cu semnătura ta! A spune, după mai bine de o jumătate de an, niște prostii pe care nu și le mai însușește nici cel mai amărât europarlamentar al PPE (cu excepția celor români, care au doar interesele lor ticăloase, nevrând să învețe ce este aceea democrație, pentru că e mai dulce dictatura când ești tu la butoane!) este un semn că nu doar justiția este legată la ochi, ci și cel care a scris varianta finală a raportului.
  Cel mai periculos este însă faptul că raportul final al CE a fost ascuns atât guvernului român, cât și presei românești, astfel încât „C”-ul de la MCV începe să însemne tot mai mult CONTROL în loc de „cooperare”. Cutuma cerea ca un draft al raportului final să fie înmânat guvernului României, acesta înainta un punct de vedere de care, de obicei, raportorii țineau cont în varianta destinată publicării. După cum respectiva lucrare era făcută transparent, de obicei, presa având acces la rezultatele muncii raportorilor. Iată că de data asta guvernul român a fost sărit, măgărește, de la înștiințare, iar presa, mai ales cea românească, a fost văzută ca fiind inamicul numărul unu al raportorilor MCV! Unde am mai găsit noi aceste idei? A, nu departe, colea, la Băsescu… Deci, iată care este sursa lor unică de informare…
  După cum suspect este și faptul că raportorii își bagă picioarele-n legislația existentă în România și-n precedente, însușindu-și doar opiniile lui Băsescu prin care procurorii din vârful piramidelor lor profesionale nu trebuie aleși conform legii în vigoare, ci conform dorințelor guvernatorului de la Cotroceni! Încă o dovadă că Băsescu nu mai este președintele României, ci șeful impus românilor de către UE: când e vorba de portocalii, nu se mai aplică principiul „Fiat justitia, pereat mundus!”, ci „dai în mine, dai în fabrici și uzine, dai în Barroso, PPE și UE!”…
  Este însă nu doar suspect, ci de-a dreptul strigător la cer faptul că raportorii nu suflă măcar o vorbuliță despre curățenia care a început, de jos în sus, în sânul justiției. Am scris de nenumărate ori că, dacă vreun magistrat se simte lezat când, cinstit fiind, este băgat laolaltă, în aceeași oală, cu cei pătați, însă nu este vina celor care fac asta, pentru că este vorba despre percepția rezultată din activitatea slujbașilor justiției, per ansamblu, și că, atâta vreme cât cel cinstit nu face nimic să îndrepte situația, nu este altceva decât un copărtaș al mizeriilor făcute de colegii lor. O vorbă veche zice că acel ce tace, consimte… Din fericire, am trăit acum și momentul să văd cum a demarat procesul de curățenie internă în justiție, deci speranțe mai sunt, și doar niște orbi de la Bruxelles nu vor să vadă acest proces. Sau și asta o fi vreo presiune asupra justiției (băsiste)? Cuvântul presiune este văzut însă otova, ca fiind ceva rău. Păi, de când revenirea la normalitate este o presiune negativă, „emceviștii” lu’ tata???
  O curiozitate ciudată am sesizat-o în ultima vreme în comunicatele de presă ale CE – încep, în primele fraze ale lor, ca pe vremea dinainte de 1989, da’ nu cu „…așa cum zicea tovarășul Nicolae Ceaușescu…”, ci cu noul fir roșu călăuzitor: „President Barroso said…”, adică „Președintele Barroso a zis…”! Interesant, nu? Parcă ar fi scrise la Cotroceni!
  Este la fel de ciudat că raportorii MCV nu văd în România și ce anume acuză presa! Căci nu cred că în țările de baștină ale raportorilor este considerat a fi normal ca șeful CSM (mă rog, al echivalențelor din țările respectivilor) să aibă în mapa profesională arestări abuzive ale cuiva, darămite pentru mai bine de un an! Ori este ceva normal pentru o țară occidentală ca un membru al instituției omoloage CSM să fie dezavuat de mai bine de două treimi dintre cei pe care-i reprezintă, dar el să fie nu doar menținut acolo, ci și promovat?
  Dacă în viziunea raportorilor CE respectul față de constituție și Curtea Constituțională înseamnă să treci cu vederea mârșăviile și mârlăniile care se petrec sub înaltul acoperiș, cred că e greșită traducerea! După cum extrem de ciudat este ca niște „reprezentanți ai democrației europene” să acuze „câinele de pază al democrației” că își face datoria! Așa procedează ei și-n țările lor de baștină? La fel de ciudat este și faptul că se acuză de către raportorii CE „presiuni” asupra Agenției Naționale de Integritate, Curtea Constituțională, Înalta Curte de Casație și Justiție ori asupra Consiliului Superior al Magistraturii! Dacă înseamnă a face presiuni asupra acestor instituții când arăți că „regele este gol”, această mentalitate este foarte periculoasă, întrucât se confundă INTENȚIONAT marfa cu ambalajul, Dumnezeu cu popa și instituția cu slujbașul! Când arăți abuzurile făcute de Hăineală, pe cele ale lui Danileț ori pe cele ale blondei membre care răspunde la apelativul Ghica, înseamnă că ataci CSM-ul??? Dar însăși membrii breslelor reprezentate nu sunt de acord cu cei care-i reprezintă! Căci CSM-ul înseamnă și ceilalți membri, neatinși însă de „portocalită”, care își văd de îndatoririle lor în mod onorabil și nu se agață nimeni de ei! De ce nu se ia presa, de exemplu, de membrii CSM pe care îi investighează ANI ori DNA-ul, instituții ce au mai furnizat informații ce fac deliciul presei? Păi, sunt două variante: ori pentru că nu există acele informații incriminatoare în mod serios, ori pentru că atât ANI, cât și DNA nu mai au credibilitatea necesară bunei lor funcționări. Întrucât, în toată existența lor, cele două instituții au dovedit nu o dată că sunt capabile atât de abuzuri, cât și de dezinformări crase și că sunt conduse de către personaje care și-au pierdut orice credibilitate. Bine-nțeles, nu instituțiile-n sine sunt de vină, căci zidurile nu mint, ci doar băsiștii care le mai populează încă, destul de numeroși și în posturi suficient de importante pentru a produce multe nenorociri oricărui ins suficient de demn și cu capul pe umeri ca să refuze să-i pupe-n fund pe Băsescu și-a lui șleahtă.
  Culmea este că, în loc ca democrația occidentală să-și promoveze și să-și impună în România valorile sale, spre care aspiram mulți dintre noi când am decis să devenim membri ai UE, a fost virusată de portocalită, făcând astfel loc balcanismelor să pătrundă în sânul celor mai bătrâne democrații europene. Dar cel mai grav este faptul că, exact cum se întâmplă la virusarea unui calculator, însăși Europa nu este conștientă de această virusare parșivă, lăsându-se manipulată cu o ușurință suspectă, în ciuda acelor valori proprii despre care taman ce pomeneam! Este ciudat cum țări în care onoarea îi impune demisia cuiva care și-a achitat din bani publici satisfacerea unui capriciu mărunt, de câțiva euro, devin total refractare la plecarea de pe funcția deținută a cuiva care are la activ abuzuri cât casa, doar pentru că acel cineva este un aliat politic temporar, fie el cât de mincinos, și în ciuda faptului că susținerea externă a ipochimenului respectiv pe funcție este o jignire la adresa unui întreg popor!
  Într-un final, mă-ntreb de zor: ce-i mână-n luptă cu atâta încrâncenare pe cei de la Bruxelles, cărora tot ce-i românesc le pute, atâta vreme cât nu e de culoare portocalie?

 31. De acord cu dvs.Nu inteleg de ce conducatorii USL-isti se ascund de cei care le-au dat increderea(,,,votul covarsitor) si fac intelegeri/pacturi la miez de noapte,de ce prefera EI acum dupa alegeri INTUNECIMEA si nu TRANSPARENTA.Cred ca EI au foarte multe presiuni din partea UE/FMI/GUVERNATOR(sa ni le spuna si noua CLAR si RASPICAT, nu …”sa fie bine ca sa nu fie rau”)si USL-ul in loc sa ceara ajutorul nostru al tuturor(milioane de oameni care i-am votat si poate cateva sute de mii dispusi sa iesim in PIATA UNIVERSITATII ..sa-i sustinem..impotriva tuturor dusmanilor lor si ai tarii si …sa strigam in PIATA UNIVERSITATII pentru a le da curaj lui Ponta,Antonescu,Zgonea… DREPTATE PANA LA CAPAT!!!.Mi-e frica de tradare.TRADARE,tradare dar …sa stim si noi coane FANICA PONTA/ANTONESCU.Sper ca ANTENA 3 care stie ca PONTA si ANTONESCU sunt de buna credinta sa puna o PRESIUNE CONSTANTA asupra lor pentru a fi mai transparenti in actiuni,spre a nu da loc…la suspiciuni.PS. EUROPARLAMENTARII USL-isti isi iau salariul…deageaba.Mamaligari si mioritici.

 32. Groaznic!! astept de atat vreme sa scapam de acest presedinte diabolic si vad ca nu se poate. Il consider responsabil pentru concluziile acestui raport atat pe premier, cat si pe ministra justitiei.
  O mare greseala sa ne aflam in aceasta UE!

 33. Radule,ma crezi ca sunt pe punctul de a renunta la cetatenia romana,eu una nu mai suport bataia de joc a staatului,lipsa lui de autoritate.Cea a facut individul ala aseara la Gadea,oh Doamne, si ministrul se ruga de el,in loc sa se aplice legea. Am ajuns bataia de joc a oricarui tupeist! Iar mare parte a romanilor…..adora Miorita!!!!

 34. Se vede clar ca UE nu este ce ne-am așteptat noi. Nu cred o iota despre dezinformarea comisiei, profita doar de situație ca sa ne jupoaie țara!

 35. Se astepta cineva sa vada prin alti ochii ceea ce se intampla la noi? Si apoi si cei din exterior au profitat de pe urma afacerilor prost facute de politicieni pentru noi. Si acum mai nou unii cer imunitate pe viata pentru presedinti. Trebuie sa fim atenti ce Constitutie se impune din UE si s-o boicotam. Ca nu cred ca cei de la putere sunt in stare sa tine cont de ce dorim noi.

 36. Pai eu zic asa:
  1.Daca avem magistrati intimidati si plangaciosi, UE sa nu ne mai dea sfaturi si sa ne lase sa ne alegem si sa ne punem noi in functii magistrati curajosi si neinrolati, ca Doamna Pivniceru de exemplu.
  2.In spiritul unei ” justitii independente”, reprezentantii UE au luat in considerare presiunea asupra justitiei romane numai din afirmatiile unei parti fara a discuta si cu cei acuzati.
  3.Europarlamentarii romani ai puterii actuale sa ia cel putin exemplul europarlamentarului englez Dl… (regret ca nu i-am retinut numele)si sa adopte o pozitie ferma explicand realitatea din tara.Nu stiu de ce pana acum n-am vazut la posturile TV decat mai multe luari de pozitie ale D-nei Elena Ionescu(Basescu) si o data sau de doua ori discursul D-lui Cristian Preda.Ceilal;ti nu au interventii sau presa nu le prezinta.As fi curios sa stiu si ce spun ceilalti europarlamentari, eventual la parele colegilor lor,

 37. Presa este atacata ,presa sa se apere ,direct si prin instiutiile internationale care reprezinta presa.Vad insa ca cei mai multi dintre reprezentantii presei (basisti) se bucura ca presa a fost bagata in raport desi nu avea ce cauta ca problema.Criticam “clasa” politica dar nu vedem ca asa e si “clasa “jurnalistilor si” clasa” magistratilor si “clasa” medicilor(desi am o stima deosebita si le sint recunoscator).Vreau sa vad atitudinea jurnalistilor la asemenea ticalosie -protest la Bruxelles ,la ambasade ,cerere de solidaritate internationala a mass-media,etc.Fiecare “clasa trebuie sa lupte ptr. drepturile si demnitatea ei profesionala ,nu trebuie sa lupte altii ptr. libertatea presei.Deja am vazut ca se cere premierului sa ia atitudine ,bla,bla ,bla pai ce sa faca ,sa se amestece si el in presa ?Restul problemelor sint cele obisnuite(dictate de macovei)-problema noua si periculoasa e cea a presei care culmea e atacata de chiar institutiile asa zis democratice ale Europei-asa ceva nu trebuie trecut cu vederea .

 38. RAPORT FACUT DE NISTE NEPROFESIONISTI INTOXICATI DE GASCA LUI BASE.SE AFIRMA ACELEASI IDEI CA LA COTROCENI.TREBUE CONTRAT DUR SI DEMONSTRAT CU ACTE CA MINT.PERSONAL MI S-A PUS SI DE UE SI DE SUA SI DE NATO.O ADUNATURA DE PROFITORI VENITI SA NE FURE NU SA NE AJUTE.

 39. Prietene, Tudor Radu, ai o fixaţie cu comunicare, te raportezi la ea ca şi când ar conta în cazul de faţă.
  Uită-te cum e învestită în funcţie Comisia Europeană. Consiliul European o desemnează, iar Parlamentul European aprobă noua componenţă sau nu.
  Interesul direct a lui Barroso e ca-n 2014 Băsescu să fie reprezentantul României la Consiliu European, iar PDL să obţină cât mai mulţi europarlamentari la alegeri. Atât şi nimic mai mult. Poate USL să comunice până i-o veni rău, că oricum nu contează. Aici se joacă pe bani şi pe interese, nu pe vorbe.

  • presedintele PE e socialist. mai sunt si altii pe acolo, la Brux. Daca nu stii sa faci jocuri si nici sa comunici, stai aici in batatura si-ti iei capace. daca nu intelegi ce inseamna in 2013 comunicarea, ca face parte din jocul mare….

   • Corect, exceptional, foarte bine spus…DAR uitati cel mai important lucru in ceea ce priveste comunicarea, si anume ceea ce ai in spate, ceea ce sustine comunicarea.

    Dupa ce Ponta a acceptat cele 11 puncte ale lui Barosso privitoare la referendum, orice comunicare pe care ar initia-o Ponta sau majoritatea parlamentara, nu are greutate, nu are “spate”.Atat timp cat tu, prim-ministrul unei tari SUVERANE accepti sa te injosesti in fata unui politruc de la Bruxelles…sanatate, vei ramane injosit toata viata ta.

    Ia sa il fi vazut pe Ponta ce comunica daca isi baga picioarele in ce vrea Barosso si Merkel, Basescu era plecat fara cvorum la referendum, Macovei in parnaie pentru defaimare de tara, Udrea & Co. anchetati s.a.m.d.

    Ai pupat poala stapanului? Comunicarea va avea un singur sens si se va chema porunca.

    • sincer: BRAVO!
     ponta avea in spate milioane de voturi si s-a paravlit sa linga talpa unui functionar desemnat!

     • Pai nu, ca cica n-avem cum sa ne bombardam singuri. Ideea este ca cine stie ce se discuta la Bruxelles, de nu ni se spune noua. Eu cred ca in secret lucrurile sunt mult mai transante si mai santajante decat se declara in public. Toate masurile luate impotriva poporului roman sunt luate din cauza santajului. Altfe nu-mi explic cum poate un prim-minstru cu 70% voturi sa se lase umilit in halul asta de niste oameni, care, din intamplare, se afla in niste functii in U.E.

    • Razboiul intre Francezi si Englezi.Rotschild juca la doua capete.Le vindea arme si Engleziilor si Franceziilor fara ca prostii sa stie.Dupa care le-a mai si tras-o Engleziilor la bursa.Asa si in America Ai cu bani,aia care au pus mana pe politica Americana joaca la doua capete in fond politica e una si aceeasi doar ca fraierii cred in demoncratia si libertatea lor.Rotschild s-a mutat dupa incheirea razboiului Franta-Anglia si dupa ce avea Europa financiar la mana lui in America si zicea .Dati-mi controlul monedei si ma doare-n fund cine face legea.Cat substrat si subanteles intr-o fraza scurta.

   • “presedintele PE e socialist. mai sunt si altii pe acolo, la Brux. Daca nu stii sa faci jocuri si nici sa comunici, stai aici in batatura si-ti iei capace. daca nu intelegi ce inseamna in 2013 comunicarea, ca face parte din jocul mare….”

    Da, Schultz e preşedintele PE, dar plenul PE e dominat de PPE, iar MCV-ul e făcut de Comisie, unde nu există altceva decât PPE.
    E aceeaşi situţie care a existat şi-n România în anii 2010- 2011.Geoană era preşedintele Senatului, dar plenul era majoritar pedelist, iar Guvernul era format tot din PDL. Ce putere reală avea Geoană? absolut niciuna. La fel e cazul lui Schultz.

    P.S: Comunicarea e importantă când există un echilibru de forţă. Aici nu e cazul. Barroso trage pentru Băsescu-PDL din motive evidente. Sau dumneavoastră chiar credeţi că Macovei e mai comunicativă decât Renate Weber?

 40. Uniunea a aparut ca spatiu economic cu valori comune,in scopul ajungerii la prosperitate a cetatenilor tarilor membre.Devenita Reich,Uniunea da faliment ideologic, cu ajutorul dusmanului istoric traditional,ideologia sovietica panslava biruitoare…Europa ar trebui monitorizata pana revine la spiritul si valorile pe care a fost fondata,un spatiu al dezvoltarii economiei democratice si drepturilor omului,o civilizatie si nu o adunatura de tari tot mai sarace si altele tot mai bogate.Impreuna sa muncim si sa ne imbogatim impreuna!Justitia economica motiveaza Uniunea sa mai existe…fara justitie si speranta unui trai decent pentru toti europenii Uniunea este doar un lup moralist imbracat in piele de oaie,sau dulaul din Bivolul si cotofana!..

 41. Il acuzati pe Ponta ca nu are comunicare eficienta la nivelul virfurilor europene-cind o sa intelegeti ca indiferent ce va spune, Barosso ,reding ,Day,sub umbrela lui Merkel-toti populari- o vor tine tot pe a lor -e clar o problema politica de partid.Cred ca Ponta vrea sa mai atenueze conflictul din vara cu CE,sa treaca si de incheierea unui nou acord cu FMI si atunci sa-l vezi pe oltean ca nu va mai admite sa-l calce pe bombeu alde reding sau barosso.Semne deja sint insa trebuie sa rezolve inca niste probleme si asta intr-o anumita ordine.

  • Pe bune, tu chair crezi ce spui?Eu inteleg ca speranta moare ultima, dar sa fi de-a dreptul…e chiar jalnic.

   Dupa ce am votat la alegeri pe 9 decembrie 2012, dupa ce am insistat ca tot cei din familia mea sa voteze, si sa voteze USL, am ramas perplex can, la 7 min dupa anuntul sondajelor, Ponta o da pe aratura cu UDMR.

   In vino veritas.Betia castigarii alegerilor se manifesta la fel.Ponta CHIAR VREA pe maghiari la guvernanre.Mie mi-a fost de ajuns sa inteleg ca Ponta este la fel ca Basescu.DD este mai rau ca amadoi.

   Tara asta nu iese din noroi pana cand patriotii nu vor incepe lupta impotriva lui base, ponta, dd si muuuuulti altii.

   Iliescu dupa revolutie salva tara.
   Apoi Constantinescu.
   Apoi Nastase.
   Apoi Basescu.
   Acum e randul lui Ponta.Deja a demonstrat ca va fi la fel cu predecesorii sai, un simplu pion la mana Vestului : salariul minim negociat cu FMI, si nu cu sindicatele, vanzarea Hidroelectrica, coabitarea cu Basescu…Bine, Basescu sa nu faca parnaie, ca nu vor smecherii din Vest..DAR Udrea? DAR Videanu? DAR Berceanu? Dar Macvei? DAR Boc?

   Ce naiba maai astepti sa faca Ponta? Altceva decat sluj?

 42. Sincer, nu-mi pun nici o speranta in Ponta in ceea ce priveste schimbarea perceptiei UE fata de noi si Romania(este cunoscuta atitudinea de yesman pe care o adoptata de fiecare data cand vine vorba de UE), in schimb MAI am incredere in Antonescu, care-i mult mai vertical si transant! Sper ca liderii USL sa dea un raspuns cum se cuvine si in conformitate cu doleantele noastre liderilor UE cu privire la MCV; sa nu mai faca matanii si sluj in fata lui Barroso , Reding @Company!

 43. Daca nici cu 70% majoritate,actuala putere nu e in stare sa riposteze ferm in fata umilintei si minciunii venite de la Bruxelles,atunci vom asista in curand la aplicarea pumnului in gura presei.Si aici va fi vizat doar trustul Intact,restul “presei” fiind deja aservita gastii macovisto-basiste.Ponta cred ca nu e in stare decat sa execute ordine venite de la Cotroceni sau de la Barosso,Reding,…etc. JOS BASESCU-cu orice pret!!

 44. Intr-un fel ne ateptam, dar asta nu inseamna ca e “normal” ce se intampla. Poate sentimentul nedreptatii ne desteapta ca popor, sau optimismul nu-si are locul aici?
  Turnatul in alta parte se mai cheama si “inalta tradare” -parca asa se spune la nivelul politicienilor de varf…..mare dreptate aveti cu proasta comunicare aliderilor politici acuali, sare in ochi la tot pasul, parca nu e o saptamana fara cateva exemple evidente. Dar cred ca mai grave sant fazele cu :intarirea ANI” si mai ales cu “procurorii si suportul CSM”. Mare nemernicie, astia au inebunit cu totii sa dea in presa… cum adica aproape toata presa si mai ales internetul sant basiste si tot le sare in ochi putin presaa care comenteaza!!!!Oare se mai poate scapa de regimul asta mocirlos, regimul BaSecu vreodata?

 45. P.S.Pina in vara Ponta ,sigur cu USl are de rezolvat un set de probleme grele si nu simplu de trecut avind in vedere basistii care vor tipa si vor striga in Europa.E vorba de lg. electorala,Constitutie,regionalizare,acord preventiv cu FMiin conditii de indeplinire a unor cerinte deloc usoare -Oltchim,Hidroelectrica ,privatizari partiale lg.sanatatii etc,fonduri europene.Sigur ca e normal sa fie multe dar in strigatele si minciunile propagandei basiste nu are nevoie de un razboi cu CE.Asta e motivul ptr. care spuneam acum ceva vreme ca abia dupa 9 decembrie Ponta si USL au nevoie de sustinere ptr. ca rezolvarea problemelor mari enuntate va face ca victoria sa fie definitiva si chiar justitia si alte institutii se vor scutura de basism(deja judecatorii au inceput ,procurorii au si ei ceva de spus)Cred ca ponta stie ca nu incepi razboi pe toate fronturile ci aplicind politica lui Kisinger va obtine mai mult.

 46. Asteptam un nou REFERENDUM pt DEMITERE !!!!!!
  Jos basescu, macovei, udrea, anastase, videanu! Sa nu mai auzim de ei!

 47. nu-i asa ca iti e drag sa te gadile toti copii astia?
  sunteti tari mai nene; Ati aparut intr-un raport al europei despre romania;
  Si cu toate astea deja avem editoriale de “pumnul in gura presei??????”;
  Pai cine inventeaza stiri mai nene?
  – Funeriu cu diploma de bac;
  – Deutche Welle;
  – si acum Basescu cu imunitatea;

  Si ce vreti voi? LIbertate la stapan? Sau ce?
  Incredibil;

 48. tara fara stapini,sau cum bine zice prof.Ilie Serbanescu,colonie,tara bananiera asra este statul reformat de BASESCU+PDL,iar USL continua OPERA de distrugere lenta si sigura a tarii.Mult clamata asteptare populara se va dezumfla intr-un val de proteste mai in primavara cind vor intra in vigoare MARILE MASURI ECONOMICE de relansare coapte de USL.Halal natiune,pacat de popor!!!!!!!!!!!!!!

 49. sau o concluzie mai simpla, pe langa cele 2 ale dlui radu Tudor: nu sunt de vina Macovei, Basescu etc, ci asta e realitatea din Romania, o tara bolnava, unde nu exista raul basescu si binele adversarilor lui, ci un rau generalizat, care trebuie incet incet vindecat. Si cu siguranta unul din lucrurile ce trebuie vindecate sunt organele mass media partizane si controlate de politicieni corupti si cu mari probleme in justitie.

 50. Cred ca le acordati prea mare importanta lui basescu si Macovei. Nu cred sa fie vreun roman care sa poata influenta Parlamentul european in asemenea hal incat aia, spalati pe creier de Base si Macovei, sa faca ce spun ei ca niste zombi

  • normal, didi… dar explicatiile ca basescu e de vina pentru orice rau economic, social din tara si ca macovei e de vina pentru orice apreciere negativa vine de afara, inca tin la oamenii manipulabili si disperati ca o duc rau… daca nastase e la inchisoare e de vina basescu, daca intra si voiculescu, tot basescu, daca avem acord cu fmi, basescu, daca cresc taxele, tot basescu etc… e aiuritor, dar pare a tine inca teza asta.

   • stefan,
    daca base avea bun simt, isi dadea demult demisia. Intelegi tu care e diferenta dintre un om si un ticalos ? Cand il suna pe blejnar-prostitutie si ii spunea “sorine, ai grija sa nu dam de belea”, asta nu face parte din raul economic pe care l-a produs ? Chiar acum spune Curtea de conturi ca a fost un dezastru la ANAF pe vremea lui blejnar.
    Dar cand macovei spunea la Bruxelles ca Romania se afla in prag de razboi civil, asta nu face parte din raul produs acestei tari ? Ti se pare ca macovei a devenit virgina politic, intre timp ? Mai, basistilor, bagati-va mintile in cap. O sa vad ce mai comentati cand nu va mai fi ppe la putere in Europa, pentru ca se pare nici europenii, alegatorii, nu-i mai vor.

 51. @vasileiova Draguta ce faci ?Ai venit din nou pe blogul lui RADU TUDOR si ai promis ieri ca este ultima postare!!!.Noi ti-am zis PA si…tu apari …din nou.Te tii de cuvant ca stapanul tau care a promis ca-si da demisia in …cinci minute si…a mintit un intreg popor ca si tine.Este CERT ca minciuna si manipularea face parte integranta din…fiinta voastra de hoti/banditi/mafioti basisti si ..a slugilor cu nasul in suflet.Lasa-ne draguta/dragutule ..Vasile ..sau..Iova….Sunt sute de bloguri basiste unde poti sa mananci kakao si… sa transpiri de bucurie…in liniste.

 52. http://www.frontpress.ro/2011/09/tanara-din-constanta-violata-de-un-tigan-recidivist-in-fata-prietenului-ei-considerati-necesara-reintroducerea-pedepsei-cu-moartea-pentru-astfel-de-cazuri.html Ce zici Radule daca lui Ponta sau lui Crin,Dragnea,Sarbu niste animale ca astea i-ar fac asa ceva fetelor ,lor, care au si ar trebuii sa se prezinte cu ei de fata la un consiliu de impacare .Cum si ce ar simtii.?Poate si cu fata de fata cu animale ca astea.Pt impacare sau nu.Si mai apoi daca nu sa initieze judecata.Asa cum vor sa faca grijulii uselisti legea pt cei ca astia si batausi.Tare as fi curioe cum ar raspunde Poanta cum ar mai eschiva si vrajii ,,intrebarea,,
  Recidivist.

 53. Si eu sustin organizarea unui referendum pentru ca noi cetatenii acestei tari sa hotaram daca in actualele conditii de umiliure si bataie de joc,mai trebuie sa fim membri ue.Nu le e rusine sa ne bage iar pumnul in gura si sa continuie cu lovitura de stat ei Dictatorii,CARE AU PUS SUB PAPUC SI AU NESOCOTIT VOINTA POPORULUI ROMAN.BA MAI MULT,AU VAZUT NERUSINAREA LUI BASESCU MACOVEI SI PREDA DE A-SI NUMI ABUZIV PROCURORI SI JUDECATORI CORUPTI,SANTAJABILI SI ASERVITI LOR,DAR TOT USL E DEVINA.PANA UNDE SA MAI DECADEM.CINE POATE CONTESTA MINCIUNILE CELOR DE LA BRUXELLES?SI UNDE MAI PUI CA AU INCEPUT CU SI MAI MARE VIGOARE SI NERUSINARE,IREDENTISTII UNGURI SA NE ASUPREASCA,SA ISI BATA JOC DE COPII NOSTRI(ei cu privilegiile,noi si copii nostri cu umilintele)CE AR SPUNE IN ACESTE CONDITII CEI OMORATI CU BESTIALITATE SI COPII MICI TRASI OMORATI CU BAIONETELE LA IP SI TREZNEA. VA SPUN EU,SE RASUCESC IN MORMINTE.nOUA URMASILOR LOR NE REVINE SARCINA DE A NU UITA ACEST LUCRU SI DE A NE APARA TARA,ATAT DE HOARDELE IRENTISTE UNGURESTI CAT SI DE TERORISTII DIN UE.aU SARACIT CU BUNA STIINTA POPULATIA ACESTEI TARI,PENTRU A O SUBJUGA.SA NE TREZIM RPMANI PANA NU E PREA TARZIU.

 54. Pentru a cata oara PSD-ul isi da arama pe fata. Odata ajuns la putere incepe si viseaza cai verzi pe pereti. Pana sa formeze marea alianta USL-ul ,PNL-ul ,prin vocea lui Crin Antonescu ,erau mult mai efervescenti la adresa lui baselu,dar de cand sunt in alianta sunt cu capul in tarana. Pacat ….ca PNL-ul a crescut enorm,dar cum au crescut asa de usor se pot prabusii.

 55. Personal,nu cred ca iesirea din UE ar fi cea mai fericita solutie.Luarea de pozitie in ceea ce priveste acest raport,,da ! Oameni lui Base au facut asta la Bruxe de fiecare data cu tupeu.Culmea,reactiile lor au avut ecou.Ma repet la infinit,am votat USL cu un singur scop :”Dreptate pana la capat” Nu am votat coabitare sau alte marsavii.Ponta,ca si reprezentant….un fiasco greu de digerat ! Deceptie,dezamagire…care va fi taxata fara discutie cu prima ocazie cand se va apleca,catre noi,pentru a ne solicita votul !

 56. A venit SARSAILA ACASA !

  Uite ca demonul nu a baut azi in avion ! tine mana stanga in buzunar care-i tremura vizibil semn al sevrajului. De asemeni mutra incruntata si buhaita, rautatera datorata nervozitatii in cazul lipsei de alcool.
  Sa va asteptati la atacuri dure dublate de articole de presa si iesiri publice ale camarilei basite, dementul fiind pornit si avand munitia livrata de la Bruxelles.
  Mai este o problema, imunitatea lui care nemaifiind acoperita de un post oficial la NATO sau la organisme UE, stapanii lui abandonand alcoolicul, trebuie obtinuta pe plan local. Mizeria de intelegere cu Ponta de la Cotroceni il acopera deocamdata, dar sper ca Ponta asa cum ne-a tradat pe nopi sa o faca si cu Satana.

 57. BREAKING NEWS ANTENA3 In conflictul dintre maghiarul care este PRESEDINTELE CJ Covasna (acela care a INCALCAT legea cu privire la arborarea insemnelor nationale si inexistenta unui seit in limba romana=alta ilegalitate=) si romanul PREFECTUL judetului Covasna(cel care cerea respectarea constitutiei si INSTAURAREA legii in judet) a castigat presedintele CJ.Prefectul a fost retras URGENT din judet si chemat/angajat in BUCURESTI .Asa ca va rog, d-le TUDOR,sa ne spuneti cum apreciati dvs. PACTUL:coabitare sau tradare?.Multumesc.

  • D-l Presedinte al Consiliului Judetean Covasna a confirmat aseara ca este cetatean roman si ca Romania este si tara sa,lucru foarte corect si respectat de altfel, dar oare judetele Covasna si Harghita nu sunt si ale noastre, ale romanilor? De ce se mai insista atat pe autonomia teritoriala pentru secui si “tinutul secuilor”? Ma gandeam ca n-ar fi rea, in spiritul european al liberei circulatii, o actiune de coabitare in teritoriu o perioada, a vreo 500.000 de voluntari olteni cu locuitorii din “tinutul secuiesc”, care sa-i si ajutam sa nu se mai extenueze muncind pana la miezul noptii, ca Dl Presedinte in discutie..

  • tamas sandor ar trebui demis si dat pe mana justitiei. Romanii si ungurii se inteleg bine, nu avem nevoie de instigatori.

 58. La Otopeni.
  Bolnavul asta da dovada ipocriziei ajunsa la nivel de arta. Ajunge sa spuna ca putem face export uitand sa precizeze ca nu mai exista capacitati de productie. Iar el este cel care a hotarat SINGUR in 1998-2000 sa nu mai avem asa ceva. Balamucul reprezinta o posibilitate sa obtina mult dorita imunitate.

 59. De abia astept ca Felix sa ajunga dupa gratii, unde merita sa intre de acum multi ani. Sa vedem atunci daca va mai exista acest blog care mistifica realitatea cu mare tupeu!

 60. Aveati cumva alte asteptari de la raportul asta??e exact asa cum ma asteptam:o culegere de maxime portocalii,trecute prin filtrul PPE.sa vina naibii alegerile alea europene sa nu ii mai vedem pe “popularii astia”.sper sa piarda grav…

  • Ai dreptate! De fapt e un Raport suplimentar, generat de evenimentele din vară,şi analizează mai mult cele 11 porunci ale lui Barroso către multpreaascultătorul nostru premier, Victor Ponta. Raportul tehnic (cu adevărat interesant) vine în februarie iar cel final în iulie. Îngrijorător totuşi atacul la libertatea presei din România. Nu mă aşteptam la o asemenea gafă imensă făcută public. E un atac la democraţie, ceea ce media europeană sesizează des în ultima vreme la nivel de politică promovată de PPE.În fine, după ce vom citi Raportul, vom vedea dacă aceste acuze se confirmă, sau a fost o traducere nefericită a spuselor lui Mark Gray. Parcă nu-mi vine să cred!Să fie Macovei and Co. atât de tare?

   • E adevărat dom’le! Uite hal de recomandare a CE: “revizuirea standardelor existente pentru a se garanta existența unor mijloace de informare în masă libere și pluraliste, asigurându-se, totodată, măsuri reparatorii eficiente împotriva încălcării drepturilor fundamentale ale omului și împotriva exercitării de presiuni nejustificate și a recurgerii la acte de intimidare de către mijloacele de informare în masă asupra sistemului judiciar și a instituțiilor implicate în combaterea corupției. Ar trebui să se dea asigurări Consiliului Național al Audiovizualului cu privire la independența sa efectivă, iar acesta ar trebui să își îndeplinească pe deplin rolul prin instituirea și aplicarea unui cod de conduită în această privință”;(pag. 7 din document) Raportul în totalitate aici:http://www.puterea.ro/images/uploads/print/raport_mcv.pdf Păi ce face presa d-le Tudor, nu-i luaţi la goană?

 61. din pacate cei de la CE vor da rapoarte dupa cum isi doresc basistii atata timp cat usl-ul va fi la putere…orice s-ar intampla tot vor gasi o motivare sa nu fim accceptati in schengen,sa fim cetateni de mana a 3-a…halal presedinte si jalnici europarlamentari si diplomati ne reprezinta.

 62. Exceptional acest MCV!!!
  Politicienii coabiteaza asa de frumos si este atata liniste si armonie si este progres si bunastare….si presa este de vina!!!!In special vinovat este Radu Tudor care a facut atata presiune si hartuiala si amanintari, asupra politichiei mioritico-dambovitene, incat a trebuit sa recunoasca intelegeri secrete in miez de noapte care de fapt asigurau armonia si echilibrul in tara!!!Presa este de fapt un pericol in general si Radu Tudor in special pentru “coabitare” si echilibru!!!!Basescu protejeaza evreii,Radu Tudor este antibasist deci este antisemit deci trebuie desfiintat!!!!Aceste informatii au fost culese de la floarea spumei de pe frisca politicului mioritico-dambovitean Macovei,EBA,Becali,Vadim si CEL MAI IUBIT DINTRE PRESEDINTI-Basescu!!!!Daca asta nu este stupid,penibil si absurd atunci ce este????

 63. Dl Radu, nu aveti impresia ca Bruxelles-ienii sunt mult prea usor de “prostit”, inacceptabil de naivi/neprofesionisti in activitatea lor?

 64. Daraga Radu, am cautat raportul MCV original si nu l-am gasit. De pe site-ul lui Iosif Buble nu l-am putut descarca. Pe site-um MCV al Comisiei nu exista. Ma ajuti cu un link, te rog, daca il ai la indemana. As vrea sa-l ciesc la diagonala, pentru informarea-mi corecta. Multumiri

 65. in timp ce ponta si usl-ul urineaza pe toti votantii lor adica pe noi si pun in aplicare absolut toate hotiile puse la cale de catre basescu si fmi… antena 3, pina acum cu mici exceptii dormiteaza, complice sau nu:
  Gadea s-a transformat intr-o andreea marin si a transformat sinteza in surprize surpize, Badea si Ciutacu ceva mai incisivi gen raduleasca dar recupereaza imediat pe urma si fac campanie de PR pt ponta la meciuri de baschet in “folosul” oamenilor cu handicap in spiritul si schema manelei de mare succes “dansez pt tine” de la specialistii pro(st)tv

  poate se trezeste si antena 3 ca altfel inseamna ca ne-a luat dracu de natie fara nici o posibilitate de riposta

    • Felicitari pentru instinctele bune in materie de politica, insa cei de la A3 sunt jurnalisti, nu oameni politici, asa ca daca nu ai instincte bune in materie de jurnalism, nu are rost sa-ti dai cu parerea.

 66. Faptul ca o cotoroanta tradatoare de tara cum e macovei,minte cum respira nu mai mira pe nimeni,ma asteptam ca oficialitati plicticoase si sterse ale UE din familia pp-ului,acestui pp care a ravasit Europa prin politica lor tampita de austeritate impotriva cetatenilor sa se ia de media,de ce-ar fi vrut dragii mei sa se ia se stie,A3 e aici!… si noi suntem aici si “distractia” va fi mai mare pentru ca orice-ar face orice-ar zice tot in van este!Daca giumbix-ul anist cu grau incoltit pe creier,na Mirceo ca intram in SCHENGEN ti-ai dat acordul?,jubileaza si cna-ul asisderea,sa afle ca noi suntem tot aici si vom lua atitudine,ma doare pe mine undeva de mcv-ul lor,un raport ca toate rapoartele executate prin dezinformari si minciuni,sa se monitorizeze pe ei si ce fac ei in PE si pentru cine fac ei!Cenzura in anii de progres mediatic si al high-tech-ului suna de ev mediu!Chiar daca prin astfel de incercari cred ei ca pot s-o faca nu au cum,stirile zboara cu viteza luminii si noi stim prea bine cum este sa fii contra regimului!Ar trebui USL-ul sa transeze odata si pentru totdeauna coabitarea asta,pe multi,cei care i-am votat,ne deranjeaza si trebuie o atitudine ferma din partea lor!

 67. Sunteti o ,, vulnerabilitate ” ptr. siguranta statului de ani de zile ! Afara de faptul ca v-ati plins pe la tv ati mai facut ceva ? Basescu va ataca de ani de zile ! Ati facut ceva ? Acum ati aparut in MCV-ul asta de KKT ! CE FACETI ACUM ? Vreti sa sara Ponta sa va salveze ! Asta e solutia voastra ? E adevarat ca Ponta este acum la putere SI datorita voua , dar nu va cred asa de naivi sa asteptati multumiri de la el ! Ponta zice merci ca a scapat el binisor .

 68. Dupa ce vezi MCV ramai cu sentimentul trait dupa ce-ai vazut drapelul romanesc ascuns in spatele drapelului tinutului secuiesc( sic , sic….asa ni se face: sic, sic… si noi mioriticii intoarcem si celalalt obraz)

 69. asa……si????? va face ceva in privinta acestui raport,guvernul ponta??? cu siguranta ca…….nu. ai face basescu asa…incet…din glezne,ce dumnezeu,doar nu suntem asa retardati sa vedem chestia asta.

 70. de acord ca trebuie presiune ,dar important e ca acest guvern raspunde la presiuni ,ca la boc degeaba faceati presiuni .Asa ca macar o vorba buna si ptr. guvernul ponta printre atitea critici.

 71. nu ne place ANI dar discutia voastra e stupida .Facind abstractie de oameni e important sa platim functia si fisa postului.

 72. Vreau sa va semnalez un lucru pt mine de neinteles.Locuiesc in Craiova,sunt in somaj(fara indemnizatie)si imi platesc singura asigurarile de sanatate.Anul trecut in prima parte a anului am platit aceste asigurari la Casa de asigurari de sanatate, apoi lucrurile s-au schimbat si a trebuit sa platesc la Administratia financiara(aici puteam plati numai daca aveam chitanta veche.Astazi am mers din nou si acelasi interogatoriu(cand am platit ultima data,cat am platit,etc)Nu m-am putut abtine si am intrebat functionara de la ghiseu de ce dupa mai bine de 8 luni nu este functional softul preluat de la CAS.Raspunsul a venit ca o lovitura-,,la noi totul este vraiste”.Asa ca…. nu conteaza cine si cat cotizeaza.

 73. daca ma gandesc bine, avand in vedere ca presa antibasista e socotita bau-bau-ul democratiei, iar aceasta presa a urcat usl la 70% la putere, poate totusi dl ponta trebuia sa iasa si sa fie mai direct si mai ferm in declaratiile mtv. Dupa ce am auzit dimineata de la bruxelles, toti reprezentantii usl trebuiau sa se tavaleasca urland pe la tribuna, cat a tinut dupaamiaza. pe cat ca primii care iau atitudine or sa fie tot macovei si kovesi?

 74. Intr-adevar, actuala Putere nu sta bine deloc la capitolul comunicare externa! Nu vad niciun gest al premierului, ministrului de externe, presedintilor celor doua camere de a relationa direct si eficient cu oficialii europeni. Intalnirea lui Ponta care va avea loc luni, cu J. Baroso e un gest minor si aproape tardiv, are loc DUPA aparitia Raportului MCV. Sa admitem ca niciodata nu e prea tarziu, dar trebuie facut mault mai multe eforturi in plan diplomatic!
  E o adevarata intrecere sa se ”comenteze” raportul MCV, dar cred ca doar 1-2% din cei ce vorbesc despre document l-au citit in integralitatea lui. Majoritatea comenteaza comentarii.
  In plus, exista 9 din 10 insi care se dau de ceasul mortii ca neaderarea la spatiul Scengen afecteaza miscarea in Europa a romanului de rand, ”pe persoana fizica”, cand de fapt e o problema strict de natura economica si de asigurare a frontierelor Uniunii Europene.

 75. raportul MCV nu face 2bani pt. mine.
  am spus,aia se uita la noi ca la un nimic,stiu ce le zice aparatul de propaganda Basit si monikkmacavei nu ii intereseaza deloc realitatea.

  lor l-i se rupe de ce e aici,asta stiu de la basiti asta scriu in raportul ala.
  probabil ca au idee ce e cu basescu asta si clica lui si ce au facut, dar nu ii intereseaza pe ei ce face asta aici,poporul l-a ales democratic,PA!
  si se pare ca le si convine situatia asa cum e,nu au nimic impotriva.

  Unii, precum barosuu ala portughez si altii ce au dat un sut referendumului de demisie a basitului,democratic si ala,sunt sigur sigur ca au fost mituiti de basau pe shestache.si ambasadorul ala american ,Jita, a facut ceva avere secreta de pe urma lobyului Basit..vorba aia..daca nici basau@clanul sau care au furat o tara n-au bani,apoi..ce sa mai.

  Asa ca nu le pasa ca romania dispare de pe harta iar romanii se sting ca natie si devin precum tiganii sau evreii in exod ,lor le pasa de ce pot lua de pe pamantul asta sa traiasca nemurile lor.

  la fel si eu in contrapartida ma pis pe raportul lor si pe toata cloaca asta infecta de la buxel

 76. s-a dumirit cineva la ce a folosit aceasta “institutie” ce vegheaza la integritatea romanlor ANI?

  bine,inafara de echipa swat Basita intru hartuirea gusatilor potrivnici lui Basau.

  cred ca toti membrii echipelor de comando basite,ani,dna,serviciiliii etc sunt pasibili de puscarie daca le controlezi averile.ridicol frate,cum sa vegheze astia la justitie cand gastile astea de “control” ,organele, sunt chiar ei grupari de infractori.!?condusi de nashu’ binenteles.

  vai de capu nostru ce mama de rahat basit a acoperit tara asta.mamal si tatal tuturor rahatilor basau a generat infectie mare.

  • @ oliver

   Ei , și tu, Oliver! Ești atât de…tânăr, și nou pe aici,(aceasta fiind PRIMA TA POSTARE-succesuri!) și ce bine ai înțeles tu că soluția este: DEMISIA ! Nu prea s-a spus pe aici, dar ”vulcanul” era in clocot , și încă nu răspundea la o întrebare simplă: Putem continua așa? Si-ai venit tu care ai pus punctul pe i. Ai venit, și răspunsul… tot atât de simplu. De greșit tot ai greșit, cumva, pentru că nimeni pe aici nu s-a legat de d-na Pivniceru-PNL(lucru care mă bucură și pe mine), deci tu în cazul domniei sale… ai cam zbârcit-o. Nu-i mumos. Ia , alinierea!
   Deci, în rest, gând la gând cu…. bucurie. Dacă-i vorba de Ponta și USL….pe ei…pe ei…pe mama …lui.
   .
   Așa că am să concluzionez și eu, venind deci in sprijinul strigătului tău DISPERAT și , dealtfel, așa cum vedem de bună bucată de vreme….”JUSTIFICAT” de cei care cer ASTA. DEMISIA ! (Căci ce altceva se poate înțelege că s-ar cere , cu subiect și predicat, dacă nu acest lucru?)
   .
   ”Constantând aceste lucruri si văzând că USL este în continuare privită cu reticentă (…atât n.s) la Bruxelles” și….( continui eu) cât si de populatia României , în ansamblul ei, (cum se încearcă cu obstinație, să fie ”conștientizată” de acest fapt, zi de zi, populația României ) CE AR MAI FI DE FĂCUT ?
   Ce ar fi de făcut cu… Ponta, în definitiv, și cu cei puțini din jurul lui Ponta, TRĂDĂTORII(cum se zice pe aici din ce in ce mai accentuat, mai…violent, mai cu… susținere)?
   ….Dar cu cei mai moderați care i-au susținut, care au crezut ( si unii, mai ”naivi”, mai cred și-acum , după atâtea ”dovezi”) , că, și-așa, făcându-se atâtea compromisuri(care a intrigat atâta lume, inclusiv pe ei), TOT NU A FOST SUFICIENT, nici pentru Bruxelles, dar nici, cum se vede , pentru…. România?
   Sunt , nu întrebări grele (cum enervant o spun cei mai multi ) ci răspunsuri, mai mult sau mai puțin, grele. Auzi..: este o intrebare grea! Nimic mai greșit. Răspunsul, poate fi greu.
   Un prim răspuns după acest ”eșec total”, cumulat celorlalte (dar n-ar fi deajuns) , ar fi ca Ponta să DEMISIONEZE. Nu asta se cere ? Așa aș face eu , precum UN LAȘ, vor spune unii, O DEMISIE DE ONOARE SI DEMNITATE , ar spune altii. Astfel că, la multele acuzatii ALE UNORA privind ”lovitura de stat” să mai poată fi adăugate DE CĂTRE ALTII(am tot spus eu, mai mereu, că ăștia din.. ”interior” sunt cei mai răi , ei te sustin, ei iți infig cuțitul pe la spate…constructiv, când li se pare că ai TRĂDAT), acuzatii tot atât de grave( ei tot o… trag și le tot zic…critici) din ultimile 8 luni, două(poate trei!), noi acuzații , acelea de ”Trădare a propriului electorat” si de … ”Pact cu dusmanul” (pentru care ar fi util un Tribunal al poporului… popular) să-i dea (și să le dea) pedeapsa… cea mai aspră, LUI si…. socrului lui, dar și PSD-ului. La astea binenteles se va adăuga si supunerea OPROBRIULUI PUBLIC dat fiind, nu-i așa?, actul de lasitate (că nu stă s-o incaseze cât vrea poporul) astfel ca numele lui sa fie in veacul vecilor indexat(precum pensiile) ca fiind cel mai odios guvern de la burebista si până în prezent. Excepție, binențeles, vor face pnl-istii, si cei din PC…in special). Și-ar mai fi una . Cum adică el să facă …UN ALTFEL DE POLITICĂ ? Cum isi permite el una ca asta. Ei , și pentru asta trebuie să …sufere. El si acolitii lui care l-au sustinut. În special ”unul”…(auzi…profesor!…poate professore!)Bogdan Teodorescu care ” ne-a indus in eroare” ..dar nu din greseală, cum se mai zice, el ”complotând” cu DUȘMANUL incă de dinainte de 09.02.2012., atunci când ne-a ”păcălit”(cu toate că ”era” unii dintre noi care urlam TRADARE! TRADARE! (nu-i așa ana-neichii?, apropo de mama Omida redivivus) pentru ultima oară . Speram.
   Am început-o ..indignat( pe mine) de cât de prost am putut fi de a crede in ceva și-n cineva(și mi-au mai spus-o unii) si-am sfârșit-o …deceptionat. Adică …varză.
   Ce să mai spun ? Înfrângeți-i!

 77. De-a râsu-plânsu? Nu s-a observat, cred, ca Raportul MCV este, de fapt denumirea prescurtată a….Raportului MaCoVei(MCV)? 😀
  Și mai sunt unii, pe aici, care se întreabă ce legatura are MCV cu Macovei (Q.E.D)

  • Foarte tare, gemil.
   Cred ca asa e corect, raportul macovei.
   Eu nu-i inteleg pe europenii astia. Cum Dumnezeu pot sa creada ca justitia e atacata de presa ? Ca asa le spune macovei ? E ca si cum ai prosti niste copii. Sau poate se lasa prostiti intentionat. Sa spuna foarte concret, cu argumente, cum este atacata justitia de catre presa ? Ca sa ii credem.

 78. Baietii astia de la UE, daca tot sunt asa de indragostiti ce nu ii iau pe macovei, haineala, etc…si basescu la ei sa ii reformeze. Mi se pare o bataie de joc. Noi pe langa viata mizera pe care o ducem SI din cauza lor, trebuie sa suportam toate porcariile astea? Dar fara Schengen asta si fara UE nu se poate? Eu zic ca se poate…Vreau ca Ponta sa ia o atitudine mai ferma fata de porcaria asta de raport.

 79. “Ponta a dublat salariile la ANI” ????? cred ca a venit timpul sa incepeti razboiul impotriva USL-lui, nu-i mai pasuiti, e grav rau…. daca mai stati va inchid gura chiar cei pe care i-ati ajutat sa vina putere…

 80. @radu tudor…
  cu tot respectul, dar media nu are organizatii internationale care sa sprijine presa romana formuland un protest oficial? este evident, dupa umila mea parere, ca in UE, Comisia Eueropeana atenteaza la unul din drepturile fundamentale ale omului – libertatea de exprimare.. a venit vremea unei reactii concertate la nivel international..

   • Un protest oficial este foarte necesar, nu numai ca este un drept fundamental al omului dar libertatea de exprimare este si factorul esential intr-o democratie,solidaritatea mass-media internationala sunt sigura ca va promta in atitudine!

 81. MCV egal , macovei , egal mucava , egal demnitate si , cunoastere a liderilor europeni despre Romania , poporul roman a fost mereu in ultimi ani injosit si ne luat in seama de comisia europeana. Vede poporul roman prin tradatori lui ajunsi la parlamentul european prin masinatii electorale.Ponta >>o sluga credincioasa a liderilor europeni si a lui basescu,,duce la indeplinire lista lui baroso si lista coabitari si lista promisiunilor a uitat-o la arhiva neglijentelor.Are saci in caruta dar v-a pierde si guvernul si psd-ul, este pe topogan , a poftit ce a poftit si ne-a parasit .Presa are si ea partea ei de vina apar tot mai des persoane care nu sunt demne de a fi vazute sau auzit despre ele ,multi dau din coate si ajung pe ecrane si ziare si sunt niste imorali.Sa ataci presa unei tari fara fundament real este un abuz care nu trebuie iertat.Zi de zi cate putin uniunea europeane apare ca o napasta pe capul romanilor.

 82. ok analiza. Intrebarea este ce veti face voi, jurnalistii, ca vin vremuri care, culmea, nu au apus niciodata. Cenzura cu voie de la Bruxelles, va duce la arstari in masa in randul jurnalistilor.

   • Badea va fi primul aresta.A avut dreptate Giumbixul de la ANI, din cauza lui Badea nu am intrat nu mai stiu unde si ca daca mai zice nasoale de el MCV-ul va fi negativ.

  • “Cenzura cu voie de la Bruxelles, va duce la arstari in masa in randul jurnalistilor.”
   Toma, tu chiar te bucuri cand scrii ca vine cenzura de la Bruxelles? cat esti platit ca sa ti se para asta un lucru bun? Hai , mai fa o tura pe la Eve-nui-mentul zilei, am auzit ca se repartizeaza laturi proaspete… cica ajuta in loc de creier sau de onoare, dupa caz.

 83. Va respect parerea, domnule Radu Tudor.
  Va intreb, cu eleganta si respect, daca inchiderea a zeci de intreprinderi de calibru si interes national(va dau exemplu, doar pe ARO Campulung) au fost inchise in baza a diverse interese, dar in nici un caz romanesti.
  Nu v-as dori sa aveti nevoie, in situatia unei nenorocite de epidemii nationale de tot felul, de vreun vaccin sau vreun medicament ultranecesar si sa nu-l gasiti, dat fiind faptul ca Institutul Cantacuzino a fost pus pe butuci. Atunci o sa va aduceti aminte, cu amar in suflet, nu neaparat de Romania mare ci macar de Romania de atunci cand isi respecta locuitorii sai.

  • mizeriile au fost facute aici, de romani, in romania. nu de presiunile externe trebuie sa ne plingem, ci sa ne ocupam de cozine de topor care au falimentat intentionat o bijuterie ca ARO. Inst Cantacuzino a fost deja salvat de guvernul Ponta, dupa ce guvernul Basescu-Boc a dorit falimentul si vinzarea terenului mafiei imobiliare

  • Va recomand dv si tuturor celor interesati sa citeasca tratatele PSAL 1 si 2 negociate si semnate de Basescu ca UNIC negociator intre 1998-2000 prin care s-a hotarat INCHIDEREA a peste 1500 de intreprinderi. E lamuritor. Acolo e Petrom-ul , de exemplu.

   • PETROM-ul ala vandut catre OMV de Guvernul Nastase? Interesant, nu or putea sa il invie si pe Sergiu Nicolaescu daca au vandut pe bani buni o firma falita?

 84. oare cum se face ca nu vedeti evidenta,dle? Acest sistem dictatorial a fost creat de Nastase, perfectionat de Basescu si este foarte apreciat de Ponta care lupta sa-l preia in intregime. Antonescu vrea sa-l imbunatateasca printr-o noua legea a presei. ( la A3 a afirmat ca daca ar putea ar da el o lege cu botnita pentru presa. ce tupeu pe unii sa-l critice). V-ati pacalit dlor. Ati crezut ca daca vine Ponta, acesta va asculta glasul poporului. Ha, ha, ha. Unde, cand in ce timp al istoriei noastre s-a mai intamplat un asemenea eveniment. Uau! le-am dat puterea absoluta! Vorbim peste 1 an.

  • Prima ideea a fost sa plece Basescu cu tot regimul lui de nemernici daca se poate, oricine vine dupa nu poate atata rau cat a produs el, nemaivorbind de cate datorii pentru multi ani au facut guvernele lui…Cu ANI, CCR, CSM si cu procurorii in mana nu vad deloc cum are USL puterea absoluta in mana, mirosi a basism cumva?

 85. La ceea ce ati spus sunt 100% de acord, e complet.
  Euroctatii astia, reprezentanti ai politicilor UE care sunt vremelnici nu fac altceva decat sa cautioneze si sa inchida ochii despre o dictatura si un dictator, de ce le convine sa aiba un dictator modern si o dictatura cu mijloace moderne in Romania?
  Sfantul MCV, unul dintre mijloacele moderne folosite se vrea a fi ca moastele, băsistii si lingaii cu mentalitate de scalvi azi in barca USL il asteptau ca pe painea calda stiind exact ceea ce va cuprinde pentru ca mare parte l-au conceput ei, basistii, e pe principiul FMI, ba nu va cerem noi, dar cereti voi, va spunem sau sugeram noi ce sa cereti, ca sa nu ne acuze lumea ca va dictam ce sa faceti!
  Dincolo de scopul pentru care a fost construit acest MCV anume de masurare a performantelor unor insitutii, a ajuns un instrumnt politic si este folosit ca atare adica pentru atingerea tintelor politice in mainile potente ale celor care au interes in acest sens.
  Baa, stati cuminti si faceti ce va spunem noi ca ete ce scrie MCV despre noi, ce dracu iar ne facem de ras cu statu de drept, cu valorile europene, bla bla bla. Asa faceau si comunistii, tovarasi faceti liniste, mergem inainte ce dracu, ca ne facem de ras.

 86. Simate domn, as vrea sa cred prieten, sunt stupefiat de emisiunea care o aveti acum.
  Am avut impresia ca sunteti niste oameni informati.
  Ceea ce ati spus, si anume ca un om bineintentionat poate comunica la sfanta poarta,nui este real. Aflati ca acest lucru se poate face numai pe baza studiului aprofundat al unui manual de comunicare pe care acestia o sa-l puna imediat la dispozitie, asa cum am patit chiar eu. Ceea ce ati vrut dvs. sa faceti acum, eu, omul simplu, am facut acum doi ani pe baza unui articol al lui Ilie Serbanescu (Jos palaria ILIE). Pot sa va transmit raspunsul impertinent de acum doi ani al comisiei care are peste 900 de idioti.
  Evidend ca dvs. nu o sa-mi raspundeti ca si pana acum. Am speranta ca poate va exista un moment al istoriei care va repeta anul 1989, pe care l-am trait aprins fara sa cer o patalama in acest sens, tocmai ca dvs. sa puteti sa ma aparati acum.
  Se pare insa ca sunteti legati de maini de catre nevolnicii anilor anteriori.
  Eu, in acest moment, i-as cere parerea d-lui Iliescu despre ce a vrut sa castigam prin revolutie, ce s-a obtinut si care este motivatia.
  S-ar putea sa aveti o revelatie, pt. ca Iliescu este inca in mintile lui. vezi: www. budieni.ro

   • Textele grele se citesc de doua ori si cu atentie la virgule. Oricum va felicit ca incercati sa preluati informatia. Am remarcat, pt. a treia oara, ca sunteti un om caruia i se pot itransmite usor idei pozitive. Sper ca dupa cele doua ” scrieri” la CE sa incercati si sa reusiti si urmatorii pasi pe care am incercat “dezlanat” sa-i sugerez. Cred ca cel putin sunteti convins acum ca faceti parte dintr-o emisiune pe care o urmaresc si o apreciez. Mult succes si multa tarie!

 87. 1. Judecatorii au fost hartuiti si intimidati
  de presa, judecatori fiind la CC si ICCJ, zice
  raportul!

  Toti judecatorii fara exceptie
  din aceste institutie s-au plans?
  Nu!
  Cati si care sunt aia si de ce aume s-au plans?
  Nu se stie cati, nu se stie cine, dar s-au plans de o parte a presei care ii intimideaza si hartuieste!
  Care presa?
  Aia ostila dictatorului!
  Care judecatori din justitie erau intimidati de presa si care s-au plans la UE?
  Aia cumparati de dictator la indicatia si cerinta dictatorului, face parte din scenariu!
  Daca nu exista presa ostila puterii, judcatorii nu mai aveau de ce sa se planga si deci justitia mergea impecabil!
  Deci presa nu trebuie sa fie ostila puterii ci obedienta puterii!
  Fuctionarilor UE responsabili cu
  MCV de mana cu basistii si langaii din institutii azi in barca USL, doritori de dictaturi si mafii, hai sictir!

 88. Domnule RT, stiti ce nu inteleg, si chiar va rog sa ma lamuriti. de ce va ambalati asa tare referitor la raportul asta, cand pe site la Antena 3 zice ca e pozitiv pentru Romania. hotarati-va dracu cum e bun sau rau

  • Dar de ce trebuie sa va spuna A3 daca raportul MCV e bun sau rau? Cititi-l si formati-va o parere proprie. Ganditi! Cat inca e legal… 🙂

 89. De ce nu postati fragmente din emisiunile la care banuiti ca se face referire? Cu Aspazia, cu Vasilica, cu Iulia, cu George Bogdan care tocmai ne spuse ca Mark Gray zace seara prabusit printre pahare? Asa ar vedea toata lumea la ce se referea Comisia, cat minte, ce e drept, ce nu e drept, alea, alea. Lui Mark Gray o sa-i cer chiar eu sa se dez-prabuseasca, ca sa nu-i mai iasa vorbe. Sau macar sa ia nota de ce se vorbeste prin targ.

 90. Acest raport este rezultatul deciziilor politice gresite a lui Antonescu de a accepta impreuna cu Voiculescu sa se lase fentati de Ponta !

  Astfel s-a risipit capitalul electoral anti-basist !
  N-o sa mai iasa oamenii la vot duupa o asa teapa !

  Nu ma intereseaza ce a castigat PNL din asta ci faptul ce ne-a pacalit garantand pentru Ponta care acum se vede clar ca e un basist obedient .

  Ponta ne vinde FMI , Chevron …. si continua aceesi politici stupide ale lui Basescu-Boc , pur contabile ,fara a reporni capitalismul ci doar taxe si biruri .
  Se mantin fondurile babane alocate CCR , SRI ,SIE , ANI … caci aceste institutii represive nu sunt solidare cu sacrificiul pe care romanii sunt rugati sa-l faca din ” solidaritete “

  • Mi-ai luat vorba din ,,minte,,Asa ziceam si eu.Crin sa-i trimita la pascut pe astia ca Tariceanu si Chiliman,Vosghanian—..Si pe altii curatenie de rimavara in PNL.Voiculescu cu al sau PC si A3 si amandoi cu ,curaj cu cartiile e masa fata de Romani ar fi spulberat PSD-ul.Aceeasi tepari care i-au bgat pe Taranisti in istorie.Portari la Parlament nici macar.Pontai-i de o smecherie rara, un expert in comortament si analiza fetei il citeste si-l zugraveste numai de ,, bine,,Coabitare =in pat cu DUSMANUL.Ponta ,Sarbu,Dragnea —— faina marfa are PSD-ul, apoi iese Nastase il vor une sef la privatizari)))Crin pare disarut trebuie sa se trezeasca la realitatedaca nu in 2014 i-o trage Pontache cu socru Sarbu si Ilici de nu se vede.

 91. sincer,poporul roman nu mai poate, daca usl nu poate,este timpul pentru un partid extremist care poate.
  adica, cu usl la guvernare,postacii chiorului betiv sunt liberi si ne rad in nas,asta ii socant.
  oricum,nu cred ca o sa mai iesim din mizeria asta vreodata.
  radu tudor,probabil stie foarte bine ce s-a intamplat cu pensiile militare(bugetul s-a triplat,dar 10% din pensii au scazut masiv,si alea sunt pensii ale ofiterilor,nu a parlitilor de subofiteri), si cum cedo(o sluga infecta),a spus ca ii criza si de aia au taiat dreptu la proprietate(pensia este un drept de proprietate,de aia ccr a spus ca pensiile nu pot fii taiate,si totusi rezultatu ii devastator).
  concluzie,pe cei care conduc din umbra lumea,nu ii intereseaza de criza si bani(daca paduchei pdlaci nu se atingeau de salarii si pensii,romania inca facea economii,pentru recalcularea pensiilor militare s-au platit mult mai multi bani decat s-au facut economii cu taierea salariilor cu 25%), ei vor doar sa produca haos,indiferent de costul financiar.
  practic,eu am demonstrat ca,criza ii o minciuna,antena 3 nu poate sa se ocupe de subiectul asta deoarce ar jignii militarii,iar presa pupinbasista ii aservita.
  oricum,chiar daca nu spune la tv,antena 3 ar trebui sa faca un calcul cat a costat recalculare/revizuirea(de la logistica,pana la pensii care au crescut de 20 de ori,oare acuma cum sunt pensiile,daca inainte de recalculare eura nesimtite) si economiile,facute cu taierea salariilor cu 25%.
  surpriza,statul in loc sa faca economii,ajunge sa plateasca mult mai mult,de cat inainte de criza,pentru salariile taiate cu 25% si pensiile crescute si de 20 de ori mai mult.

 92. Un puști din Rădăuți riscă pușcăria pentru că a făcut sex la 15 ani. O aberație preluată din legea britanică
  Sursa: DC News
  Adica in “legea britanica” exista si aberatii. Pai nu sunt occidentalii cei mai democratici din lume ? Cum sa existe aberatii in codurile lor penale ?

 93. Eu v-am mai scris ca U.E. se indreapta spre dictatura din cauza ca pe ea au pus mana niste organizatii obscure… Se vede de la o posta chestia asta…

 94. Dupa mine sa fi fost ca Voiculescu cu PC-ul lui si PNL-faceam o coalitie si ii lasam caruta pe ROSII de la PSD de caruta .Curatenie in PNL si inainte cu ,curaj si adevar fara frica spus lucruriilor pe nume.Si ar fi castigat incet incet electoratul.http://www.frontpress.ro/2013/01/elevii-romani-discriminati-intr-o-scoala-din-oradea-nu-au-voie-la-toaleta-colegilor-maghiari.html Pe Prefectul din Covasna l-au chemat la ordin fiind incomod aparand steagul si demnitatea acestei tari care se numeste nu Secuiasca ci ROMANESCA cu ai sai cetateni MAJORITARI ROMANI.Cat de mizerabil si ANTI -ROMAN poate sa fie cel sau cei care l-au mutat?Deci Romanii majoritari in politica acestei tari sant ANT-ROMANI.Anti tara asta.Mai mizerabili si jegosi (scuze dar sant doua cuvinte blande pt ei in China pt tradare iei glontul) pot sa mai fie.Ce o sa fie atuncoi cand Romania va fi Regionalizata asa cum le indica aia din UE ,cand centrul o sa fie pe lacul unguriilorsi aproape majoritari daca nu.O sa planga atuinci cum au plans dupa 89 ca din nou nu au drepturi.O sa le accepte atunci alti terchea berchea din Guvern ungureasca limba oficiala acolo.Aoi cum istoria se repeta ca Romanii nu au invatat nimic din ea vor fi obligati asa pe dupa colt ori sa invete ungureste Romanii ori sa plece.Asa cum au mai procedatDca acum sant umiliti daramite atunci.Daca acum sant umiliti si liderii unguriilor se rapadesc de ras cand vad ca tot lor le dau dreptate ,,ai nostrii,, ce curaj vor avea sa faca ce atunci cu comunitatea Romaneasca.Chiar asa de mizerabili au ajuns astia ai nostrii.Ca ai lor cunostem ce vor.Unde-i comisia aia de discriminare in cazul eleviilor din Bihor care nu pot sa foloseasca WC-ul ca le pute unguriilor a Roman.?Ah am uitat astia-s sa puna cizma pe gatul Romaniilor si sa sara in apararea celorlati.Pt Romani obligatii si jigniri.Pt minoritati drepturi fara obligatii.Halal tara am ajuns.

 95. Badea: “Nu văd nicio diferenţă între Comisia Europeană şi Ceauşescu”
  Sursa: Antena 3
  Inca o confirmare ca UE=URSS. Cum cineva a mai scris pe forum. Multi romani si-au dat seama ca asa este. In U.E. se instaureaza dictatura dupa ce o probeaza pe Romania.

 96. UE-istii vor sa ne explice ca ceea ce vedem noi si ceea ce simtim nu este adevarat, exact cum facea Basescu si Boc… Asta nu vor reusi niciodata. Nu vor reusi sa ne convinga de faptul ca mintea si sufletele noastre simt ca U.E. ne calca pa cap. Puteti sa le luati apararea cat doriti acestor U.E.-isti de la Bruxeless. Faptele lor sunt mult mai puternic simtite decat vorbele. Macaneala lor nu mai tine si nici macaneala unor politicieni si analisti din Romania. U.E. este pe un drum gresit din cauza orgoliilor nationaliste si extremiste ale unor lideri din P.E., majoritatea fiind in P.P.E.

 97. Presa a devenit o “problema” mondiala. Acum doiani a pornit in SUA un vint de libertate si de eliberare de sub teroarea bancherilor. Manifestatia a fost pe larg prezentata de presa cind aceste manifestatii au pornit. In citeva zile miscarea a cuprins toata America. Imediat, presedintele si marii bancheri au sarit la gitul presei amenintind-o cu represalii. In doua zile, presa si-a schimbat atitudinea si a inceput sa prezinte “miscarea” de eliberare de sub teroarea bancherilor si miscarea a fost “ridiculizata” prin text si imagine, cum ca nu ar fi serioasa.

  Momentul ISlandei este alta dovada a faptului ca presa este cea mai mare problema a politicienilor. Revolutia din aceasta tara nu a fost prezentata multor tari asa-zise democratice din vestul Europei si din continentul American. Astfel de revolutii nu au ce sa caute in casele tarilor “demo_cratice”. Pai ce sa vada telespectatorii? Ca poporul distruge cu bitele puterea, ii ia la bataie pe politicienii care vinduse-ra tara pe nimic FMI-ului, si-i inglodase in datorii incit le-ar fi trebuit zeci de generatii sa munceasca numai pt. FMI ca sa le plateasca datoriile inapoi? Nuu, asa ceva nu are ce sa caute in casele “blajinilor” “indemocratiti” cetateni ai tarilor “civilizate!” Presa a tacut si tace “milc”. In tarile arabe, reprezinta o problema si mai mare. In islam, presa e “bestia”, “diavolul” daca nu tipareste NUMAI versete din Coran! Ce sansa are presa in Iran? Niciuna. Presa e o problema in tarile conduse de militanti religiosi fundamentalisti. Presa a fost si e o problema si la noi, in Romania, pentru ca ea, presa “traieste” – se zice – numai din “scandaluri” ! Da, faptul ca presa se amesteca in afacerile lui Patriciu, Copos, Becali, Fenechiu, Botezatu, Cioaca, etc., reprezinta o problema. Presa nu are voie sa dezvaluie cum procurori si judecatori iau mita si se dau la “pace” cu infractorii, dindu-le sentinte de :gainari” in timp ce, daca furi un sac de carbuni din Portul Constanta, iei pe putin 15 ani ! Presa nu are voie sa se amestece in justitie, in politica, in biserca. Ea, presa, trebuie sa … sa ce? Sa fie cuminte, domnule ! Sa-si vada de treaba ei. Sa tipareasca retete de bucate, sfaturi pentru “mica” gospodina, sa tipareasca poezeii, de preferinta de Cartarescu, sa ne dea reportaje din manastiri sau din alte tari privind “cultura” si traditiile tarilor “prietene”. De ce sa se amestece presa in problemele politicienilor sau a justitiei? Ne-am saturat de presa asta de scandal si “tabloida”. Dorim numai stiri calme pentru “linistea noastra”. E mai bine sa nu stii, e mai bine sa nu cunosti, e mai bine sa nu afli, caci numai asa viata ta va fi una calma, linistita si fara stres. Inchipuiti-va cum mi si milioane de romani nu mai dorm din cauza faptului ca presa “iar” s-a amestecat in justiotie si ne spune ca Cioaca si-a “transat-o” pe fosta lui sotie, in dormitor, a “impachetat-o” intr-o valiza pe care ea si-o cumparase ca sa plece in vacanta, in timp ce, in cealalta camera copilasul lor se “juca” “linistit”. Na, poftim! Cum sa mai dormi? Ei? Daca nu am fi stiut de la presa de astfel de nenorocire, si, in loc de acdeasta stire in presa am fi citit felul cum un cetatean oarecare din Tircoaica Mica a infiripat o afacere cu oua de strut? Poftim! Am fi fost mult mai multumitit, si am fi putut spune ca, da, domnule, presa, in cazul acestui afacerist este intr-adevar “folositoare”. De ce sa-mi spuna mie presa ca un popor isi ia la bataie politicienii? De ce sa citesc eu astfel de “apropouri”? Ce vrea presa, sa facem si noi la fel? Cum se paote asa ceva? L-ar bate cineva cu bita pe Crin, pe Ponta, pe Ciuvica, pe Tatoaica, pe Blaga, pe Basescu, pe … Udrea? Da de unde! Pai daca in loc de “apropouri” am citi in presa, sau am vedea la televizor celebrele emisiuni ale lui domn’ Radu cu celebrele lui “retete de mincare” ? Aud? Nu am trai noi mai “linistit” ? In loc de liniste, na!, Conrad fura tablouri dintr-o expozitie, amicul lui, Botezatu se “baga” in afacere pentru ca sa gaseasca un vinzator, si politia intra pe faza. Imediat apare si presa. Si ce sa vezi? In loc sa ne mingiiem sufletele cu o reteta de papanasi, il vedem pe Botezatu (nefardat, “nearanjat”) cum ioese de la DII”COT”. Cui ii convine o astfel de presa? Mi enu! Eu vreau sa traiesc asa cum ne-a promis-o nea Nelu : “un om pentru linistea noastra”. Da, ne trebuie liniste. Ce bine ca “forul” nostru european se gindeste si la noi, si-i da la gioale presei de la noi si de aiurea! In sfirsit ne ia si pe noi cineva in seama!

 98. D-le Radu Tudor va rog sa nu lasati intrebarea cu salariile ANI, fara raspuns, sa intrebati pana va si ne raspunde cineva, sunteti singurii care puteti face asta.In privinta raportului, va rog sa ne spuneti ce puteti face dvs.adica trustul in privinta asta?Daca “hainelile” au voie sa se duca sa se planga toata ziua la UE si CE, noi poporul unde putem sa ne plangem, va rog sa-i intrebati pe europarlamentarii USL ce fac acolo? dorm?, ministrul de externe doarme? USL-ul doarme?cand basescu se implica in numirile de la CSM? de ce nu a plecat imediat sa-l parasca si ei? nu au inteles ca trebuie sa joace exact ca el?cu cine vor ei sa fie domni?

 99. asta cu “revizuirea libertatii presei” pt. ca ataca “justitia” din
  Raportul denumit “Inca 2 Sclafoi in fata poporului roman” ,dealtfel tot raportul si comportamentul astora ce au democratia in suflet ma duce cu gandul la Basire.

  frate , eu mai demult m-am gandit ca exista un proces de Basire la nivel mondial.

  Teoria mea este ca modelul nostru de Basire loco se aplica la scara planetara,

  acum nu stiu care a aparut prima -Basirea manelista sau aia europeana

  ce banuiam ca ar exista si mi s-a comfirmat cand am vazut-o dezvaluita in toata splendoarea ei la referendumul de demitere al Ragalaului.

  Mecanismul de cooperare intre Basirea manelista locala si cea mondiala e simplu,e p[e baza de potriveala.adica ticalosia sa fie cat mai mare.
  pursi simplu.daca basau tradeaza tara lui si o face praf, e binevazut de Basirea Mondiala.

  tradatorul basau a facut in aici precum face gasca de Basitii Mondiali(adica tarile civilizate cica) cu restul tarilor “de mana a doua” printre care se afla si Romania.

  dif. intre Basau asta al nostru si “ei” e ca basitii “dinafara” nu-si tradeaza si vand tara din care se trag .ei le jefuie pe ale altora prin intermediul unora ca marinelu nostru.

  • Astfel,pentru ca acest besescu si mica lui clica de tradatori ne-a scuipat in fata tara si pe noi din toate pozitiile si indirect chiar prin basitii de la bruxel,

   Pentru Basirea manelista care a facut jaful si genocidul de pe lume si a adus tara in ruina fapte ce vad ca da bine in ochii clicii de ticalosi mondiale care are interes in disparitia de pe harta a romaniei pe sistemul “lasa-i sa piara pe limba lor noi suntem deacord ba chiar il incurajam pe campionul nostru basau”,

   eu zic sa-i dam dracului de europeni cu parerile ,pretentiile,raporturile, mecanismele si nustiu ce “democratie” de rahat a lor

   iar justitia noastra adevarata,a poporului asta bleg care cred ca ia ajuns atata bataie de joc si decimare, sa-i adune dracu pe nenorocitii astia basiti si sa-i judece sa le dea somnul dupa fapta ce facura.ca sa se termine cu apocalipsa asta perpetua in care ne zbatem si sa “dam un semnal” ca suntem oameni oameni nu sclavi lasi si cine mai face ca basau ca el o sa pateasca.

   apoi daca scrobitii democrati europeni mai vor sa facem parte din “familia” lor ca tara de prima mana in care nu-ti bagi botul sa o distrugi ca sa profiti de hoitul ei,,
   si nu in postura de victima sodomizata bine, daca nu..asta e.

   asa ar trebui sa facem teoretic,practic e mai greu.tara e deja falimentata de basire cu multi ani in urma si la un floc de a se prabusi definitiv,orice adiere de vant,orice tulburare sociala va duce la colaps si somalizarea/dezmembrare pe veci a romaniei.

   basau asteapta asta cu interes dar Fara EL.nu vrea ca el sa fie subiectul furiei populatiei,asa ca ca baseste in continuare stand pe burta in apa mica asteptand “oportunitatea” ,portita de scapare.

 100. @Radu Tudor…Imi exprim o serioasa ingrijorare asupra acuzatiilor aduse Presei. Citind printre randuri si cuvinte, vizat este postul Antena 3, chiar daca nu a fost nominalizat. Nu-mi permit sa va dau sfaturi dar va sugerez totusi sa uzati de toate contactele din presa straina carora sa le trimiteti nu doar o informare ci sa trimiteti si materiale din care sa rezulte ca, tot asazisul “atac” asupra unor judecatori, procurori, ANI, etc. avea la baza informatii reale despre trecutul acelor personaje si nu au fost doar presupuneri sau inventii in scopul denigrarii acestora asa cum se vrea a se crede. Nu mizati pe faptul ca stiu sau au inteles corect ceea ce ati transmis. Multe din informatii, fapte, sunt primite cu suspiciune nu din rea vointa ci pentru ca mintea occidentalilor nu accepta ca pot fi reale, ca pot fi posibile sau ca oameni cu un asemenea trecut pot fi in asa functii. Pe de alta parte, multi stiu ca “stapanii Europei” vor subordonarea totala a Presei si sper ca cei ce nu se vor inregimentati, sa vi se alature cu forta si fermitate. Dati totul in vileag fara menajamente si zadarnicitile planul marsav.

 101. Justitia din Romania si cat de lepre sunt unii: ” Au ajuns pe drumuri din cauza unui gard. Vecinii au chemat executorul judecătoresc, pentru că nu au avut bani să le plătească jumătate din gard
  Sursa: Antena 3

 102. Radu,cred ca neputinta si rea credinta merg mana in mana.Din pacate europarlamentari USLdezbat aici in tara ca si cum noi nu am sti ce traim.Puterea de a dezvalui toate mizeriile sunt cred ca la voi.Luati punct cu punct aberatiile scrise de CE puneti/le in fata si aratati adevarul.Stiu ca tu daca vrei poti face lucrul acesta cu onestitate ,curaj si bine documentat.Se pare ca si la pota si la Dna Pivniceru exista o timorare pe care inca nu mi/o explic.

 103. D-le Tudor, cu tot respectul, dar aţi început să deveniţi inconsecvent în luările dv. de poziţie, la fel ca şi în scris, şi mă refer la faptul că scrieţi “cind”, pentru “când”, dar folosiţi forma “sunt” în loc de “sint”, aceasta neavând nicio treabă cu diacriticele. Am urmărit cu mare atenţe, ca de obicei, emisiunea Danei Grecu de aseară şi-mi era milă de jena manifestată de d-na Andronescu, apropo de mărirea salariilor angajaţilor A.N.I.. Nu comentez câtă dreptate avea şi dl. Ursu cu privire la acordarea măririi salariilor înaintea stabilirii atribuţiunilor de serviciu prin fişa postului, nici comentariul dv. referitor la comparaţia cu responsabilitatea unui şofer de autobuz care consideră că salariul primit este îndestulător, adică “bun”. Ce comentez, însă, este tupeul cu care Victor Ponta, acest Titulescu pârât, căruia i-a intrat în cur că-i merge, calcă pe cadavre, adică pe noi, pe noi cei care l-am pus acolo, bine’nţeles şi cu sprijinul unei părţi a mass media. Aşa cum scriam şi mai deunăzi, eu încă mai acord credit acestui guvern, acestei struţo-cămile numită U.S.L.,dar o să vedeţi că nu merită. Dacă nu scutură din cap să-şi revină, vor fi daţi jos prin violenţă, să vedeţi. În niciun caz, la fel
  ca şi dv. nu sunt adeptul acestei măsuri, dar, aceşti inconştienţi vor
  aduce, prin comportamentul lor arogant, de tip pedelist, populaţia în
  stare de mişcări din ce în ce mai ample. Prin “măsurile” luate, nu fac
  altceva decât să dea apă la moară pedeliştilor, care, prin tupeul lor nemăsurat vor încerca să demonstreze, cum au şi început, e drept, timid, că ei au fost mici copii comparativ cu actualii guvernanţi.
  Oare motivul recuperării restanţelor vechii guvernări să-l reprezinte mărirea salariilor organelor represive?! Astfel se continuă întărirea statului poliţienesc, cum bine spunea cineva. Dumneavoastră, d-le Tudor, evaluaţi scăderea de zece procente: de la 70 la 60%. Încercaţi, chiar pe acest blog să faceţi un sondaj pe această temă, a încrederii
  în actuala guvernare, şi vă asigur că deziluzia dv. va fi totală. După
  părerea mea încrederea, la ora actuală, este de maxim 40% şi e în scădere continuă. În ceea ce priveşte părerea altora despre noi, nu mă
  interesează, mai ales dacă pleacă urechea la nişte TRĂDĂTORI DE ŢARĂ!!!

 104. Eu stiu ca avem un serviciu de informatii externe adica SIE, care acum cere si bani mai multi si care afost foarte activ in subminarea referendumului. Cred ca ar fi timpul sa se apuce sa isi respecte menirea de a apara interesele Romaniei in strainatate sau poate toti sunt “infiltrati” si au alte interese.
  -Sa o intrebati pe Monica Macovei care este denumirea corecta a institutiei pentru care lucreaza? AVH sau AVO

 105. Presa nu trebuie sa cedeze!!!
  Trebuie sporita campania de demascare a faradelegilor din Justitia basist-macoveista.
  Organizatiile ziaristilor trebuie sa trimita rapoarte despre gravele incalcari ale Drepturilor Omului in instantele din Romania, cu exemple concrete ale oamenilor condamnati nevinovat de catre clica securista din Romania.
  NU TREBUIE SA II MAI PERMITEM D-NULUI PONTA, SA NEGOCIEZE CU CHIORUL, PESTE CAPETELE NOASTRE.
  GATA D-LE PONTA, INCETATI JOCUL DUPLICITAR.
  ORI CU EL, ORI CU POPORUL ROMAN.

 106. Mă enervează la culme , tot ce ne face nouă ca țară , această .U. E.. și …comisille lor aferente. Ne tratează în mod vădit , altfel decît pe ceilalți membri…și m-am săturat efectiv ,să ne mai dicteze ,ei, cum să ne conducem țara. Cert este că odată cu aderarea ,viața noastră a tuturor ,s-a înrăutățit… am ajuns , cobaiul lor și a celor de la F.M.I , care pe unde au fost n-au făcut decît să distrugă și să aducă sărăcie și corupție și mai mare. Eu, deși sunt mulți care susțin că aderarea ne-a ajutat, văd lucrurile total invers și cu toată plăcerea m-aș lipsi de … această, apartenență la U.E. În definitiv, NOI SUNTEM MAI EUROPENI , DECÎT TOATE ȚĂRILE ASTEA, LA UN LOC… Cît despre Ponta…. e un idiot , și acceptă fără să se zbată deloc pt. noi , oricîte mizerii ne fac ,cei din U. E. … asociația asta de , ….cu dictatura lor impusă altora .Am votat la referendum.. cu gîndul că poate , scăpăm de un mare rău, …nu m-am dus să-l votez pe Ponta ..că nu aveam încredere deloc în el.. și acum .. s-a dovedit că percepția mea despre el a fost cea corectă.Din ce în ce mai mult se vede, ..iubirea pe care o are pt. Băsescu și …U.E. Începe să semene a mișel și trădător , cu fiecare zi ce trece.

 107. Domnule Radu Tudor i-am votat pe cei din USL cu speranta ca vor fi altfel si va rog reamintitile faptul ca au promis urmatoarele:
  1.Ne vor scapa de cioclul de la Cotroceni
  – vad ca acum au nu stiu cum sa se mangaie pe spate
  2.Vor lua masuri impotriva abuzurilor celor de la ANI, CNA
  -acum ii felicita
  3.Vor avea coloana vertebrala in relatia cu FMI
  -acum la “dorinta” FMI amana aplicarea articolului din Codul de Procedura Civila care obliga bancile sa apice sentintele judecatoresti cu privire la clauzele abuzive la toate contactele clientilor,
  sper ca FMI sa nu ceara si sa nu se aplice si articole din Codul Penal ca poate aleg cel cu “violul”
  4.Si cel mai important au spus ca UDMR nu v-a mai fi la guvernare
  -Ponta nici nu a asteptat sa sara in sus si sa spuna ca a castigat ca si ne-a anuntat ca suntem FRAIERI si ii cheama la putere
  -astept ca Parchetul General sa se sesiseze cu privire la cele declarate de Presedintele Consiliului Judetean Covasna altfel o sa ajungem sa fim injurati ca ii “discriminam” daca respiram acelasi aer cu ei.
  Totodata va rog sa ii reamintiti d-ei Oana Stancu ca a provis ca face o emisiune unde sa arate si situatia in care traiesc romani din “Tinutul Secuiesc”

  • Ce a crezut lumea ca USL va face ceva…nu va face nimic in plus fata de ce a facut PDL-UL! Au un guvern de plagiatori si penali exact ca si PDL! Fac promisiuni, care prind la popor si apoi uita de ele sau cauta solutii sa le rezolve tot cu banii nostri!
   Au promis ca nu va creste bugetul deputatilor…uite ca a crescut! Ce mai conteaza cuvantul la noi!

 108. Cate prostii citesc…

  Gramada de viteji ar trebui sa inteleaga un lucru si sa actioneze precum basistii:

  E vorba de reclamatii ? Pai bine atunci, cate mail-uri, cate apeluri pe FB, cate luari de pozitie “cetatenesti”, cate petitii s-au trimis, cate organizatii profesionale au sarit sa faca scandal atunci cand Basescu a propus chestia aia cu procurorii sefi, adica “sa ne strangem noi aici si sa alegem unul de la noi si unul de la voi” ?

  Cati au strigat la UE “bai, asta propune un lucru ilegal si vrea sa-si subordoneze justitia” ? Eh ?

  Cate comentarii exista pe site-ul ala, euractiv.com ?

  Bine…eu as face si o cheta publica televizata aproape de ambasada lor pentru job-urile din UK, ca tot zic ei ca nu sunt prost platiti si n-avem ce cauta pe acolo…

  Dar astea ar fi rezultatul actiunilor cetatenesti, a ceea ce simte intr-adevar omul simplu, nu le poate face guvernul.

  Pana atunci aberam.

 109. Stimate Domnule Radu Tudor,
  desi am crezut in ei ,pe zi ce trece ,increderea scade si “micul” titulescu e doar un om de paie ,la chermul lui socru-sau si ai altor grei din psd…E normal sa fie asa ,cand e doar “copilot” in coabitare…
  Ei vor distruge ceea ce s-a incercat sa se faca si ,pe zi ce trece ,scarba mea vis-a-vis de unii politiceni e din ce in ce mai mare …
  Ne vor vinde cum ne-a vandut nastase si noi vom trage ponoasele … Vom disparea ca natie si ca stat in urmatorii 100 de ani…

  • asa este zorba grecu, inca nu s-a nascut clasa de politicieni care sa lupte pentru interesele tarii! M-am saturat sa aud de unii care azi sunt parlamentarii, maine nu mai vor, cum a facut VOICULESCU sa se apere de justitie sau ca multi altii gen UDREA, VIDEANU, NASTASE, ILIESCU…..si lista este mult prea mare!

 110. Dragnea , Zgonea , Ponta , Ioan Rus … javre basiste care ne chemau la vot cu :

  AJUTATI-NE SA SCAPAM DE BASESCU !

  Oamenii numiti de PSD in CSM (madam Dumitrescu ) + sefa CNA + Aspazia Cojocaru s-au sucit pro-Basescu la ordinul PSD

  jos basescu ! jos dragnea ! jos ponta ! jos zgonea !

  TRADATORII ROMANIEI – FANARIOTII BRUXELS-ULUI SI FMI-ULUI

 111. De FENECHIU stia PONTA si de ce l-a mai numit ministru? De ce oare….sa se faca de ras…sau la insistenta lui Crin?

 112. Vorbea cineva aici de sange in instalatie…cine sa aiba parlamentarii care isi cauta imunitatea…sa scape de dosare….VOICULESCU care azi este, maine nu parlamentar….se joaca cu oamenii!

 113. Astazi am auzit o stire groaznica si am cautat-o pe internet. Stirea suna asa: “ Bebeluş de cinci luni, găsit mort în casă de mama sa. Tragedia s-a petrecut în localitatea vrânceană Domneşti, iar vecinii susţin că vinovat pentru moartea micuţului este concubinul mamei, abia întors din puşcărie. Oamenii povestesc că acesta l-ar fi supus la perversiuni sexuale pe copil încă din primele luni ale vieţii.
  Sursa: Realitatea
  Si cica sa fim umani cu creaturile. Asa spunea ieri dimineata doamna Sabina, ca cica nicaieri in Europa nu mai exista pedeapsa cu moartea. Adica sa platim taxe si impozite pentru a tine in viata creaturile. Cam asta este ideea. Creaturile dovedite trebuie decazute din drepturile omului si tratate ca atare. Am spus-o de mii de ori. 6 luni de zile daca s-ar aplica legile in tara asta, cel putin asa cum sunt ele, va spun eu ca nu ar mai fi tipenie de creatura in Romania. Dar la noi fiecare face ce are chef.

 114. Raducule maica,citii si eu toate comentariili,si vazui ca “nemernicii “de la UE facura numai prostii…ca toti comentatorii se luara numai de Ponta dar lamureste-ma si pe mine, ca la virsta mea ma lamuresc mai greu,ce face domnul acela al 2 lea in stat,Crin?El nu reusi nici pina acum sa citeasca raportul?Ii dau eu maica,ochelarii mei daca nu-i gasi pe-ai dunnealui.
  Raducule,eu sint bunica aia maica… cu posetuta.Sa nu-mi dai adresa mailului maica la vedere, ca cine stie citi tineri ma vor cere in casatorie si nu mai vreau maica, la premarie.Daca ma bagi la spam cred ca ma va lua spaima si fac vrun infact si ma ai pe constiinta.Nici sa nu ma ijuri, ca ma ia inima, maica.Sper sa raminem pretini!

  • georgetuto bunicuto, da’ stiu ca esti online la 62, nu gluma. nenea ala de intrebi mata are contacte oficiale la partid, la senat. fa matale un pustiu de bine si intreaba-l singura, ca tare te vad framintata si n-as vrea sa patesti ceva la virsta asta. hai, curaj. si multa sanatate !

   • Sar”mina maica,o sa-i dau un tilifon.Valeu,uitai, imi dai matale nr d-lui de tilifon.Hai sa fii sanatos,maica!

 115. Multe minti infierbantate pe aici!!! Te ia groaza ce le iese unora din cap. Intrebarea este ce pazesc europarlamentarii PSD si PNL la Bruxelles? De ce PDL-istii reusesc sa transmita si sa fie luata de buna orice bazaconie? Stiu cum e cu familiile politice, dar de ce reprezentatntii USL nu echilibreaza balanta? Sau doar se bucura de privilegii si fac pe smecherii pe aici prin Romania. L-am vazut pe unul, mare europarlamentar de la PNL, cred, facea mancare la televizor.

 116. Nu va mai mirati deloc in privinta MCV-ului, este efectul direct al COABITARII dintre Ponta(lau)/USL(au), cu Basa(lau)si Udama(rau). Mentionez ca aceasta coabitare a existat IN FAPTE inca de la numirea (initiala) a Ponta(laului), ca prim-ministru de Basa(lau). Acum in decembrie doar s-a consemnat si in scris, ca sa aiba Piratul JON(javra ordinara nationala) ce sa arate sefilor lui de la Bruxelles.
  Datorita acestui pact cu diavolul, vor veni multe lucruri si mai grave, incepand cu arestarea lui Voiculescu, inchiderea Antenei 3, a Jurnalului National si toate relele posibile. As vrea sa fiu cinic si sa zic ca daca la urma vor fi arestati Ponta, Antonescu si alti cativa lideri USL, ar fi o mica “recompensa” pentru tradarea lor, dupa ce au facut ceva urat mirositor pe voturile milioanelor de romani !

 117. Domnule Radu Tudor, de obicei aveaţi câte o reacţie la unele postări cu
  care eraţi de acord sau nu. De data asta văd că n-aveţi niciuna. Oare de
  ceeee?! Chiar să nu mai aveţi nicio replică la multitudinea postărilor anti…tot ce mişcă în “activitatea” aleşilor infatuaţi şi mincinoşi?!
  Sunteţi de acord cu ce-am propus eu mai “la deal”, adică să încercaţi un
  minireferendum pe blogul dv. referitor la procentele de care se mai “bucură” actuala putere?! Sper că vă menţineţi părerea că scăderea este
  de numai zece procente. Haideţi, curaj, o-ncercare, moarte n-are! Oricum,
  după cum observaţi, blogul dv. cred că este cel mai “populat”. Purtaţi dialogul în continuare, chiar dacă unele păreri sunt în contradicţie cu
  ale dv., încercând să fiţi ponderat, cum vă ştiu. Mulţumesc!

  • vor aparea in curind sondaje adevarate. din cite vad eu pe aici, reprosurile sunt cam jumi-juma : de ce-i criticam ca-i prea devreme si i-am votat, de ce nu-i criticam ca deja au derapaje

  • Dumneata ai idol pe Vadim . E un fapt notoriu. Si ca dumneata sunt foarte multi pe aici . Nu vrei sa se faca mai intai un sondaj cati sunt cu prm-ul? Daca dati …chemarea, cu numai 20 de insi depasiti 80%. Si… puteti darâma guvernul. Daca nu… tot se vor strange vreo…30%. Deci majoritari 😀 (ceilalti…20% fiind pd-listi, 20%ddd-isti, 20% pnl-isti ne-aliati , 10% Usl-isti). E adevărat? Fa dumneata pe cele 300 si ceva de postari o analiza si-o sa vedeti ca sunt ….clar…80% anti Pontisti și 70% antiuselisti. Ce vă trebuie mai mult. Să mă convingeti si pe mine, si pe nimabe, si pe carla, si pe stan petru paul, si pe gigi, ăstia care am mai rămas cu Ponta, Crin,și Usl-ul și care am mai rămas pe aici. Chestia cu… parerile sunt impartite nu prea mai …merge. O sa realizati , cu satisfactie deplina ca ati.. infrant. Pe hartie. Si nu va fi vorba ca s-a furat la voturi cum tot sustineti de 20+3 ani. Mai ales că ați… înfrant.
   Nu-i asta. Fiecare aici…cu bisericuta lui . Aici nu-I vorba decat de partizanat pe fata. Prm-istii… clar, cu tăricistii și mai clar, pdl-isti încă mulți, cu udmr, clar si aici, ddd-iști ce să mai zic. Mai mult sau aproape deloc …asumat. Foarte, dealtfel…alunecoși. Cum mama naibii , mai ales cand temele sunt intotdeauna… critice, sa nu se adune toti astia și sa loveasca in Ponta si foarte putin, pentru a nu se vedea lucratura, in Crin? Vreti sa-l daramati pe Ponta. Motive …câte vreti. Eu unul dezavuez toate (ei nu chiar toate) motivele. Nu-i treaba de… Pactul cu basescu. Nici de… Pactul cu barosso, Nu-i nici FMI-ul , Nici.. UE-ul în fața cărora noi nu ne-am dat cocoși.

   • PS: Poate cineva să conteste, respectiv, să confirme (după o analiza cât de cât corectă) ca procentele de …reprezentare enuntate de către mine mai sus sunt sau nu realiste? Ce 50 la 50? Iertați-mă vă rog!

   • Yo zic sa scada Ponta TVA-ul la produsele de baza, sa introduca impozitul progresiv pana la maxim 16% asa cum a promis si apoi vorbim. Ca aia inseamna sa fii de stanga, nu sa faci politicile de extrema dreapta ale FMI-ului ca asa iti cere un extraterestru olandez. Aia l-au schimbat pe Frank-enstein cu OZN-istul asta.

   • Se vede foarte clar ca U.E. si FMI si-au pus in cap darame orice promisiune facuta in campania electorala de catre Ponta si Antonescu. Asta n-are nicio legatura cu “peremismele”.

    • @ Protestez
     .
     Motto ”Nu ! Nu , nu pot dezvolta ptr. că nu am cu cine vorbi” (@ gigi)
     .
     Când veti avea un ORIZONT cat de cat clar adică :
     1. Să spuneti , cu subiect si predicat , pe cine vreti voi, ACUM, să conducă țara , parlamentul, guvernul, samd. atunci voi intra in polemici(și nu că aș fi dășteptul lumii de pe aici) și nu cu două trei propozitii, lozinci sau etichete cum o faceți voi.
     Notă: dumneata ai căutat permanent să ”pulverizezi” electoratul dezorientat, ba, mai mult, să-l amețești de cap, printr-o așa numită imparțialitate,(care atâta cât nu e presă , e poziția …cutrei ) indicându-i mereu, mereu, cele 44 de …….ORIZONTURI. Cele 44 de partide de pe o… hârtie Si-acuma vorbești, cu totul si cu totul…inadecvat (să nu zic altfel)ÎN NUMELE CELOR CARE AU CREZUT ÎN USL.

     2. Să spuneti când , și mai ales …cum, Ponta poate să scoată Țara din UE sau …FMI……..

     ………vom discuta …mai pe larg.
     .
     PÂNĂ ATUNCI … NISTE RĂSPUSURI SCURTE(suficient de lungi dar si-asa nu veți intelege mare lucru)

     a. ”Yo zic sa scada Ponta TVA-ul la produsele de baza….”
     R. În primul rând acest lucru ar dinamita Alianta USL. Și-așa a dinamitat relatia USL-ului cu Antenele numai prin faptul că Ilie Serbănescu este ”mintea economică …. limpede ”, și nu… Liviu Voinea . Acest lucru pe care îl spuneți s-a incercat de către guvernul Ponta, dar fiind în imposibilitate de a demonstra FMI-ului că”TVA-ul la produsele de bază” nu se va duce ….pe apa sîmbetei(adică nu va mai fi colectat conform bugetului-venituri) , cu o iluzorie stopare a evaziunii fiscale, de unde ar putea veni banii e o realitate, nu a fost acceptat. Experimental se va face . Dar nu la toate produsele…de bază, pentru că, altfel, FMI-ul ar zice, cu părere de rău.. NO(pe vechi.. NIET)
     b. ”…să introducă impozitul progresiv până la maxim 16% asa cum a promis si apoi vorbim…”
     R.gargară în stare pură, asta cu…. apoi mai vorbim,(iar în nume colectiv sau…la pers.I pl. Crede-mă : Ești ”supervisor” doar la vot, ca și mine, nu la masa negocierilor, dacă așa ai inteles că s-a angajat ?! Ponta).
     Și eu sunt adept, mai mult, al impozitului progresiv dar nu e timpul nici locul ca eu și PSD-ul să ceară asta. Să ceară el, PSD-ul…PNL-ului. Acest lucru poate să i-l ceară… pdl-ul , ddd-ul , sau prm-ul , dar propuse numai din considerentul de a rupe USL-ul..PE ORICE CALE.
     c. ”Ca aia inseamna sa fii de stanga…..?”,
     R Alianța , dacă vreti să fie Alianță(dar dvs. ca și multor altora vă stă…în gât , ca lui Oltean, USL-ul) nu este nici de stânga nici de dreapta (pentru că, altfel, s-ar duce (…..cum să-ți explic eu dumitale?!)…dracului, și probabil de asta tot băgați fitile… tot strâmbați din nas.
     d. ”….nu să faci politicile de extremă dreaptă ale FMI-ului că asa iti cere un extraterestru olandez. Aia l-au schimbat pe Frank-enstein cu OZN-istul asta. Se vede foarte clar ca U.E. si FMI si-au pus in cap darame orice promisiune facuta in campania electorala de catre Ponta si Antonescu. Asta n-are nicio legatura cu “peremismele”.
     R Ba daaaa….!
     În loc să vedeți cu… CAPUL, și-acela neîmpuiat de lozinci, faptul că guvernul si alianta trebuiesc, cu atât mai mult sustinute, tocmai pentru că ĂIA , nenorocitii ĂIA(pe care nu-i suport nici eu), impun condiții,(” Se vede foarte clar ca U.E. si FMI si-au pus in cap să darame orice promisiune…” (nu promisiunile… omule!) ci …guvernul Ponta & Antonescu cum eviti în mod necinstit sa zici) parte asumate de către cei de dinainte, parte impuse sub imboldul mizeriilor transmise organismelor europene de gașca basistă……… dvs., și nu numai dvs. veniti cu LOZINCI PUR POPULISTE. Să ieșim din UE!(…dar s-o faca Ponta ) sa rupem acordul cu FMI …inrobitor pentru Țara( și s-o facă, nu-i așa?… același…. Ponta)
     Acum nu sunt conditii, clar, pentru a ne ..ÎVÂRTOȘA si-a ne elibera de… ” de sub jugul FMI al si PPE-EU-lui. Doar cănd o să fim , puțin mai… pe picioarele noastre…economice și-atunci va veni si puțin mai multă verticalitate de la cel mai mic …până până la cei care ne conduc. N-au ajuns majoritari încă nici ”cei ce muncesc cinstit” si , în consecință, nici …”verticalii” din aceasta țară, astfel ca acei care ne conduc să aibă un SPRIJIN pe care să se bazeze cînd trebuie să ia o hotarare precum aceea de …eliberare a ȚĂRII … ȘI de sub alte juguri.
     E ca și cum te iei de PATRON cerandu-ți drepturile, zici tu, legitime, spunandu-i in față adevărul si… urmare, EL te d ă afara ca pe o măsea stricată, tu ajungând muritor de foame, acum cu criza, în care timp COLEGII (prietenii tăi de până atunci) nu-ți sar în ajutor ci , dincontra, bagând fitile, și tânjind după postul tău, pentru ei fiind, mai bine platit.
     Cand voi sustineati(subscriati ) scenariului ”BASESCU PREGATESTE NERECUNOASTEREA REZULTATULUI ALEGERILOR PARLAMENTARE”..n-ați avut un fior ? Ce-ați zis, ăi mai răi, acum e acum…acum cu asaltul final împotriva Aliantei USL . N-au ce mai face . Ori își rup gâtul ori…mai rău)
     Deci cand acest basescu, în mod sigur, impreuna cu ”figuri nefericite” ale …Comisiei Europene (acelea care l-au sustinut permanent pe basescu ) si, nimeni altul decît ambasadorul Gitenstein il sustinea cu …sustinere, nu de colo! ci… americana si care impreuna SUNT CONVINS ca pregateau (COMPLOTAU) la acest SCENARIU si-i transmitea nu numai lui Ponta ci si….. d-lui Radu Tudor prin…SURSE ca se lucreaza la asa ceva, vă intreb :
     CE TREBUIA SA FACA PONTA DACA I S-A CERUT ACEST LUCRU DIRECT …SAU PRIN ….MESAGERI de catre ĂȘTIA??? Nu de basescu. Trebuia sa facă REFERENDUM si să intrebe electoratul dacă e deacord cu ”TRADAREA”? Sunteți zdraveni cănd ziceți, așa… bățos că v-a TRADAT? Sau vreți să ziceți ca-n Caragiale: Tradare, tradare, dar….
     Să NU semneze Pactul cu basescu?…. CONSIMTIT, dealtfel, si de CRIN ANTONESCU lucru care denotă faptul..CA FIIND….VITAL pentru USL, pentru soarta ALEGERILOR , și in final …pentru liniște acestei ȚĂRI (el neputand devoala presiunile poate acum sa zica ce vrea), nu vreau sa-mi inchipui ce urmari putea avea lipsa acestui ANGAJAMENT FORMAL…IMPUS. Acest Pact (care si-asa, sucit pe toate fețele, nu-l apară pe basescu nici de Crin Antonescu, el fiind Seful Senatului , nici de intreg Parlamentul . Faptul că…Pactul a fost pasat de basescu lui b. chiriac, prietenul d-nei Udrea si apoi ostentativ liderilor europeni este o mojicie a basescului cât si a unora de pe acolo care… ”se faceau!?” ca nu stiu despre ce este vorba. Poate, deci, să-l ”sape” pe basescu căt vor, mai ales in crearea conditiilor pentru o noua suspendare (de care voi , musai trebuie sa stiti!) care, ca si in vara trecuta, va fi tot atat de grea fara o legislatie si niste institutii care sa nu poata pune …”tălpi” (dar asta nu cu …surle si trambite să stie si… prietenii europeni socialisti, sau liberali și @protestez , sau @gemil sau toti …crocodiliii ( să dau doar un singur exemplu 😀 ) Vedeti nu sunt atat de încrăncenat cum sunteți dvs. și-aș avea și eu motive nu de guvernare ci de… ”săpatorii-constructivi la …guvernare”, deci cu acesti multi …pescuitori in ape tulburi care sunteți, care mai ieri l-ați ales cu… surle si trambite pe basescu (AUZITI!…NU PSD—UL L-A VOTAT, VĂ REAMINTESC ; POATE_AȚI UITAT) și-acum vă tăvaliți în chinuri …din cauza USL-ului și în special al PSD-ului. Care …USL a facut pasii care se puteau face in acest SISTEM REFORMAT…. IN LINISTE TIMP DE 8(opt) ANI DE CATRE BASESCU.
     f. Sau cum tot dvs. ziceați sau , mă rog, unul tot cu apucăturile dvs. de …SUPERVISOR. ”Ponta, Antonescu și ”gașca lor de tradatori” sa ne spuna NOUA , de azi inainte, ori de cate ori se intalnesc cu…. basescu, cu amasadorul SUA , sau cu… reprezentantii Comisiei europene …CE SI CUM VORBESC(chiar si pozitia …..daca in genunchi, plecati, sau …)
     R Voi ganditi cu capul ce inepție este asta?

     .

     Dacă populatia Țării ăsteia VROIA așa ceva îl alegea pe ..Vadim , ce-i ața de greu de inteles? Dacă_continuați cu așa ceva poate veti reusi. Deja climatul și terenul sunt propice. Sunt si unii care stau cu gura cascata NGÂ…NGÂ la …ultrași fără ORIZONT ca voi. Dacă vă clonați …cei mulți de pe aici , se poate ajunge la așa ceva. Hitler așa a ajuns la putere . Nu criticand …racilele acelor vremuri ci exacerbănd estremismele, vorbind în numele POPORULUI TRADAT cu… Jos… ăia! Sus…noi! Jos… aia! Sus …ailaltă! Jos sistemul! Jos comunismul! Nu facem nici-un compromis cu hotii!( Mai bine fascist decat…comunist!) Jos …cu cei care au intinat valorile Capitalismului! Pam..pam!
     Acum e unii care …nu mai luptă, ca deobicei pe față. Au obosit. E mai bună lucrătura…pe la spate. Și uită ce-au facut băsiștii (care incă…n-au murit, stau la pândă…bagă strâmbe …au si rezultate) si… și-au găsit alt cal de bătaie. Motivul …TRADAREA . Ce motiv putea fi mai convingator, mai cu ….IMPACT pentru…”îmbătâniții în rele”. Încă de pe vremea lui nenea Iancu. Ce poate fi mai …oribil? TRADAREA.

     Chiar nu vedeti, dacă sunteți bine intenționat) ca PDL-UL se bucura de aceste lupte INTESTINE? Sunteti si egoisti. Pe ei, pe pdl-iști, și-am văzut multe cazuri, nu-i vreti să participe la această actiune de DARAMARE a guvernului și-a lui PONTA în mod special. Ce era la gura prietenului d-nei Udrea pe MONEY CHANEL referitor la doamna min. Câmpeanu să nu vă spun. Atac pe toate canalele , pe toate fronturile. Ei le zic CRITICI.
     De asta mi-a fost FRICA. De antibasistii de CONJUNCTURA . Care, astazi, sunt mai periculoși , ei vorbind in numele POPORULUI TRADAT. Si cum cu …”POPORUL” nu te poti pune voi vi-l puneti PAVĂZĂ. Mi-e silă de faptul ca DRACU si-a bagă coada si foarte multi pun botu la tot felul de prostii.

     Era prea multa liniste, așa-i? Punctele astea minimale care trebuiau aduse la indeplinire de către Ponta ,spuse mie mai sus, sunt praf în ochi. Ținta-i clară : Jos Ponta! Așa-i? Să se facă mincinosul așa…&?

     Ahhhhh…si-ai mai zis-o una. C-ar fi …zis că scade CAS-ul . WOW, e mai grav decăt tradarea, nu ? Nu stiam! Pentru tradare știam că se da pedeapsa MAXIMA. (Cu mitraliera …pe stadioane)

     PS1 urmare…reactia pozitiva fata de Raportul Ma.Co.Vei nu al ambasadei lui Gitenstein, ci a SUA. Asta nu vă da (…prin cap) de gândit? Adica să te pui cu cine? Cu cei care recunosc …Kosovo ca stat?!(”Kosovo, entitate de tip mafiot cu pretentie de stat”)în pofida tuturor datele privind faptul ca a fost o gashca teroristă sustinuta din exterior economic , militar si politic pentru divizarea (care nu se mai termina o data…) a Iugoslaviei. U n stat (zic unii ) artificial. Altii zic, probabil, si de Romania, același lucru. C-așa-i… în tenis!
     N-as prea vrea sa vad …cu tot parteneriatul cu SUA, ca avioanele sa preceada introducerea democratiei cu de-a sila …si unii de pe aici sa fie, (inainte de a trece pe la GUANTANAMO) deferiti TPU pentru lovitura de STAT ANTIDEMOCRATICA SI ANTIPOPULARA CU CCA @:%MILIOANE DE VOTURI FURATE si… neprescrisă . Ce-ai face tu atunci…@protestez? Ai sta mândru cu …piepturile goale …. precum belgradenii în fața bombardierelor B52 cărora , multora, atunci mai europeni …la propriu , decăt noi, nu le venea sa le creada ochilor o asa nebunie.

     PS2. Am auzit o veste cum ca Adrian Nastase , așa cum v-o doreați, va fi EXECUTAT. ….silit. Dar de ce să-l mai și ….silească? …vă veti pune, în mod firesc, întrebarea?

     • Apropos. In emisiunea Sinteza Zilei, in afara de Tamas Sandor, toti cei s-au opus cu fermitate actiunilor iredentiste ale UDMR-ului sunt PRM-isti ? Eu nu cred.

    • @gemil
     Cred ca ma confunzi. Mie nu-mi sta in gat alianta PSD-PNL-PC si nu bag niciun fitil. Vad ce se intampla si imi spun parerea. Eu am votat USL pentru ca are in componenta sa un partid de stanga. De aia m-am referit la Ponta si la doctrina PSD-ului. Si ca sa ti-o spun mai sleau, PNL a sustinut guvernele CDR-iste care au facut tara asta pilaf la fel cum au facut-o si PDL-acii in cardasie cu extremistii UDMR-isti. Si de ce ar dinamita alianta reducerea TVA-ului la produsele de baza ? Asta n-am inteles. Nu am spus ca sa iesim neaparat din U.E., am spus ca sunt de acord cu cei ce doresc un referendum pe aceasta tema. Am spus ca U.E. se indreapta spre dictatura. Asta da. U.E. trebuie sa existe, dar sa fie cea la care am aderat, la volorile care au consacrat-o, nu la dictatura ce se pare ca incepe sa se impuna. Nu am spus sau scris fraza ” Ponta, Antonescu și ”gașca lor de tradatori ”. Oricum, explicatiile pe care le-ati scris, arata clar ca va este FRICA de “patronul” FMI. USL are 70% pentru ca celor 70% de i-au votat nu le-a convenit politica FMI-sta. Tocmai d’aia. Iar USL urla ca din gura de sarpe ca trebuie rupt acordul cu FMI, ca de ce inchide PDL-ul spitalele, ca de ce pune COPLATA, pe care acum vrea s-o puna Nicolaescu, aia infima cum spune el. Oamenii au mers la vot, l-au dat jos pe Basescu. USL a zis sa-i ajutam sa-l dea jos. L-am ajutat. Acum ce a facut ? Pai Ponta a vorbit cu Kelemen Mufelen, ai carui adepti se rahatesc pe drapelul tarii si incita la violenta etnica. Aia a facut. Adica daca a facut prostiile astea, eu sa tac de frica FMI ? Nu ! Fac ceva pe FMI… Ma doare-n c*r de el. Lumea a votat programul USL, nu programul FMI. Iar daca ati ramas la nivelul ala cu “mitraliera pe stadioane”, ma dezamagiti. Daca nu mai stiti ce a spus USL in campania electorala, nemaivorbind despre ce a zis inaintea campaniei electorale, va rog sa revedeti emisiunile de la Antena 3, ca cel putin pe site-ul acelei televiziuni este o arhiva. O politica in genunchi n-o s-o girez niciodata, indiferent cine se afla la putere. Cand USL a facut lucuri bune, am apreciat, acum cred ca am voie sa si critic atunci cand mi se pare ca o ia pe aratura. Ceea ce a facut USL in ultimul timp, arata ca politica este aceeasi cu cea a lui Basescu. Il lasa la Cotroceni, spre disperarea multor oameni ca sa ce ? Pai daca Basescu este mai tare decat un USL cu 70% din Parlament, inseamna ca nu-si merita cei 70% pe care i-a primit. Ca lumea a mers la vot ca sa dea acest procent, ca sa scape de UDMR in primul rand si de PDL. Jignirile vualate nu vi le iau in considerare…

 118. Nu zi hop pana nu sari gardu.Sau bagi mana in foc pt sluga Poanta.Sant oameni care calca si pe mortii chiar si cei din sangele lui numai sa stea pe-o functie sau sa apuce una.Umbla in 4 labe lingand bombeuriile lui Barroso .Daca-i cere ala sa va puna bete-n roate pariu ca o va face.

 119. NU avem nevoie de lectii de libertate de la niste stravezii cu grave probleme de personalitate, care se inchina la bani si la reguli tampite.

  AU GASIT O TICALOSIE ACUM: NU MAI LUPTA CU ARME, ATACA LIBERATEA, EXACT CHINTESENTA VIETII.

  Ai nostri au platit cu viata libertatea si destinul acestei tari.

  Avem repere, avem constiinta si putem duce, la nevoie, o lupta pe viata si pe moarte pentru libertatea si identitatea noastra.

  A fost odata ca-n povesti, a fost in ROMANIA.
  O gasca mare de GOLANI ce-au alungat SCLAVIA.
  NOI NU NE-AM CONFUNDAT NICICAND CU OAMENII DE BINE.
  NUMITI SI NEOCOMUNISTI SI FARA DE RUSINE.

  Mai bine HAIMANA, decat TRADATOR,
  Mai bine HULIGAN, decat DICTATOR,
  Mai bine GOLAN, decat ACTIVIST,
  Mai bine MORT, decat COMUNIST.

  VREM LIBERTATE, NU COMUNISM,
  SI NICI SCHIMBARI DE FORMA,
  SI DE ACEEA SECURISTI SA NU NE PUNETI NORMA,
  NOI NU VREM NEOCOMUNISM, NICI NEOLIBERTATE,
  DEMOCRATII ORIGINALE SI NICI MINCIUNI SFRUNTATE.

  …..

  CRISTIAN PATURCA

  • La acea revolutie de catifea unde am participat si eu,din pacate nu am fost suficient de multi.Prostimea care statea cu gura cascata la iliescu si care nu intelegea nimic din fenomenul PIATA UNIVERSITATII ne faceau drogati si se lasa manipulata de TVR.
   Din pacate multi dintre noi care vedeam ce va urma am luat calea pribegiei si daca acum inca ne doare sufletul pt tara si pt ce se intimpla acolo sintem facuti ciumpalaci sau ni se spune ca nu avem dreptul la vot.Nu este trist?Mae parte din tineretul nostru doarme sau merge la Bamboo inloc sa aiba grija si sa lupte pt viitorul lui.Pacat!
   MAI BINE GOLAN DECIT TRADATOR!

 120. D-le TUDOR am totusi o satisfactie “anormala”(ceva gen..sa moara capra vecinului) si anume FAPTUL/CONSTATARE ca toti CREATORII/SUSTINATORII regimului basist vor trai ACUM si in VIITOR in aceeasi tara “CONSTRUITA de ei/INDATORATA la FMI pe vecie/”MODERNIZATA” de basescu/boc/mru/udrea/videanu si…vor fi judecati(li se va impartii “dreptatea”) …tot de aceiasi justitie…creata de ei.Tot in ROMANIA vor trai ei si rudele lor si copiii copiilor lor si se vor “BUCURA”si ei, impreuna cu noi, de “roadele” muncii lor(ve-ti spune ca mai au “cheag” dar pana cand…si cheagul/furtisagul lor se va termina curand).Vor fi si ei ,ca si noi majoritatea, slugile FMI/ UE/SUA…adica TOTI aceiasi bastinasi… pe plantatiile coloniale din ROMANIA(ca doar nu o sa imparta ” UE “romanii.. ca pe vremea nazismului …unii cu steaua galbena in piept si …altii nu…unii ziarist buni si ..alti ziaristi care atenteaza la siguranta nationala,la ani,csm,ccr..).Rog transmiteti d-nilor BADEA,GADEA,URSU,DUMITRESCU..d-nei OANA STANCU sa nu mai fie suparati/a intrucat si-au facut” numai si numai datoria” de cetateni romani si pentru acest lucru au pretuirea noastra si as dori…sa se bucure daca pot …impreuna cu mine…de ce va pati si.. capra basistilor.PS. ROMANIA nu va fi nicidata in stare(fara economie/ resurse/unitati de productie proprii pe care ne obliga FMI sa le vindem pe nimic/ fara exporturi..) sa platim datoria FMI ..ba din contra cred ca datoria… va creste in anii viitori.

 121. @PS 1.
  Astia au venit si ei cu “perfectionarea” sistemului…n-au nici o treaba cu schimbarea.”O altfel de politica” a devenit atat de repede si atat de vizibil ACEEASI POLITICA.
  Mai trebuie sa prinda SRI sau SIE inca vreo 2-3 “teroristi”(de preferat in flagrant…:))))))))…) si o sa avem si noi in curand vreo 10 “patriotic act”,bineinteles muuult mai abjecte decat alea de la americani(care incalca pe fata toate drepturile si libertatile omului).
  Ii inteleg si sunt alaturi de Badea,Ciutacu,Grecu,Tudor si alti cativa oamnei din presa(din ce in ce mai putini)care simt ca-si bat gura de pomana la tv…ce-i drept prostimea e intr-o coma profunda,anii de comunism inca isi spun cuvantul.Ne intereseaza doar stomacul,telefonul(sa fie cat mai nou) si drujbele de la promotie.Suntem o populatie bolnava…si sunt slabe sanse sa ne facem bine…mai ales cu atatia “aplaudaci” ai puterii(oricare ar fi ea) care nu-si dau seama(foarte multi,de prosti ce sunt)ca toate aceste abuzuri,toate aceste magarii,mai devreme sau mai tarziu ii vor afecta si pe ei/parintii lor/urmasii lor.

  Poate ar trebui din cand in cand sa difuzati cate un fragment dintr-un buletin de stiri de pe vremea lu’ nea nicu…sa vada si tinerii care n-au apucat si sa-si aminteasca si cei care acum aplauda frenetic ce fac astia din UE,cum era pe vremea aia…si poate vor realiza si cei mai PROSTI dintre ei…ca dreptul de a ne exprima liber si dreptul de a critica puterea sunt cele mai mari drepturi pe care le-am castigat (prin sange varsat) in ’89.

  Lauda=stagnare…Critica=progres.

  PS. UE SUCKS…din ce in ce mai mult

 122. @zorba grecu Mi-ai luat o piatra de pe inima.Eu credeam ca deja…suntem colonia FMI/UE.Pai daca mai rezistam 100 de ani este bine.In orice caz daca se adevereste…sa vii atunci pe la mine si …o sa te cinstesc cu …o bere ,un wisiky sau …cu o apa minerala fragmentata cu gaze de sist…sau cu un cutremur dragut,perpendicular si fragmentat in adancime. OK?

 123. Domnule Tudor, ştiţi mai bine decât mine că orice sondaj “oficial” comandat este suspicionat ca fiind părtinitor. Dacă dv. aţi lansa pe blogul dv. un asemenea minireferendum, cred că ar posta peste cinci sute
  de cititori, ai căror părere ar conta mai mult decât toate “oficialele”
  la un loc. Extrapolând, ne-am putea da seama cum stă treaba. Vorba dv.: jumi-juma, şi tot e mai puţin de 60%. Eu tot cred că va fi mai puţin de jumi-juma, jumătatea defavorabilă fiind mai mare, ca să zic aşa. Ce vă costă un asemenea demers? Doar dificultatea în a tria “da” de “nu”.
  Un model de chestionar extrem de simplu: aţi mai vota U.S.L.?!

 124. tradatoarea romaniei macovei globa cu ochelarii ,trbuie sa raspinda cu catusele puse si aruncat in jilava cu mafia pdl,porcul basescu,boc,videanu,morar,haineala,motoc,zegrean,aspazia,ciausescu,blaba,ungureanu,preda,eba,popovicu,mircea bse.ioana base,maior,georgescu any,udrea,cocos,roberta,,am votat pentru-ca astia jefuitorii sai vedem legatii,ponta nu uita ca pierzi tot daca teai aliat cu terminatorul romanilor ????????????????????

 125. Desi nici sanatatea,nici situatia materiala nu-mi permite dar tare as vrea sa o dau in judecata pe Monica Macovei pentru tot ce-a facut impotriva Romaniei si in mod special a celor carora li s-au furat voturile.Nu stiu unde si cui sa ma adresez,stiu ca un avocat bun costa,dar aceasta corturareasa cu sticluta in buzunar trebuie pusa la punct.In perioada referendumului i-am putut scrie pe facebook,la putin timp m-a blocat.Am ajuns sa nu ma mai pot uita la tv pentru ca ma cuprinde disperarea ca n-o sa mai vad tara asta libera macar 50%.Sunt constienta ca UE il santajeaza pe primul ministru.Basescu,mai bine ramanea in Chile si-l prindea cutremurul si ne eliberam tara de alcoolici.

 126. Am trecut de la ipocrizia comunista la cea capitalista, globalizata si europenizata. Deasupra ideologiilor enuntate, asumate, statele continua sa fie securiste. Stalinismul, maoismul, kimirsenismul, ceausismul, basismul, merkelismul, sarkozysmul, berlusconismul, bushismul, shimonismul, sunt tot atatea fete hade, care pot fi puse oricand, interschimbabile, pe fata oricarei monezi care circula prin lumea asta de rahat. Recunosc, mi s-a facut sila mai repede de capitalism decat de comunism, poate ca varsta o fi de vina. Capitalismul s-a purtat frumos doar cata vreme a existat comunismul, in contra-pondere. N-am realizat nici in cele mai negre cosmaruri din adolescenta mea comunista la posibilele dimensiuni ale coruptiei capitaliste. Dar sunt mandru! Falit, dar mandru! Ca traiesc pe niste meleaguri unde, cand pe ele se cladeau terme, se purta toga si vorbea latina, stramosii pedofililor europeni contemporani nu se dadusera jos din copac. Ca ei s-au crestinat in doru’ lelii, la o mie de ani dupa noi. Ca au inceput sa se spele la dos dupa inca vreo opt sute de ani. Referendumul cu privire la apartenenta la uie a avut loc si a spus “DA!”.
  Dar eu ma simt asa de mandru, incat le spun “MARS!”.
  Ce justitie asteptati voi de la astia, care-au inventat inchizitia??
  Si-atunci aveau doar rugurile, acum au sateliti!
  Cautam dreptate acolo de unde ea nu poate veni, in timp ce ne-ntoarcem cu spatele la Cale, la Adevar si la Viata!

 127. Am vizionat seara trecuta, la Observatorul Anenei 1, un reportaj despre un buzoian operat, in decembrie 2006, cu de-a sila, de chirurgul Micu din Buzau, aflat in mare nevoie de poturi. Cu doar o luna mai devreme, aflat in deplasare prin zona, m-am confruntat cu o criza severa de ulcer. Am oprit la spitalul judetean din Buzau, cu speranta ca durerea insuportabila va fi, cumva, rezolvata. De garda era acelasi individ, care mi-a spus drept in fata sa ma pregatesc de internare, o sa ma “deschida” si va vedea care-i diagnosticul! Eu nu ma sperii de doctori fiorosi, mi-am trait toata viata cu adevarul ca “ce ti-e scris in frunte-i pus” si ca, atata vreme cat nu mi-am dat singur viata, Ala care mi-a dat-o, mi-o si poate lua inapoi cand vrea El. Desigur, vor ramane niste treburi nerezolvate, dar astea-s preocuparile mostenitorilor si ale asiguratorilor. Asa ca i-am raspus individului (am reticente in a-l numi doctor) ca nu-i accept oferta si ca voi pleca. “Cum adica, sa pleci?!?”, m-a-ntrebat. “Pai uita-te la mine cu atentie! O sa ma tin de peretii astia si o sa ies pe usa afara!” Si-asa am si plecat, pentru ca eu, daca nu am incredere intr-un doctor, prefer sa mor pe strada! Si, la cat de tare ma durea atunci, moartea parea o solutie. M-am urcat in masina, incovrigat de durere, cu transpiratii reci (cine a suferit o criza de ulcer sau o colica renala stie despre ce vorbesc, eu le-am suferit pe-amandoua si pot sa fac diferenta, nu e nici o diferenta), m-am urcat in masina, spuneam si-am plecat intr-un alt oras. Am mers la urgenta, am fost indrumat catre interne si-am intalnit un medic tanar, cu vreo zece ani mai tanar ca mine. Am stiut de cand am intrat pe usa, din modul in care m-a privit, ca mi-a intuit suferinta. M-a palpat abdominal, m-a trimis sa fac o investigatie rapida si mi-a prescris un tratament care m-a vindecat. Nu e vorba de spitale din anumite orase sau zone, e vorba de oameni care au vocatie pentru meseria asta sau care sunt doar avizi de bani si, cumva, au abilitatea de-a-si obtine licenta. E vorba de oameni empatici sau antipatici. Cei antipatici sunt, clar, minoritari! Dar ei ii conduc pe ceilalti! Pe lumea asta! Dincolo va fi vicevercea!

  • Trista experienta ! Ai dreptate in privinta oamenilor, din pacate in procesul selectiei nu este inclus si controlul capacitatii de a fi OM, in intelesul deplin.

 128. Radule, mie Mircea asta mi se pare incarnarea dictonului “MENS SANA INCORPORE SANO”! Sa-i dea Dumnezeu in corpore sano si, in acelasi timp, mens sana!

 129. Referitor la emisiunea de aseara.
  Dl Catalin Ivan, a dat dovada de multa demagogie,ar putea sa demisioneze de pe acum. In schimb dl. Serbanescu din nou a pus punctul pe I si din pacate nimeni nu-l baga-n seama. De asemenea si ceilalti 2 invitati au fost la inaltime.
  Demersul dvs. pe langa institutiile europene este de salutat, cu toate ca nu dvs. trebuie sa faceti “valuri”, sunt institutii abilitate, pentru asa ceva. Constat din nou, ca multi iau bani multi (de la stat) fara sa faca nimic.
  Nu in ultimul rand,va rog transmiteti sarutari de maini d-nei Grecu.

Leave a Reply