Intr-un moment extrem de sensibil in relatiile dintre Romania si Norvegia generat de situatia familiei Bodnariu, careia statul norvegian i-a luat toti cei 5 copii, un demers esential este intreprins de Antena 3. In urma unui dialog si a insistentei postului nostru de televiziune, am reusit sa corespondez cu oficialii de la cabinetul primului ministru norvegian si apoi cu cei din Ministerul Copilului.
Zeci de mii de oameni au protestat in Bucuresti si in peste 20 de importante capitale ale lumii. Petitia initiata de Antena 3 pentru revenirea copiilor in sanul familiei Bodnariu a strans deja un numar impresionant de semnaturi : peste 112.000 semnaturi !
Avand in vedere aceasta emotie uriasa, solidaritatea zecilor de mii de oameni, implicarea oarecum tardiva dar totusi esentiala a diplomatiei romane si a parlamentarilor in efortul de eliberare a copiilor, un deznodamant va exista cu siguranta.
Am apreciat mereu profilul Norvegiei de tara foarte solida din punct de vedere economic, am fost curiosi sa vedem cine conduce un guvern care accepta deviatii atat de mari ale institutiei ce are grija de copiii din tara respectiva.
Nu mica ne-a fost surprinderea sa vad ca premierul Norvegiei este o femeie. Mama a doi copii. Erna Solberg se numeste. Oare acest respectabil politician si sef de guvern s-a intrebat o secunda cum ar fi sa-i fie luati copiii si dati spre adoptie altei familii?
Emisiunea Punctul de intalnire va prezinta in exclusivitate raspunsul primit prin cabinetul premierului Norvegiei Erna Solberg de la Ministerul Copilului si Familiei :
Draga Radu Tudor,
Iata raspunsurile pentru intrebarile tale. Te rog sa citezi pe Kjetil Moen, director general in Departamentul pentru Serviciile de Protectia Copilului.

Aveti cunostinta despre uriasa dezbatere si protestele pentru cazul familiei Bodnariu?

Stim ca acest caz a fost subiectul unor dezbateri si proteste in strainatate. Ministerul Copilului, Egalitatii si Incluziunii Sociale precum si Ministerul Afacerilor Externe si Directoratul Copilului , Tineretului si Familiei au primit scrisori cerand interventii, in plus fata de cateva cereri ale mass media in legatura cu acest caz.
Vreo autoritate din Romania a cerut sa aiba discutii oficiale cu guvernul norvegian?

La Ministerul Copiilor, Egalitatii si Incluziunii Sociale a avut loc intalnirea cu ambasadorul Romaniei saptamina aceasta. Saptamina viitoare va fi o intalnire cu delegatia din Parlamentul Romaniei.

Care este opinia dumneavoastra in cazul Bodnariu?

Eu nu pot comenta un caz specific despre protectia copilului, nici Ministerul nu o poate face. Ministerul Copiilor, Egalitatii si Incluziunii Sociale este responsabil pentru politica generala in legatura cu protectia copiilor, autoritatile locale de protectia copilului sunt responsabile pentru felul in care gestioneaza cazurile particulare. Va rog sa aveti in vedere faptul ca Ministerul nu are autoritatea sa intervina ori sa dea instructiuni serviciilor locale de protectie a copilului. Cazurile concrete fac subiectul unei stricte confidentialitati si doar partile implicate au acces la documentele din dosarul respectiv. Un comitet impartial al autoritatilor locale cu atributii sociale sau judecatoria districtuala sunt responsabile pentru emiterea unui ordin de protectie. Aceste comitete nu pot primi instructiuni din afara.
Un ordin de protectie este necesar si in interesul cel mai bun al copilului. Plasarea unui copil in afara familiei sale fara consimtamantul parintilor este o masura de ultima optiune. Un ordin de protectie este emis doar cand copilul este subiectul unei neglijente grave, supus relelor tratamente sau abuzului. Vreau sa subliniez ca practicile religioase ca atare nu sunt un motiv care sa justifice plasarea copilului spre adoptie fara consimtamantul parintilor.
Pentru informarea dumneavoastra, atat mass media Norvegiana cat si cea Romana au relatat despre faptul ca parintii erau acuzati de violente asupra copiilor lor.

Cele mai bune salutari,
Elisabeth Johansen
Communication Advisor and Web Editor
The Ministry of Children, Equality and Social Inclusion
Department of Communications

23 COMMENTS

 1. Si eu cred ca acolo se fac anchete serioase pana sa se ia o decizie atat de dureroasa.e suficient sa ai un comportament abuziv asupra unui singur copil nu asupra tuturor 5 pentru a fi degradat din rolul de parinte.Se practica in multe tari civilizate cu inalt nivel de trai difera lista de motive difera de la un stat la altul.Noi am luat de buna telenovela lansata de parinti DUPA ce s-a intamplat evenimentul.De aici s-au construit tot felul de scenarii abracadabrante.Aviz cetatenilor romani obisnuiti cu traiul de la noi unde fiecare isi bate copilul,animalul din curte etc pe motiv ca poate si ca e al lui.Nu merge asa.

  • Nu aveti dreptate. Socialul trebuie så-si justifice activitatea. Nu au cazuri, devin someri deci la cel mai mic incident iti ia copilul. Sunt in Scandinavia de 26 ani si cunosc sistemul hitlerist al Socialului. Nu mai comentati dacå nu cunoasteti.

  • Jax, am și eu câteva amendamente la cele spuse până acum, referitor la cazul familiei Marius și Ruth Bodnariu din Norvegia.

   VOI, ATEII, AȚI LUAT O MARE PLASĂ adică ați luat de bună, telenovela celor de la BALIVERNET, (pardon, Barnevernet), acei diversioniști mizerabili care inițial au aruncat în mass media, porcăria cu “îndoctrinarea religioasă” a părinților asupra copiilor, uitând (sau prefăcându-se că uită) că în Norvegia funcționează PERFECT LEGAL o grămadă de școli catolice și luterane în care învață o groază de copii care (ghici, ce li se întâmplă?!?) sunt “îndoctrinați religios” încă de la vârste fragede. Pe acei copii, nu-i răpește nimeni pentru “îndoctrinare religioasă”, nu vine nimeni de la Balivernet/Barnevernet/Habarnevernet sau așa zisa “protecția copilului ” ca să-i ia cu forța, să-i smulgă din brațele părinților sau profesorilor “îndoctrinatori”, să-i despartă cu brutalitate și să-i arunce ca pe niște câini în diverse familii surogat care ar putea fi și de gay, de ce nu? Că doar homosexualii sunt și ei oameni (nu trebuie să ne gândim și la ei?) și vor să aibă și ei copii dar (surpriză!) nu pot să dea naștere copiilor și atunci se chinuie să “adopte” copii gata făcuți de mama și tata, nu de tata și tata sau mama și mama… Vor și homosexualii să fie “părinți”, ce n-au dreptul?!?

   Vai de mama ei de “protecția copilului” din Norvegia și cu cine a inventat această instituție MONSTRUOASĂ care acționează în afara normelor de drept europene și internaționale, eu aș zice că ar merita o denumire mult mai reală, de genul “traumatizarea copilului” sau “terorizarea copilului”, pentru că în loc să se ocupe de interesul superior al copilului, se ocupă cu TRAUMATIZAREA și TERORIZAREA acestor suflete nevinovate și cu distrugerea completă și definitivă a familiei.

   Pe de altă parte, spune-mi și mie cum poți să “îndoctrinezi religios” un sugar în vârstă de 3-4 luni care este alăptat la sânul mamei? Cunoști tu vreo metodă prin care niște părinți să recurgă la „îndoctrinarea religioasă” a bebelușului lor?!? Zi-mi și mie una, că n-am mai auzit în viața mea…
   Te pomenești că “protectorii copilului” de la Habarnevernet/Balivernet/Barnevernet s-au gândit să acționeze preventiv/profilactic pentru a feri bebelușul de “îndoctrinarea religioasă” pe care părinții au de gând s-o “comită” în viitorii ani? Oare s-au gândit mult?!? Câtă orbire, întunecime și prostie ATEISTĂ în capul norvegienilor ăstora “civilizați” făcuți grămadă…

   Când au văzut că nu ține poanta cu “îndoctrinarea religioasă”, au lăsat-o moartă și AU INVENTAT mizeria cu “violența fizică” a părinților asupra copiilor. Adică o palmă la fund sau un tras de ureche, atunci când un copil îndărătnic și neascultător începe să-și lovească fără motiv frățiorii sau surioarele, îi impinge și-i aruncă cu brutalitate, le ia jucăria cu forța sau ridică tonul la mama sau tatăl lui, atunci când părinții încearcă să-l potolească cu vorba bună. Eu am copii și ȘTIU CE ÎNSEAMNĂ ASTA!!! Probabil că ATEII nu le dau niciodată o palmă la fund, copiilor lor și nici nu-i trag de ureche și așa se explică faptul că mulți dintre copiii ateilor, ajung niște DERBEDEI sau GOLANI, fumători încă din adolescență, bețivi, drogați, curvari, persoane certate cu legea și cu bunul simț, ANARHIȘTI care nu se supun niciunei autorități, rebeli care mâine-poimâine ajung să-și pocnească sau să-și omoare cu sânge rece părinții care le-au dat viață. Hai să ne purtăm “frumos” cu copiii, să nu le dăm nici măcar o palmă la fund, să nu-i luăm de ureche, să-i lăsăm să-și facă de cap și să ajungă în viață niște OAMENI DE NIMIC, FĂRĂ HRISTOS ȘI FĂRĂ DUMNEZEU, fără nicio direcție și fără niciun sens al existenței lor, niște animale raționale cuvântătoare care vin de nicăieri și se îndreaptă spre nicăieri…

   Așa vrei, Jax, să-ți crești copiii?!? Sau te pomenești că nici n-ai copii sau nici n-ai de gând să faci… Sau n-oi fi nici măcar căsătorit? (mai ales că asta e o chestie “demodată”… acum se poartă concubinajul… păi dacă nu există Dumnezeu, oamenii pot să trăiască în necurăție și păcat fără nicio problemă, nu-i așa?)

   Forget it, man! Nu merge așa!

 2. Raspunsul de la cancelaria primului ministru din Norvegia, este FORMAL fara FORMA fara FOND,FALS lipsit de argumente si neprofesionist
  Autoritatile asa zis independente din Norvegia au rapit fara jena copii care au cetatenie romana iar, autoritatile norvegiene se fac ca ploua ”aruncand pisica” confidentialitatii este rusinos pentru un stat care pretinde ca apara ”drepturile copilui” ca niste principii generice care in fapt nu sunt respectate iar, totul se joaca pe multi ,foarte multi bani
  Statul Norvegian ramane cu numele”HIGHIERII DE COPII ”

 3. Poate ar trebui ca dl Iohannis sa fie mai vocal, si sa ia atitudine in acest caz. Pana la urma, Diaspora l-a facut presedinte. Sa ne protejeze romanii de peste hotare.

 4. Un raspuns fara fond asa cum merita o tara de lumea treia cu niste mizerabili votati de cetatenii naivi ai acestei tari. Turcia a rezolvat cazul in mai putin de o saptamana Iranul de 72 de ore.Le-a dat ultimatum. Numai ciuma tradatoare si lasa care de 25 de ani e votata de un popor de naivi sa nu zic altceva doarme si umbla cu manusi. Benerventul asta e particular . Nu exista tara in lumea asta sa aiba serviciul protectiei copilului in forma privata. Astia primesc bani dupa fiecare copil luat. Un guvrn ar trebuii sa dea un raspuns cu probe nu cu scrisori fara fond .Asa ca pt prosti. La fel a facut ambasadorul Norvegiei.Norvegia a si fost condamnata de cateva ori pt chestii de drepturiile omului.

 5. Draguta Miruna,vorbesti ca sa nu taci! Copiii au cetatenie dubla,norvegiana si romana,cea romana obtinuta in momentul in care se profilau problemele cu justitia norvegiana. In momentul in care te hotarasti sa locuiesti intr-o anumita tara,iti asumi respectarea legilor tarii respective,pana la ultima virgula.Daca stii ca nu ai voie nici sa ridici tonul la un copil,te conformezi.Daca nu poti,te intorci in Romania si ii bati linistit,daca atata te duce capul.

 6. Un raspuns sec, protocolar si, bineinteles, fara date noi. N-as zice ca e lipsit de continut, e chiar foarte limpede in ceea ce priveste presiunea exercitata “in strainatate” in favoarea recuperarii copiilor Bodnariu, iar concluzia anunta tot atat de limpede lipsa de efect a presiunilor indreptate asupra varfurilor ierarhiei statale norvegiene de catre cetatenii “altor” state. O mica tafna spre sfarsit: nu vorbiti prostii, nu se iau copiii cuiva pe motive religioase, doar pentru ciomageala sau alte violente care, ma rog, pot fi exercitate si-n scopul indoctrinarii, dar noi nu ne ocupam decat de vanatai–cauza acestora nu ne priveste.
  Esentialul, insa, e ca dna consilier la ministerul Copilului a raspuns intrebarilor unui ziarist “strain”, implicat in “presiunile” desfiintate oficial de dsa mai inainte; si nu cred ca sensibilitatea personala a impins-o sa compuna mesajul, ci capul politic de pe umerii ei incarcati de responsabilitati, printre care si cea de a mentine imaginea neprihanita a guvernului (care nu poate interveni la nivel “local” pasamite, desi intr-un raspuns anterior s-a mentionat atributia de control asupra Barnevernet a guvernatorului provinciei unde stau parintii deposedati. Iar guvernatorul e numit de guvern dupa cate stiu eu deci e ceva “putred” in Norvegia.)
  In fine, si mie mi se pare cam bizara afacerea insa contez pe seriozitatea jurnalistilor de la Antena 3 care nu dau drumul la petitii fara sa verifice plauzibilul cauzei. De altfel, in primii ani petrecuti la Boston, ca studenta, am avut de-a face cu legi bizare, aplicate contondent unui membru al familiei mele: fiul meu adolescent a fost dus la politie pentru a se fi plimbat mana in mana cu o fata de varsta lui pe langa un teren de joaca din cartier (exemplu de “dezmat” dat minorilor sub 5ani) si a trebuit sa-l eliberez pe cautiune, recte 1$, cat era suma prevazuta pt acest delict in legea de la 1667, neabrogata inca, pe baza careia fusese “umflat”. (Parintii fetei nefiind gasiti la domiciliu, am platit si cautiunea acesteia si ne-am distrat ani de zile pe seama lungii maini a puritanilor fondatori ai statului Massachusetts). Si nu incapea nici o indoiala ca pustii nu facusera altceva decat sa mearga mana in mana, cucoana care-i reclamase scrisese aceste amanunte cu gherutza ei, in declaratia data la politie. Acum stau si ma gandesc, Doamne fereste sa fi fost in Norvegia!

 7. NU SE FAC ANCHETE, PENTRU CA SUNT MASURI… NAZISTE …DE PURIFICAREA RASEI, SUNT BANI MULTI LA MIJLOC !
  O FAMILIE CU.. ASTFEL DE COPII…AU PROBLEMA FINANCIARA REYOLVATA, ASTA NU SE STIE ! ESTE O MAFIE … DE STAT ! NU VEDETI CA …. ESTE DICTATA DE SUS , DE REGE SI REGINA ! DE CE ?
  PT CA MINISTRA… NU SE BAGA !

 8. Să nu uităm că inițial, acești indivizi nefericiți de la așa zisa “protecția copilului” din Norvegia (Barnevernet) i-au acuzat pe Marius și Ruth Bodnariu (părinții celor 5 copii RĂPIȚI/FURAȚI de Norvegia printr-un abuz monstruos) de “ÎNDOCTRINARE RELIGIOASĂ”!!!!! Nu vi se pare cunoscută această expresie?!? Nu cumva se aseamănă cu expresia “PROPAGANDĂ RELIGIOASĂ” pe care o auzeam în timpul dictaturii comuniste??? Nu cumva, ne întoarcem în timp cu vreo 60 de ani?!?Aceeași Mărie cu o altă pălărie!

  La un moment dat, cei de la Barnevernet (sau mai bine zis, Habarnevernet) și-au dat seama că nu ține poanta/diversiunea mizerabilă cu “îndoctrinarea religioasă”, mai ales că (așa cum bine preciza și doamna europarlamentar Renate Weber într-o emisiune a Antenei 3) în Norvegia există școli LUTERANE și școli CATOLICE care exact cu asta se ocupă cu “îndoctrinarea religioasă”. Ar trebui ca Barnevernet să-i ridice (precum Poliția Legionară sau Securitatea) pe toți elevii care studiază în școlile luterane sau catolice, și să-i dea în plasament unor pseudofamilii ATEISTE, nu-i așa?!? Sau eventual, să-i interneze în niște centre psihiatrice (un fel de lagăre de exterminare lentă unde acești copii nevinovați au fost violați de pedofili norvegieni) așa cum s-a procedat într-un mod samavolnic cu copiii rezultați în urma relațiilor dintre soldații germani și norvegience în timpul celui de-al doilea război mondial??? (vezi povestea cutremurătoare a brunetei Frida – Anni Frid Lyngstad – de la ABBA care a scăpat ca prin minune de aceste atrocități)

  Văzând că nu pot să mai păcălească pe nimeni cu aberațiile de genul “îndoctrinare religioasă”, Barnevernet A INVENTAT altă mizerie, chestia cu “violența fizică”, cu “omorârea în bătaie” a celor 5 copii, etc, deși orice părinte mai trage o palmă la fund unui copil isteric și încăpățânat, îl mai urechează câteodată, nu cred că există părinți care să aibă CINCI copii și să nu facă asta din când în când. Cu excepția ATEILOR care mulți dintre ei, nici măcar nu fac copii, pentru că în egoismul lor înfiorător, își trăiesc viața și se distrează, nu se complică să aibă copii, fac avorturi pe bandă rulantă… În schimb, acești atei, dau din gură și jignesc în mod nepermis familia Marius și Ruth Bodnariu, zbierând permanent și aruncând în mass media, tâmpenii de genul “bătaia ruptă din Rai”…

  Pur și simplu, mi-e silă când văd atâta ticăloșie, nedreptate și prostie…

  • Din putinele cunostinte pe care le am din istoria nordicilor, stiu ca la un moment dat, aceste tari aveau o politica de fanatism religios dus la extreme si soldat cu numeroase victime nevinovate, in special din randul femeilor. La un moment dat a existat o emancipare, si s-a renuntat la acest fanatism religios. Nordicii au realizat distrugerea, opresiunea, frica si suferinta pe care religia dusa la extreme o poate aduce, si probabil sechelele acelei perioade au ramas vii pana astazi, motiv pentru care cred ca ofera uneori ca scuza pentru luarea unor copii sub protectia statului, indoctrinarea religioasa. Pentru ei, banuiesc, este o chestiune serioasa, care necesita interventia statului. Fara legatura cu familia Bodnariu, vream doar sa va expun cateva fapte referitoare la relatia statelor nordice cu religia in general, pentru a va face o imagine mai clara asupra valorilor pe care ei le considera importante.
   https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/

 9. In general am participat intotdeauna la initiativele sau petitiile initiate de Antena 3, totusi pe asta inca nu am semnat-o.
  Nu as vrea ca dupa ce semnez petitia sa apara dovezi clare ca acesti copii au fost cu adevarat abuzati de parintii lor. Si nu vorbesc aici de o palma peste fund sau chestii din astea minore pe care toti le-am experimentat in copilarie. Vorbesc de abuzuri mai grave.
  Din principiu nu o sa semnez petitia, pana nu o sa vad o marturie a copiilor. Sper sa se faca publice dovezile de care dispun autoritatile norvegiene in legatura cu acest caz al familiei Bodnariu. Pana atunci o sa fiu doar observator.

  • Cu multa stima cred ca Dumneavoastra si noi toti vom ramane doar observatori pentru o luuuunga perioada, adica pentru totdeauna, cel putin in ceea ce priveste Norvegia, ca din punctul de vedere al familiei avem toate detaliile…

   • Exact, avem punctul de vedere doar al uneia dintre cele 2 parti implicate. Intr-o instanta de judecata se asculta si celalalt punct de vedere si se audiaza martorii, se prezinta toate dovezile, si abia apoi se da un verdict. Pana cand nu avem toate informatiile nu putem spune cu certitudine ca una dintre parti are dreptate. Asta daca vrem dreptate pentru copii. Sau poate vrem doar dreptatea noastra.
    https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/

  • Pentru Cristi Moldoveanu:

   Voi insera mai jos două linkuri foarte utile. Doamna europarlamentar Renate Weber spune foarte clar: chestiunea asta cu “îndoctrinarea religioasă” nu ține sub nicio formă în cazul Bodnariu. De asemenea, domnul Mihai Gâdea are un punct de vedere exprimat cu fermitate, o opinie puternic exprimată cu care sunt perfect de acord. Dânsul spune că legile nu sunt făcute PENTRU A RUPE FAMILII… legile nu sunt făcute PENTRU A DISTRUGE VIEȚI… legile nu sunt făcute pentru a găsi o justificare SĂ IEI CINCI COPII, DINTRE CARE UN SUGAR DE TREI LUNI DE LA SÂNUL MAMEI SALE!!! Mihai Gâdea a mai spus: CRED CĂ A VENIT MOMENTUL SĂ VORBIM, CRED CĂ A VENIT MOMENTUL SĂ PROTESTĂM! TĂCEREA, ÎN ACEST MOMENT, POATE SĂ FIE CRIMINALĂ!!! Este binevenită orice formă de presiune publică pentru a fi protejați CETĂȚENII NOȘTRI, FRAȚII NOȘTRI… pentru că atât domnul Marius Bodnariu, cât și cei cinci copii ai săi SUNT CETĂȚENI ROMÂNI!!!!! (nota bene!)

   Cristi, nu vor apare NICIODATĂ dovezi clare că acești cinci copii au fost abuzați de Marius și Ruth Bodnariu, din simplul motiv că NU A EXISTAT NICIUN ABUZ DE NICIUN FEL ASUPRA COPIILOR!!!
   Nu te lua dupa Balivernet / Habarnevernet sau Barnevernet, cum le-o mai spune acestor nemernici!
   Vei vedea că se va alege praful și pulberea de balivernele, minciunile și diversiunile lor mizerabile…

   Pune mâna și semnează Petiția dacă ai un strop de credință în Dumnezeu și un dram de conștiință!!!
   Dacă te iei dupa autoritățile norvegiene ATEISTE, faci o mare greșeală și vei avea mustrări de cuget că ai judecat aiurea doi oameni deosebiți, cu mult bun simț, cu o bună educație, o familie model.

   http://tomisthecat.ro/2016/01/18/europarlamentar-renate-weber-chestiunea-asta-cu-indoctrinarea-religioasa-nu-tine-sub-nicio-forma-in-cazul-bodnariu/

   http://tomisthecat.ro/2016/01/21/mesaj-pentru-avocatii-diavolului-care-condamna-aiurea-familia-bodnariu/

 10. ce mi-a placut cel mai mult din raspuns au fost urmatoarele cuvinte?
  Eu nu pot comenta un caz specific despre protectia copilului, nici Ministerul nu o poate face. Ministerul Copiilor, Egalitatii si Incluziunii Sociale este responsabil pentru politica generala in legatura cu protectia copiilor, autoritatile locale de protectia copilului sunt responsabile pentru felul in care gestioneaza cazurile particulare. Va rog sa aveti in vedere faptul ca Ministerul nu are autoritatea sa intervina ori sa dea instructiuni serviciilor locale de protectie a copilului. Cazurile concrete fac subiectul unei stricte confidentialitati si doar partile implicate au acces la documentele din dosarul respectiv. Un comitet impartial al autoritatilor locale cu atributii sociale sau judecatoria districtuala sunt responsabile pentru emiterea unui ordin de protectie. Aceste comitete nu pot primi instructiuni din afara. DECI ACOLO FIECARE RASPUNDE PTR MUNCA LUI, NU AI DREPTUL CA MINISTER SA TE BAGI IN TREABA LOR, DECI NU DEMISIONEAZA PRIM MINISTRU PTR CA A LUAT FOC UN CLUB

 11. O mana spala pe alta si amandoua obrazul. Cam asta vad eu din raspunsul pe care l-ati primit.

 12. buna ziua ,domnule radu tudor ! un raspuns rational ,echilibrat, de om care nu accepta presiuni de nicaieri si care e un profesionist …nu urlete ,nu tipete ,nu sentimentalism ieftin …nu se comenteaza nimic ,nu se scurg informatii pe surse …nimic ….suntem asigurati clar ca acolo a foost un abuz grav de vreme ce copiii au fost preluati de serviciul social …daca de la inceput aveam dubii cu privire la caz ,acum mai sa-i cred pe norvegieni …in plus noi avem numai punctul de vedere al parintilor si familiei din romania si nu si al norvegienilor ….din cate se pare nici adoptia internationala nu exista sau cel putin nu sunt dovezi ….de aceea nu inteleg expresia folosita de dumneavoastra ,,eliberarea copiilor ” …sunteti sigur ca eliberarea lor in familie ,e tocmai o eliberare ?

Leave a Reply