O serie de ONG-uri influente in zona politica anti-PSD au transmis un comunicat in care critica foarte dur candidatura lui Marian Munteanu si cer PNL retragerea imediata a sa. Cel mai influent nume pe lista este al Societatii Academice Romane, condusa de Alina Mungiu Pippidi.

===========================

Apel pentru democrație și valori europene

Semnatarii, organizații de drepturile omului dar nu numai, fac apel către conducerea Partidului Național Liberal să retragă candidatura lui Marian Munteanu pentru Primăria Municipiului București considerând această nominalizare o ofensă adusă valorilor democratice ale societății în care trăim.

A avut și are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată.

Promovează un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar Constituționale.

Doar cu aceste motive în minte, și cu îngrijorarea că prin promovarea unei astfel de persoane într-o asemenea candidatură unde poate să își expună ideile nocive ce pot să producă tulburări ireparabile în straturile sociale, etnice, confesionale și nu numai din societate românească cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu.

Atragem atenția că prin insistarea cu această candidatură, România riscă să intre într-o spirală izolaționistă ce poate avea consecințe foarte grave pentru Democrația românească.

Semneaza :

Institutul pentru Politici Publice

Societatea Academică din România

Centrul FILIA

Romani Criss – Centrul Romilor pentru Interventie Socială și Studii

Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună”

ACCEPT

Euroregional Center for Public Initiatives

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati

 

15 COMMENTS

 1. http://www.b1.ro/stiri/politica/marian-munteanu-o-corcitura-revolutionaro-securistoido-legionaroido-smenara-ctp-acesta-e-omul-nou-si-curat-al-liberalilor-de-ce-tin-ca-pnl-sa-devina-acronimul-lui-penibil-nu-stiu-146440.html
  http://www.evz.ro/marian-munteanu-un-pirt-al-lui-klaus-iohannis-pe-care-liderii-pnl-l-au-votat-fara-sa-si-duca-mina-la-nas.html
  Presa incepe sa semene cu Adevarul 1990 si cu Cuţarida Mare, iar solutia civica e cam ca în 2000 când cu dilema sau Iliescu sau Vadim, sa votam Firea si occidentalii sa trimita urgent ajutoare onegheurilor antiderapante! Iohannis se teme de intelectualii critici basisti si n-ar fi riscat nici sa se ia de el unele ambasade. PNL a gândit pragmatic asigurându-si tot felul de aliati. Dna Firea nu are de unde creste în sondaje. Criza de cadre e la toate partidele si vine de la oligopedagogia ca scopul educatiei in RO e ca elevul sa ia bacul, nu sa citeasca liste de carti bune, deci nu se mai formeaza personalitati marcante. N-are cum!

  • Doamna Pipidi,

   Marian Munteanu e un om liber nu a fost pus sub acuzare pentru nicio crima, fapta, declaratie a sa.
   Nu va convine candidatura lui nu-l votati.
   Nu le place la oameni de el n-o sa-l voteze.
   NU faceti parte din PNL. Ce treaba aveti sa cereti unui partid din care nu faceti parte cine sa candideze?
   Aveti dreptul doar sa-l criticati pe MM ca e libertatea cuvantului (ma rog era).
   Va urez mai departe totalitarism placut asa cum se pare ca va doriti !
   —————————-
   PS Citez: Promovează un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar Constituționale.
   ??????????????????????????????
   Bai cum s-a intors comunismul… sub ce forme hidoase si oribile.

  • Si-a trimis Soros simbriasii sa ne spuna cat e de nasol cu ortodoxismul. Ca vezi Doamne e fundamentalist. Ptiu! In Postul Pastelui! Cata lipsa de coloana vertebrala si constiinta la aceasta femeie! Sa n-am dupa ce bea apa si tot n-as zice asemnea minciuni ordinare…

 2. Ce sunt ei, organizații de drepturile omului ? Sa ne mai lase toate ONG-urile astea mancatoare de bani multi si rahat cu mac.
  Ce cuvinte, “discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste”. Ca totul sa fie echilibrat si cum ar fi randuielile normale intr-o democratie, cetatenii Romaniei ar trebui sa aiba un trai decent, mult mai multa lume sa aiba oarece scoala si cu capul pe umeri, pentru a putea fi mult mai greu manipulati. Pentru asta ar trebui sa militeze aceste ONG-uri cu nume pompoase si cu finantari dubioase. Se pare, pe zi ce trece ca alegerea PNL-ului nu este una fericita.

 3. abia ordinul transmis PNLului prin portavocea Pippidi ma face sa ma gindesc serios sa ma duc sa-l votez pe Munteanu, chiar daca numai in precedentele 24 de ore am scris pe aici citeva opinii nu tocmai favorabile lui…
  asta asa, la modul “ba pe-a ma-tii!”

 4. Tot niste …onguente …ne spuneau ca, Basescu este cel mai cu stea si mot in frunte si când acolo era dotat cu coarne. Nu simpatizez cu Munteanu si nici cu Firea dar când vorbeste Muuungiu chiar imi vine sa fac pip-pidi. Am senzatia ca la functiile publice capatate prin vot se ingramadesc multi “isteti” care seamana cu smecherasii veniti la Poarta Raiului -din celebrele bancuri- si prin intermediul Sfantului Petru isi fac intrarea la locul ravnit.
  Interesanta opinia lui Munteanu> cel mai bun presedinte a fost Emil Constantinescu. In Tigareta 1, 2 sau 3? In sprijinul dat armatei americane pentru bombardarea Iugoslaviei?

 5. Ce atata agitatie cu Munteanul, mare lucru ca mai candideaza un securist . Tara geme de securisti si luam foc de la Muntesnu.

  • Trebuie sa luam foc cand cineva care n-are legatura cu un partid vrea sa dicteze cu TUPEU MAXIM cine sa candideze in acel partid. Membrii PNL sa decida nu altii din afara partidului.
   Nu-l votez pe MM dar nu pot cere sa nu candideze asa cum n-am cerut ca basescu sa nu candideze. Ca nu-l votez e altceva.
   Ce eu ma duc la ONG-ul lui Pipidi sa spun cine sa fie acolo sef sau cine sa candideze la functia de sef? Nu, pentru ca nu sunt membru in acel ONG.

 6. După apelul ăsta al doamnei ”pi-pătrat-ori-diametrul”, Marian Munteanu începe să-mi (re)devină simpatic.

 7. Stimata d-na Pipidi,
  Eu ma adresez ff. oficial, pentru ca sinteti ff democrata. Va intreb si eu asa… D-stra si organizatia, sinteti “Societatea civila”?!?. ONG-urile, sint tot acolo? Dara daca fac si eu un ONG si nu este in “Soxcietatea” d-stra, ma primiti? Dar unde erati, si unde sinteti, cind aveati poate motive de n ori mai mari sa muriti pentru o cauza nobila a tarisoarei? De ce nu ati tipat si nu tipati cind in tara asta face justitie dupa bunul plac?!. De ce nu ati tipt, tareeee…. tereeeeeee, sa se auda pina-n Giurgiu ca ceva rau se-ntimpla pe meleagurile astea? De ce nu declarat greva foamei cind baselu, se besea pe tara asta? De ce D-na?!.. de ce???. Era greu atunci.. pai daca va numiti “Societate civila”, mafiotii basisti in special, erau pe dinafara S.C? Asta nu va facea sa va revolte? Eu nu-s in nici un partid. Dar sa sari in sus ca M. Munteanu vrea sa candideze, si sa nu sari in sus ca din tara asta s-au furat miliarde de euro – erati pe aici pe la noi, nu? – este o dovada de o impocrizie si lipsa de bun simt, colosale. Nu-s nici macar bucurestean, ca sa ziceti ca-i sar in aparare lui M.M. din nu situ ce interese. Nu-l votati d-na si gata. Tara este in pericol, ca va candida M.M? De unde stiti d-stra? Nu era si nu este un pericol, cind se fura si se fura cu miliardele?!.. Eeee!!?. Ce ziceti? Ia agitativa si faceti greva foamei ca poate va cadida mafotul nr. 1 al tarii. Vin si eu linga domnia vostra.

 8. Eu zic ca dna pipidi are dreptate : pe acest MM nu il vor putea manevra (se poare ca NIMENI nu poate)! Liberalii l-au dat pe dracu afara din casa,dar l-au bagat inauntru pe tac-su ! (atit pot gindi -???- Atanasiu & Gorghiu).
  De unde bani pentru ONG-uri (organizatii de oameni fara nici o pregatire,agitatori de profesie care traiesc numai din banii altora – vezi colosala gogoasa GUSETH ce pregatita era si este inca),ca pare ca una dintre surse se taie – Primaria.De aici si nervozitatea excesiva contra MM.
  In ce o priveste pe acesta obraznica Pipidi,care de altfel are cetatenie germana si majoritatea timului acolo salasluieste,ii uram sa nu voteze ceea ce nu o afecteaza,adica primarul Bucurestiului.Deci mai usor cu clanta….ca tot nu traiesti linga noi.
  Dar oricum dupa 26 de ani apare un senm bun : oricare dintre primii doi candidati o vor rupe cu metehnele clasice ale asa-zisilor politicieni si sper ca primaria sa nu mai fie un loc al rubedeniilor incompetente,al consilierilor dusi cu sorcova si al aranjamentelor pe sub masa.Mi-a placut cum a vazut MM controlul cetatenesc si al Consiliului General (de regula politic ales).Bravo macar si pentru speranta ! De aceea este F.F.F.F.F.F.PERICULOS el personal,acest atentator la linistea financiara a ONG-urilor satelite Primariei.
  Deci lumea este libera : puteti sa-l alegeti sau nu , ia vedeti cum faceti, poate iese basescu (daca ati uitat gogosile batrinului demagog).

Leave a Reply