Site-ul stiripesu’rse.ro publica o stire privind declansarea unui veritabil razboi in justitie !

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a trimis o scrisoarea sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, miercuri, 23 martie, prin care a solicitat sa amane intervievarea Laurei Codruta Kovesi pentru pozitia de procuror-sef DNA “pana in momentul in care Ministerul Justitiei va face publice atat criteriile pe care le-a avut in vedere la inaintarea acestei propuneri catre CSM, cat si motivele pentru care aceasta procedura nu a fost folosita pentru restul functiilor aflate intr-o situatie similara”.

“UNJR sublinieaza faptul ca propunerea Ministrului Justitiei privind reinvestirea doamnei Laura Codruta Kovesi in aceasta functie a fost facuta fara a se urma o procedura clara, deschisa si predefinita, asa cum a cerut nu doar sistemul judiciar, ci si Comisia Europeana in ultimele rapoarte MCV”, se arata in scrisoare.

 Raportul MCV pe 2015 mentioneaza ca “in 2016 vor avea loc o serie de numiri in posturi-cheie si atat procesul, cat si rezultatele vor constitui un test important pentru capacitatea sistemului judiciar de a mentine procesul de reforma intr-o perioada de schimbari”.

“Posturile de presedinte al Curtii Supreme de Casatie si Justitie, de procuror general si de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie sunt toate posturi care necesita proceduri clare, deschise si predefinite”, se mai arata in raportul MCV.

De asemenea, pe data de 29 februarie 2016, Comisarul European Vera Jourova, intrebata despre aceasta numire, a spus: “Cred ca aceasta este decizia ministrului Justitiei si nu as vrea sa mi-o asum. Pentru mine, daca este permisa de actualele reguli, daca regulile sunt transparente si binecunoscute de public, poate fi facut asa.”

12 COMMENTS

 1. rezultatul urias al trimiterilor in judecata, rezultatul urias al cercetarilor aflate pe rol, sustinerea imensa a populatiei care are incredere in doamna Kovesi de peste 60%, sustinerea externa fara precedent a doamnei Kovesi …toate acestea chiar nu conteaza? normal ca intr-o tara putred de corupta unde procurori si judecatori sunt alaturi de condamnati , jurnalisti care apreciaza si invita in studiouri oameni condamnati sau trimisi in judecata , normal ca acestia sa nu o aprecieze pe marea si curajoasa Laura Codruta Kovesi!

  • Tu crezi ce spui?
   Nu m-aş hazarda cînd văd ce se întîmplă în ţară cu infractorii liberi, cu acumulări prin furtişaguri şi tot înainte la afaceri sau alegeri !

  • Ovidiu, tu esti bine cu capu’?
   – “rezultatul urias al trimiterilor in judecata”???? Rezultatul este ca zeci, daca nu sute de indivizi stau prin destinatii exotice si-si toaca linistiti si fericiti averile uriase!
   – “rezultatul urias al cercetarilor”?? In afara citorva maruntei, plevusca, restul cercetarilor = zero rezultate.
   – “sustinerea imensa a populatiei”?? Daca ar fi sa credem toate sondajele, indiferent de cine le plateste, n-am mai intelege nimic
   – “sustinerea externa”? Asta ce legatura are cu subiectul?

   • Tu esti cu capul ca nu vezi…poate esti orb si nu vezi rezultatele din cauza carora a fost premiata si felicitata atat in MCV , cat si de toate ambasadele occidentale dar si de sustinerea masiva si increderea nemaipomenita ce o are populatia Romaniei in ea.

  • Asa mai Basinel,daca marele si curajosul Iosif Vissarionovich Stalin ti-a dat coltzul ,macar ti-a mai ramas marea si bassmarejoasa L C Kovesi.Dar de unde atata “incredere” numai securistii vostri stiu sa fie,ca doar in realitate lumea mai si gandeste in tara asta si a vazut ce lucrari a facut mustacioasa,a vazut in ce consta “lupta” ei (si a colaboratorilor ei intru basism, varati prin justitie) cu coruptia,doar un circ de propaganda electorala anti Ponta si anti PSD, iar in rest,pentru mai marii PDL in frunte cu Basescu,liniste si pace (chiar daca au fost plimbati la BECI si cate unii din aia,cati ai vazut tu si toata lumea ,pana acum,CU CONDAMNARI DEFINITIVE?) Si apoi “increderile” astea de 60% nu se justifica matematic nici la tovarasa K si nici la tovarasu ‘ IOHA,pentru ca ar insemna vreo 10 milioane de oameni,iar pe IOHA abia de(poate) l-au votat vreo 5 milioane, “plus” vreun milion de SPIRIDUSI umblatori numai la ceas de seara (lumina zilei se pare ca nu le prieste).Asa ca ia de vezi,deoarece iar ai calcat pe lantul de la vaca.

 2. kovesi trebuie sa plece. Apoi trebuie sa explice public de ce a protejat mafia basista ? Se lauda ca l-a bagat pe mircea basescu la puscarie. Asa e, dar numai pentru ca au aparut filmele la Antena 3. Altfel, nu se intampla. Mai mult, nu s-a efectuat nici o perchezitie dupa ce mircea basescu a recunoscut ca a luat mormane de valuta. Halal dna.

  • Ar trebui sa explice ea, in fata justitiei, multe porcarii facute si in primul rand ce treaba avea ea cu Rarinca.

 3. Madam Pruna e suficient de compromisa ca sa-si asume numirea lui Koveși pentru al doilea mandat iar Johannis, suficient de obtuz ca s-o confirme fara măcar sa comande un show de “transparentă”, o pantomima de concurs la care, de exemplu, sa se prezinte doar “marea si curajoasa” femeie. Mai intervine si nenorocirea de la Bruxelles care va da, cu siguranța, pretext SRI-ului sa-si întărească poziția si sa dicteze, din motive de “securitate”, menținerea șefei DNA central ca pe o condiție a legalității acțiunilor pe care le va întreprinde in scopul “apărării” cetățeanului. Sper, numai, sa nu aud ca “a trebuit sa moara oameni la Bruxelles” pentru a justifica, la București, numirea in posturi cheie a unor oameni încredințați de faptul ca drepturile omului sunt un lux.

  • Cristina, nu te inteleg! Chiar crezi ca Pruna va avea bunul simt sa nu faca aceasta numire? Cit despre pretextul SRI de a o sprijini, ce legatura are antiterorismul cu anticoruptia?

   • Intrebarea despre LEGATURA nu cred ca trebuie pusa doamnei CG,ci propagandistilor securistoizi care apar prin media sau pe net si deja se screm sa stoarca de o oarece legatura intre vrajeala de lupta cu coruptia din tara asta si lupta cu terorismul,mai ales acum, cand se vorbeste peste tot de terorism, sa arate poporului ce multa treaba are Sistemul asa, la gramada, intru “apararea” cetateanului de coruptii teroristi sau teroristii corupti,dupa caz.

 4. Nu se va amana nimic ! Aici nu vorbim de o competitie cinstita. Pur si simplu sistemul isi numeste omul. Atat !

 5. SE SUPARA ::”DANILETI” DIN CSM PE MAMUCA LOR PIPILICA GURUISTO-BIVOLARA MACOVEI CAND SPUNE ADEVARUL DESPRE EI. ASTA ESTE CSM O MAFIE CARE APARA SECURISTI-INFRACTORI DIN ASA-ZISA JUSTITIE. JUSTITIABILI SUNT BATAIE DE JOC ” A DANILETILOR ” CU DOVEZILE IN MANA . EU AM DEPUS PROBE INDUBITABILE DE FALSURI PE CARE PROCURORI LE-AU DAT DREPT ” BUNE ” IN DOSARUL MEU SI CSM-ul IMI RASPUNDE CA DOSARUL S-A JUDECAT. PAI EU ASTA AM SI SPUS : CA S-A JUDECAT PE FALSURI ALE PROCURORILOR SI CEREAM REJUDECAREA . DAR ASTA E INFRACTORI APARA INFRACTORI SI NOI MUNCIM SA-I PLATIM CU SALARII ASTRONOMICE SA-SI BATA JOC DE NOI.

Leave a Reply