Ionut Stroe, purtator de cuvant al PNL :
“Cine uită trecutul e <<condamnat>> să îl repete”. Acesta e un citat care se potrivește foarte bine în contextul campaniei desfășurate de partenerii de guvernare împotriva PNL pe subiectul energiei. Să ne amintim unde am fost și unde nu ne mai dorim să ajungem.
O cronologie scurtă:
În 2018, sub conducerea domnului Dragnea, PSD adopta celebra OUG 114, care a dezechilibrat complet piața. A blocat investițiile din energie și tot ce a “reușit” a fost să ne facă mai dependenți de gazul rusesc. Astăzi vedem cât de periculoasă era de fapt o astfel de dependență.
Imediat cum PNL a venit la guvernare a abrogat OUG 114, ordonanță care ne-a și adus o procedură de infringement din partea Comisiei Europene.
Iar astăzi asistăm la dezinformări menite să acopere o realizare deosebit de importantă pentru țara noastră din domeniul energiei. România va primi un împrumut de 3 miliarde de dolari din partea SUA pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Și aceasta este o reușită de necontestat a președintelui Klaus Iohannis, a premierului Nicolae Ciucă și a ministrului Energiei Virgil Popescu.
Înțelegem dorința PSD de a se distanța de efectele crizei energetice de la nivel mondial, dar nu intrăm în niciun joc de imagine pe un subiect atât de important. În aceste vremuri de criză internațională, trebuie să asigurăm României stabilitate și o guvernare responsabilă.
Acestea este o scurtă poveste pentru cei care știu că graficele nu ascund adevărul absolut și uneori ai nevoie și de context.

Leave a Reply