Europarlamentarul PNL Theodor Stolojan afirmă că liberalii trebuie să desemneze foarte urgent al doilea copreşedinte al partidului, precizând că un preşedinte unic ar crea tensiuni emoţionale la nivelul formaţiunii.

“PNL să desemneze foarte urgent cel de-al doilea copreşedinte, potrivit prevederilor din Statut. În Statut se arată foarte limpede – când intervine demisia unuia dintre cei doi copreşedinţi, se alege un alt copreşedinte. Vom avea sâmbătă o şedinţă pe această temă. Au fost diferite păreri exprimate de câte un membru al partidului sau altul, dar vom aplica prevederile Statutului”, a declarat Stolojan, la RFI.

Întrebat dacă nu ar fi de dorit un singur preşedinte, pentru a demonstra că fuziunea dintre vechiul PNL şi vechiul PDL s-a încheiat, europarlamentarul a răspuns că există această variantă, dar că nu stă în picioare şi că ar crea tensiuni emoţionale la nivelul partidului.

“Aşa ar fi o judecată raţională. Există această variantă, dar, după părerea mea, nu stă în picioare, din două motive. Unu: mai avem doar două luni până la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, în această perioadă nu e nevoie să creăm tensiuni suplimentare în partid, vorbesc despre tensiuni emoţionale, pentru că partidul e format din oameni, chiar dacă raţional o asemenea variantă are justificare, să nu uităm că emoţional oamenii reacţionează. Deci n-avem nevoie în aceste două luni de tensiuni emoţionale la nivelul organizaţiilor partidului (…). Al doilea argument pe care-l am foarte serios este că în câteva zile trebuie definitivate listele cu candidaturi ale PNL pentru cele două Camere ale Parlamentului şi acest lucru trebuie făcut de către cei doi copreşedinţi, pentru că în teritoriu, în unele locuri, mai există fel de fel de discuţii uneori principiale, uneori nu”, a afirmat Stolojan.

El a precizat că există situaţii care trebuie corectate.

“Aş putea să dau un exemplu, unul dintre oamenii cei mai combativi ai partidului, care pot rezista în orice dezbatere televizată împotriva oricărui adversar politic, la Satu Mare, din cauza unui vot nu mai este pe lista de propuneri de candidaţi pentru Camera Deputaţilor – este vorba de doamna Andreea Paul. Deci se întâmplă lucruri care trebuie corectate la nivel central, pentru că, până la urmă, listele de candidaţi pentru Parlamentul României se semnează de către cei doi copreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal. S-ar crea suspiciuni poate nemeritate (n.r. – dacă ar exista un singur preşedinte înainte de alegeri), dar partidul este format din oameni, oamenii pot reacţiona şi emoţional la anumite evenimente şi nu dorim acest lucru”, a arătat Stolojan citat de Agerpres.

8 COMMENTS

 1. Dl. Stolojan din fololiul linistit de europarlamentar vede mult mai clar lucrurile cu privire la ospiciul din pnl de la Bucuresti, unde o catea asmutita si cateva tate agita spiritele si asmut cainii batrini din partid.

 2. Dă-te bre în pn(d)l-ul vostru de ”caşuchii mincinoşi şi hoţi”! Dă-te -n bărci cu tovarăşele şi cu tovarăşul plângăcios după funcţie şi scaun! Ai uitat cu vă pupaţi cu lacrimi mincinoase ca 2 berbeci cu dâră de oaie băşinoasă alcoolică?
  🙂 🙂 mai stai o tură două şi apoi…dai colţul la puicuţe….

 3. Ia uita d-le ca mortaciunea cugeta, deci sa inteleg ca exista ? E drept ca, dupa cum arata in poza, pare ca e viu ??! Mars la lada de gunoi ( a istoriei), javra ordinara, lingau de frunte al Basului.

 4. Sa inteleg ca tinerii frumosi si liberi, vad aceasta marioneta josnica, precum un tehnocrat de mare valoare. :)))
  Pacat ca nu se mediatizeaza raul facut tarii dar si trecutul securisto-kgbisto-basist a acestui individ, care desi se da mare tehnocrat, lucreaza la stat in interesul altor state si nicidecum in interesul Romaniei, nu este in stare sa faca nici macar o hartie de 1 lei.
  Sper ca toti acesti nemernici ce au facut rau Romaniei timp de 25 de ani si nu numai, sa plateasca.
  Va anunt ca pana acum nimeni nu a platit distrugerea tarii, ba din contra, au platit si platesc, toti cei care au pus umarul la reconstructia tarii.

 5. Off topic, ca de obicei:

  Domnule Radu Tudor, pot înțelege simpatiile Dvs. liberale (mă rog: măcar pentru craca veche a PNL, că am multe dubii că vă iubiți cu craca PDL!), dar am o rugăminte: când vă doriți ca să vedeți umăr la umăr cele două partide mari din România, țineți cont:
  – de faptul că, indiferent de câștigător, în parlament vor fi cel puțin 3 partide;
  – de faptul că, indiferent de câștigător, dorința Dvs. duce la un destin al României stabilit de un partiduleț-balama care va face cărțile, după principiul antic, vechi și de demult că doi se bat și al treilea câștigă!
  Deci dorința dumneavoastră, la prima vedere – a unei lupte cavalerești, va avea ca efect un partiduleț mic care să joace cum vrea el un partid mare. Și uite-așa voturile adresate celor 2 partide mari stau la mâna unui partiduleț amărât! Iar ca imaginea să fie completă: aveți o opinie care va fi rezultatul dacă acel partiduleț-balama va fi… PMP??? Recte: premier Băsescu.
  Nu vă faceți iluzii: e perfect posibil pentru că doamna băsistă și petrecăreață Pătru, de la AEP, are DOUĂ MILIOANE DE VOTURI ÎN CALCULATOR CU CARE POATE SĂ-L PUNĂ PREȘEDINTE ȘI PE HITLER, darămite pe unul ca Băshannis… Nu credeți? Vedeți diferența între cei cu drept de vot afișați e site-ul AEP și ce dă INS ca fiind peste 18 ani (hai, peste 14, ca să fim siguri că au drept de vot și e o cifră măsurată exact!) și o să găsiți PESTE 2.000.000 DE VOTURI DIFERENȚĂ, cu care în calculator se poate face ORICE!
  Așadar: atenție ce vă doriți, că s-ar putea să se-ntâmple, iar după alegeri să vă regretați spiritul cavaleresc: ceea ce trebuie să conteze, zic eu, e un rezultat care să ducă țara asta înainte, nu în mai rău – iar Cioloș sau Băsescu nu înseamnă deloc o soluție în favoarea acestei țări…

  • Asta cu AEP-ul este perfect adevarata.
   Din aceasta cauza s-a realizat marea unire dintre pdl si noul pdl.
   Pnl-isti au inteles rapid, sau le-a comunicat “cineva” ca pdl-isti au in mana si controleaza aep-ul impreuna cu sinistru bas, asta pe langa reteaua pdlista de prin tara.
   O retea asemanatoare unei retele mafiote.
   Prin urmare, cred ca va imaginati cine o sa castige alegerile si anul acesta.
   Sunt perfect convins ca jegohanis s-a folosit si el de aep, mai ales dupa ce am vazut cu ochii mei diversiunile facute in ziua alegerilor de la ambasada.

 6. iata o stire care confirma din nou, daca mai era nevoie, porcaria numita razboiul din rsf iugoslavia si manaria facuta de americani pentru a distruge o tara si a crea un stat musulman in europa http://www.adriannastase.ro/2016/10/02/stiati-ca-anul-acesta-a-fost-achitat-slobodan-milosevic/#.V_C_8NRYIXA.facebook si ne mai miram de ce urla americanii atat cu asa zisa coruptie de la noi ( dar de la ei de ce nu o vad ca acolo coruptia are miza de sute de miliarde de dolari vezi si cazul ultimei recesiuni economice plecate tot de americani) dand nasterii politie politice. apropo raspunde cineva pentru cat a indurat omul ala care a ajuns sa se sinucida in inchisoarea in care a fost bagat pe nedrept la presiunea americanilor? o alta “victima colaterala” a faradelegilor americane. sa nu vad iar textul ala stupid cu prorusul pro putinul si alte tampenii atunci cand nu exista argumente.

Leave a Reply