Comandantul militar al Armatei Romane, Generalul Daniel Petrescu, sef al Statului Major al Apararii, semnaleaza un fenomen grav pe Facebook legat de persoana sa si functia pe care o detine. Atacurile acestui tip de conflict se amplifica pe masura ce Estul mizeaza pe o populatie mintita si prostita cu fake non stop, care sa fie usor manipulata impotriva propriei tari, a propriilor aliante. 

Vă semnalez un cont fals, cu care nu am nicio legătură. Falsa identitate a fost fabricată pe baza unor informații și fotografii extrase de aici, de pe pagina mea de Facebook sau din alte surse.
Astăzi persoana care se ascunde în spatele acestui fals distribuie postări care se pretind a fi în numele meu. Vă adresez rugămintea să nu le luați în seamă, ba chiar mai mult, vă invit ca, în cazul în care le-ați primit, să raportați către Facebook acest cont drept unul fals și care răspândește informații mincinoase.
Din păcate, știrile false, deși nu reprezintă ceva nou în comunicarea interumană, au găsit în mediul virtual condiții nelimitate de viralizare. Armata României este una dintre instituțiile publice angrenate în lupta de combatere a acestui fenomen. La nivelul instituției apărării funcționează o platformă destinată demantelării campaniilor de dezinformare și combaterii răspândirii de fake-news, intitulată „Inforadar, portalul știrilor corecte”, pe care o recomand spre consultare.
Vă îndemn, de asemenea, ca, nu doar pe subiecte referitoare la Armata României, ci la tot ceea ce vă interesează, să căutați mai ales sursele oficiale. Reziliența la manipulare și dezinformare se construiește cu ajutorul fiecăruia dintre noi.
Si pagina de Facebook a MApN semnaleaza un fals grosolan :
Ar putea fi o imagine cu în aer liber şi text care spune „İnspiraÈ›i... expirați, aer proaspăt de tulpină nouă!... 5,8K FAKENEWS NEWS uTok 9 comentarii 113 K distribuiri”
În clipul distribuit de peste 114 mii de utilizatori nu sunt vehicule militare din dotarea MApN.
Mașinile din clip sunt autospeciale de fumizare și au scopul de a masca terenul de luptă cu aerosoli. Armata României nu folosește astfel de mașini.
Vă rugăm să vă informați din surse credibile, oficiale!

Nu uitaţi, puterea stă în cei mulţi. În lupta cu dezinformarea, puterea stă şi în fiecare dintre noi. Nu redistribuiţi informaţii fără o minimă verificare. Aflaţi cum puteţi face aceasta accesând platforma “Inforadar”: https://inforadar.mapn.ro.

Platforma “Inforadar” – un portal al ştirilor corecte, dar şi un instrument de educare pentru fiecare dintre noi, în calitate de consumatori de informaţie, fie prin intermediul presei, fie direct din mediul online.

Leave a Reply