In prima postare pe anul acesta va anuntam ca 2017 va fi unul al razboiului total intre Klaus Iohannis si Liviu Dragnea. Toate semnele lunii decembrie anuntau aceasta zodie conflictuala sub care incepe noul an. Si care va dura 12 luni…

Suntem in 5 ianuarie si Administratia Prezidentiala a facut afirmatii dure impotriva Avocatului Poporului, cu trimitere la Liviu Dragnea, in cazul contestarii la CCR a legii ce nu permite condamnatilor sa fie ministri.

E razboi clar. Si suntem abia la inceputul anului.


 

Preşedintele Klaus Iohannis este indignat de acţiunea Avocatului Poporului la Curtea Constituţională cu privire la Legea 90/2001, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

‘Preşedintele României este indignat de acţiunea din această dimineaţă a Avocatului Poporului, o acţiune cu un unic beneficiar. În acelaşi timp, preşedintele României este surprins de rapiditatea cu care Avocatul Poporului doreşte să devină util noii majorităţi politice printr-un demers care apără dreptul persoanelor condamnate penal de a ne conduce’, a afirmat Dobrovolschi la Palatul Cotroceni.

Ea a precizat că în 2001 România se afla în plin proces de integrare în UE şi NATO, iar la acel moment a fost adoptată legea prin care persoanele condamnate penal nu mai aveau dreptul să fie miniştri, respectiv prim-miniştri.

‘În 16 ani, nimeni, niciodată, nu a considerat că este o problemă acest criteriu de moralitate pentru viaţa politică din România. În 16 ani, Avocatul Poporului, indiferent de numele persoanei care a ocupat această funcţie, nu a considerat că textul legii reprezintă probleme pentru drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, drept urmare această lege, în acest interval lung, nu a fost contestată, pentru că până la urmă este interesul tuturor ca societatea să fie condusă de persoane integre’, a arătat Dobrovolschi.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului a făcut referire la câteva texte din Constituţie, respectiv articolul 58, alineatul 1, privind rolul Avocatului Poporului, care prevede că este acela de a apăra drepturile şi libertăţile persoanelor fizice.

‘Strădaniile unei persoane condamnate penal de a deveni premier nu intră în agenda Avocatului Poporului, nu ar trebui să se afle printre obiectivele Avocatului Poporului’, a subliniat Dobrovolschi.

De asemenea, ea a precizat că articolul 16, alineatul 3 din Legea fundamentală prevede că funcţiile şi demnităţile publice se exercită în condiţiile legii.

‘Cu alte cuvinte, nu trebuie să fii un expert în chestiuni de legislaţie ca să înţelegi că Legea fundamentală vorbeşte şi despre alte criterii prin care o persoană poate să ajungă să ocupe o astfel de demnitate, chiar indică şi recomandă legiuitorului să stabilească astfel de criterii’, a spus Dobrovolschi.

Dobrovolschi a precizat şi că prin acţiunea Avocatului Poporului ‘se poate deschide poarta condamnaţilor penali să conducă, să deţină funcţii înalte în stat’.

‘Preşedintele României trage un semnal de alarmă, pentru că toţi românii trebuie să înţeleagă cât de periculos este un astfel de demers. Practic, prin demersul Avocatului Poporului se poate deschide poarta condamnaţilor penali să ajungă să ne conducă, să ocupe funcţii înalte în stat’, a menţionat ea.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului a arătat că rolul preşedintelui Iohannis este să atragă atenţia atunci când există semnale negative în spaţiul public.

‘Este rolul preşedintelui să vegheze la respectarea Constituţiei şi la modul în care interacţionează instituţiile statului. Sub aspectul respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti se pot ascunde astfel de demersuri, care au în spatele lor un beneficiar unic. Este clar că nu este scopul principal acela de a clarifica un text al Constituţiei, care a fost clar timp de 16 ani, ci cu totul alte interese’, a mai spus Dobrovolschi.

Întrebată dacă Avocatul Poporului ar trebui să-şi dea demisia după acest gest, Mădălina Dobrovolschi a răspuns că acesta ‘trebuie să asculte cu foarte multă atenţie mesajul venit din partea preşedintelui României şi să analizeze toate argumentele pe care le-am adus în spaţiul public din acest punct de vedere’.

Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Avocatul Poporului, ‘prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerinţele constituţionale de previzibilitate şi proporţionalitate a legii şi nu permit recunoaşterea dreptului la diferenţă pentru ocuparea, în condiţii de egalitate şi fără restricţii nerezonabile, a unei funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat’, scrie Agerpres.


”Nu intenționez să merg prim-ministru acum. Nici mâine, nici anul ăsta. Nu voi face un pas în sensul ăsta. Ceea ce am văzut azi speram să nu mai văd vreodată în România. Am văzut două presiuni: pe judecătorii de la Curtea Cosntituținală și o amenințare pe Avocatul Poporului căruia i s-a transmis să țină cont de ce vrea președintele României. Constat cu regret că eu devin o obsesie pentru acel Palat.”, a replicat Liviu Dragnea.

14 COMMENTS

 1. Voi observaţi ce urmăresc ocupantul şi opoziţia? Vor să-i terorizeze/torpileze psihic, să răspundă provocărilor la scandaluri şi mahala ca să nu se poată concentra să facă treabă! Aseară ocupantul a trasat liniile prioritare pentru el şi opoziţie! 🙂 🙂 Şi cică oaupantul nu e un scandalagiu apărut din zona maidanezilor! Oare alegătorii văd sau nu această mizerie?

 2. Caiinii latra, ursul trece!Mai avea putin si aia, puscalau,manca pupitrul!Patetic,jalnic si penibil!!!Hau, hauuuu!

 3. Cine a urmarit cu atentie discursul si mimica fetei lui Iohannis la depunerea juramantului de catre membrii guvernului, a putut observa rautatea dar si amaraciunea prost disimulata plus dorinta ca acestia sa esueze cu programul de guvernare. Nasol pentru noi. L-am avut pe cap pe Basescu si acum pe Iohannis, adica am sarit din lac in put.

 4. Parerea mea este ca asistam la un clinci de multi asteptat,amandoi au de partea lor f.multe voturi si anumite promisiuni si principii de aparat iar daca acestea intra in coliziune automat si ei reactioneaza pe masura ! Iohannis are acum un veritabil opozant inainte nu avea cum sa aiba in Ponta unul pe masura,un domn Goe al PSD-ului,un pacalici penibil.Ce razboi sa ai cu el ? OK,daca din toate aceste miscari vom avea o Justitie dreapta si neiertatoare si un nivel de trai al populatiei mai bun decat cel de pana acum nu vad de ce sa privim cu ingrijorare lupta dintre cei doi.

 5. 🙂 🙂 de când a fost anunţat ca candidat(cacofonie intenţionat) am scris ”NU TREBUIE SĂ FIE VOTAT CĂ VOM AVEA ZILE GRELE”(codul secret personal prin numerologie) şi ce să vezi: tocmai au intrat în forţă susţinătorii turismului electoral! Să nu aud plângăceală de la naivii care s-au lăsat prostiţi! Aţi crezut că vă veţi îmbogăţi peste noapte ca Udrea, Băsescu şi escrocii ce-i înconjurau? Vedeţi cum fac sandal nonstop că nu mai pot convinge şi nu mai pot manipula? Acum suportăm toţi naivitatea multor conaţionali!

 6. De ce i-e frica lui Iohannis de Curtea Constitutionala ?
  Pentru si el e 100/% convins ca textul art. 2 din legea 90/2001 e VADIT NECONSTITUTIONAL.
  Altfel Iohannis nu facea circul asta cu Avocatul Poporului.
  Dar Ciorbea face ce crede el, nu ce vrea Presedintele, care nu are nici un control constitutional asupra Avocatului Poporului.
  Noi insa ne asteptam ca Avocatul Poporului sa atace mai demult textul ca fiind vadit neconstitutional, dar vorba francezului : “mieux vaut tard que jamais” !

 7. Se pare ca se continua campania electorala murdara , inca patru ani . Romania “tacuta” se uita la acesti Turcan , Klaus , Nicusor si altii ca ei si poate , peste patru ani vor scapa definitiv de ei . Pina atunci vom vedea si auzi multe neghiobii , dar exact ca in campania electorala efectul va fi invers . “Succese” , mai “otravurilor” !

  • Daca eram pe drumul cel bun, inca de anul asta, nu intra nici PMP in parlament!
   Romania e tacuta de proasta ce e. Ca putea sa iasa 80% la vot si gata, aveam doua partide in parlament, nu pe toti atarnatii astia asistati social

 8. E las-o asa, care “razboi” ? Oricum vom fi ocupati zilele astea cu vitregiile naturii, un pic de viscol, un pic de zapada, comandamente de iarna una peste alta, asa ca mai trec cateva zile bune din anul asta care se anunta extrem de “sagalnic”.

 9. Ca orice prost, Johannis e previzibil deci “războiul” lui cu Dragnea se va rezuma la fanfaronadele de tip “nu stau in tribuna oficială alături de penali”, “nu desfac șampania pentru guvernul “tău” sau la imitații nereușite ale ticurilor dialectale ale adversarului, nici măcar corect identificate (Dragnea nu folosește perfectul simplu, tipic limbajului oltenesc, originile lui “sudice”/ mizere/analfabete fiind trădate mai degrabă de pronuntia anumitor grupuri de consoane, “Zlab” in loc de “Slab”, de pilda) pe care șeful PSD le va para cu zâmbetul acela “ostenit” cu care a traversat toata campania. Daca mai punem la socoteală si replicile seci ale lui Tariceanu (vezi “am reținut doua PROSTII” din discursul purtătoarei de cuvânt) atacurile onor președintelui vor semăna din ce in ce mai tare cu cele ale muștelor roind peste resturile mesei de prânz-dai cu pliciul de doua ori si-apoi apelezi la flit. Unde începe un soi de luptă, deocamdată haotica, e înspre partea USR+Ciolos unde “elitele” pun la cale de-o “rezistență” împotriva analfabeților care le-au suflat victoria anunțată.Mi se pare foarte interesant ca Ciolos n-a plecat prin străinătăți si s-a hotărât sa faca pe Che Guevara de dreapta prin Carpații natali-n-ar trebui sa-l subestimăm nici pe el nici pe “guerilleros”-ii reveniti la vatra cu Nicușor si Clotilde. Ei, măcar, cred in Steaua lor si asta face cat o ideologie adevarata.

  • Nu cred ca face pe Che Guevara. Cred ca mai mult o imita pe Cumintenia Pamantului: este in colectia personala a unor privati dar vrea multi bani de la stat eventual prin cheta publica ca sa ramana oricum, in tara!
   Din partea mea, cel mai bine i-ar sta tot la ridicat gunoiul din delta bucurestiului, dar cu un plan tehnocrat de fezabilitate, mai intai, ca nu poti sa devi echer ca sa culegi gunoiul fix la orele la care altii vin sa-ti dea tot din pozitia aia… trebuie o prioritizare!
   Deja si-a facut un tic verbal la orice interviu pomenind faptul ca “nu am fost rau intentionat, poate doar m-am increzut prea mult in oameni” si alte induiosantenii bune de folosit la virgini cand vor sa aiba si ei parte de prima actiune si tre’ sa para sensibili, mdeh.

 10. Intre timp, in lumea care conteaza se intimpla lucruri importante:
  “Echipa de tranziție a președintelui ales al SUA, Donald Trump, a emis un ordin general prin care cere ca ambasadorii numiți politic de Barack Obama să plece din posturi până la data învestirii noului șef al Administrației americane, potrivit mai multor diplomați familiarizați cu planul respectiv. Măsura întrerupe o tradiție de decenii, refuzând să le mai acorde acestor trimiși externi și cea mai mică ‘perioadă de grație’, scrie vineri cotidianul New York Times, preluat de Agerpres.
  Ambasadorul SUA în Noua Zeelandă, Mark Gilbert, a confirmat pentru Reuters informația, precizând că ordinul a fost emis ‘fără excepții’ și transmis printr-o telegramă concisă a Departamentului de Stat pe 23 decembrie. ‘Voi pleca pe 20 ianuarie’, a scris ambasadorul Mark Gilbert într-un mesaj pe Twitter.

Leave a Reply