Strategia de război modern a preşedintelui rus Vladimir Putin va continua să reprezinte ‘ani la rând’ o ameninţare pentru stabilitatea occidentală, potrivit unui raport realizat de un parlamentar britanic, citat luni de Press Association.

Folosirea de către Kremlin a hackerilor, trollilor, a protestatarilor plătiţi şi a dezinformării fac parte, toate, dintr-o strategie de destabilizare ‘cu spectru complet’, construită similar unei păpuşi matrioşca, se arată în raportul deputatului conservator Bob Seely, făcut public de think-tank-ul Henry Jackson Society.

Seely a folosit termenul de ‘conflict rus contemporan’ pentru a se referi la formele mai mult sau mai puţin ascunse de influenţă negativă folosite de Kremlin, care – conform raportului – consideră mijloacele nemilitare potenţial mai puternice decât cele militare şi recurge la instrumente ca războiul informaţional, manipularea culturală şi manipularea social media pentru realizarea unor obiective de politică externă fără utilizarea directă a forţei.

Parlamentul britanic mai susţine că Putin şi cercul său de securitate sunt de părere că sistemul occidental, bazat pe domnia legii şi drepturile universale ale omului, ‘se află în antiteză cu Rusia şi că Occidentul este un adversar’, Rusia fiind o victimă a acţiunilor vestice.

“De la ştiri false care vizează Europa la propaganda RT, de la ocuparea Crimeii la străzile din Salisbury, Rusia poartă un conflict foarte modern cu Occidentul, dar şi cu populaţia rusă însăşi. Tacticile lui Putin sunt inspirate în mare măsură din ‘măsurile active’ practicate de KGB în timpul războiului rece, deturnând adevărul pentru a submina încrederea în instituţiile noastre. Încearcă să ne demoralizeze şi să ne dezbine. Anii care vin ne vor pune la grea încercare rezistenţa, iar pentru a putea contracara agresiunea rusă şi a descuraja noi atacuri împotriva noastră şi a aliaţilor noştri înţelegerea conflictului rus contemporan este un prim pas crucial”, a explicat politicianul conservator citat de Agerpres.

 

6 COMMENTS

  1. Tot ce menționează domnul acela in raport sunt chestiuni utilizate la greu de toți, cu scop manipulatoriu, ca doar nu se așteaptă sa credem sau sa luam de bun ca doar rușii manipulează, ceilalti săracii sunt întotdeauna supercinstiti.
    Asta de exemplu e o imensa manipulare, a stabili Rusia drept un mare bau-bau, Occidentul cel liberalo-socialisto-progresist, mondialist, democrația “liberală” cum o numesc ei, cu toată dictatura corect politica si neomarxista fiind in rolul eroului pozitiv, care evident e in lupta apriga cu marele bau-bau de la est, iar oricine îndrăznește sa le conteste lor ideologia bazată pe tirania minorităților, cenzura cuvântului, a libertății de expresie, distrugerea familiei, a Națiunilor, a credinței, adică pilonii de baza de pana acum ai civilizației iudeo-creștine, care ce sa vezi, a creat Europa, sa fie stigmatizat ca fiind “pro-rus”. Pe principiul cine nu e cu noi e împotriva noastră.
    Asta da manipulare.

  2. Cine este „Occidentul” domnule Radu Tudor? Germania, Italia mai fac parte din „Occident”? Rusia se războiește cu „Occidentul” iar Germania, Italia și sateliții lor așa de tare se războiesc cu Rusia încât militează pentru ridicarea sancțiunilor economice impuse Rusiei de același „Occident”! Ceva este putred în „Occidentul” ăsta!

  3. Occidentalilor nu le convin de fel aceste sanctiuni economice. Fiecare dintre astia aveau contracte de miliarde cu “agresorul” rus. Lucrurile sunt incurcate rau insa, nimeni n-are curajul sa ia “taurul de coarne” si s-o spuna pe sleau cum stau lucrurile.
    Pana una alta noi astia mai “mititeii” platim toate oalele sparte ale “patricienilor”, ca doar de undeva trebuie sa vina banetu’.

Leave a Reply