Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, afirmă că scopul acuzelor lansate la adresa ministrului Educației Mircea Dumitru este acela de a-l compromite pe acesta.

“Ministrul Educației se trezește acuzat din senin, pe surse, în presă, că a colaborat cu Securitatea, deși încă de-acum nouă ani a primit o adeverință că nu a făcut-o.
Plagiate grosolane ale demnitarilor, concursuri pentru directorii de școli, discurs clar și răspicat despre realitățile sistemului … mai puțin despre “dascăli” și ceva mai mult despre elevi — beneficiarii sistemului. Deloc de mirare că au tot interesul să-l compromită. Porcăriile au fost deja lansate … și împrăștiate imediat, desigur…”, declară ministrul Sănătății, pe pagina sa de Facebook.

El a afirmat că va continua ceea ce a început de când a venit la conducerea ministerului și a spus că nu se lasă intimidat de acest scandal.

Ministrul Educației a respins din nou orice acuzație legată de o eventuală colaborare a sa cu Securitatea.

“Resping orice fel de acuzație care mi-a fost adusă că aș fi colaborat în orice formă cu Securitatea. Nu am fost nici membru al Securității, nici colaborator al Securității, nu am făcut poliție politică. Vreau să fiu foarte bine înțeles: nu am avut niciodată contacte cu Securitatea statului în regimul comunist. De asemenea, nu am semnat niciun angajament. Documentele care au fost prezentate în presă din acel dosar nu sunt produse de mine”, a arătat ministrul potrivit Agerpres.

 

7 COMMENTS

  • si cine da adeverintele astea? De fapt sunt certificate si sunt persoane care au primit cate 2,3 certificate de necolaborator si dupa au primit certificat de colaborator.

 1. Pentru linistea actuala si viitoare a Romaniei, ar fi de dorit, ca intr-un timp scurt, intreg personalul bugetar sa afiseze pe site-ul institutiei la care lucreaza, declaratia pe propria raspundere ca nu a fost cadru, colaborator sau informator al fostei securitati comuniste ( incluzand aici si Directia a IV-a).
  De asemenea, toti doctorii in stiinte din Romania, mai cu seama in stiintele sociale, militare, informatii, juridice, ar face un imens bine tuturor romanilor, daca si-ar afisa tezele de doctorat( in format pdf) pe site-urile universitatilor care le-au acordat acest titlu, a Ministerului Educatiei si organizatiilor non guvernamentale de profil.
  Asadar, toti doctorii in stiinte din Romania, vor avea posibilitatea sa demonstreze ca invatamantul romanesc al ultimilor 50 de ani este unul performant, riguros si novator!

 2. problema e ca pentru dumitru hartia dat de cnsas e ca nu a facut politie politica iar acuzele din presa se refera la faptul ca instructorul de pionieri ajuns asistent universitar etc pupat cur liicheanu a fost informator al securitatii adica pentru tantalaii care au sarit imediat sa-i ia apararea rurnator la secu! intrebarea e ce e mai nedemn sa faci efectiv politie politica sau sa-i torni pe toti la politia politica? nume grele din aripa asa zis de dreapta se regasesc pe lista informatorilor, colaboratorilor securitatii cel mai notoriu inca este cel al presedintelui de onoare al partidului basisto-penelist epigramistul imbogatit dupa revolutie quintus. e foarte interesant cum un turnator ne e infatisat ca un model morar demn de urmat dar ce sa-i faci cu presa manelista din ziua de azi? studiourile tv sunt pline de “deontologi” puscariasi care analizeaza evenimentele ( ex srs), altii care umblau cu tehnica de ascultat pe ei la intalnirile cu “prietenii” ( ex bogdan chireac), altii urmasii tatilor securisti ( ex tolontan) etc acestia sunt cei care zilneic ne invadeaza cu “analizele” lor, cei care ne dau sfaturi de morala si mai ales “deontologie”. si mai sunt o gramada de exemple.

  • @alexph,
   ”Reacție dură din Guvern”, reacție pe măsură și din partea ta . Aș veni și eu cu un maldăr de astfel de reacții, în completare, dar acum am oarece treburi cu…alții nu cu Voiculescu care-i vai mama lui ”cu genealogia lui cu tot- vorba unui prieten comun 😀

 3. Pacat ca in Romania avem doar doua ong-uri care vizeaza lupta impotriva plagiatului la nivel doctoral in special.
  De aceea, toti romanii, doctori in stiinte ar trebui sa-si puna lucrarile de doctorat(in format pdf) pe site-urile universitatilor care le-au acordat acest titlu. Sper ca primii romani care vor face acest lucru, sa fie domnii Andrei Marga, Ioan Aurel Pop si Vasile Dancu. Doar asa se spune ca ardelenii sunt mai corecti. Domnule profesor Andrei Marga, cand va pot accesa pe site-ul UBB teza dvs de doctorat?
  Suntem siguri ca pe vremea dvs nu se plagia.
  Ce spuneti domnule academician Ioan Aurel Pop?
  Ce parere aveti domnule specialist in dimensiunile comunicarii simbolice?

  Domnu’ Ciuvica pregatiti softul!

 4. Mai periculosi decat fostii ofiteri de securitate si informatori sunt fostii nomenclaturisti si activisti PCR, in marea lor majoritate absolventi ai facultatilor de istorie-filozofie, a Academiei ” Stefan Gheorghiu” si a Facultatii Politico-Militare. Ei constituie astazi clasa politica romaneasca, indiferent de partid. Tot ei sunt formatori de opinie. Nu-i asa, mestere Jack Cristoiu?
  Ce ziceti, domnule Vasile Dancu , fost ziarist in Valea Jiului?
  In schimb, fostii securisti si odraslele lor, fiind mai inteligenti decat nomenclaturistii, au privatizat comunismul, ORNISS si CNSAS si au preluat tot ce trebuie, de la maestrii din KGB, care intr-un anumit decembrie…au implementat perestroika de tip romanesc.
  Si din cate observ, sunt talentati si in social-media.
  Dar nu-i nimic, vine-o vreme, vine-o vama…

Leave a Reply