Șeful Societății Române de Microbiologie, reprezentantul Romaniei la OMS, medicul Alexandru Rafila, a declarat, miercuri seară, că numărul real de cazuri de coronavirus în România nu este cunoscut, dar crede că au fost de zece ori mai multe cazuri de infectare, dar, chiar și cu 120.000 de cazuri, raportate la populația țării, procentul rămâne extrem de mic.

Nici nu avem mult, avem 12.000 de cazuri diagnosticate şi, probabil, că au fost de 10 ori mai multe, dar, raportat la populaţia României, 120.000 o să vedeţi că este un procent extrem de redus. Din cauza asta nu cred că în România am avut o circulaţie extrem de intensă a virusului, am avut în unele locuri ca Suceava. Nu poţi să compari Suceava nici măcar cu Bucureşti, pentru că am avut la Suceava 3.000 de cazuri, marea majoritate în oraşul Suceava – cel puţin 2.000 de cazuri, un oraş cu 120.000 de locuitori. Am avut la un moment 1.000 în Bucureşti, unde avem două milioane de locuitori. Diferenţele sunt foarte, foarte mari. Înseamnă că acolo a circulat foarte mult virusul şi acolo trebuie să iau nişte măsuri”, a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, la o televiziune de ştiri, potrivit gandul.ro.

Este adevărat că nu ştim cifra reală a numărului de cazuri pentru că sunt foarte multe persoane care au trecut prin boală fără să fie simptomatice, nu au ştiut că au boala sau au avut simptome extrem de nespecifice care nu i-au făcut să se prezinte la medic”, a completat medicul, citat de www.antena3.ro

 

3 COMMENTS

  1. Interesant, Institutul de sanatate publica stabileste niste criterii a motivelor de deces din cauza Covid 19 foarte ciudate, trecand peste.competentele INML, hotarand ca, indiferent de stadiul unei boli si de diagnostic, persoana este decedata din cauza coronav.Ca e ultimul stadiu de cancer sau coma insufienta renala, sau daca a avut probleme grave pulmonare, daca a.decedat infectat de coronav. cauza decesului e.infectarea cu virusul….
    Are competenta INSP/DSP sa stabileasca criterii privind cauza mortii ???

  2. acum ca sparanghel -vodă nu a dat ungurilor ardealul, ne-am linistit ….si ne întoarcem la covid…covid prezentat apocaliptic de toți pe toate posturile…sa ne intelegem , nu minimalizez riscul…dar toți ne rostogolesc urgia si in acelasi timp , elevii sunt chemati sa dea examene, sa vina la scoala…paradoxul …in plus, peste tot in lume pandemia scade…la noi , spusă de unii pare ca se întinde si creste…in fiecare saptamana ni se spune ca ,,saptamana viitoarea asteptam vârful,, ….in fiecare saptamana se intampla ceva care duce la un nou varf…si uite asa trece timpul … acum e ,,weekend de foc,,… si peste doua săptămâni asteptam un nou varf …între timp , am descoperit evolutia in dinti de fierastrau care ne explicată ca o ciudățenie …serios? …daca urmărim evolutia oricarei pandemii vom vedea ca e normal ….si mai ales daca ne uităm pe site-ul johns hopkins university dedicat coronavirusului , acolo găsim grafice cu evolutia pandemii in diverse țări si cam toate au dinti de fierastrau …dar se pare ca plăcerea data de controlul populației, de a raspandi frica si beția puterii ii fac pe unii sa perpetueze incertă si sa comunice doar ce vor …

  3. E f. adevarat, poti trece prin boala sa fii asimptomatic. Dar de infectat pe altii din jur poti . Sunt multi “isteti’ care ies oin presa, pe FB cu zicala” dati-mi voie sa ma infectez, sa vedeti ca n-o sa am nimic”. Evident ca vor sa faca parada, sa arate cat de barbati sunt. In realitate daca ar dori s-o faca s-ar duce la SMURD si i-ar repartiza dr. Arafat in locurile cele mai apropiate “dorintei” lor, acolo unde cadre medicale, asistente, pompieri cad ca spicele. Si mai e un nemernic, mare patron de fotbal in Bucuresti care agita spiritele sa se reia cat mai repede competitia care spunea ca doctorii aia din prima linie sunt niste cacealmisti raporteaza morti din boli cronice ca fiind cauzate de coronavirus, da si un exemplu panarama, din 500 de morti daca sunt 200 pe bune cu virusul. Acest patron de fotbal vrea sa deposedeze Armata de terenulo nou din Ghencea, ba ca nu este CSA proprietar, ca-s bani publici, ba ca nu poate sa-l administreze ca-s prea sarantoci si nu le mai da ministerul bani dupa pandemie, asa ca sa treaca baza cea noua la primaria de sector. Probabil are blatul cu ei sau ii aranjeaza fina Gabi. E un fel de a recunoaste ca la primarii sunt bani de a da cu azvarlita. As fi foarte dezamagit daca acest mahalagiu ar reusi in acest demers. Steaua a fost a Armatei de la infiintare, asa trebuie sa ramana iar stadionul trebuie sa fie al ei in continuare. Peste 2 ani poate-l preia un investitor privat competent, nu unul care trage cu dintii de 1 mil de euro altfel se declara mare investitor. Steaua este a Armatei romane prin traditie, a fost infiintata de un colonel din Armata Regala si asa a ramas pana azi cu pauza in care Becali si-a bagat coada si a vrut sa o palmeze. Uite ca Justitia si-a spus cuvantul si i-a dat-o inapoi Armatei dar au trebuit sa plece la un nou drum din Liga a 4-a, sunt multe de spus dar poate nu e momentul acum.

Leave a Reply