Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat miercuri, la Antena 3, că podul de la Ungheni, de peste Prut, este blocat din cauza unor probleme de mediu legate de o „zonă de liniștire și reproducere” a unor pești.

„Am fost la Iași și am vrut să am o discuție cu cei de la mediu, de acolo, am solicitat prefectului să îi cheme pe cei de la Direcția de Mediu, m-am întâlnit cu mai mulți parlamentari, toți interesați să deblocăm problema Podului de la Ungheni, de peste Prut. De ce e blocat podul acesta? Dacă vă vine să credeți, acolo unde vine pila podului pe teritoriul României este, am să citez, ‘zona de liniștire și de reproducere a unei specii de pești’. Exact unde cade pila podului peștele și-a găsit.. Lucrurile astea nu sunt prevăzute într-un act normativ, într-o lege, ceva, domnule într-o hotărâre de Guvern, să scrie că e arie protejată”, a spus Răzvan Cuc la Antena 3.

https://www.antena3.ro/actualitate/ministrul-transporturilor-de-ce-e-blocat-podul-de-la-ungheni-este-zona-de-linistire-si-de-519174.html

Leave a Reply