Home Articole Revederea cu importantul general american James Jones

Revederea cu importantul general american James Jones

5291
8

La finalul zilei de marti am timp sa impartasesc cu voi cateva ganduri importante.

Dis de dimineata am reintalnit un important militar de cariera al Statelor Unite ale Americii. Este vorba despre generalul James Jones, fost Comandant Suprem al Fortelor Aliate in Europa (SACEUR) si apoi National Security Adviser al presedintelui SUA Barack Obama. O personalitate importanta, un profesionist desavarsit al apararii si securitatii pe plan mondial.

Jones era SACEUR la momentul invitatiei (2002) si aderarii Romaniei la NATO (2004). Pe prima pagina a grupului sau de consultanta pe care-l conduce azi apare in partea de jos o fotografie din acel mandat, avandu-l la stanga sa pe generalul Mihail Popescu, sef al Statului Major General, unul din cei mai apreciati militari romani din ultimii 25 de ani.

http://www.jonesgroupinternational.com/index.php

Reintalnirea noastra a fost placuta si am rememorat primul mic dejun de lucru pe care l-am avut in urma cu 12 ani, la invitatia sa, pe 10 marte 2004 chiar la sediul Cartierului General al Fortelor Aliate din Europa (SHAPE) de la Mons, Belgia.

Cu-generalul-James-Jones-SACEUR(Prima intalnire cu uriasul James Jones, la SHAPE, in 2004)

La discutie au participat cateva persoane precocupate de temele importante ale apararii si securitatii regionale si internationale.

Am abordat impreuna subiecte esentiale precum comportamentul Rusiei, soliditatea NATO, necesitatile Romaniei, Siria si Orientul Mijlociu. Am ascultat cateva informatii si analize demne de o mare personalitate militara precum generalul James Jones.

http://www.jonesgroupinternational.com/our_team.php

La final am primit o dedicatie din partea generalului Jones, pe care sper sa-l revad curand in Romania.

dedicatie JJ

8 COMMENTS

 1. D-le Tudor,

  Noi am pierdut razboiul 2! Poate de-acolo pleaca toate, ca a iesit nasol de tot si consecintele noi le traim si in contemporaneitate! Eu as vota mai degraba conservatorii, alternativa la liberalii PNL-isti doriti de Bruxelles si de globalistii americani peste tot pe planeta!

  P.S. Nu ati tratat deloc subiectul actualelor “fraudari ale alegerilor din Austria cu voturile prin corespondenta”, un subiect deosebit de important care reprezinta practic dovada cum este cu votul suveran, cu inaltele valori democratice si cu vointa oamenilor de a isi alege singuri administratorii (nu conducatorii!). Eu daca as fi fost un jurnalist adevarat nu as fi ratat acest eveniment! Paaaa

 2. postarea este o gura de oxigen pentru cei care pricep cum stau lucrurile pe lume. generalul jones este un exemplu de militar care a inteles multe din controlul civil si se comporta ca atare. mai toti militarii romani care au ajuns in contact direct cu omologi occidentali in ultimii 20 de ani au devenit asa. ceea ce nu pricepe lumea care intreaba un general american ce e cu vizele, este ca intrebarea trebuie sa o puna politicienilor romani care pricep zero din ceea ce fac militarii, si sub zero din ceea ce in sua inseamna legi, proceduri, cutume.
  un parlament format din oameni care nu stiu sa scrie si sa se exprime nici macar in domeniile de asa-zisa competenta.

  • Prietene, n-ai inteles nimic! Cu toate astea, n-ai rata niciun prilej sa arati altora ca cit (!) de dastept esti tu…
   E la mintea cocosului ca nu acest general (si nici altul) trebuie intrebat despre vize. Oops, tocmai ai descoperit roata!!!
   Ideea era ca batem apa-n piua cu tehnica de lupta, cu armate, cu propaganda belicoasa si cu generali, dar nu bagam de seama ca aliatii nostri care ne iubesc asa de tare ne ajuta economic zero virgula apa de ploua si ne tin ca pe cersetori la coada la vize.
   Despre astea de ce nu vorbim? – asta era ideea. Daca tu te prinzi mai greu, asta e! Ghinion!!

Leave a Reply