Papa Francisc i-a salutat pe oamenii care îl aşteptau în curtea Palatului Cotroceni, dând mâna cu ei şi făcând chiar fotografii cu unii dintre aceştia. El a fost aplaudat, oamenii scandând “Vivat Papa”. Papa Francisc a salutat, la începutul discursului rostit la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Iohannis, pe premierul Dăncilă şi pe toţi cei prezenţi, în cazul Patriarhului Daniel folosinfd formula “Cu mare iubire, îl salut pe preafericitul meu frate Daniel”. “Mă bucur să mă aflu în frumoasa dumneavoastră ţară”, a spus Suveranul Pontif. “Invoc asupra întregii populaţii a ţării, belşugul binecuvântărilor divine şi să vă protejeze Maica Domnului. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a spus el în finalul discursului. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, în discursul rostit în prezenţa Papei că, în urmă cu o săptămână, destinul european a fost confirmat cu forţă de românii din ţară şi din străinătate şi că trebuie să avem grijă de casa noastră, Europa.

Papa Francisc a ținut primul discurs la Palatul Cotroceni, alături de președintele Klaus Iohannis, Patriarhul Daniel și premierul Viorica Dăncilă

Papa Francisc în România. Sanctitatea sa Papa Francisc a precizat că îi mulțumește pentru invitație președintelui Klaus Iohannis și premierului Viorica Dăncilă și că este o adevărată bucurie să se afle în România.

Papa Francisc în România. Papa Francisc a mai declarat la Palatul Cotroceni, că, în ciuda numeroaselor dificultăţi şi lipsuri, în ultimii 30 de ani România a făcut mulţi paşi înainte în cadrul proiectului democratic la care s-a angajat. 

Papa Francisc în România. ”Mă bucur să mă aflu în frumoasa dumneavoastră ţară, la 20 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, în momentul în care România, pentru prima dată de când face parte din Uniunea Europeană, deţine în acest semestru Preşedinţia Consiliului UE. Momentul acesta este potrivit pentru a avea o privire de ansamblu asupra celor 30 de ani de când România s-a eliberat de un regim care oprima libertatea civilă şi religioasă şi o izola de celelalte ţări europene şi care, pe lângă aceasta, dusese la stagnarea economiei şi la epuizarea forţelor sale creatoare. În acest timp, România s-a angajat într-un proiect democratic, printr-un pluralism al forţelor politice şi sociale şi prin dialogul între acestea, având drept scop recunoaşterea esenţială a libertăţii religioase şi integrarea deplină a ţării în contextul internaţional mai larg. Se impune să recunoaştem că, în ciuda numeroaselor dificultăţi şi lipsuri, România a făcut mulţi paşi înainte pe acest drum”, a transmis Papa Francisc, la întâlnirea cu autorităţile statului, societatea civilă şi corpul diplomatic, pe care a avut-o în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni. 

Papa Francisc în România. În ceea ce privește fenomenul imigrației, Suveranul Pontif a declarat că este un fenomen care ridică probleme. 

Papa Francisc în România. „Trebuie să recunoaștem că transformările generate spre o nouă eră au adus cu sine odată cu beneficiile și apariția unor inevitabile obstacole și a unor consecințe nu ușor de rezolvat. Mă gândesc la fenomenul imigrației care a angrenat mai multe milioane de persoane care și-au lăsat casa și patria pentru a căuta noi oportunități de lucru și viață demnă”, a subliniat Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Papa Francisc în România. Suveranul Pontif a declarat că dorește României o societate în care cei mai slabi și cei mai săraci să nu fie considerați obstacole, subliniind faptul că o societate care se preocupă de soarta celor mai dezavantajați se poate numi o societate civilă.

Papa Francisc în România. „Reveniți la sufletul propriului popor, așa trebuie să ducem mai departe poporului”, a adăugat Sanctitatea Sa Papa Francisc.

https://www.antena3.ro/actualitate/papa-francisc-in-romania-discursul-plin-de-emotie-al-suveranului-pontif-pe-pamant-romanesc-reveniti-523405.html

2 COMMENTS

  1. Iohanica nici acum nu se poate abtine si politizeaza divinitatea.
    Iohanica nu prea are frica de Dumnezeu…ca si altii…de dragul puterii…
    Dumnezeu va avea grija de fiecare…

Leave a Reply