Compania Airbus Helicopters va începe producţia modelului militar H215M la fabrica de la Ghimbav cel mai probabil în anul 2019, a declarat ministrul Economiei, Mihai Tudose, într-un interviu acordat News.ro. Vorbind de planurile privind dezvoltarea industriei de apărare, Tudose a precizat că intenţionează să redeschidă Fabrica de Pulberi de la Făgăraş, filială a Romarm, în câteva luni.

Potrivit cifrelor oficiale, anul 2016 a fost unul de reviriment pentru industria romaneasca de aparare. Atat companiile de stat cat si cele private au realizat o cifra de afaceri de peste 180 de milioane de euro, nivel fara precedent in ultimii 15 ani.

https://radu-tudor.ro/sua-si-rusia-domina-topul-producatorilor-de-armament/

10 COMMENTS

  1. Hmm, astept revigorarea asta de ceva ani, c-o fi militara sau civila pentru mine e productie, locuri de munca pentru cei cu inalta calificare. Se mai ridica o intrebare pe aia multii care au plecat te miri pe unde, cum ii aducem inapoi la matca ? Ma gandeam la prelucratorii prin aschiere cu inalta calificare, matriterii care sunt pe cale de disparitie din peisajul industriei romanesti si altii, oricum utilajele nu pot lucra singure.

  2. tare! inteleg ca ne mai trebuie DECAT ostasi :))
    parca mai ieri era anuntul MAPN “Tara tara, vrem ostasi”
    poate asa cu revitimentu’ o sa poata sa-i si plateasca mai atractiv!

  3. prișcă penibil de la pnl râde ca prostu si o pupa in fund pe kovesi. Vai mama lor de pnl-isti.

  4. În plus, din cîte am auzit, au venit la noi pentru că și cumpărăm ce producem, un număr de bucăți (am auzit că măcar 15) fiind deja ca și precomandate…

  5. Acum in era bombelor comandate laser prin binoclu si esti termobaric chemat spre topire pein dezintegrare eu as inzestra armaya cu echipament de viitor amanetand din buget pe 10 cu bani din buget sa le am acum din stocul armatelor ce conteaza.In principal din Sua dar nuvei sunt lider la orice ,ex elveti la Phirania transportoare superblindaj,optic probabil GB etc.Cu o conditie insa de a le intra argintu’ncont.Faci in 5 ani fabrica in Romania sau subansamble de prod. i secret.Si in 3 luni prima armata in lume ca putere dupa superputeri.simplu.

Leave a Reply