Departamentul de Stat american a emis luni o alertă de călătorie privind Europa, din cauza pericolului continuu de atentate teroriste pe întreg continentul, transmite Reuters.

Cetățenilor SUA li se reamintesc incidentele recente din Franța, Rusia, Suedia și Regatul Unit, iar Departamentul de Stat afirmă că Statul Islamic și Al-Qaida “au capacitatea de a planifica și executa atacuri teroriste în Europa. Printre țintele posibile sunt mallurile, sediile guvernamentale, hotelurile, cluburile, restaurantele, lăcașele de cult, parcurile și aeroporturile.

Un oficial din cadrul diplomației americane a precizat că alerta nu a fost determinată de o anumită amenințare, ci de existența unui risc permanent de atentate, în special înaintea perioadei de concedii din vară.

Alerta emisă luni este valabilă până la 1 septembrie. Precedentul avertisment similar de la Washington a expirat în februarie.

7 COMMENTS

 1. oare din februarie si pana acum Dept de Stat a uitat sa emita aceasta atentionare sau sa o prelungeasca pe cea veche?
  nu de alta, dar au fost Pastele, alte atentate etc…:)
  adica, ori au uitat ori nun i-a interesat. Pt ca nu inteleg cu ce e mai periculoasa Europa ACUM decat in luna martie si aprilie, de ex, daca e sa ne luam dupa declaratia lor, ca avertizarea e data global, ca valului de atentate ce a inceput cu MULT TIMP in urma.
  Doar o intrebare logica, cred eu

 2. Inteleg ca suntem amenintati de terorism insa, nu inteleg de ce pana la data de 01 septembrie ? dupa aceea ce urmeaza ?

 3. Cocălărimea din Mamaia e într-o continuă creştere indiferent câte avertismente vor veni mai ales că de la o vreme se încearcă din răsputeri discreditarea oficialităţilor americane cele care “se amestecă în treburile noastre interne” …Da frat,vine bombardeaua peste noi,ce te aia grija,daca io vreau sa ma distrez ce te bagi tu-n seamă ?!?

 4. interesanta atentionarea de terorism. parca a mai fost una deja. acum astept replica celor din ue si ma refer la atentatele zilnice din america soldate cu o gramada de morti. cam ce deosebire este intre un terorist scelerat musulman si un criminal scelerat american care ataca prin scoli, colegii, mall-uri etc etc? doar faptul ca unul urla allah akbr.in rest si islamistul si americanul sunt la fel de scelerati. deci pe cand o atentionare din partea ue despre faptul ca in sua e un pericol la fel de mare de “terorism”?

 5. “Alerta emisă luni este valabilă până la 1 septembrie.” Astia au ajuns de parca anunta prognoza meteo pe 3 luni. Cum naiba sa mentionezi o data exacta 1 sept.?. De fapt nu este faptul ca au informatii cu nivel de exactitate, ci in linia generala ca si pana acum se merge pe premiza ca aglomerarile turistice (respectiv pe perioada concediilor) pot deveni o tinta, prin urmare si riscul potential existent.
  Este o atentionare pentru turistii americani si din cat imi amintesc era facuta de Departamentul de Stat si in anii trecuti, vizand perioada de vara a concediilor.
  Sau poate e si o politica mascata -americanii sa isi faca concediile mai putin prin Europa si sa ramana acasa cuminti :). Sa-si cheltuie banutul la ei.
  Unde sa se duca si ei? In Europa de vest nu, in Turcia nu, in Rusia nu, pai sa vina in Romania :), Ungaria, Croatia, in Grecia ….. de ce nu?. :). Dar pentru asta ar trebui ai nostri sa “tureze motoarele” la maxim ….. cred insa ca dorm, nu au ei “tresariri” din astea.
  Apropo, la greci se duc destui americani, astia, grecii, al naibii stiu sa isi faca reclama PROFESIONIST! si in forta. Bravo grecilor, romanii ar avea de invatat multe de la greci in materie de turism. Dar chiar intereseaza pe cineva acest lucru la noi?. Se pare ca nu, gandim mic, asta e diferenta intre ei si noi. Pentru ei orice turist strain e o “mina de aur”, prin urmare muncesc sa atraga cat mai multi si chiar o fac bine!

Leave a Reply