Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez şi-a anulat participarea la summitul G20 din 9-10 septembrie de la New Delhi după ce joi a fost depistat pozitiv la COVID-19, a anunţat guvernul într-un comunicat, transmite AFP.

Sanchez ‘a fost declarat pozitiv în această după-amiază la testul obligatoriu pentru participarea la summitul G20’ şi ‘nu se va putea deplasa la New Delhi’, a informat executivul spaniol.

Prim-ministrul, care a mai fost depistat pozitiv la COVID-19 în trecut, ‘este în formă şi va continua să lucreze de la reşedinţa sa’, a subliniat sursa citată.

Spania va fi reprezentată la reuniunea G20 de ministrul de externe José Manuel Albares, precum şi de vicepremierul şi ministru al economiei, Nadia Calvińo, a precizat guvernul.

Summitul G20 din India este următoarea mare serie de negocieri dintr-un calendar încărcat de reuniuni cruciale pentru acţiunea împotriva încălzirii climatice, înaintea conferinţei ONU din Emiratele Arabe Unite, care va începe în noiembrie, scrie Agerpres.

1 COMMENT

  1. Sa il mentina la ei in ograda, Romania nu are nevoie de import si nu e disponibila la moarte sau intepari afaceriste.

Leave a Reply