Pozitia presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, in cazul revocarii procurorului general Augustin Lazar :

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit și va analiza Raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunerea de revocare din funcție a domnului Augustin Lazăr.

Președintele Klaus Iohannis apreciază activitatea Procurorului General și consideră că cererea ministrului Justiției este complet neadecvată și de natură să genereze neîncredere în sistem și îngrijorare în rândul partenerilor noștri europeni. Modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendențios și denotă intenția acestuia de a subordona politic procurorii.

Se încearcă, din nou, acreditarea ideii că procurorii sunt dușmanii societății. Or, în reprezentarea intereselor generale ale societății și în apărarea ordinii de drept, procurorii au un rol esențial, consacrat expres prin Legea fundamentală. Fac un apel la magistrați să nu își piardă încrederea în capacitatea societății românești de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept.

Demersul ministrului Justiției de revocare a Procurorului General întărește convingerea Președintelui României că domnul Tudorel Toader trebuie să plece de urgență din fruntea ministerului pe care îl conduce. Statul român are obligația de a proteja ordinea de drept, libertățile și drepturile cetățenilor săi, iar acest lucru nu poate fi înfăptuit fără un Minister Public independent și eficient.

9 COMMENTS

  • Niste lozinci tocite preluate de la Manfred si Timermans, stapanii lui din UE.
   Ministrul Justitiei e sustinut de o coalite care a castigat alegerile. Ce valoare are cererea lui Iohanis de demisie? Zero barat, el nefiind parte a coalitiei de la guvernare. Un presedinte care cica vrea pace dar cere demisii non stop. Neseriozitate.

 1. Profesorasul cel tifnos o fi consumat ceva? Vasazica, dupa caputul lui, augustin lazar este statul de drept? Asta vrea sa ne intoarca in comunism? A sustinut-o pe “slujirea”, in ciuda tuturor dovezilor care o incriminau, acum il ia pe asta in brate, cu toate ca faptele lui sint incompatibile cu statul de drept. Oare pentru ca i-a inchis dosarul?
  CE AVEM NOI AICI?

 2. Deci ‘penalul’ albit de Lazar spune ca-l sustine pe cel de l-a albit pana in panzele…albe. Ce surpriza.
  P.S. Iohannis argumenteaza ca trebuie sa tinem un impostor securistoid in fruntea PG pentru a nu-i afecta emotional pe partenerii externi dupa care ne intrebam ipocrit de ce scade increderea romanilor in EU. Ne mai spune Iohannis ca Lazar e intruchiparea procurorilor si a statului de drept…un fel de ‘dai in Lazar dai in mine, dai in fabrici si uzine’. Atunci bine.

 3. I-a închis dosarul lui Maus iar acum Maus îl susține pe lăzărel. Doamne, ce cloacă de securiști.

 4. OT — sugestie pt.sunetistul de la emisiunea d-nei Sandra Stoicescu: pe domnia sa o aud cu sonorul la 12, dar ca sa il pot auzi pe interlocutorul sau, d-l Cristoiu, trebuie sa dau sonorul la 20. Microfonul pus pe reverul stang al sacoului — pare OK, dar nu se aude!
  N-ar fi mai simplu sa ridice nivelul de amplificare pt microfonul d-lui?
  Cu multumiri.

 5. Pai domnule Werner, asa se fac numirile si promovarile pe functii in Romania? D-voastra cu prietenul Lazar promovati ACEST STAT DE DREPT, cu mita la vedere, in dosarul cu atatia de “foarte bine” si cu fila de clasare a dosarului d-voastra? Cum e treaba? Si sa plece Toader ? Cred ca altii trebuie sa plece , dar nu oriunde…

 6. Hă,hă,hă! I-a stricat scaunarului principal al tarii saptamana si planul deoarece l-a desconspirat!
  “Reai al dracu de molusca dulapoasa, ce ai cu profesionistul Toader!? De ce sa plece el, ca asa vrei tu? Te doare adevarul spus verde in fata de au auzit toti traitorii in romanica dar si destui din strainataturi? Tu, care urlai in gura mare la altii ca sunt penali, tocmai tu care ai destule dosare inchise de “lacheii lingai” care te pupa peste tot?! Ce-ar fi sa se adune semnaturi pentru a-ti reduce pensia nesimtita ție și celor care au facut ilegalități si manarii?
  Cred ca in maxim 1 o luna de zile, se strang 1 milion de semnaturi reale nu ca USR-istii mincinosi!
  Haideti cu petitia urgent!

Leave a Reply