La 68 de ani, în plină pandemie, Gheorghe suferea de dureri pelvine intense și urina cu sânge. Din cauza restricțiilor din acea perioadă și de teamă că s-ar putea infecta și el cu noul coronavirus, bărbatul a amânat mult timp să meargă la doctor, iar starea lui s-a agravat. În cele din urmă, la recomandarea medicului curant, s-a programat la o consultație la Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR.

„M-am simțit în siguranță de la prima consultație! Îmi place cum pune problema, cum te întreabă, cum te înțelege. Acest doctor este făcut pentru pacienți. Spre deosebire de alți doctori, la care ajungi greu și nici măcar nu te ajută”, povestește pacientul.

În urma consultației, Gheorghe a fost diagnosticat cu adenocarcinom prostatic, cea mai frecventă formă de cancer de prostată, și cu tumoră vezicală infiltrativă. Având în vedere diagnosticul și starea gravă în care se afla pacientul, cu simptome greu de suportat, singura soluție a fost cistectomia radicală cu neovezică ileală.

Operația a fost realizată cu succes de echipa chirurgicală condusă de Conf. Dr. Constantin Gîngu, pacientul recuperându-se apoi foarte bine. „Operația a decurs foarte bine, mi s-a spus că a durat peste 6 ore. Rezultatele s-au văzut imediat. Nu îmi venea să cred că nu mai am dureri”, își amintește Gheorghe. P

În prezent, pacientul vine cu regularitate la consultații de control, la Spitalul Clinic SANADOR. În cazul lui, operația a fost foarte complexă și a implicat și o procedură de chirurgie reconstructivă, pentru realizarea unei alte vezici urinare, care să asigure o bună calitate a vieții.

La Spitalul Clinic SANADOR, Conf. Dr. Constantin Gîngu realizează intervenții chirurgicale foarte complexe, cu rezultate deosebite. Printre cele mai frecvente proceduri efectuate se numără operațiile complexe minim invazive, realizate cu ajutorul sistemului robotic chirurgical da Vinci Xi, de ultimă generație, dar și intervențiile ample de chirurgie oncologică, cum sunt cistectomiile radicale pentru tumori vezicale infiltrative, cu derivații urinare, inclusiv reconstrucții vezicale – neovezică. P

Chirurgia oncologică reconstructivă are un rol esențial în asigurarea calității vieții pacienților și pentru creșterea speranței de viață, după operațiile ample, necesare pentru tratarea diferitelor tipuri de cancer. De cele mai multe ori, aceste intervenții au ca scop realizarea unei vezici urinare artificiale, care să poată îndeplini cu succes funcția organului afectat, care a fost îndepărtat.

 

Leave a Reply