Cele mai importante trei mutații ale coronavirusului au ajuns în România. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat luni, la Antena 3, că era de așteptat și că populația mai trebuie să suporte măsurile de protecție chiar dacă a ajuns la limitele răbdării.

„Era de asteptat. In momentul in care se calatoreste, exista miscare, lumea merge in concedii, era clar ca vom avea tulpinile in Romania. O metoda de control ramane protectia, asta inseamna masca, distantare, anumite masuri luate temporar ca la Timisoara. La acest moment vaccinul este solutia optima. E posibil sa se ajunga la alte doze de rapel, ca vaccinul antigripal cand apar mutatatii si modificari. Vaccinurile reduc sansele unei forme grave. Continuam cu limitarea miscarii si a contactului pana avem un numar mai mare de vaccinari. Aceste tulpini se raspandesc mai usor, sunt mai agresive, de aici vine presiunea pe sistemul sanitar. Apelul spre populatie este sa ne intelega, intelegem si noi ca oamenii au ajuns la limita rabdarii”, a declarat Raed Arafat.

Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2.

Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Mun. București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. Sursa nu poate fi precizată.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din Mun. București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

1 COMMENT

 1. Radu, pe langa ce sustii tu, aveti titlu si discurs:”Noua varianta sau toate au ajuns in Romania”!
  Intrebari:
  – Cine a comandat?
  – Cu ce avion sau cusa auto au ajuns?
  – La ce ora a aterizat avionul sau sosit cursa auto?
  – In ce cantitate?
  – Ajunge pentru cei peste 20 milioane cetateni vii din Romania, conform statisticii INSP?
  – Care este pretul minim de achizitie?
  – Este cantitate limita la achizitionare?
  – Produsul are prospect pentru utilizare tradus in limba Romana?
  Binenteles e bascalie serioasa dupa atata publicitate prin micile ecranesi presa scrisa! I incredibil cate agresivitate pe si prin micile ecrane!
  In alta ordine de idei, am citit ca esti “la cutite” cu Bitman. De ce, ai motiv serios sau doar barfe si balacareli? Ce se intampla cu tine, Radu, de reactionezi tocmai la ceea ce nu trebuie?! Omule, amandoi sunteti persoane publice, respectabile, cu demnitate, ce e cu voi? Bitman arunca o pietrivica si tu sari sa scoti ditamai bolovanul?! De ce? Banuiesc ca ai o perioada grea(invitatii pe coro care rastoarna uriasii saci infectati cu neputinte si negativitati, destabilizandu-va cu si din prostia lor) dar, incepe rapid sa iti revii, ca, principala ta problema e sanatatea ta si a lor tai, NU porcariile terorizante rasturnate din sacii invitatilor! Upsss!, nu mai dau sfaturi atata timp cat nu se schimba nimic in atitudinea personala individuala, dar, sa te gandesti la sanatatea ta, omul si sufletul din tine plus la familia frumoasa pe care o ai! Lasa-i sa bata campii, au dreptul de a face vocalize cum si cat vor!

Leave a Reply