Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Washington, unde participă la Summitul NATO, că pretenţia noastră este ca atunci când donăm sisteme de mare capacitate, precum Patriot, să fim compensaţi rezonabil, iar aceste lucruri se negociază şi în aceste zile cu partenerul american, cu NATO şi deja sau obţinut primele progrese. Dorinţa noastră este să primim un alt sistem Patriot, a mai spus preşedintele.

”Pretenţia noastră este ca atunci când donăm sisteme de mare capacitate gen Patriot să fim compensaţi rezonabil. Aceste lucruri se negociază şi în aceste zile cu partenerul american, cu NATO şi deja s-au obţinut primele progrese”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că, atunci când se finalizează, vor face publice discuţiile. ”Vom fi într-o situaţie bună şi după”, a mai spus preşedintele.

România va semna joi dimineaţă un acord de securitate bilateral cu Ucraina, a mai anunțat preşedintele Klaus Iohannis, într-un briefing pentru jurnaliştii români.

“Vom semna mâine dimineaţă acordul de securitate între România şi Ucraina. Astfel, ne alăturăm celorlalţi aliaţi care au semnat acest tip de document bilateral cu Ucraina”, a explicat Iohannis, care participă la summitul aniversar al NATO din capitala SUA.

Detalii, aici :

https://www.antena3.ro/politica/romania-a-cerut-compensatii-pentru-sistemul-patriot-donat-ucrainei-dorinta-noastra-este-sa-primim-715046.html

Leave a Reply