România este țara marilor proiecte strategice FOARTE întârziate, cu efecte dezastruoase pentru economia țării.

Majoritatea politicienilor care au guvernat timp de 3 decenii n-a avut viziune, minimă pregătire pentru dezvoltare și înțelegere pentru perspectiva europeană a României.

S-au complacut în combinația manelistă dintre interese personale și măsuri cu stricT impact electoral asupra diverselor categorii sociale.

În 2023, România e țara cu miliarde de euro fonduri europene încă necheltuite.

în timp Ce infrastructura energetică, de sănătate, de transporturi sunt rușinea Europei.

Iată un caz, al hidrocentralei de la Tarnița-Lapustești, aflată de peste 20 de ani în constructie nefinalizată ! Citiți ce spune ministrul Energiei. 

Două dintre cele mai mari companii din domeniu din lume, EDF din Franţa şi Itochu din Japonia, şi-au manifestat interesul faţă de proiectul Tarniţa-Lăpuşteşti şi au venit proactiv către minister să-şi pună la dispoziţie toate resursele şi expertiza, a afirmat, joi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la un eveniment de specialitate.

“Proiectul meu de suflet, şi vă rog să-l susţineţi, este Tarniţa-Lăpuşteşti (hidrocentrala cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti – n. r.). Nu e doar proiectul meu, e un proiect al României şi el a fost asumat în cursul deceniilor, dar din păcate nu a fost niciodată dus la bun sfârşit. De aceea am reluat studiul de fezabilitate şi suntem în plină procedură de achiziţie publică. De altfel, şi aseară am avut o întâlnire foarte bună cu două dintre cele mai mari companii din domeniu din lume, EDF din Franţa şi Itochu din Japonia, care şi-au manifestat interesul faţă de acest proiect şi au venit proactiv către minister să îşi pună la dispoziţie toate resursele şi expertiza. Am explicat stadiul procedurii şi, după atribuirea studiului de fezabilitate, va fi o procedură competitivă de selecţie a unor parteneri privaţi pentru acest proiect”, a menţionat Sebastian Burduja, la Future Energy Europe Summit, ediţia a II-a, scrie Agerpres.

 

Leave a Reply